om morrhår, beniga axlar och tiokronorsöl.


Jag har skrivit en liten krönika så att säga för Tjejjouren (som är en himla bra organisation tycker jag).
Här är den i sin helhet:

Jag har varit kär i honom i exakt två månader. Jag vet inte riktigt när det började, när han förvandlades, men jag är så överjävla kär i honom nu. I jackfickan sparar jag en tändare han lånade en natt på en balkong och han har fått tio egna sidor i ett svart anteckningsblock. Det mesta skrivet i slarvig bläck, otydligt, med smörfläckar bredvid från nattliga rostade mackor efter rusiga ben på dimmiga efterfester. Vi umgås med samma kompisar och han har rågblont hår och tre födelsemärken på ena kinden, som en väntan på morrhår. Han stammar ibland och mina killarkompisar brukar skämta om det. ”Gi-gi-gi-gi-ssa vem jag är” och sedan skrattar de. Jag skrattar också, så att ingen ska förstå, men halsen som ingen ser när mitt hår är utsläppt blir rödfläckig, pulserande och hundra grader varm.

Han är det finaste jag vet.

Det är fredag på en fest som min kompis är med och ordnar. Hon går på en musikskola och de har svartklubb i en lokal vid Rådmansgatan. I en lång betonggång, under en tunnelbanestation ligger lokalen. Det spelas hög electro ur högtalarna, för det är år 2002 och alla som är något har minimal techno och electro i sina skivsamlingar. Inte jag, bara några låtar, för i hemlighet kan jag bara inte släppa de där mjuka Belle and Sebastian-gitarrerna. Vi står lutandes mot ett räcke på övervåningen med tio kronors svartklubbsöl i handen och hettande kinder.

– Jag borde inte säga någonting alls, säger jag till min kompis. Hon har sitt huvud mot min axel, vinglar lite på för höga klackar.

– Jag tycker det. Jag tycker du kan säga allt nu, för han är inte ihop med henne längre. Och han vet ju inte vad du känner, han kanske skitgärna vill hångla med dig.

Och det är såklart. Jag vill inget hellre än att hångla med honom. Men jag vill också ligga i hans säng varje söndag, gå bredvid honom längs med gatorna, dela handflator och pussa på nästippar.

– Men vad ska jag göra då, säger jag lite högre tillbaka för att överrösta allsången till Miss Kittin på nedervåningen .

– Gå bara fram till honom. Gör det bara. Han är ju full, du med.

Hon sticker ner två sugrör i min öl som hon tydligen haft i sin väska. Ett rosa och ett gult, sådana som går att böja, sådana som man kan köpa i mataffärerna när man ska ha barnkalas hemma.

Jag sneglar mot honom där han står vänd med ryggen till, ser när han drar händerna genom luggen, ser hans beniga tonårsaxlar genom en tunn tröja.

Jag släntrar fram efter tio djupa andetag och lika många klunkar öl. Säger hej och han vänder sig om, vänder sig bort från sina kompisar, mot mig och ser mig rakt i ögonen.

– Hej, säger han tillbaka. Han frågar om jag tycker festen är rolig, om jag är full. Jag svarar att jag är full, jättefull faktiskt, och undrar om han vill smaka på min öl. Att vi kan ta ett sugrör var. Det tycker han är en strålande idé och vi delar på ölen med var sitt sugrör, ett gult och ett rosa, och han skrattar lite och min hals blir rödfläckig och varm.

Sedan dricker vi en till öl, och en till. När klubben stänger och alla ska gå till garderoben och hämta sina jackor tar jag tag i hans tröjärm.

– Jag är nog lite kär i dig.

Han stannar upp.

– Hur kär då?

– Det vet jag inte. Kär bara. Kanske förälskad, jag vet inte.

Han skakar på huvudet, tittar ner mot sina fötter och förklarar att han precis blivit singel, att det inte är bra att vara kär i någon som man är i samma kompisgäng som, att vi träffas ju så ofta och att det kommer bli konstigt. Jag svarar att det var dumt att jag sa något, att jag säkert kan ordna så att jag slutar vara kär.

Han pillar bort en cigarettfimp som fastnat på ena skon, biter sig i läppen och funderar lite.

– Kanske kan vi åka hem till dig och prata om det?

– Kan vi?

– Ja, vi kokar te och pratar om det.

Sedan går allt väldigt fort. Han hämtar ut min jacka, vi väntar på en tunnelbanevagn som tar oss hem till mina föräldrar, knyter tyst och försiktigt av oss våra skor, låser dörren till mitt flickrum och han placerar mig i min 90säng och där kysser han mig.

Han kysser mig alldeles mjukt och tyst, för att inte väcka någon.

När morgonen kommer har vi inte pratat alls, inte överhuvudtaget. Men jag har inga kläder på mig och han tittar mig inte i ögonen. Istället plockar han ihop sin tröja och sina jeans, klär på sig under tystnad och ställer sig sedan framför min helspegel, drar händerna snabbt genom håret och vänder sig mot mig.

– Jag är så glad att vi redde ut det här.

Jag hör honom i hallen, hur han sätter på sig skorna, hur ytterdörren stängs.

Ligger naken kvar i sängen och tittar upp i taket. Tänker på de tre födelsemärkena över kinden, på hans beniga axlar och mjuka läppar.

Sedan är jag olyckligt kär i honom i sex månader och inte en enda gång igen ligger han böjd över mig i mitt flickrum, på min 90säng och kysser mig. Inte en enda gång.

.


I’ve written a column for a website called Tjejjouren. It’s about boys and beer and stuff. Read it in terrible google translator-english here. Also, here’s a interview cute Lauren did with me.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
151kommentarer
 • Jag gillar en kille. En kille som gör att jag skrattar så mkt att jag får kramp bakom öronen. En kille som är så vacker när han sover. Vi är kompisar men jag tror att jag vill vara mer än så. Jag är rädd för att han inte känner likadant. Jag vågar inte säga något. Jag tittar mest på min mobil för att se om han hört av sig. Det har han inte. Om han känner som jag skulle han hört av sig?

  Em 2014-10-18 19:44:26
  Svara
 • […] NioTillFem This entry was posted in Bloggen, Jag tipsar. Bookmark the permalink. ← Musik Blommor […]

  NioTillFem krönika | Carolinas Place 2012-03-06 14:25:11 http://carolinanina.net/2010/04/niotillfem-kronika/
  Svara
 • han kysser mig på festerna och jag låg utan kläder i hans säng men jag är så ledsen för att han inte vill promenera längs gatorna med mig 🙁

  . 2012-02-21 11:33:48
  Svara
 • denna texten jag kommenterade om nyss!

  WILMA - http://wilmastranne.blogg.se 2010-12-12 20:22:22 http://wilmastranne.blogg.se
  Svara
 • Shit va grym du är!!!! Jag kände igen mig i texten, vilket e jobbigt, men ändå skönt att någon satt ord och förklarat så bra.. du har gjort mig stum!

  Frida 2010-11-21 14:01:31 http://fridaaans.blogg.se
  Svara
 • i somras blev jag kär. i en kille som hade tjej. i en kille som var sambo redan. han var den finaste jag visste. en kväll skulle jag sova hos honom, som vänner. han kysste mig, han ville. . mitt hjärtat hoppades. men det blev inte mer än så. en kyss. i efterhand är jag glad för det, att det inte blev mer. för nu är vi vänner. men som hjärtatgjorde ont den första tiden. så jävla jävla ont. jag vill aldrig mer utsätta mig själv för det.
  men nu gillar jag en kille. som är så himla fin. vi två är vänner. men allt jag vill är att gömma ansiktet där hans axlar blir till hals. åh, hur ska jag våga? vill skydda hjärtat, fast det är vä just det man inte ska tänka på? åh.

  tina 2010-10-29 17:45:25
  Svara
 • Först tänkte jag hela tiden, att det skulle sluta lyckligt… men så kom slutet, och jag kände hur tårarna kom, för allt det du skriver här, det påminner mig så stark om alla gånger jag varit kär, och hur det nästan aldrig blir som man tänkt sig, därför att luften, vinden, rummet, allt runt omkring får oss att aldrig mötas där, där vi ville mötas… blyklumpar i hjärtat, precis så känns det..

  Isabella 2010-07-25 15:26:38
  Svara
 • men hur bra kan man skriva egentligen? det var längesen jag läste nåt såhär fint, helt underbart. 🙂

  anna 2010-06-04 23:42:19
  Svara
 • Det är nog bland det vackraste jag läst. tack.

  Caroline 2010-05-27 14:15:29
  Svara
 • Åh. Jag säger bara åh, va underbart!

  Linnéa 2010-05-13 09:15:26 http://ltallvik.blogg.se
  Svara
 • Jag tyckte den var hur bra som helst. så duktig du är.

  Johanna 2010-04-26 14:29:31 http://barahimlenserpa.blogg.se
  Svara
 • det där var så brutalt, fruktansvärt, hjärtknögglande vackert skrivit. jag blir helt paff, helt mållös och tårögd. herre. gud. du är duktig kan man väl säga

  klara 2010-03-17 21:32:17
  Svara
 • Älskar texten från början till slut.

  Pia 2010-03-15 15:09:47 http://piaolofsson.blogg.se
  Svara
 • åh gud. jag känner igen mig så exakt. usch. så bitterljuvt. man känner hur underbart det är, den känslan av ungdom och olycka medan man samtidigt tycker hela situationen är hemsk. du skriver fantastiskt, förövrigt.

  ida 2010-03-15 00:10:46 http://i14b.blogspot.com
  Svara
 • Började gråta. FINFINFINFIFNFINFNIT!

  nilla 2010-03-14 17:01:59 http://www.geniusnextdoor.blogg.se
  Svara
 • Jag läste texten du skrev på tjejjouren. Den var så fin. Just det där med att du var olyckligt kär i 6 månader. Jag kände igen mig. Förstås. Jag var olyckligt kär i 4 månader en gång och det var fruktansvärt. Jag gick varje dag och väntade på att det skulle gå över. Han var ju så elak. Det borde inte vara svårt, men det var det.

  Kärlek suger, men det är rätt fint ibland ändå. Man lär sig något nytt för varje olycka och chansen att någon äkta kommer nästa gång blir väl större med varje misslyckande.

  Du inspirerar mig jättemycket Sandra, lova att inte sluta skriva 🙂
  Kram!

  E 2010-03-14 16:09:11 http://elenazorina.blogspot.com
  Svara
 • faktiskt, så skriver du så himla fint. jag är helt fast för din blogg och dina bilder och dina texter. om du någonsin skriver en bok tänker jag köpa flera stycken och ge bort till alla fina vänner.

  Alina 2010-03-13 00:59:27 http://lifebyalina.blogg.se
  Svara
 • Åh gud, så fint. Jag gråter.

  Candy 2010-03-11 23:32:15 http://www.eye-candy.se
  Svara
 • Du måste ju helt enkelt bara skriva. Kan du det snälla? Man bara dras in i dina ord och din värld och ditt språk. Du är helt enkelt född till författarinna. Det är något med dina ord, de känns liksom aldrig krystade! Tack!

  Agnes 2010-03-11 22:06:41 http://clavicula.devote.se
  Svara
 • Jag dör lite. Sådant får mig att förstå varför jag inte vågade tala om för pojkar att jag var kär i dem.

  Fanny 2010-03-11 17:00:03 http://vadomenblogg.blogspot.com
  Svara
 • gud va jag känner igen mig. och vafan ska man göra? att du skriver så fint gör att jag genast känner mig lite bättre till mods.

  Matilda 2010-03-11 16:54:08
  Svara
 • shit. jag gråter lite. alltså jösses. så himla bra. alla detaljer. alla formuleringar. så himla bra. fattar inte hur du gör det. helt sjukt.
  är det baserat på en sann historia förresten? för annars har du en helt otrolig fantasi som jag skulle göra mycket för att få.

  bella 2010-03-11 16:23:40 http://thirteenseven.blogg.se
  Svara
 • så så fin! fick tårar i ögonen och åh. asbra!

  lilli 2010-03-11 12:28:44 http://ssparklinggunpowder.blogg.se
  Svara
 • Du är så duktig Sandra. Jag brukar se dig runt slussen ibland. Jag älskar att se dig runt slussen ibland.

  Camilla 2010-03-11 11:39:44
  Svara
 • gotta love it!

  Linnea 2010-03-11 11:03:02 http://www.prinsessaavseptember.blogg.se
  Svara
 • Du skriver så jäkla bra, superfint!

  emilia 2010-03-10 22:21:24 http://fintsomsnus.bloggplatsen.se
  Svara
 • Aj!

  Sofi 2010-03-10 21:09:07 http://sofivilen.wordpress.com
  Svara
 • du skriver så hemskt fint!

  maria 2010-03-10 19:51:06
  Svara
 • gud vad fint! du är så himla fin!

  Frida 2010-03-10 19:21:53 http://messedupwords.blogspot.com
  Svara
 • Fint…Du är så himla bra på att skriva känslor så jag läser inte Sandra i din krönika utan jag läser de som Anette 🙂

  Anette 2010-03-10 18:04:01
  Svara
 • Helt fantastiskt underbart fint, åh. Blir alldeles tårögd. Skriv en bok Sandra, snälla!

  Ella 2010-03-10 17:15:37
  Svara
 • Sandra din krönika gav mig gåshud! Du skriver helt fantastikskt, du är så romatisk och fin åh! Skriv en bok, skriv en bok! <3

  Durna 2010-03-10 17:07:45 http://durna.bubbleroom.se
  Svara
 • jag inser nu hur mycket lovord alla har gett dig här. men det kan inte hjälpas jag måste ändå säga något. WOW. det är sättet du skriver på som gör allt. du får det inte att låta som en händelse som berättas utan nästan som något sagoliknande. du ska et hur riktigt bra du är! kramkalas

  Lotta 2010-03-10 15:56:16 http://www.lottafredrika.devote.se
  Svara
 • Sandra, du skriver så subtilt träffande och rör mig till tårar med dina ord. Om du hade skrivit en bok som jag hade kunnat läsa i tonåren hade min tonårstid sett annorlunda ut. Jag hoppas därför att snart får tid till att skriva en bok, för det skulle berika många flickors vilsna tonårssjälar och även vi andra, som är ”vuxna” nu, kan känna igen oss i dina ord. Det finns en allmängiltighet i dina texter och det är stort.

  Sara 2010-03-10 14:32:14
  Svara
 • sandra, så underbart fint! älskar att läsa dina texter!

  jessica 2010-03-10 13:53:29 http://www.vintageportalen.se
  Svara
 • Åh Sandra, du är alldeles fantastisk på att beröra. Du skapar magi var dag och förgyller mitt (och massa andras) liv genom dina texter. All kärlek och tacksamhet för det!

  Emma 2010-03-10 13:12:51
  Svara
 • Sandra! UNDERBART! Underbart, underbart! Jag älskar dina ord!

  Alina - aupair i Notting hill 2010-03-10 11:55:58 http://gretalina.blogg.se
  Svara
 • Åh, Sandra! Du skriver så nydelig! Tusen takk for at du deler det du skriver.

  Marit 2010-03-10 11:50:57
  Svara
 • Underbara krönika. Man är liksom med dig. Man känner det. Älskade den! Tack för en fin blogg 🙂

  saskia 2010-03-10 11:40:55 http://korwen.blogg.se
  Svara
 • åååh jag älskade den !

  nellie 2010-03-10 11:21:05 http://www.mondoblog.se/aelskadeidiot
  Svara
 • Jag köper din bok utan att tveka den dagen du väl behagar att skriva den.

  Sanne 2010-03-10 11:05:56
  Svara
 • åh så fint. åh så FINT.

  och jag får ont i hjärtat när jag tänker på alla de där pojkarna som aldrig hamnar i sängen som tillhör flickan som älskar dem.

  paulina 2010-03-10 10:29:08 http://ramlad.blogspot.com
  Svara
 • Fina Sandra. Jag vill bara ge dig en kram.
  En varm, lång kram. För att när jag läser dina texter så blir jag alldeles varm,
  och jag vill ge dig samma värme tillbaka.
  Tack, tack för att du gör min jobbiga tonårstid så enkel, med bara ett fåtal ord.

  evelina 2010-03-10 08:34:10
  Svara
 • Skitbra skrivet! Började nästan gråta. :,<

  Millan 2010-03-10 07:36:05
  Svara
 • OH PLEASE, PLEASE DO COME TO MELBOURNE!
  AND TELL ME, SO I CAN FIND YOU AND HUG YOU!

  Svara
 • åh du skriver så vackert sandra. helt otroligt vackert! puss och du som gillar rosetter här kan du kika in på lite gula rosetter som jag säljer :* http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=927136&listtype=0

  Lisa 2010-03-10 02:25:46 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • oh, that was so hurtfully true… so sad and so beautiful in a way.

  hejni 2010-03-10 00:13:35
  Svara
 • asså fan vad sjukt bra. så himla bra du skriver, sitter här helt tyst i mitt rum men skulle gärna vilja skrika ut genom fönstret. så bra var den. och nu måste jag läsa den igen.

  cecilia 2010-03-10 00:07:43
  Svara
 • I love love the article you wrote,it made me smile:) And adore the interview too! Oh yes,yayyy for a new blog address too.

  Valencia Lia 2010-03-09 23:56:56 http://rollupyoursleeve.blogspot.com
  Svara
 • Jättefint! Det är helt fantastiskt vad du kan göra med ord. Än en gång träffar de rätt i hjärtat. Bra jobbat!

  Anna 2010-03-09 23:35:27
  Svara
 • åh, du skriver ju alltid bra!
  med punktprecision.
  puss

  Lovis 2010-03-09 23:25:47 http://somlighet.blogg.se
  Svara
 • hände moi. typ nyss. hatar men bryr mig inte men är ledsen och vet att det går över och vem fan orkar egentligen bry sig allt sånt.

  jag vet ju, jag vet vet vet. snälla säg att det där var på riktigt, du mår ju bra idag du har din vindpust-puss. men undrar mest varför? är det för tandställningen min, eller för jag pratar högt och mycket hela tiden? idioti alltsammans. trams trams trams. fan(!!!!!!!!!!!)

  j 2010-03-09 23:09:53 http://ned.se
  Svara
 • du är bara så himla bra. jag önskar att du vore en kurator eller något. <3

  Nina 2010-03-09 22:44:49
  Svara
 • när man känner att man inte duger och bara behöver leva sig in i en annans berättelser. det är då man behöver dig. man söker tröst i dina texter. sluta aldrig sandra! eller känn ingen press. men du är bara så jävla bra.

  Oda 2010-03-09 22:35:35
  Svara
 • den var jätte fin, verkligen.

  Nora 2010-03-09 22:06:43 http://noracurtis.blogg.se
  Svara
 • åh, jag älskade den! fullkomligt älskade den.

  elise 2010-03-09 22:02:39 http://elzplz.blogspot.com
  Svara
 • Ditt språk är helt fantastiskt Sandra, och din krönika så gripande att jag nästan tappar andan. Skriv en bok! Snälla? Det du skrev på tjejjouren var himla bra och jag tror att dina ord kan hjälpa många unga tjejer… och vuxna tjejer.

  Angelica 2010-03-09 21:57:03 http://viktiganyheter.blogspot.com
  Svara
 • Sandra Sandra. Skriv en bok! 🙂

  Hanne 2010-03-09 21:42:26 http://hanneandersson.blogg.se
  Svara
 • verkligt…
  tårögd.

  hanna 2010-03-09 21:32:40
  Svara
 • åh så fint, så fint och så sorgligt.

  Jessica 2010-03-09 21:22:12 http://maskrosb4rn.blogg.se
  Svara
 • Otroligt fint. Vackert och så på pricken påminnande om hur fruktansvärt ont det kan göra. Dina texter och bilder över lag är väldigt intressanta att ta del av men allra bäst är dina längre inlägg såsom denna och ditt inlägg om kyssar. Tack!

  Petra 2010-03-09 21:09:29 http://www.petraeriksson.com
  Svara
 • har läst din blogg en tid och snälla du, skriv en bok! älskar hur du skriver.

  Magda 2010-03-09 21:08:04
  Svara
 • Åh gud så alldeles jättefint skrivet av dig. Blir helt rörd.

  josefine 2010-03-09 21:02:47 http://aprilminnen.blogg.se
  Svara
 • Herregud vad bra. Kan inte säga annat. Helt stum. Fantastisk!

  Sofie 2010-03-09 20:54:57 http://svarta.blogg.se
  Svara
 • Har precis läst din krönika. Den är väldigt fin!

  Natasha 2010-03-09 20:54:15 http://www.natashasblogg.se/
  Svara
 • Åh Sandra! Krönikan var så fin! Du skriver otroligt bra att man ryser längs knäna. Du bara måste skriva en bok. Ps. Den där killen…. usch! Det är synd att inte alla pojkar är snälla.

  Malin 2010-03-09 20:52:22 http://metrobloggen.se/cesoir
  Svara
 • Är själv en jourtjej och ÄLSKAR din text! Så bra och vi behöver en massa bra historier så alla unga tjejer kan läsa och kanske känna igen sig och känna sig mindre ensamma! You go girl!!

  Mia 2010-03-09 20:51:58
  Svara
 • Jag älskar ärligheten i din krönika. Att du fångande den där hemska och välbekanta känslan av hur det är att vara olyckligt kär att känna sig liten och osäker och lite utnyttjad i slutändan. Ditt skrivande är en inspiration!

  Jennifer 2010-03-09 20:50:12 http://www.frokenborge.blogg.se
  Svara
 • så himla bra skrivet!! känner igen känslan från när jag var 16, sorgligt nog.
  vi flickor/kvinnor/ damer/töser är så lyckligt lottade att ha någon som dig!

  Freja 2010-03-09 20:48:00 http://bomullsdrommar.blogspot.com
  Svara
 • åh! <3<3<3

  Linn 2010-03-09 20:46:57 http://linnistaden.blogs.se
  Svara
 • jag gillart’! mycket fint skrivet 🙂

  Carin 2010-03-09 20:43:47 http://redrabbits.blogg.se
  Svara
 • Jag önskar att jag kunde skriva som dig, Sandra. För du skriver saker som är så verkliga och med ett språk som är så förtrollande att man inte kan titta bort, för det är för fantastiskt för det.
  Du är nog en av de bästa människorna jag vet! Puss

  Annie 2010-03-09 20:42:39 http://febervals.blogg.se
  Svara
 • snälla. skriv en bok. om just det här eller vad som helst annat. dina ord passar vilka situationer som helst, för du gör dem så verkliga.

  lovisa/polichinelle 2010-03-09 20:39:31 http://polichinelle.webblogg.se
  Svara
 • Du skriver otroligt bra, så rörande och så igenkännande! Du är verkligen grym! Fortsätt med skrivandet 🙂

  Jenny 2010-03-09 20:35:44 http://www.nattkatten.blogg.se
  Svara
 • Den var helt jävla fantastiskt skrivet. Men jag blir jävligt arg. Fan att alla ska behöva ha det så ibland eller alltid. UH!

  josefin 2010-03-09 20:34:43
  Svara
 • Jag hade ont i hjärtat innan. Förstå hur det känns nu då.

  kara 2010-03-09 20:27:07
  Svara
 • oj, oj, oj. den här bara kändes i hela magen.

  det allra bästa du har skrivit, tycker jag.

  Anna 2010-03-09 20:24:22 http://nosnowyet.blogspot.com
  Svara
 • Du skriver så vackert!

  Linda 2010-03-09 20:15:16 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Dina texter är så fina att man gråter så mycket att man inte kan andas. Dom är livsfarliga på så sätt.

  Hedvig 2010-03-09 20:12:08 http://www.almostsevendaysaweek.blogg.se
  Svara
 • Underbart, extremt ärligt och fint. Du gör en så sugen på kärlek att man inte vet vad. Tillochmed olycklig djävulsk kärlek för du på nått sett att låta lite fint. Skriv en bok, den skulle bli såld, jag lovar dig! Puss

  flicka 2010-03-09 19:33:57
  Svara
 • så underbar text, du skriver så fint!
  och jag älskar allt du skriver om, jag är precis som du var, eller.. inte riktigt då, eftersom alla är olika… men allt du skriver om.. 15-16-17 åriga sandra, det är så fint
  och jag var nyligen på min första hemmafest, och jag blev glad bara av att vara bjuden. och allt med öl och rökning det spelar ingen roll, bara att vara med var viktigt för mig!

  äsch.
  tack för att du skriver som du gör! du är så fin
  du inspirerar mig så otroligt mycket, och jag tycker om dig !

  sab 2010-03-09 19:07:50
  Svara
 • åh, va fin den är! du borde skriva mer och lägga ut på bloggen 🙂

  sandra 2010-03-09 18:49:53
  Svara
 • Kära Sandra, jag är lika förtrollad som alla andra av din krönika. Men det är inte igenkännandet som gör ont i mig, utan snarare bristen på det. Jag har aldrig varit kär, och jag ser en potentiell pojkvän i varenda kille jag möter i hopp om att det ska bli annorlunda den här gången. Att andnöden, fjärilarna och de stora orden ska finnas där. Men det händer aldrig, och jag knyter alltid händerna det hårdaste jag kan i jackfickan när vännerna pratar om kärlek. Kärleken kan för mig inte ens vara olycklig, för den existerar ju inte. Och nu är jag 18 år och ensammare än någonsin.

  Jag vet inte varför jag skrev allt det här. Det jag egentligen vill säga är att din krönika var fantastisk, det var den verkligen.

  Mia 2010-03-09 18:49:45
  Svara
 • ah! bra skrivet!
  forresten, idag fick jag hemlangtan till sverige och for till ikea. dar larde jag mig att hjorton heter ’cloudberries’ pa engelska. hur fint ar inte det? kanske mitt nya favoritord… 🙂

  emma 2010-03-09 18:39:10
  Svara
 • Shanghai är förresten alldeles fantastiskt på sitt vis, jag tror du skulle ha det väldigt väldigt trevligt där borta. : )

  Sun 2010-03-09 18:37:24 http://sunagnes.blogspot.com/
  Svara
 • Den gjorde ont!
  Du är så skicklig på att binda samman det fula och smärtsamma med någonting vackert, och det gjorde du i den här krönikan.

  Alicia 2010-03-09 18:37:06 http://kvistgubbe.blogspot.com/
  Svara
 • Åh. Dör.svimmar.dör.puss, så himla vackert skrivet. Älskarälskar dina texter, verkligen.

  Sun 2010-03-09 18:27:07 http://sunagnes.blogspot.com/
  Svara
 • Jag tycker att du är alldeles fantastisk och är dig evigt tacksam för att du har lyckats få mig att tro att någon, någon gång, någonstans kan bli kär i mig och att jag någon gång någonstans kan bli kär i någon annan.

  Emma 2010-03-09 18:23:00
  Svara
 • Sandra, måste bara säga en sak… Du är så himla bra, glöm inte det!

  Moa 2010-03-09 18:21:38 http://alfapet.blogg.se
  Svara
 • åhhh, du skriver helt underbart. man får lite ont i hjärtat.
  du borde skriva en bok sandra! jag skulle köpa den utan att tveka.
  puss♥

  julia 2010-03-09 18:20:23 http://www.svanqvistjulia.devote.se
  Svara
 • åh. först blev man så glad, över kyssen. och sen bara poff olycklig igen. den var bra, men jag vet inte om jag gillade slutet.

  jennifer 2010-03-09 18:18:08 http://jenniferjempan.blogg.se
  Svara
 • bara älskar citatet 🙂

  ellinor 2010-03-09 18:05:02 http://ellinorthune.blogg.se/
  Svara
 • Hi Sandra!!!
  Wonderful written! You’re really a great writer! 😉
  I’m waiting for your first novel and I would like to have your autograph on it! 😉
  The interview is so cute! But you know thatt you’re my favourite blogger, and I read your blog every day!
  See you!

  Ary

  Ary 2010-03-09 17:45:16 http://www.misscicisays.blogspot.com
  Svara
 • Fantastiskt skrivet! Jag såg det du berättade om och beskrev framför mig, det kändes efteråt som om allt i själva verket hänt mig. Absolut det bästa du skrivit, tycker jag.

  Rebba 2010-03-09 17:36:18 http://
  Svara
 • Klump i halsen, alldeles underbart!

  Linnéa 2010-03-09 17:35:25
  Svara
 • underbart skrivet, precis som alla dina texter!

  erica fidelina 2010-03-09 17:32:21
  Svara
 • du gjorde mig väldigt rörd faktiskt.

  U. 2010-03-09 17:23:28 http://nettelblad.blogg
  Svara
 • Lika fint skrivet som alltid
  kram

  Mia 2010-03-09 17:21:37 http://hepek.blogg.se
  Svara
 • Åh, Sandra,
  Det smärtar liksom i hjärtat varje gång jag läser någonting av dig, för att det du berättar, dina ord, dina formuleringar, hela tiden hittar små kryphål in genom min hud och når rakt in i hjärtat på mig.
  Redan innan jag börjar läsa vet jag att det är något som kommer få hela bröstkorgen att göra ont och jag vet att jag för alltid kommer ha en önskan om att kunna skriva så som du gör.

  Vad skulle jag göra utan dina texter?

  tack.tack.tack.tack.

  Julia 2010-03-09 17:21:00 http://www.jamiegull.blogg.se
  Svara
 • Åh. vilken fin men lite sorglig text. Du har en sån magisk förmåga att få ner känslor på papper. Jag vill ha alla dina texter i en bok att förvara under kudden. För att ta fram då och då när man behöver nåt som både gör lagom ont i en, men där man ändå sitter med ett inåtvänt leende för det fina mitt ibland. Åh.

  Siri 2010-03-09 17:13:50
  Svara
 • Jättevackert skrivet och så trevligt att läsa – hela texten igenom faktiskt! Men jag blir så arg och besviken och förbannad att det finns såna killar (människor?) som utnyttjar en sådär! Det borde vara olagligt och jag vill bara hämnas på honom. Usch.

  Weronika 2010-03-09 17:12:42
  Svara
 • fantastiskt! du är fantastisk! alltså. åh!

  martina 2010-03-09 17:07:10
  Svara
 • MEN SANDRA!
  Vilken teaser! Jag vill läsa mer! Hur gick det sen?
  Jag vill läsa meeer! Bra skrivit!
  Du skulle kunna skriva fantastiska tonårsböcker. Eller ja, kanske vuxenböcker om tonåren.
  Jag är lika gammal som dig, och när jag läser minns jag så väl hur det var i den åldern. Snälla Sandra. Skriv mer!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  Sofi 2010-03-09 17:06:43
  Svara
 • Sandra!
  Jag önskar så hemskt mycket att man hade kunnat vika ihop dig och stoppa ner i kjolfickan. Det hade varit så praktiskt att bara plocka fram dig när man behöver små söta och fina berättelser. Som på någon långtråkig håltimme en regnig höstdag, eller en solig eftermiddag i mars när han, HAN, går förbi i korridoren och man känner att hjärtat är på väg att hoppa ut ur kroppen så mycket det dunkar. Som när man sitter på tåget på väg hem från skolan och ögonen har svårt att hålla sig öppna.

  Dagar när man känner sig ensam, eller dagar när man bara vill stanna kvar under sitt duntäcke, då hade det varit så väldigt bra att plocka fram en liten Sandra som kunde sitta på ens axel och berätta små sagor. Du är bra.

  Hanna 2010-03-09 17:04:08 http://hannali.blogg.se
  Svara
 • alltså sandra, jag tror jag dör. jag dog nog när jag läste dedär sista raderna..

  yrs 2010-03-09 17:02:24
  Svara
 • Jag håller med Elin! SKRIV EN BOK! Dina ord berör mängder av människor!

  Emelie 2010-03-09 17:01:40 http://makrills.blogg.se
  Svara
 • Det var lite sorgligt men fint. jag blev tårögd av det. Om du skulle få för dig att lägga ihop alla dina texter i en bok så skulle jag genast köpa den!

  Sara 2010-03-09 16:54:51 http://www.faeria.blogg.se
  Svara
 • Den var fin, och det gjorde lite ont att läsa den.

  Karolin 2010-03-09 16:54:43 http://www.cutethoughts.blogg.se
  Svara
 • Alltså. Det var en utav de finaste texterna jag någonsin har läst. Jag blev så himla varm i hela hjärtat när jag läste din text. Åh vad jag förstår att du är copywriter. Så himla fint som du skriver. På något sätt känns det som det var den dagen då du förlorade din oskuld, men då var du femton år så det blir inte rätt alls i mina tankar.

  Var det Tobias du skrev om? Eller var det sådär ingen som du blev tillsammans med? Så himla fint var det, Sandra. Och vet du? Självklart är det fint. För så fin som du är så kan det inte vara allt annat än fint. Du är så underbar att jag bara vill åka till Stockholm bara för att. Och leta upp dig och ge dig världens längsta kram och viska i ditt öra att ”Det finns bara en Sandra. Och hon heter Sandra Beijer och jag tycker så mycket om henne.”

  Lisa Marie 2010-03-09 16:52:13
  Svara
 • Helt sjukt vad bra och rörande du skriver, håller med om det där med boken! mer sånt här

  josefin 2010-03-09 16:44:17 http://jossness.blogspot.com
  Svara
 • Fruktansvärt bra!

  maja 2010-03-09 16:43:26
  Svara
 • Den är så otroligt utelämnande. Fint av dig att du vill skriva så för unga tjejer.

  Magda 2010-03-09 16:42:17
  Svara
 • Det där var så smärtsamt att läsa. Så välskrivet att det inte är riktigt klokt och så fruktansvärt smärtsamt. Jag har aldrig upplevt något sådant men ändå kan jag förstå precis hur det där måste ha känts. Blir ledsen bara jag tänker på det igen. Du är fantastisk.

  Erica 2010-03-09 16:34:06 http://enettaiparis.blogg.se
  Svara
 • En gång skrev jag en text om Choklad och dess goda ting i svenskan. Sen bad vi vår lärare att läsa upp den hon tyckte mest om. Hon sa att hon tyckte om alla, men en som var särskildt fin. Hon läste min! Jag blev så oerhört glad, sånt brukar aldrig hända mig!
  Du skriver så himla fint Sandra, och jag hoppas verkligen att jag blir lika duktig som du i frmatiden. Jag tycker så mycket om att skriva!

  Massa chokladig kärlek<3

  Allie 2010-03-09 16:33:43
  Svara
 • Den översattes fel i ”titeln” på engelska står det att han såg dig i ögonen, vilket gör att hela artikeln blir lite tvetydig…

  Ebba 2010-03-09 16:23:46
  Svara
 • var det där historien om hur du förlorade oskulden?
  hur som helst, så himla fint. och det gjorde ont magen.
  puss <3

  hej 2010-03-09 16:22:03
  Svara
 • det var jättejättefint. jag älskar hur du skriver.

  felicia 2010-03-09 16:20:51 http://tigerlilys.blogg.se
  Svara
 • It’s funny your interview should mention this, but I took a solo trip to Sweden last summer, and when I was walking around Södermalm, I saw you walking with your boyfriend! But I was too shy to say hello. Maybe next time I go. 🙂

  Zeolite 2010-03-09 16:19:00 http://zeolitefuhrman.blogspot.com
  Svara
 • gud va fint… helt otroligt.. shit

  a 2010-03-09 16:18:29
  Svara
 • hej sandra! kommer du att piffa till designen framöver?
  och kan inte du lägga till frågor/svar inläggen i menyn?

  Nina 2010-03-09 16:17:58
  Svara
 • Jag trodde först att det var jag som drack öl med honom, att det var jag som gick fram med hög puls och röd hals. men det var inte jag som kände honom, det var du.

  Linnea 2010-03-09 16:12:32 http://spargrisen.blogg.se
  Svara
 • Så fint & så vackert att jag blir alldeles varm i hela kroppen. Jag förstår inte hur du alltid kan pricka in orden sådär exakt. Hur gör du?

  Johanna 2010-03-09 16:12:10 http://johannakleist.blogspot.com
  Svara
 • Det finaste jag läst på länge. åh.

  SOFIA 2010-03-09 16:10:30
  Svara
 • åh sandra du är så fin. hela du är så fin fin fin fin fin. jag förstår inte hur man kan vara så bra. önskar så att du var min syster.

  a 2010-03-09 16:08:16
  Svara
 • Jag fick ont i magen när jag läste det där, för trots att det var så himla vackert skrivet så kändes det som att det var jag som låg där i sängen, naken och totalt utelämnad till absolut ingenting.

  Cecilia 2010-03-09 16:00:49 http://ceciliastankar.blogg.se
  Svara
 • bra på en sånt sätt som liksom borrar sig in till hjärtat.

  Betty 2010-03-09 15:58:51
  Svara
 • Jag måste säga att jag ryser i hela kroppen och får gåshur på armarna efter att ha läst det där.
  De kan ju förstås vara för att det är svinkallt på vårat kontor.
  Men jag väljer att tro att de va för texten. 🙂
  Jag tycker du är en fin fin förebild för unga tjejer!
  Go you!

  Jeanette 2010-03-09 15:54:36 http://interruptedfashion.blogg.se
  Svara
 • Åh, så himla fint. Det är ju precis så det är, man får en kyss någon gång och går runt och är småförälskad hur länge som helst utan att något händer. Åh.

  malin 2010-03-09 15:50:50
  Svara
 • It isn’t that bad of translation, but probably doesn’t use the same prose you did. It’s a lovely article, voted for you!

  Sarah 2010-03-09 15:42:36 http://missjaneelliot.blogspot.com/
  Svara
 • Sandra. Du skriver helt fantastiskt.

  Lina 2010-03-09 15:38:02 http://www.ikon1931.se/blogg/lina
  Svara
 • så fint, sandra. fy fan för tonårsförälskelser och krossade hjärtan.

  Requiem Pour Un Con 2010-03-09 15:37:39 http://requiempouruncon.blogg.se
  Svara
 • åh herregud, du är ju en naturbegåvning sandra. hoppas att du förstår det och aldrigaldrigaldrig slutar skriva.
  tusen pussar.

  Sabina 2010-03-09 15:36:50 http://battementsdecoeur.blogg.se
  Svara
 • Så himla fint skrivet. Det gör lite ont.

  Cocco 2010-03-09 15:34:24 http://www.coccoess.devote.se
  Svara
 • Jag fastnade helt i den. Det gick inte att sluta läsa. Jag känner igen mej lite… på sätt och vis.
  Ser verkligen fram emot att läsa mer av dej! Du är väldigt duktig!! 🙂

  Lisa 2010-03-09 15:28:19 http://www.pictureofmind.blogg.se
  Svara
 • du skriver så himla bra sandra. sluta aldrig.

  shirin 2010-03-09 15:27:17 http://shirins.wordpress.com
  Svara
 • Aj så tonårstrassligt. Men du är bra på att skriva om sånt. Jag önskar att du hade varit min storasyster när jag var en sisådär tretton-fjorton.

  Rebecka 2010-03-09 15:24:37 http://stormsvala.blogspot.com
  Svara
 • förfärligt, brutalt bra sandra. mitt hjärta knögglades ihop ännu mer, för hon är jag nu. jag är du som var kär i han som luras och låtsas. fy, man blöder så ont och varmt så länge. jag önskar att jag kan flytta till grekland och gå i shiffong-långklänninar och dricka rödvin i sanden, få skrapsår mot korallreven och bara gråta under ac:n. det hade kännt lite lättare än det här.

  Linn 2010-03-09 15:24:35 http://grodprins.blogg.se
  Svara
 • Hur kan du känna mig så bra?

  cc 2010-03-09 15:21:55
  Svara
 • underbart

  bella 2010-03-09 15:21:55 http://masquerade.devote.se
  Svara
 • jag hade förväntat mej något helt underbart vackert och helt otroligt fint. men det var så mycket mer. Du är så duktig

  pauline 2010-03-09 15:21:02 http://rememberpauline.blogg.se/
  Svara
 • åh, åh, åh! så fint. jag dör. ville inte att texten skulle ta slut, vill läsa mera. så fint. du har verkligen talang. massa pussar! och lova, sluta aldrig att skriva om trasiga tonårshjärtan. mitt har aldrig varit trasigt (och aldrig helt) så jag måste få försöka förstå hur det känns. och dina texter gör att jag förstår. tack.

  Hanna 2010-03-09 15:20:23
  Svara
 • Det är som att läsa ett avsnitt ur en bok och man vill bara läsa mer, höra fortsättningen! För himla bra är du Sandra

  Linda 2010-03-09 15:18:09 http://lindaoo.blogg.se
  Svara
 • ÅH sandra. Det var så underbart. Fängslande. Ville läsa mer. Det är så fint att du delar med dig av sånt här. Jag tror att det kan hjälpa många, väldigt mycket. Du borde skriva bok. Snälla gör det. Då kan vi ha dig i bokhyllan och ta fram precis när vi vill.

  Joella 2010-03-09 15:17:16 http://talkingbird.blogg.se
  Svara
 • Du vet inte hur många gånger jag läst dina texter du skrivit, men det har var den bästa tycker jag. Håller med ovanstående kommentar, DU MÅSTE SKRIVA EN BOK! Du skriver så otroligt bra och man blir så jävla (förlåt) berörd. Du är bäst!

  Alice 2010-03-09 15:16:54
  Svara
 • åh det var så fint, så fint så. det känns som att många kan känna igen sig i det här , fast att man inte har varit med om precis sak. men att gå och bli kär i någon i hemlighet och inte få honom är det nog många som blir

  matilda 2010-03-09 15:16:40 http://matildasalldelesegna.blogg.se
  Svara
 • helt underbart bra. verkligen.

  jasmine 2010-03-09 15:16:21 http://tape.webblogg.se
  Svara
 • du skriver så underbart vackert, sandra. det där var det finaste och sorgligaste jag någonsin läst. jag avgudar din blogg.

  moa 2010-03-09 15:15:33 http://moaornberg.blogg.se
  Svara
 • Den var väldans fin. Har fortfarande gåshud.

  Carolin 2010-03-09 15:13:18 http://nilorac.webblogg.se
  Svara
 • Fantastiskt. Helt fantastiskt. Du är så fruktansvärt duktig!

  Ellen (ellerenellen.blogg.se) 2010-03-09 15:09:17 http://ellerenellen.blogg.se/
  Svara
 • Sandra, skriver du inte en bok blir jag väldigt väldigt arg på dig. Det är kommentar nog, tror jag.

  Elin 2010-03-09 15:09:00 http://alce-sah.blogspot.com
  Svara
 • ååhhh sandra du är ju bara för fin! blir alldeles rörig inuti av alla fina ord du skriver

  alva 2010-03-09 15:08:03
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!