Hundvänliga ställen i Stockholm som jag tycker om.


Hundar är livet och så är det ju med det, inga konstigheter.

Tyvärr är ju inte Stockholm världens mest hundvänliga stad. Tydligen har någon kommit fram till att hundar ska få hänga på så få platser det bara går, till skillnad från till exempel genistäder som Paris och New York. I Frankrike tar de till och med fram en extra stol till Milla som hon kan sitta på.

Och jaja jag vet det finns poänger med hundfritt, pälsallergiker I hear you…
Men va 17!! Hundar ändå!

HUNDAR

Hit brukar jag och Milla gå när vi hänger:

friday.
Katarina Ölkafé
Katarina Ölkafé är bra på flera sätt: de serverar asgod matzoball soup och mac&cheese, har jättemånga ölsorter, en uppvärmd uteservering men framförallt: hundar får vara här! Hunden på bilden har varit där varenda gång jag varit där. Ibland kommer den dit själv och bara sätter sig och spanar ?

february
Vina
Min kvartersbistro Vina med Stockholms godaste råbiff är hundvänligt förstås. Allt jag kan önska av en kvartersbar alltså. På bilden jag och Artie.

weekend.
Babylon
Ett annat stammishak i mitt liv: Babylon i Björns trädgård tycker också om hundar. Gå dit, käka kumminosten och klappa en vovve.

friday.
Nytorget 6
Nytorget 6 ställer alltid fram en vattenskål till Milla när vi kommer och så får hon hundgodis ibland <3
Tror till och med att de har hundtreats på menyn, eller så har jag drömt det

wednesday.
Bistro Bananas
Bananas hade jag ingen vettig bild på, men på bilden äter jag deras citronpizza på min balkong. Kan vara lite stökigt där inne för hundar pga alltid mycket folk (eftersom det är gott och bra barhäng), men hundar är i alla fall tillåtna!


Konstnärsbaren
Hade ingen vettig bild på KB men Elsa kan man alltid lita på. Denna anrika bar och restaurang där det alltid sitter massa gamla konstnärsgubbar och blir fulla gillar såklart hundar. Pluspoäng för att det känns som en Hjalmar Söderberg-roman där. Ligger vid Norrmalmstorg.

the weekend.
Bleck
Bleck i Lilla Blecktornsparken med enorm uteservering och gott rosé tycker också om hundar. Ett stenkast från denna bar ligger också en liten park med kaniner och getter så ni vet, nu när vi ändå talar om djur.

thursday.
friday.
Il Caffè
Il Caffè fungerade som mitt kontor innan jag skaffade kontor, så här har jag och Milla rimligtvis hängt en hel del. Alltid ett gäng hundar här som vill bli klappade och kanske smaka på en bulle.

stockholm
Brewdog
Brewdog på Ringvägen är vad det heter: en hundbar! Här finns hundöl och även människoöl då såklart. Och alltid MASSOR av hundar. Går ibland hit utan hund bara för att få lite hundfeeling.

september
Restaurang Hjerta
Hjerta ligger lummigt och avskilt på Skeppsholmen och uppmuntrar till hundhäng genom att till och med ha en egen liten hundhörna med vattenskålar och annat trevligt.


Daphnes
Elsa levererar bild igen. Megafranska Daphnes på Östermalm är hundvänligt. Vad annars kan man förvänta sig av ett franskt hak i och för sig.

february
Bar á Vins
På Narvavägen ligger denna yttepyttiga franska bistro. Stolarna är caféstolar importerade från Paris berättade dom för mig en gång. Ligger för övrigt precis bredvid caféet i Det handlar om dig där hon bestämmer sig för att hon måste berätta för sin snubbe att hon varit otrogen. Om ni vill ha lite romankuriosa ☺️. Hur som, alltid massor av hundar här! Och dom älskar Milla!

??

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
54kommentarer
 • Älskar att fler börjat förstå att lurviga kompisar också vill med in! Tips om det skulle krisa är ju Espresso House såklart, där får man alltid ha med vovve!

  Emilia 2017-10-09 15:43:09 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Tips på Instagram-konto som samlar massa bra hundvänliga ställen! Om man taggar sin bild med #dogfriendlysweden så publicerar de förhoppningsvis ditt tips om det är tillräckligt tipptopp. Skönt att ha någon som sållar alla bra ställen åt en <3

  Svara
 • Alltså, konstig sak at fråga om här, jag vet (hundar <3, liksom). Men: vart får man tag på strumpor som du har i det här innlägget: http://sandrabeijer.se/2012/03/10/snovitt/ ?
  (Har seriöst kollat gjenom HELA "Kläder, skor"kategorin i kväll!)

  jonna 2017-10-09 01:10:25
  Svara
 • Tips på nyöppnat ställe bla för hundar på söder: Whippet Lab på Rutger Fuchsgatan 5 http://whippetlab.se/

  Anna 2017-10-08 23:47:14
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   +1 på whippet lab skanstull, supertrevligt (är inte partisk men råkar vara så att jag jobbar där 🙂 )

   Nelly 2017-10-10 17:48:07
   Svara
 • Ååhh älskar ju att hundar är tillåtna på resto här ( och typ sitter med vid bordet) men kan inte skaffa hund här utan måste vänta till den dagen vi flyttar hem ? Men sja, då har jag din guide iaf! ?

  Sandra Nicole - Modedesigner i Paris 2017-10-08 23:34:13 http://www.sandranicole.se
  Svara
 • Gullig du är! Vad tror du det blir för hund när du väl skaffar en?

  A 2017-10-08 21:38:29
  Svara
 • hundar är bäst i hela världen <3 längtar till den dagen jag inte bor i andra hand och kan adoptera en själv.

  Daniella 2017-10-08 21:15:36 http://daniellachanelle.com/
  Svara
 • ahaha wow brewdogbilden är ju den bästa jag sett

  Elsa 2017-10-08 20:51:22 http://elsaherlitz.blogg.se
  Svara
 • Och om man vill gå på hundcafé där hundarna får gå lösa finns Himmelska hundar.

  Karin 2017-10-08 20:04:14
  Svara
 • Kan inte du också göra ett inlägg med tips på restauranger och barer i Stockholm där det känns helt naturligt och okej att vara själv? Vill gärna gå och ta en drink eller äta ute ibland men brukar inte ha kompisar att göra det med, och känns bara så stelt att sitta själv på nån bar om det inte är en spelning på gång. Man känner sig liksom så utanför och ”utpekad” när man är själv bland alla kompisgäng…

  Såklart beror den känslan också på hur man själv tänker, men kanske finns det mysiga ställen som är lite trevligare för ensamhäng än andra ändå? Eller kanske ett inlägg om alla möjliga slags saker och platser som man kan göra och hänga på själv på stan i Stockholm? 🙂

  Maija 2017-10-08 19:17:24 https://haahe.wordpress.com/
  Svara
 • Fjällgatans Kaffestuga är också supermysigt och hundtillåtande!

  Saga 2017-10-08 18:59:28 http://sagaurora.wordpress.com
  Svara
 • mitt jobb, funkalistic ute på gördel har en hundmeny å alla vovvar är välkomna!! tipstips :)))

  frida 2017-10-08 18:41:52
  Svara
 • Tycker också att det här var ett sjukt bra inlägg! Nu vet jag vars jag absolut INTE ska gå, haha. Nice! Men lite trist med ställen som ser supermysiga ut… hm.

  Hanna 2017-10-08 17:00:16
  Svara
 • Tycker att det går bra med hund på de flesta ställen bara man frågar!

  Sabina 2017-10-08 16:08:49
  Svara
 • LOL.. komiskt att du på ena bilden säger att det stället serverar godast råbiff. Medan du sitter och klappar en hund.
  Där ser man värdet mellan två olika djur. Ena kan du äta rått, det andra ska det gullas med 🙁 Undra om du skulle ha kunnat äta råkött av hund med, om det var inne här i västvärlden..

  jen 2017-10-08 14:56:15
  Svara
  • Svar på jens kommentar.

   Så det är bättre om man äter djuret kokt? Eller stekt? Rökt? Berätta gärna vad som är minst hänsynslösa tillagningssättet så jag kan välja det nästa gång.

   Julia 2017-10-08 18:26:58
   Svara
  • Svar på jens kommentar.

   Men kan du ge dig! Herregud.

   Lisa 2017-10-08 16:04:23
   Svara
 • inte hundrelaterat, men tänkte direkt på dig när jag såg dessa!! har inte du efterlyst ett par såna?
  http://www.asos.com/asos/asos-offering-wide-fit-lace-up-heeled-shoes/prd/8482538?clr=black&SearchQuery=&cid=6992&pgesize=204&pge=0&totalstyles=597&gridsize=3&gridrow=44&gridcolumn=2

  Lisa 2017-10-08 13:01:40
  Svara
 • Uppskattade också det här inlägget men av heelt andra skäl än alla andra här. Vet nu vilka ställen jag absolut inte ska gå till! Haha. Är verkligen panikrädd för hundar, alltså kan-inte-gå-förbi-en-hund-på-gatan-, kan-inte-gå-av-bussen-om-en-hund-är-nära-dörren-rädd. Jobbade själv på en restaurang förut och nån gång hade någon med sig hunden in och jag var helt förstörd, kunde inte servera till något bord i den delen av restaurangen. Haha åh fyfan, blev helt uppskrämd bara av att skriva det här? Får väl bli terapi snart. 🙁

  Sara 2017-10-08 12:37:21
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Du borde verkligen gå i terapi så du kommer över din hundrädsla för hundar är världens finaste djur och du får så himla mycket tillbaka. Det är inte bara ett djur utan det blir ens bästa vän som älskar en villkorslöst och som aldrig vänder en ryggen. Du mår även bättre om du lär dig hundar och förstår att de inte vill dig illa om ägaren har uppfostrat dem rätt.

   Har du någon hund i närheten av där du bor? Som du kanske känner till eller vars ägare du har pratat med? För i så fall kan du börja lite smått den vägen. Kanske gå med dem på en promenad eller gå hem till dem och stå stilla och låt hunden nosa in dig och känna efter. Jag lovar att du inte kommer ångra dig!

   Lisa 2017-10-08 16:09:45
   Svara
 • TACK! Har längtat så mycket efter det här inlägget. Bor själv lite utanför stan så blir oftast att jag väljer bort att ta med hunden in av osäkerhet. Upplever ändå att det är lite mer slappt i innerstan, kanske för att man alltid går till fots och inte tar bilen någonstans?

  Finns en jättebra krönika om hundskräcken I Sverige som jag brukar visa folk, https://www.expressen.se/debatt/vaga-ifragasatt-folks-hundallergi/

  Är övertygad om att ifall man skulle vara lite mer accepterande mot hundar och fler skulle kunna skaffa en skulle vi vara lite lyckligare i det här landet <3

  Julia 2017-10-08 12:09:00
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Herregud så trött jag blir, folk gör ju inget annat än ifrågasätter ens allergi när man säger att man är hundallergisk.

   Jennie 2017-10-08 13:12:21
   Svara
   • Svar på Jennies kommentar.

    Instämmer med Jennie, som allergiker ifrågasätts man jämt. ”Men du kan väl ha liite ägg i maten”, ”jag är också pollenallergiker men jag kan springa utomhus, då borde väl du också kunna göra det”, ”men om du tar en allergitablett och inte klappar katten så går det väl bra”. Superbra att det finns ställen som välkomnar hundar, men det ska inte betyda att allergiker ska behöva undvika majoriteten av alla offentliga platser. Hunden behöver faktiskt inte tas med överallt.

    Linda 2017-10-08 14:00:45
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

     Jag håller också med! Det är så himla jobbigt med folk som ba, men ta en tablettoch klappa inte… som sen alltid tar illa upp för att man inte klappar! Din kommentar var så spot on!

     Vanessa 2017-10-08 19:14:50
     Svara
 • När jag var i Stockholm och åt på Kommendören blev jag jätteglad för det var massa hundar i bardelen ??

  Sara 2017-10-08 11:16:22
  Svara
 • Jaaaaa äntligen :'”) hade med mig hunden till Stockholm igår och blev rörd när hon fick ligga med huvudet i mitt knä medan vi käkade middag och kollade livepodd!! Tror alla skulle må bättre av mer hundar i livet

  Josefine 2017-10-08 11:13:24
  Svara
 • Men hallå, vill passa på att tipsa om tamedhunden.se!! Karta över hela Sverige med hundvänliga caféer, restauranger och hotell.

  Ingela 2017-10-08 11:04:01
  Svara
 • Vill också tipsa att hela NK är hundvänligt och östermalmsresturangen Broms Karlavägen. Samt sunkmysiga bar Viking. Mer hundar yao!

  Anna 2017-10-08 10:52:04
  Svara
 • Tror nog att hundar är mer välkomna än barn på de flest ställen i Stockholm 😉 Om man frågar om man får ta med sig sin son in så brukar man få till svar: Ja, men bara om ni har en iPad ifall det krisar.

  Sofie 2017-10-08 10:45:12
  Svara
 • Mm, allergiker. Just dom som är allergiska mot hundar har vi valt att ta JÄTTEhänsyn till. Andra allergiker? Tough luck. Försök vara tex parfymallergiker.. hahaha noll hänsyn, på sin höjd en liten skylt i omklädningsrum där det lite försynt bes om att försöka om det är möjligt att inte använda så mycket starka dofter. Ja självklart ska allergiker av alla sorter kunna vistas ute men som vi beter oss med hundar skulle man kunna tro att större delen av sveriges befolkning är urallergiska och så kan det inte vara. Varit en del i norge med hund och där är det likso m tvärtemot hur vi har det här med tåg och hotell. Istället för tio tätt ihopbuntade tågplatser för hundar så finns det en vagn där man INTE får ha hunden och likadant på många hotell, det finns ett gäng rum där hundar INTE är tillåtna i resten går det fint (ofta mot en liten extra städavgift men det känns rimligt). Självklart finns det ställen där hund inte är lämpligt och min hund är inte tillräckligt bra på att bete sig för att släpas med överallt men det vore skönt om vi kunde slappna av lite.

  FM 2017-10-08 10:42:02
  Svara
  • Svar på FMs kommentar.

   Slappna av för vissa = kan inte andas för andra. Så jag är mycket glad för att folk i Sverige är dåliga på att ”slappna av” med såna saker 😉

   Hanna 2017-10-08 16:58:11
   Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    Absolut finns ni som är sjukt sjukt allergiska. Såklart. Men det kan omöjligt vara så många som det verkar när man ser var djur får finnas. Jag säger absolut inte att det ska krylla av djur överallt utan att det skulle kunna få vara lite lättare. Uppenbarligen går det i andra länder.

    FM 2017-10-08 21:38:26
    Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    Om du inte kan andas för att en hund sitter i samma rum som dig borde du nog gå till farbror doktorn så du kan börja leva! Med vänlig hälsning, en som är super allergisk mot allt

    Emelie 2017-10-08 17:34:35
    Svara
    • Svar på Emelies kommentar.

     Tack för den förminskande kommentaren! ”Farbror doktorn” ratade direkt min fråga om eventuell behandling mot allergin, så det är nog kört för mig att vara i hundrum utan att få andningsproblem. Men det går rätt bra att leva ändå, trot eller ej…

     Hanna 2017-10-08 20:31:16
     Svara
     • Svar på Hannas kommentar.

      Att det ska va så svårt att förstå att det är sjukt jobbigt med allergi oavsett om man kan andas eller ej. Det är ca 20% av oss i Sverige som är pälsdjursallergiska. Parfym å andra sidan är mindre vanligt. Dessutom är det ingen allergi, utan en överkänslighet mot dofter som inte är kopplat till immunförsvaret på det sättet som allergier är.

      Linnea 2017-10-08 22:52:22
      Svara
      • Svar på Linneas kommentar.

       Dessutom fett skönt att va i Sverige jämfört med typ USA där djuren får va överallt (kändes det som ibland) så man slipper kli, snor osv. alternativt äta piller som gör en sjukt trött. Jag tror att hundarna bryr sig mindre om de kan gå på resturang eller inte jämfört med allergiker. (Så länge de inte lämnas ensamma för mycket men det är ju en annan fråga.)

       Linnea 2017-10-08 22:57:38
       Svara
 • Hihi så mysigt. Jag jobbar på ett kafé i Göteborg där hundar är välkomna, och det är alltid så roligt att se hur glada människor blir när man svarar ”Ja-a-då” när de frågar om de får ta med sina jyckar in. Här om dagen t.ex. var det en tjej med sin hund, och den var så himla gullig, gick fritt intill sin matte hela tiden, satt bredvid bordet, följde till toaletten osv. En gång kom det en tjej med en katt på axeln – och jag som är mer utav en kattmänniska blev såå glad – men hon stod bara i dörren och beställde på håll, så gjorde jag en kaffe till henne och så gick hon vidare, hon och sin katt på axeln. Djur alltså <3

  Hey Emelie 2017-10-08 10:37:47 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Milano är också en superhundvänlig stad! Blev så fascinerad när jag var där i våras över hur öppna de är för hundar – att de liksom är en självklarhet att man tar med sig in på caféer och restauranger. Fint ändå, tycker jag trots att jag inte har någon hund själv eller så.

  Jenn - forever abroad 2017-10-08 10:11:45 https://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Tipsar om The Churchill arms på Tulegatan i Vasastan. Många ölsorter, hur jäkla mysigt som helst och alltid hundar som ligger och sover i knät på sina ägare.

  Christel 2017-10-08 10:06:30 http://barakanslor.blogspot.se
  Svara
 • JAAAAAA! <3 HUNDAR ÄR BÄST! Harry och jag ska spara det här inlägget!

  beata 2017-10-08 09:54:54 http://radarcollective.com/beata/
  Svara
 • Mysigt inlägg 🙂 Jag som är från Malmö tycker Stockholm är SJUKT hundvänligt, i Malmö är det totalförbud på hundar överallt. Här får de ju till och med följa med in på galleriorna, så mysigt. Mammas hund älskar att få följa med hit, det är liksom lyx varje dag för henne med människor, affärer och mat. Längtar ännu mer till Paris nu när du skriver att det är mer hundvänligt än här, vilken dröm!

  Cornelia 2017-10-08 09:15:44
  Svara
  • Svar på Cornelias kommentar.

   Men va? Jag bor i Malmö och har hund och tycker att det finns massa barer och restauranger som hunden är välkommen till ju?

   Elvira 2017-10-08 09:24:44
   Svara
 • har inte ens hund men älskade det här inlägget
  detta är anledningen till att du är blogg-princess forever

  linnea 2017-10-08 08:53:34
  Svara
 • viktigt inlägg!

  ada 2017-10-08 08:46:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!