– Baby, säger han. Vi dricker öl bara.

Oktober 2016. Jag vaknar tidigt i Los Angeles. På grund av tidsskillnad. På grund av hjärtklappning. Vi bor några dagar i ett hus i Hollywood Hills. Jag känner inte dom andra direkt. Vi är medbjudna på en pressresa, en musikfestival, det är oktober men sommar här.

Jag smyger ner i köket, vinflaskorna står kvar på diskbänken från kvällen innan, en tom ölburk med fimpar i. Klockan är morgon men eftermiddag i Sverige. Jag får upp dörrarna till terrassen, insekterna gapar högt, det luktar inte som hemma. Mina händer är ostadiga, kanske tidsskillnad, kanske hjärtklappning. Jag får upp en cigarett ur paketet, röker först en hårt innan jag ringer. Tänder direkt en till.
Jag börjar gråta när jag hör hans röst. Den är så hemtam och så mjuk, jag vill bara att den ska göra mig lugn igen. Något annat spelar egentligen ingen roll, det är rent själviskt, jag vill bara må bra igen.

Jag gråter och frågar varför han är med henne, varje kväll, sedan jag åkte för några dagar sedan.
– Baby, säger han. Älskade lilla baby. Vi dricker öl bara. Du vill väl inte att jag bara ska sitta hemma? Baby baby jag vill alltid vara med dig.
Och jag tänder en ny cigarett, säger att jag såklart inte vill att han ska sitta hemma, lägger huvudet mot knäskålarna, sitter i en trapp ner till en pool, allt är så vackert och allt är så fult.

– Jag är så olycklig, säger jag. Jag orkar inte vara så olycklig.
Och han säger att jag aldrig ska behöva vara olycklig och efter att vi har lagt på sms:ar han direkt att Älskade baby, kom hem till mig. Kom hem till mig så gör jag allt bra igen. Vi vi vi.
Jag hör hans tonfall när jag läser sms:et och jag blir lugn. Går in, går och lägger mig, går upp igen när de andra lagar frukost.

Senare på kvällen blir jag alldeles för full. Och när jag sms:ar och frågar vad han gör svarar han inte. Men klockan är ju mitt i natten i Stockholm då. Ingen är vaken 05:55.

Det vet ju vem som helst.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
104kommentarer
 • Jag vill spy och orosfjärilarna fladdrar i magen. För jag är du. Eller var, ungefär samtidigt faktiskt. Fy fan.

  Åsa 2017-07-18 20:19:11
  Svara
 • Du är bäst

  Melinda 2017-07-18 20:06:18
  Svara
 • http://68.media.tumblr.com/dc3f46baf520b5efa2afa0d13d53d15a/tumblr_om23u3JTgV1ui5szfo1_1280.jpg

  M 2017-07-18 13:08:13
  Svara
 • <3 !

  Synne 2017-07-18 12:54:05 http://www.etdrysskanel.com
  Svara
 • får kalla kårar för att jag satt precis sådär för ett år sen och sa baby till min finaste person, hans magkänsla var rätt och till slut kom det fram. Vi kom igenom det och håller ihop än men fy helvete vilken KASS person man är när man inte möter sin partner i hens känsla och bara är ärlig.
  Sandra du är amazing som vanligt. ♥

  L 2017-07-18 10:34:59
  Svara
 • ’Älskade lilla baby ’ känns verkligen som ett sådär tilltal till någon vars oro uppenbarligen är helt befogad. Ja annars med. Så fort någon kallar mig ’lilla’ slår jag bakut, så otroligt nedlåtande. Fantastisk text.

  Jennie 2017-07-18 10:23:47
  Svara
 • Sandra! Du skriver helt fantastiskt bra, älskar ditt språk på alla sätt och vis!

  (En parentes i sammanhanget – för det är han verkligen – är att han är ett as som borde förpassas till historiens dunkla vrår. Vik hädan ditt as)

  Johanna 2017-07-18 07:53:02
  Svara
 • oiiiiiiii! Jag förstår varför du blev författare!

  Frida 2017-07-17 23:47:10 https://husrappet.wordpress.com/
  Svara
 • Min kille lämnade mig och vårt barn för min bästa vän…tänk dig det 🙁 hon hade suttit och tröstar mig när jag misstänkte honom för att vara otrogen. Och det var henne han var otrogen med!! Känner igen konstiga telefonsamtal..när dom råkat på varandra ute.. fy fan. Lider än. Och idioterna har dessutom mitt barn hos sig på halvtid. Fy fan vad nere jag var då när både min bästis och sambo svek! Även om jag gått vidare med ny man och barn så smärtar det att se dom ihop än. Inte för att jag saknar honom men för det sveket, att jag påminns om känslan av ren panik när det gick upp för mig att det var dom två… kram

  Villintesäga 2017-07-17 23:26:10
  Svara
 • Fy fan!
  Jag har också varit prick i den känslan och det är så övervidrigt!
  Kram❤

  Petronella 2017-07-17 22:26:28
  Svara
 • <3 så fint!!

  Jonas 2017-07-17 22:25:31
  Svara
 • Hello Sandra,
  (I hope its ok this is in English)
  I’ve been following your blog for about 5 years now (all the way in Portland Oregon USA), and I just wanted to tell you your strong writing and and personality really shine through a Google-translated version of your work. I don’t think everyone can do that. I really admire your writing! I can always see it so perfectly in my head. Maybe I will learn Swedish to read your books?
  Enjoy the rest of summer Sandra!
  Puss from the west coast of the USA!!

  Jennette 2017-07-17 21:44:23
  Svara
 • AJ mitt hjärta, allt det där låter precis som i min tonår.
  Jag vill bara krama dig och säga att din lycka kommer komma, håll ut!

  My yalcin 2017-07-17 21:34:37 http://nouw.com/frumylo
  Svara
 • Älskade fina Sandra ❤️

  Lovisa 2017-07-17 21:18:41
  Svara
 • äej herregud va fint

  Johanna 2017-07-17 21:16:22
  Svara
 • !!!!!

  Alexandra 2017-07-17 21:03:08
  Svara
 • I love you.

  Stine 2017-07-17 20:48:54
  Svara
 • Din text golvar en. Aj aj aj. <3

  Hannah 2017-07-17 20:37:26
  Svara
 • Så fint skrivet. Har också behövt genomlida otrohet och lögner i två tidigare förhållanden. Fattar på riktigt inte hur man gör för att på riktigt kunna lita på en annan människa igen?

  J 2017-07-17 20:18:12
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Har ett tips! Gå i terapi om möjligt eller typ läs på om anknytningsmodeller och så liksom jobba med dina mönster. Du kan aldrig ha kontroll över hur andra är, men genom att jobba fram känslan av att ”jag är medveten om vilka typer jag har dragits till och varför och vet vad jag vill ha istället ” så kan en få känna sig trygg igen. För en får känslan av att veta vad en ska akta sig för. Till exempel: om en har dragits till personer med låg självkänsla som sätter en på piedestal och verkar sååå snälla. Så kanske en kommer fram till i terapin eller det egna djupdykandet att en behöver stärka sin egen självkänsla så att en dras till människor som är mer trygga och coola. Eller en kanske märker att en fastnar för personer som kör gummibandet, ömsom är där och ömsom är otillgängliga. Och då kan en fördjupa sig i terapi eller självstudier i hur ett sånt gummiband funkar. Varför en blir hooked. Kort sagt: skaffa massa kunskap om psykologiska mönster hos människor i allmänhet och en själv i synnerhet. Så växer ens känsla av att en själv kan lita på sitt omdöme. Obs därmed inte sagt att det var du som valde fel! Det var dina ex som var fel. Jävla dom. Men aaa vinn över rädslan genom att vinna känslan av att veta vad som var tilldragande hos asen och hur välja annat. Helt säker kan en aldrig va på kärlek men en kan få tillbaka modet och bli kär utan rädsla igen. Iaf så var det för mig och flera vänner till mig <3

   L 2017-07-17 21:52:49
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Håller med om allt N skriver, så jäkla sant. Jag gick igenom samma djupdykning för typ fem år sen efter att ha läst ”Hemligheten – från ögonkast till varaktig relation”. Sådan jäkla ögonöppnare. Ett ganska kort tag efter (FÖR kort kanske för jag borde nog ägnat mer tid åt mig själv) träffade jag min bästa person! Så jäkla snäll, bra, ordentlig, trygg och okomplicerad att jag knappt trodde det var sant. Ljusår från alla otillgängliga coolingar jag träffat fram tills dess. <3

    Frida 2017-07-20 20:15:57
    Svara
 • Du skriver så bra så jag får igenkänningskänslor trots att jag aldrig varit med om det du skriver om♥️

  Molly 2017-07-17 19:35:52 http://theoddmolly.wordpress.com
  Svara
 • <3 <3

  Emilia 2017-07-17 19:35:47 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Alla dina ord går rakt in i hjärtat <3

  Anna 2017-07-17 19:15:57
  Svara
 • ALLTSÅ

  Agnes 2017-07-17 18:52:12
  Svara
 • <3 thank you for writing this sad, sad piece. I've been there too.

  Lisa 2017-07-17 18:12:42
  Svara
 • <3!!!

  Charlotta 2017-07-17 18:06:37
  Svara
 • Du skriver så fint. Får ont i magen, texten påminner mig om hur jag mådde för några år sedan då jag var i en liknande situation, med en kille som kom med precis samma lögner rakt in i mitt ansikte. En person som jag gjorde allt för på den tiden. Men man glömmer med tiden och blir hel igen och även om det dyker upp dåliga minnen ibland så gör det inte ont längre. Nästan som vilket minne som helst. Förutom när man läser denna klockrena text som känns djupt inne i bröstkorgen.

  Jojo 2017-07-17 17:26:39
  Svara
 • Lita aldrig på en kille som (över)använder ordet ”baby”…

  Maja 2017-07-17 16:44:40
  Svara
 • Alltså rekommenderar till dig och alla andra läsare som överlevt efter att få utstå så mycket skit från en snubbe (eller annan partner iofs) att lyssna på Keshas nya låt Praying. Vet att det inte är 9 till 5 ”aesthetic”men lyssna bara!!

  Maria 2017-07-17 16:36:13
  Svara
 • Omg ? Magkänslan är aldrig fel

  Reb 2017-07-17 16:15:44
  Svara
 • Alltså inte för att vara sån men fröken i fråga är fan American Psycho i kvinnlig form.

  S 2017-07-17 16:02:54
  Svara
  • Svar på Ss kommentar.

   Hur då menar du?

   Klara 2017-07-17 17:11:09
   Svara
   • Svar på Klaras kommentar.

    Får Patrick Bateman-vibbar av henne (alltså inte av Sandra, utan hon som han ”bara drack öl med”)

    S 2017-07-17 18:01:45
    Svara
    • Svar på Ss kommentar.

     Usch ja dom båda så oattraktiva nu, tyckte ”tjejen” var lite halv mysko redan när jag träffade henne bland gemensamma vänner. Efter det som hände här känns det också bara så fel. Förstår inte hur dom kan leva i sin lilla bubbla och inte skämmas över hur dom har behandlat en annan person. Så jäkla konstigt…. huuuu, men det är ju så att karma kommer get them och att det inte är någon annans problem en deras. Sandra du ska iaf inte vara ledsen över att han är ute ur ditt liv. Alltså det är bara skrattretande att han tror han är man typ.. usch usch usch, no respekt för dom två ofräshingarna.

     D 2017-07-17 20:44:33
     Svara
     • Svar på Ds kommentar.

      Allt detta snack om karma tho? Sandra har väl inte varit med om detta hemska pga ngt hon gjort så blir tyvärr lite konstigt att säga att för att de var elaka så kommer ngt hända dem.

      Men däremot så lever nog icke-empatiska människor (om dom e såna) väldigt fattiga liv rent meningsfullhetsmässigt.

      L 2017-07-17 21:56:30
      Svara
      • Svar på Ls kommentar.

       Säger såhär: jagar man status och prestige precis hela tiden och prioriterar ytliga saker så slutar man nog upp ganska så olycklig.

       S 2017-07-18 01:00:09
       Svara
 • tack for arligheten.! men åh vad ledsamt o hemskt.. jag kanner detta med hela mitt hjarta.

  Alice 2017-07-17 15:18:30 https://alicewonderland2.blogspot.com
  Svara
 • En sådan stark text om ett svek! Den gick rakt in i hjärtat.

  Anna, New York - My Bite of the Big Apple 2017-07-17 14:37:52 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • ”allt är så vackert och allt är så fult”, precis den känslan. <3

  Julia 2017-07-17 14:36:03 http://prick.blogg.se
  Svara
 • Ärligt hatar fanskapet!

  Liv 2017-07-17 13:18:55
  Svara
 • Alltsâ, jag blir alldeles kall och varm pâ samma gâng när jag läser dina ord. Varm för att du har en extremt bra förmâga att sätta ord pâ det omöjliga. Det som känns sâ mycket att man inte kan finna ord för att beskriva det. Men du kan det, du är otrolig. Kall blir jag av det vidriga svek du beskriver. En mycket feg handling av en ytterst egoistisk person. Hur, hur, hur kan man vara sâ manipulativ mot nâgon som älskar en, som man delar livet med, som man säger att man älskar lika mycket tillbaka? Hur vidrig mâste man inte vara för att leva ett dubbelliv och se den som älskar en falla samman, och ändâ säga; det är vi. Det fâr dig att tro att du mâr dâligt pga nâgot annat, när det är han som manipulerar bort den äkta känslan du har. Att nâgot är fel. Tack för att du skriver Sandra. Och karma kommer trampa i hans fotspâr tills de möts. Kram.

  Sussi 2017-07-17 13:17:30
  Svara
 • Aj vad detta inlägg kändes ända in i märgen. Du skriver så jävla fint och starkt. Sluta aldrig. Det är en superkraft att kunna formulera sig så som du kan. Och glöm aldrig: vi är tusentals som backar dig<3

  Anna 2017-07-17 13:13:59
  Svara
 • Han är ett as. Men fattar inte hur en person kan bli ihop med någon som man vet är tillsammans med någon annan? Blir man kär så blir man, men man väntar ju tills personen gjort slut först. Tycker tjejen förtjänar nästan lika mycket skit som han.

  Anna 2017-07-17 12:33:24
  Svara
 • Fyfan. Fyfan för svin. Kramar till dig Sandra <3<3<3

  Petra 2017-07-17 12:15:48
  Svara
 • Du skriver bäst av alla jag vet. Massa styrkekramar. Tack för allt vi får av dig <3

  Sarah 2017-07-17 12:13:52 http://www.sarahmacfie.se
  Svara
 • Vet hvordan det er å våkne med hjerteklapp. Og den situasjonen du beskriver så bra, jeg er ikke overrasket over at han var/er sånn. Om man treffer en annen man liker, hvorfor ikke bare være rak og ærlig om det til sin flickvän? Blir kvalm. Uten å spekulere for mye virker han som en lystløgner, som liker kontroll og sikkert likte å ha dere begge to i sin hule hånd. Håper du slipper å oppleve noe sånt igjen. Nok hjertesorg for et liv! Du fortjener en mann som får deg til å ha det bra og ikke en som sier en ting og gjør en annen. Handling er mer verdt enn ord, og hans handlinger viser hvilket usselt menneske han er. Stol alltid på magefølelsen din, Sandra! Den besviker deg aldri. Puss

  Elise 2017-07-17 12:11:49
  Svara
 • Hej,

  För det första superbra skrivet. Blir verkligen så inspirerad att börja skriva mer själv och testa mina egna skrivkunskaper när jag läser din blogg.
  Ditt inlägg häromdagen har fortfarande inte lämnat mig oberörd och jag har funderat och funderat lite till om jag tycker att det stämmer eller kanske mer om hur jag upplever det – det du skrev om kärlek mellan två personer.
  För 5 år sedan så blev jag dumpad och bedragen. Var så sjukt nere i mer än ett års tid och hade ett stort stöd bla på din blogg när du och L gjorde slut. Kände så väl igen mig, gick ner i vikt, började kedjeröka och mådde bara piss. Ringde snubben konstant och tjatade om att ta mig tillbaka (pinsamt när jag tänker tillbaks idag-ja-) tills jag insåg att han träffat någon annan och inte hade känslor för mig längre och inte var sugen att bli ihop igen. Det tog flera års ältande att tänka på varför han inte ville vara med mig. När han en gång ville det. Vad hade de andra tjejerna, vad,vad,vad.
  Idag har jag ett nytt liv. För som alla vet så minskar ju smärtan med TIDEN. Ärren finns alltid kvar om än lite blekare för varje år. Men som de överlevnadsknarkare vi människor är så går livet ju vidare.
  Nu började jag dock fundera i de här tankebanorna igen. Efter att ha läst ditt inlägg. Om kärlek är något tillsammans mellan två människor eller hur man förhåller sig till varandra. Jag kan ibland känna hur krasst det än må vara att man inte kan ge varandra total frihet. Missuppfatta mig rätt nu. Jag vill att min partner gör de val han vill, reser, följer sina intressen osv. Vill absolut inte hålla tillbaks honom på något sätt så. Och ännu. Kndre att han känner av det. Man kan ju alltid tänka att man föredrar något och såklart även säga det men inte tvinga någon att välja en viss sak av själviska anledningar. Men- ibland kan jag tänka att om man inte är svartsjuk, dvs markerar ibland vad man tycker är ok/inte ok och typ ”tyglar” sin kille (OBS på fel ordval men men) från början så håller förhållandet längre eller? Nu vill man ju inte leva så egentligen, man vill ju känna att man kan lita på varandra alltid men ibland tänker jag att killar som får för mycket frihet av sin flickvän tenderar att.. ja låter det vara osagt. Utgår från mina egna upplevelser och såklart är inte alla killar i världen som de jag träffat. Känns redan väldigt o-pk men ta det jag skriver med en nypa salt. Vore intressant att höra hur andra tänker kring detta. Finns det något hemligt recept för livslång kärlek? Är det maximal frihet eller mer bestämdhet och (mjuka?) ramar som gäller?? Tar kärleken slut oavsett vid någon tidpunkt eller, när man ändrar på sig osv. Är det bara att njuta av nuet som gäller? För det finns aldrig några garantier- eller?

  Jessica 2017-07-17 12:11:25
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Ang det dör med ”tygla”… vi tjejer måste sluta ta sådant orimligt ansvar för killar vi är ihop med. Vi är inte deras föräldrar, de är inte barn. De är vuxna människor, de ska kunna hantera att hantera tjejer med respekt utan att tjejer ”tyglar” dem och berättar vad de får/inte får göra. Klarar de inte att hantera det, så är det bara att lämna snubben. Dessutom, varför ska tjejen ta ansvar för att inte bli sårad? Varför ska tjejen ta ansvar för att inte bli bedragen (eller liknande)? Absurt.

   J 2017-07-17 23:44:55
   Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Förstår vad du menar med ”tygla” men skulle nog välja att vinkla det annorlunda. För att en bra relation ska fungera länge så krävs det ärlighet från båda sidor. T.ex. kan du vara ärlig med att du blir orolig om din partner är ute sent och vill att hen hör av sig under kvällen. Om personen bryr sig om dina känslor så gör hen det. Men du kan liksom inte sätta upp en regel att hen måste höra av sig en gång i timmen, det blir för kontrollerande. Men jag tror mycket på att prata med varandra och vara öppna. I vår relation så har vi ”regeln” att man inte gör något som man skulle bli ledsen av ifall den andra gjorde. Vi har lika syn så det fungerar bra. Kanske för att sammanfatta så kör vi lösa tyglar men vi pratar med varandra om något känns fel eller någon händelse blev konstig, oftast har man uppfattat situationen annorlunda och lär sig av att förstå den andres perspektiv.

   Anna 2017-07-17 19:54:00
   Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Pratade en kväll om detta med mitt ❤️:s moster, och hon sa en så klok sak om kärlek som jag sparat med mig. Kärlek är att välja, att besluta sig eller bestämma sig för varandra. Förälskelse är härligt och ”lätt”. Känslorna rusar, det mesta är nytt och mycket är ett äventyr att upptäcka med/i/av varandra. Det är när det övergår till kärlek som ”valet” inträder. Och för att få hållfasthet och varaktig kärlek så beslutar man sig, för den andra och för varandra. Det kommer toppar och dalar, men valet står fast (så klart inte i destruktiv relation m exv våld).
   Jag har själv en dålig historia där jag sannolikt påminner om M och hans beteende, gentemot ett av mina ex… var otrogen och oärlig ett bra tag istället för att kliva ur förhållandet direkt. Tog till slut steget och gjorde slut, men var inte ärlig ens då. Skäms för det idag och har efteråt i nya förhållanden haft svårt för tillit – vet ju hur jag själv agerat så varför skulle inte andra bete sig likadant mot mig osv. Har jobbat med det och annat och nu landat i mig själv och hur jag tar ansvar i ett förhållande, för mig och för oss och mitt beteende.
   Kommer fortfarande i situationer – är nog lite lättflörtad – där det skulle kunna vara möjligt att gå tillbaka till gamla beteendet men jag har verkligen valt oss och vår kärlek så det är numera inget som händer. Fönstershoppande kallar jag det, att kanske få uns bekräftelse i någons blick eller uppmärksamhet en kväll på exv en konferens. Men aldrig mer. Stillar alltid hungern hemma och så häftig känsla. Kärlek. ❤️?❤️?❤️?

   Linda 2017-07-17 18:13:32
   Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Alla jag träffat som varit ihop tills döden skiljer de åt/40år etc säger att respekt och förståelse för den andres behov är det som gjort att det har hållit. Jag personligen tror att man måste förstå att om man vill vara ihop för resten av sitt liv så kommer det krävas hårt arbete. Jag tror att de flesta inte tycker att det är värt det. Att det är lättare (och roligare) att byta partner efter några år, att det är mer utvecklande, ger mer kickar. Människan är så pass egoistisk i sin natur att lojalitet är en sällsynt egenskap. Vill man ha en livslång relation måste man ha turen att träffa någon som också vill det och vill arbeta för det. Man kan såklart ”hålla tillbaka” sin partner om man vill vara kontrollerande men jag tror inte det är så hälsosamt. Om jag skulle känna att min kille försökte kontrollera mig skulle jag springa direkt eftersom det jag värderar är att jag kan känna mig fri i min relation. Man kan inte styra människor. Man kan inte påverka dom. Man kan inte tvinga dom att älska en. Man kan bara hoppas på att man hittar/hittat någon som är villig att stå kvar när det stormar. Som värderar lojalitet, som har tålamod och som man själv vill fortsätta anstränga sig för.

   C 2017-07-17 14:04:03
   Svara
   • Svar på Cs kommentar.

    Fint skrivet. Jag är 40 plus och i ett långvarigt lyckligt förhållande. Att respektera varandras energier är ett måste. En massa närhet och sex. Hångel. Jag är mån om mina väninnor från förr, han om sina. Vi backar upp varandra när vi båda tvivlar, för den andres bästa. Han ser min potential i mig. Alltid. Önskar alla mina medsystrar hitta sin själsfrände. Det finns en för alla.

    alexandra 2017-07-18 03:48:18
    Svara
   • Svar på Cs kommentar.

    ♥️

    F 2017-07-17 17:01:32
    Svara
 • Sandra. <3
  Jag går igenom exakt samma hjärtesorg och känner hur det brinner under fotsulorna när jag klampar fram genom stan. Han utnyttjade mina känslor alldeles för länge. Men när jag skymtar honom ute blir jag inte ledsen längre utan obeskrivligt arg. Du hjälper mig igenom detta.
  Såg den här bilden och tänkte direkt på dig, jag har den som bakgrund nu så jag ska le varje gång jag låser upp mobilen. http://ghk.h-cdn.co/assets/16/14/07_gettyimages-158066356.jpg

  Klara 2017-07-17 12:01:50
  Svara
 • Jag får ont i hjärtat. Du skriver helt jäkla fantastiskt.

  Tora Hansson 2017-07-17 11:56:23 http://nouw.com/torahansson
  Svara
 • ??❤️

  Elsa 2017-07-17 11:37:44
  Svara
 • Du är grym på att skriva. Gåshud. All kärlek till dig!❤️❤️❤️

  Å 2017-07-17 11:30:47
  Svara
 • Det här så bra, Sandra. Så bra. Du gör konst av situationer i livet som vi alla kan känna igen oss i. Konst. Det är så vackert och alltid gripande. Och det inspirerar mig, som är en annan typ av kostnär, att skapa storhet ur det lilla. <3

  Lovisa 2017-07-17 11:28:07
  Svara
 • <3!!!

  Julia 2017-07-17 11:26:57 http://nouw.com/juliawilhelmina
  Svara
 • Det är sinnessjukt hur du kan skriva på ett sätt som får en att få ont i magen på grund av igenkänningen men som också är så fint på något vis.
  Så jävla fegt, fult och rättigenom elakt som han och tjejen betedde sig mot dig kommer att bita dom båda i arslet i framtiden!

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Kajsa 2017-07-17 11:26:14
  Svara
 • Gud vad detta känns. Så glad att du är på en bättre plats nu <3 Du förtjänar guld, han är uppenbarligen en påse skit.

  Sofia 2017-07-17 11:20:11
  Svara
 • Vilken igenkännighet på detta, starkt skrivet sandra!

  Pauline 2017-07-17 11:18:45
  Svara
 • Omogen människa och kall som gör så. Fan för andra som sårar oss och man själv bara ger kärlek. Fattar det inte. Man blir så besviken. Kram.

  Maria 2017-07-17 11:12:23
  Svara
 • det här är kanske alldeles för personligt och förstår om du sandra inte vill svara. men jag förstår inte hur du inte kunde bli såhär arg på Ludvig när det tog slut mellan er? För han träffade väl också en ny tjej på en gång/typ träffade henne innan ni gjort slut.. eller är jag helt fel ute? du kanske iförsig var det men skrev mer om din sorg då.. personligen hade jag agerat på samma sätt som du gör mot Magnus nu, dvs som om han vore död för mig. så oerhört sjukt hur man kan luras sådär när man varit tsm i flera år. tycker du är grym som visar även de ”fula” livet för oss läsare, det är för få som visar verkligheten.

  hanna 2017-07-17 10:54:14
  Svara
  • Svar på hannas kommentar.

   Jag har alltid förstått det som att L gjorde slut och sedan träffade någon ny? Visst att det också gör skitont, men låter ju på Sandra som om M gick bakom hennes rygg i flera månader innan det tog slut. Det är ändå helt olika nivåer av att vara skitstövel.

   Etilla 2017-07-18 10:05:52
   Svara
 • Hur kan man vara så hjärtlös? Fega svin. Både exet och den tjejen, de är fega svin. Karma kommer ge tillbaka.

  s 2017-07-17 10:49:58
  Svara
 • fantastiskt bra skrivet. man börjar förstå vilket jävla as han var/är

  linda 2017-07-17 10:45:39
  Svara
 • ❤❤❤

  Evelina 2017-07-17 10:41:56 http://evelinaostlund.se
  Svara
 • Åh, Sandra. Mitt hjärta går sönder.

  Aurora 2017-07-17 10:40:48
  Svara
 • Tack för att du skrev detta.

  Josefin 2017-07-17 10:38:25
  Svara
 • Men åååh fantastiskt! Och jag förstår känslan precis, har varit där med samma hjärtklappning och sökande efter bekräftelse och lugnande ord. Kram, du skriver så himla himla bra <3

  Johanna 2017-07-17 10:29:43
  Svara
 • Sandra. ❤️

  Ulrika 2017-07-17 10:25:45
  Svara
 • Det här! Detta är varför jag läser din blogg.

  elin 2017-07-17 10:10:31
  Svara
 • Åh Sandra. Så sorligt och så hjärtskärande, rörande språk samtidigt. Kramar till dig.

  Hanna 2017-07-17 10:06:31 http://ackribi.blogspot.com
  Svara
 • Saknat dina ord i denna form <3

  Linnéa 2017-07-17 09:44:47
  Svara
 • Aj. Fy fan alltså, men du är stark ändå ?

  Cornelia 2017-07-17 09:43:13
  Svara
 • Alltså åh Sandra<33 fick så ont i hjärtat av att läsa detta</3 Fyfan vilket svin han är, förstår inte hur en människa kan bete sig som han har gjort… FYFAN FYFAN FYFAN för honom!!! Du förtjänar en miljard gånger bättre än honom<333

  Emelie 2017-07-17 09:41:14 http://juniflickan.se
  Svara
 • Läser om allt flera gånger
  Dina ord känns så mycket

  Ebba 2017-07-17 09:40:12
  Svara
 • Fy fan för människor som gör så. När en själv känner att nåt är fel, de nekar till allt, säger att de älskar en och att vi ska vara tillsammans för alltid. ”Du är min person” kanske de säger och övertygar en om att allt kommer bli bra igen. Fast sedan får en veta att allt var lögn och att de länge varit halvvägs därifrån, tillsammans med någon annan.

  Lo 2017-07-17 09:40:02 https://feministfasoner.wordpress.com
  Svara
 • Äntligen.

  Ellen 2017-07-17 09:37:13
  Svara
 • Åh, Sandra ♡

  Sara 2017-07-17 09:36:36
  Svara
 • Jag förstår inte hur man kan vara ett fegt svin mot någon man älskar o är tillsammans med/varit tillsammans med länge. Om man nu slutar vara kär/blir kär i nån annan och den andra dessutom märker att nåt är fel och mår dåligt och frågar vad som är fel – gör slut!!! Hur jävla svårt är det? Vad är problemet??? Okej att det är läskigt att göra slut och okej att man kanske inte vill såra den andra (men det gör man ju redan?!?!!).. Här är en människa som du påstår dig ha älskat i x antal år – respektera det! Gör en sista fin, bra grej mot den o gör slut på ett bra sätt! Jag förstår helt ärligt inte varför man beter sig så?!

  M 2017-07-17 09:32:04
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Fattar inte heller hur man kan vara så douchig!? Gör slut innan man börjar dejta en ny!

   Anna 2017-07-17 12:28:14
   Svara
 • Så snyggt skrivet <3

  emblas.se 2017-07-17 09:28:18 http://www.emblas.se
  Svara
 • <3. Aldrig mer en fegis för dig, tycker jag! Du förtjänar en ascool, stark och modig person. En sån som du kan luta dig mot inte för att han verkar så snäll och tam utan för att han har lärt sig av livet hur en rider ut stormar. Sök inte beundran för de som ser upp till en är ofta samma som ser sig själva som snälla vad fan de än gör. Och deras bekräftelsebehov är så starkt men märks ofta ej i början. Sök inte ett fan utan nån som får dig att känna wow-wow-fuck-vilken-smart-och-rolig-och-intressant person. Det tror jag på, verkligen. Det är lätt att förväxla "vara beundrad" med "vara trygg i sig själv". Trygghet kommer när en törs kasta sig ut i nån som ibland svarar smartare än en själv skulle ha gjort. <3.

  L 2017-07-17 09:24:45
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Älskar detta, grym kommentar!

   Marie 2017-07-20 15:32:17
   Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Spot on. Sandras självanalys för ett tag sen var insiktsfull. Att hon dras till unga män som inte har funnit sig själva än och ser henne som en stadig, typ, boj på stormigt coming-of-age hav. Och när de sen känner stabilitet infinner sig risken att de måste lämna för att kunna leva ut sin nya identitet, eftersom styrkeförhållandet i relationen ändrats.

   Det djävulska är att det ofta finns en typ en blir förälskad i och om den typen är destruktiv för en hur går en till väga för att bli förälskad i någon som verkligen är bra. Hur bryts cirkeln? Långvarig terapi? När smärtan till slut blivit för stor för många gånger?

   Tror Sandras skrivande kommer ändras helt om hon lyckas ändra på det här.

   E 2017-07-17 14:37:53
   Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Obs menar så klart att personen ska känna samma sak tillbaka. Men inte se upp till en. Inte beundran som i ”åh hon är för bra för mig”. Det är en av de största fällorna tror jag, att tro att man är trygg med ett fan. Att vara nåns trofé. Jag har liksom aldrig läst om ett samtal du och M hade där han sa ngt klokt eller tänkvärt.

   L 2017-07-17 09:41:37
   Svara
 • Gåshud. <3

  Fanny 2017-07-17 09:23:38 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Sandra ♡

  Amanda 2017-07-17 09:21:02 http://aamandajosefsson.se
  Svara
 • Älskade Sandra! Det känns så mycket att läsa sådana texter för man dras tillbaka till en tid när man själv satt med hjärtklappning och visste men ville inte, kunde inte erkänna det högt för sig själv. Därför när det hela sen kom fram kändes det som en befrielse fast det gjorde ont ända in i ryggmärgen.
  Och fan vad skönt att lite tid har passerat nu så att det allra värsta var ”DÅ”

  thesadbox 2017-07-17 09:17:17 http://thesadbox.wordpress.com
  Svara
 • <3 <3 <3

  J 2017-07-17 09:07:14
  Svara
 • asså du skriver sååå bra!! det känns verkligen!

  sara 2017-07-17 09:04:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!