jag vägrar.

Det sprakar och vibrerar i bloggvärlden just nu. Det kanske inte syns så mycket på ytan, men i kommentarsfält och i samtal med andra bloggare virvlar det till höger och vänster. Även i de småputtriga så kallade ”finbloggarna” är diskussionen hätsk (vilket oftast förresten brukar vara för dessa bloggar är de mest politiska, smarta och feministiska och det är lättare att hitta fel när någon har en åsikt och inte gömmer sig bakom plattityder). Jag tycker det är härligt på många sätt. När jag började blogga blomstrade högkonjunkturen och majoriteten av bloggarna handlade om konsumtion och ”önskelistor” till nästa inköp. Alltmer som tiden gått, lågkonjunkturen varit lång och bloggandet förfinats blottar många en rätt stor del av sin personlighet. Jag vet när mina favoritbloggare är kära, sjuka eller oroliga. Jag kan tyda mellan raderna ibland om något hänt och jag blir jäkligt ledsen om de far illa. Dessa människor på min skärm är människor som jag tycker om och känner bättre än folk jag springer in i och kindpussas med på nån hipsterbar vid Stureplan.

Så även med mig själv. Ni som varit med ett tag har fått följa med från att jag började på Berghs, bröt upp med min första pojkvän, hade panik efter att jag slutat skolan, fick mitt första riktiga jobb, blev kär, vann något reklampris, drömde om framtiden, flyttade till New York, bröt upp, bröt ihop, sa upp mig, tog mitt pick och pack till Paris, gav ut en bok. Och så vidare och allt däremellan. Ni sitter på en hel del maktkapital utan att kanske fundera på det alltför mycket. Ni har möjlighet att trycka ner mig ganska långt i skorna om ni hade lust, ni har koll på många av mina hemligheter, vad som gör mig irriterad och till och med ledsen.

Det är mitt egna val att det är så. Jag ser inget syfte med min blogg om jag inte kan vara mig själv härinne, ge er så många lager av mig själv som möjligt. Annars blir bloggandet platt och ointressant både att läsa och skriva.

Vi lever just nu i en samhällstid där mycket kritiseras (och hyllas och delas). En politisk tid. Jag älskar det på många sätt. Folk vågar höras och föra en diskussion på ett sätt jag aldrig tidigare sett på internet. Internet som trots allt är ännu ett ganska ungt fenomen. Men med det kommer även en moralpanik. En Vän Av Ordning som vill poängtera vad man gör för fel. Som tar sig den rätten.
För när man skriver en stor blogg som jag gör märker jag tydligt en skillnad – helt plötsligt har alla tydligen fått rätten att kritisera för minsta lilla sak. Hytta med näven och be mig att rätta mig in i ledet. Tillrättavisa. Jag kan inte längre skriva ett enda inlägg utan att något är värt att kommenteras om. Något är alltid fel.
Jag tycker för mycket eller för lite, jag tar mig rätten att skriva om saker som jag inte kan något om, jag sårar folk genom att vara glad, eller ledsen, genom att ens existera, jag äter för lite (eller för mycket herregud du fotar ju bara dina burgare troligt att du äter dom), varför äter jag ens kött. Jag får inte skriva om träning eller förresten snälla skriv mer om det, jag är en dålig feminist, korkad, ligger för mycket när jag är singel, eller vänta är hon inte assexuell, en liten överklassfitta som fått allt levererat, mamma fixar jobb i USA, mamma fixar allt, jag lever på mina föräldrar, har inte gjort något överhuvudtaget med egen kraft, nån annan skrev din bok hur skulle du annars hunnit, du skriver förresten dåligt, varför har du på dig kläder som barnarbetare sytt, varför konsumerar du så mycket, varför har du alltid samma kläder i dagens outfit det är astråkigt, kul att du gått upp så mycket i vikt, snälla fota dig inte när du är så smal, du dricker för mycket, varför röker du på bild, varför röker du i din nya lägenhet du är så jävla otacksam, fattar du inte att alla inte kan ha det som du har det, du lever i en jävla bubbla förstår du inte det, du är en dålig förebild, du poserar för brudigt, ta för dig mer ta för dig mindre hur kan du vara hemma en kväll när du är bjuden på fest tänk på oss som aldrig får gå på fest? Sluta klä dig som ett jävla barn du fyller trettio snart! Skaffa ett vanligt jävla liv.

Jag ser två vägar i mitt framtida bloggande:
1. Jag skriver så alla blir glada och snälla. Vanilj och trevligheter. Mellanmjölk så ingen någonsin kan ta illa upp eller känna sig exkluderad. Kolla vilken fin blomma jag köpt. Tack och hej, bloggen förmultnar och dör.
2. Jag är mig själv. Precis som jag är. Med alla mina fel och skavanker och misstag som jag fucking älskar för de gör mig till en människa. En person.

Hej. Jag heter Sandra. Jag fyller trettio i sommar och har för korta kjolar ändå. Platåskor och neonrosa läppstift för att jag har lust. Jag har inga planer på att skaffa barn på ett tag. Kanske aldrig om jag känner för det. Jag dricker vin och blir för full ibland. Jag röker cigaretter på uteserveringar fastän mammor med barnvagn tittar irriterat. Jag älskar, alltså ääälskar, killar och jag ser mig som en vettig feminist. Jag är stolt över den här plattformen och har i åtta års tid dagligen fått mail av tjejer (och även grabbs) som skriver att de blir modigare, gladare och vettigare av den här bloggen. Det får mig att känna att jag har bidragit till något viktigt i den här stundtals rätt kalla världen. Det kan ingen någonsin ta ifrån mig. Jag arbetar just nu bara med sådant jag tycker är kul. Jag är så otroligt jäkla glad över det. Jag har jobbat förbaskat hårt för att komma dit och tycker att jag är värd varenda sekund av det. Faktiskt. Vad som händer sedan spelar ingen roll. Det händer nu och jag orkar inte tänka på sen. Jag gör det sen. Det här är jag, varken mer eller mindre, och jag gör precis som ni mitt bästa för att lokalisera mig runt på den här planeten. Skillnaden är att ni slipper höra varenda dag på vilka sätt ni borde göra det bättre.

Jag har aldrig någonsin bett om att få vara en förebild. Med att blogga följer absolut ett slags ansvar, men jag är trygg i min moraliska kompass och kastar sällan ur mig saker för att provocera. Ibland gör jag fel. Ibland ber jag om ursäkt om det är berättigat. Ibland håller jag inte alls med. Precis som människor är mest. Vi formar till stor del den här bloggen tillsammans, men i slutändan är det här en blogg om mig. Vad jag gör, känner och tycker. Jag är inget magasin. Jag kan inte skriva om det som inte är min värld, jag är övertygad om att jag inte är er enda lektyr. Jag förväntar mig att min blogg är en liten del av allt det samlade som ni läser per dag. Jag är heller inget företag med en bot som sorterar kommentarer. Jag är en enda person som sitter här i min säng och läser alla era kommentarer, skriver själv varenda rad härinne och tar åt mig ibland och blir ibland så olidligt trött på att det verkar så svårt att förstå att jag inte kan pleasa alla. Ingen människa kan det. Jag är långt ifrån en perfekt person. Faktum är att jag nog är rätt jobbig, pratar högt, röker för mycket, irriterar mig på personer, har på mig kjolar från the brand we do not speak of och kommer inte slänga dom bara för att, och pratar ibland (läs: ofta) utan att tänka efter.

Du kan se upp till mig om du vill. Du kan få tycka om hur jag skriver men ogilla min naivitet, du kan tycka om min klädstil och samtidigt tycka att jag reser för mycket, du kan tycka om att jag lokaliserar de bästa rödvinshaken i Paris till dig, men bli fullkomligt trött på min boksmak. Du kan gilla delar av den här bloggen och ogilla vissa. Helt okej för mig.
Men försök inte förändra min personlighet, mitt jag, min människa. Förminska inte min rättighet att vara en individ med ups&downs och misstag.
Jag vägrar bli urholkad.
Jag vägrar.

 

Andra på ämnet:
Nina Åkestam: Shit förebilder do.
Underbaraclara: Jag säger upp mig från jobbet som jourhavande kvinnlig förebild.
Emma Sundh: Nu säger vi upp oss.
Emily Dahl: Aktivt subjekt, singluaris.
Anna Ritar: Det som började som något annat.

 

photo source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
441kommentarer
 • […] med dig ett rakblad..” och när Sandra verkligen tröttnade på näthat och påhopp skrev hon ”jag vägrar” och talade […]

  Halebops samarbete med No Hate | Vardagssäkerhet 2014-12-15 17:18:28 http://vardagssakerhet.wordpress.com/2014/12/15/halebops-samarbete-med-no-hate/
  Svara
 • […] Här är ett inlägg jag skrev jag i våras, när jag under en period kände mig väldigt påverkad och nedslagen av negativa kommentarer, för att de under det tillfället var extra många. Fick så fantastiskt respons, blir lika glad idag när jag ser vad fint ni tar er tid att skriva till mig <333 […]

  q&a om näthat och lite annat. | Niotillfem 2014-11-18 15:04:04 http://rodeo.net/niotillfem/2014/11/qa-om-nathat-och-lite-annat/
  Svara
 • Du vet, vi kvinnor ska vara perfekta. Aldrig säga något utan att tänka igenom det två gånger först, aldrig provocera, aldrig vara arga, aldrig vara grova i munnen, aldrig vara stolta, aldrig uttrycka någon problematisk åsikt, vi ska vara medvetna om precis allt och be tusen gånger om ursäkt om vi råkar göra något dumt, även om vi själva tycker inte tycker det är fel. Kvinnor som inte gör detta är oerhört provocerande för vissa, och många människor tar alla tillfällen de kan att trycka ner kvinnor riktigt i skorna.

  Många människor önskar att alla kvinnor kunde vara kuvade, ursäktande och tafatta för det är lättare att hantera än en kvinna som faktiskt har mage att stå upp för sig själv.

  Tänk bara på det: En kille säger att han är feminist, att han respekterar kvinnor. Han är en hjälte. Skitsamma att han skämtar om våldtäkt och kvinnomisshandel, säger han att han är feminist så är han!
  En kvinna kallar sig feminist, då måste hon genast bevisa vad hon gör för feminismen, förklara varför hon sminkar sig, varför hon bär korta kjolar, varför hon gör den och den problematiska saken.

  Li 2014-08-29 17:50:28
  Svara
 • du är så bra – och stark. Otrolig skarpt inlägg, det har gått alldeles för långt!

  isabella 2014-06-04 11:19:08 http://isabellahansso.blogspot.com
  Svara
 • Du äger!!!!!!

  Ebba 2014-05-24 19:07:31
  Svara
 • Precis som du skriver så är jag också glad att det har blivit ett mer politiskt klimat speciellt bland unga. Men samtidigt så väljer ju alla hur långt de vill gå och vad de bryr sig mest om.

  Jag är en hårig feminist, i korta magtröjor. Jag är vegetarian men jobbar på en snabbmatsresturang i köket. Jag är antirasist men ibland håller jag tyst. Men so fucking what, detta är vad jag gör med mitt liv. Ingen kan komma intrampande och tycka att jag är motsägelsefull, för jag tar mitt ställningstagande så långt som jag orkar och vill.

  Fortsätt att vara du, göra precis som du vill och tyck vad du vill.

  Ämma 2014-05-24 13:19:14
  Svara
 • Alltså nej, nu är du helt fel ute. Det är skillnad på att sparka uppåt och att sparka nedåt. Och när du klär ut dig till medel/underklass, har på dig kläder från ett sexistiskt märke och äter kött så är det rimlig kritik du får. Dina läsare är kloka och politiska, och det är inte rätt att du säger åt dem att vara tysta när de uppmärksammar något problematiskt som du gör. Jag upplever ofta att du är väldigt homofobisk och har dålig insikt om klassperspektiv i dina inlägg, men jag läser ändå för att jag vet att ingen är perfekt, och jag gillar dina inlägg även om de inte är politiska. Ska jag då inte få påpeka saker jag tycker är problematiska? Det handlar om makt. Du har faktiskt ett ansvar, eftersom du har en av Sveriges största bloggar och möjlighet att påverka så många personer. Det är fullständigt rimligt att du får kritik när du sparkar nedåt. Det är inte synd om dig för det, och eftersom du är privilegierad på många sätt skulle det vara bra om du tog ett steg tillbaka och ifrågasatte dig själv, istället för att vara en kränkt vit man, fast en kvinna. Då har jäkligt mycket mer makt än vi läsare, bara så att du vet. mvh/trogen läsare.

  Johannablue 2014-05-23 22:31:14 http://[email protected]
  Svara
 • Vet knappt ens vad jag ska skriva så bra du är. Gillar alla delar av dig. Allt med dig äger. Puss på dig Sandra!

  sofi 2014-05-22 19:47:25
  Svara
 • […] Inlägget från Niotillfem […]

  Den kvinnliga förebilden – ett jobb som tynger | nyamedierltu 2014-05-21 10:18:32 http://nyamedierltu.wordpress.com/2014/05/21/den-kvinnliga-forebilden-ett-jobb-som-tynger/
  Svara
 • […] sa upp sig som förebilder i förra veckan? Om ni har det, läs inläggen hos: Clara, Emma, Sandra, Emily, Anna, Emelie, Emelie och Elsa. Jag tycker att det är oerhört viktigt att vi hjälps åt […]

  åttahundratjugofjärde | absolutlisen 2014-05-20 13:12:53 http://www.absolutlisen.se/attahundratjugofjarde/
  Svara
 • Så himla bra skrivet. Heja dig!

  Johanna 2014-05-20 12:39:09 http://johannakleist.blogspot.se
  Svara
 • Bra skrivet Sandra! Jag gillar dig och din blogg som ni är! Fortsätt som du gör=)
  Kram till dig!

  Matilda 2014-05-20 11:45:36
  Svara
 • Fan va bra du är. Heja heja !

  Maja 2014-05-20 10:16:36
  Svara
 • För varje vilsen hater står det minst 100 vettiga människor bakom dig! Det är tråkigt att läsa kommentarer som lägger jordens vikt på dina axlar, typ som att du är mänsklighetens ambassadör. Som när du berättade om din upplevelse under orkanen och nåra tyckte att du romantiserade det. Helt sjukt. Vi läser ju DIN blogg för att höra DINA funderingar och ta del av DINA upplevelser. Och så vill vi att det ska fortsätta vara! Kram!

  Vera 2014-05-20 06:55:37
  Svara
 • Vi vill ha dig och inte mellanmjölk! Skriv för dig och oss som älskar dig för den du är! Never change och all kärlek och lycka till dig och Magnus! STÖRSTA MÖJLIGA POWER KRAMEN TILL DIG!!

  Agnes 2014-05-20 03:37:07
  Svara
 • Alltså, blir så himla inspirerad av detta inlägg. Tack tack tack tack tack för att du är den du är och för att du tog upp det här ur det perspektivet. Aah. Du är så bäst!

  Jenny 2014-05-19 15:21:39
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag har aldrig kommenterat en blogg förut i mitt liv.
  Nu kände jag att jag måste skriva att din blogg är den enda jag har följt under flera flera år.
  Fortsätt vara dig. Du är bäst.

  Hilda 2014-05-19 14:59:52 http://hildawesterberg.com
  Svara
 • Jag är en av de där smygarna som aldrig förut har kommenterat något blogginlägg, någonsin! Jag har inte haft något behov av att göra det tidigare, men nu kände jag att jag verkligen ville säga något. Din blogg är den enda jag faktiskt följer, det finns säkert massor av andra bloggar därute som är jättebra, men det är något med din blogg som gör att det är den enda jag alltid kommer tillbaka till. Och det är för att du är en väldigt intelligent, genuin och underbart fin människa! Och att du vågar vara dig själv på en plats där du ständigt blir analyserad av andra. Och DET är tamejfan det tuffaste jag vet. Det här inlägget träffade mig rakt i hjärtat. Jag har själv funderat på att börja skriva offentligt men inte vågat med tanke på att vissa ska tycka så mycket hela tiden, och ta sig rätten att säga till andra hur de ska vara och bete sig. Men dom rötäggen kommer ju alltid att finnas! I alla olika slags kontexter. Tack för att du fick mig att inse det Sandra. Du är bäst!

  Elli 2014-05-19 12:56:28
  Svara
 • Har aldrig kommenterat här förut men here goes: Tror och tycker att du i många avseenden är en viktig förebild för unga tjejer. Tror också att många är avundsjuka. Det är inte konstigt. Du har i många avseenden haft en privilegierad uppväxt och lever självklart ett privilegierat liv. Det betyder inte att du inte arbetar hårt eller att du inte förtjänar dina framgångar. Det råder inget motsatsförhållande mellan dessa två. Att inse och uppskatta att man är privilegierad och har haft tur i livslotteriet gör att det blir enklare ett bli tacksam för det man har i livet, och människor som är tacksamma över det de fått är förstås lyckligare i livet, som alla vet.

  live learn 2014-05-19 10:33:27
  Svara
 • <3!!!

  Elli 2014-05-19 10:18:06
  Svara
 • Jag undrade hur lång tid det skulle ta! Äntligen! <33333

  Amanda 2014-05-19 09:05:36 http://juvenil.devote.se
  Svara
 • du är fantastisk. i love ju.

  Jenny 2014-05-19 00:27:50
  Svara
 • Bästa Sandra. Att du ens ska behöva skriva det här inlägget alltså, Suck. Vad är det för fel på folk. Du är ascool. Sluta. Aldrig. Vara. Du. Tack för allt du ger, totally awsome!!

  Anna 2014-05-18 22:07:10
  Svara
 • One of your best blog posts ever, Sandra!!!! I adore everything you’ve written!! And I agree that blogs that are impersonal & happy-clappy all the time seem so FAKE and BORING. It’s best to be unashamedly YOU.
  http://hennahorses.blogspot.com

  Coco 2014-05-18 21:51:13 http://hennahorses.blogspot.com
  Svara
 • Har alltid varit och kommer alltid att vara min favoritblogg!!!! Blir helt glad och pirrig i hela kroppen när jag inte har läst på ett par dagar som nu och läser ikapp alla inlägg med underbara bilder! B.Ä.S.T

  Johanna Petronella 2014-05-18 21:49:09
  Svara
 • Heja Sandra!!

  Emma 2014-05-18 19:30:04
  Svara
 • Heja dig vilket bra inlägg! fortsätt att vara precis som du är, dig själv! för det är det vi gillar!
  go go go!!!

  Farzaneh 2014-05-18 18:52:07
  Svara
 • WOW så awesome, du är bara bäst <3 Har precis börjat läsa din blogg som jag upptäckte spontant och den verkar så himla bra. Älskar den redan fortsätt så, du får vara hur du vill. Ändra dig inte för någon :)<3

  Carolin 2014-05-18 18:38:42
  Svara
 • Fortsätt. Och, du har inte för korta kjolar!

  Hanna 2014-05-18 17:56:14
  Svara
 • Det här är så bra! Du får vara precis vem och hur du vill Sandra!

  NinaH 2014-05-18 17:54:08 http://hjalles.blogg.se
  Svara
 • Sandra. Underbart inlägg! Jag har följt dig under flera år och detta är första gången jag skriver en kommentar. Vilket jag på sätt och vis ångrar eftersom jag gärna hade sagt hur bra du är och hur smarta och roliga dina inlägg är. Inspirerande en grå regnig dag då allt är trist. Även om vi inte lever lika liv så älskar jag ju den kontrasten! Jag tror också det är därför många följer dig. Nå, jag känner att det du och alla behöver är bra och konstruktiv feedback på det man gör. Hur ska en annars orka fortsätta? Jag blir så otroligt rädd och arg på det hårda klimatet som råder på internet och i samhället i stort. Och är glad att du och andra bloggare/skribenter mfl fortsätter att säga sitt oavsett alla haters. Så less på det. Vet egentligen inte riktigt vad som ligger bakom detta beteende och det är troligtvis väldigt komplext. Finns inga enkla svar. men just i dagens samhälle då det verkar mest handla om att lyfta sig själv och inte bry sig om någon annan är det mkt avundsjuka som ligger och bubblar sådär ohärligt på insidan.
  Anywho, jag hoppas verkligen att du fortsätter att förgylla min och alla vardag med ditt bloggande!

  Daniela 2014-05-18 15:54:50
  Svara
 • Sandra! Jag älskar din blog! Niotillfem är alltid det första jag kommer att tänka på när jag har en liten dipp och vill känna den här livspeppen igen. Det funkar nästan alltid! Fortsätt blogga snälla! Du är så himla bra och värd hur mycket pengar och uppmärksamhet som helst! Ska pallra mig iväg och köpa boken också wihooo!

  Ha en fin söndag cool cat!

  Stina 2014-05-18 10:34:24 http://www.stinagustafsson.portfoliobox.me
  Svara
 • Alltså, det här är en så överflödig kommentar men jag måste bara få säga det! Jag älskar mina korta kjolar, men satan vad jag har dragit och ryckt i dom för att få dom att täcka mer när folk kollat snett på en. Så läser jag det här, och inser att vad jag har fånat mig onödigt mycket. Liksom, klart jag kan vara feminist och diskutera politik i min gudomliga korta kjol och fortfarande ha vettiga och bra argument. Och så skönt att jag släppte min ”slamp-noja” för en kväll (galet vad man undermedvetet blir lärd är slampigt?!) för då fann jag en ny vän. Som helt enkelt sa: så jävla kul att träffa nån som verkligen tycker och känner något! Någon som bryr sig!

  Och jag var bara mig själv, utan en tanke på hur jag skulle uppfattas. Det var så galet längesedan jag inte tänkte : oj, nu tycker nog Hen att jag bara är en till dum bimbo, som bara gör sig till för att ma ska det typ. Istället var jag bara nyfiken, exalterad och engagerad i ett samtal. SÅ skönt.

  Så du gör mycket. Så du vet!

  anna 2014-05-18 04:32:36
  Svara
 • Your blog brings me joy! I don’t think I said that in my last comment 🙂

  Vanessa 2014-05-18 01:20:25
  Svara
 • I have noticed this increase in criticism of some of the bloggers who I read the blogs of. I can only say…please continue to be just as you are, Sandra! You are one of my favourite bloggers and I find your blog immensely interesting and relevant. I am 33 years old, I live in Sydney and have recently gone back to university to study speech pathology after a long time working. I also live in an area that is low-socioeconomic so I see how people struggle to live everyday and I see social tensions. It was a big decision for me to go back to university and I had a lot of self-doubt and I had to fight for what I wanted. So, I have had ups and downs in life and it’s been hard sometimes. It’s nice to read your blog where you are real and don’t represent a bland shell of perfection where everything is fine and perfect always. Yes, it is hard when everyone thinks that they have a right to an opinion and that you should change yourself straight away to fit that opinion, but never do that! You are a beautiful, strong, and imperfect human being who is doing what she loves and doing it with a conscience. Don’t stop being yourself!!

  Vanessa 2014-05-18 01:19:24
  Svara
 • Bra skrivet!

  Hanna 2014-05-17 21:47:30 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Du är fantastisk! Jag är otroligt olik dig på många sätt men beundrar och underhålls av dig på fler sätt än så.

  Lisa 2014-05-17 19:42:20
  Svara
 • Brukar inte vara den flitigaste på att kommentera, men nu känner jag att jag bara måste!!
  Du är SÅ bra! Så sjukt inspirerande! Jag började läsa din blogg för ungefär ett halvår sedan och sedan dess läser jag den varje dag. Din blogg känns som ett mysigt, fluffigt, härlig och inspirerande rum som man bara älskar. Tack för allt vi får ta del av!

  Amanda 2014-05-17 17:22:21
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag förstår verkligen varför du blir frustrerad när det finns folk som klagar på allt du gör. Jag blir så arg på alla som håller på och ska döma andra hela tiden. Bara för att de tycker och tänker och tolkar. Alla är OLIKA, kan folk bara inte förstå det? Allt är inte rätt för alla men man ska inte döma ut någon för det. Så alla som gör det kan bara sluta med det tycker jag.

  Jag älskar din blogg och du verkar vara en underbar person som jag gärna hade haft som vän. Hoppas du fortsätter blogga som du gör!
  Kram!

  Sanna 2014-05-17 16:49:18
  Svara
 • rysningar för att du är så JÄVLA bra!!!!!!!

  Frida 2014-05-17 12:51:35
  Svara
 • Your blog your choices! You go girl. Don’t let anyone bring you down. YOU ROCK SANDRA

  Christian 2014-05-17 12:22:11
  Svara
 • SANDRA, DU ÄR SÅ BRA!!

  Josefin 2014-05-17 12:21:16 http://eggshells.blogg.se
  Svara
 • Så jävla bra. Fler borde tänka så här.

  Em 2014-05-17 12:13:50
  Svara
 • förstår dig så himla mycket, brukar alltid klicka mig in bland dina kommentarer för att se exakt vad någon retar sig på just på det inlägget, för det finns alltid någonting. har många gånger funderat över hur du orkar fortsätta blogga, men du är stark sandra, och du gör precis rätt. kram kram kram!

  Julia 2014-05-17 11:05:48
  Svara
 • Applåder! Bra sagt!

  Johanna 2014-05-17 09:24:05
  Svara
 • Olga – var någonstans står det att man ALDRIG får kritisera? Det står väl bara om NÄR och HUR man bör kritisera. För nu görs det på ett för personligt och pedantiskt sätt. Det ställs också en större fråga i texten om hur mycket man kan begära av en människa. Jag tror du får läsa texten igen.
  En fråga till dig Olga: Vem kommer egentligen att orka driva en stor och personlig blogg om det hela tiden hackas och anmärks på en på ett väldigt personligt sätt, i detalj och om det krävs av en att ständigt leva som en förebild? En robot utan känslor?

  Perry 2014-05-17 01:57:34
  Svara
 • Har läst din blogg varje dag sedan du hängde på Metrobloggen och det är den längsta period jag någonsin läst en blogg! Ibland när du gör inlägg i stil med ”det här gjorde jag idag för ett år sedan” så tänker jag ”shit, har det gått ett år redan!?”, för visst kommer jag ihåg det där dagens outfit-inlägget, fast det gått så lång tid. Din blogg är inspirerande, personlig, har ett skrivspråk som tilltalar mig. Du får mig att skratta och gråta och dessutom verkar Du vara en så himla grym och modig brud!!! Låt aldrig några uttråkade internettroll ta det ifrån dig! De kan gå hem (eller ah… de kanske snarare borde skaffa sig en hobby så de kommer ut?).
  KRAM

  Hanna 2014-05-17 01:46:10
  Svara
 • Jag håller med, jag har skrivit ett inlägg kring detta.
  Jag tar mig nu modet och försöker så gott jag kan, för att visa mitt stöd. <3
  http://www.nattstad.se/emeliecocoedfors/jag-spottar-och-svar-nar-svetten-rinner-13939984

  Emelie Coco 2014-05-16 23:39:35 http://nattstad.se/emeliecocoedfors
  Svara
 • YEAAAHHH!

  <3

  smultris 2014-05-16 22:56:17 http://www.smultris.se
  Svara
 • Heja dig. Jag är
  Bara så glad över att su låter oss läsare dela ditt liv lite. Även om. Jag är ljusår ifrån att kunna leva som du gör just nu är du en stor inspiration. Du vågar även visa dåliga dagar och drömmiga dagar.

  Sedan vill jag bara dela med mig med en upplevelse jag hade på Way Out West för två år sen. Jag stod i kö till IN- GRID och ett lite större sällskap ställde sig bakom mig i den massiva kön. När jag vänder mig om står du där Sandra. Du ärmar jävla full av pepp och är supergullig. Jag tror jag säge något om att vi antagligen inte kommer att komma in och då säger du ”men vad gör det, vi ska ändå dansa hela natten lång!” Jag blev så jävla glad över att du var så trevlig jag vågade inte prata så mycket med dig efter som jag blev så starstruck!

  Du. Är. Amazing!!

  Angela 2014-05-16 22:09:08 http://www.kaffehipstern.blogg.se
  Svara
 • Amen sistah! <3 Ändra dig aldrig (om du inte vill det). Jag har läst din blogg så många år nu och har fanimig aldrig begripit de negativa kommentarer du får. Det är fantastiskt att följa din och bloggens utveckling och aldrig att jag skulle ställa krav eller kritisera det du väljer att publicera. Det är ju du alltihop och du är bäst på alla sätt och vis. Ska fasen skriva ut detta inlägget och rama in. Ok nu börjar jag låta helt galen här så jag slutar skriva nu.. Kram! : D

  Fröken Cocco Sohl 2014-05-16 20:40:12 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • SÅ bra skrivet, du är helt GRYM som helst och du får kläd dig i precis vad du vill och matbilder på hamburgare är helt underbara för jag hade kunnat äta det varje dag. Fortsätt att blogga på ditt sätt!

  sonia 2014-05-16 20:31:20 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • Det kommer tyvärr alltid finnas idioter (och ja, det är riktat till er som FORTFARANDE kommenterar såå idiotiskt…)
  Heja Sandra! Heja Heja Heja 😀 <3

  angelica 2014-05-16 20:28:18
  Svara
 • <3 <3 <3 <3

  (/Gammal tant, tio år äldre än du, och full av beundran över ditt klokskap och din styrka.)

  Elle 2014-05-16 20:22:27
  Svara
 • ” Sofia skriver 15 maj, 2014 kl. 21:07

  Svårt att ta kritik much 😉 Jag menar allt du, och andra stora bloggare, skriver kan inte stå helt oemotsagt.”

  Det löjligaste jag läst idag.

  Olga 2014-05-16 19:23:53
  Svara
 • Ok, bästa inlägget någonsin, typ? Så sjuukt starkt skrivet!! <3

  lilla S 2014-05-16 18:39:28 http://www.fruktklister.blogspot.com
  Svara
 • GRYMT JÄVLA INLÄGG! Hurra för att du ryter ifrån!

  elise 2014-05-16 18:07:27 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Hei, jeg synes det du sier minner veldig om det Sprinkle of Glitter på youtube sier: http://youtu.be/NnOEYsgcEiQ Takk, for at du sier ifra.

  Ingeborg 2014-05-16 17:44:00 http://blog.bulldozerborg.no
  Svara
 • Du är helt vilt nydelig!! Klemmer från solen i Oslo <3

  Ida Susan 2014-05-16 17:43:22
  Svara
 • Tycker inte någonsin att man ska behöva ändra på sig bara för att man har en blogg. Din blogg har ju blivit stor för att folk gillar dig, de gillar det du skriver. Tyvärr finns det alltid människor som tycker sig ha en rätt att kommentera alla som inte är som de, men det viktigaste vi kan göra är att inte låta dem trycka ner oss! Fortsätt som du alltid har gjort, skriv om det du vill, gör det du vill. Du är en egen människa, din egen och får göra precis vad du vill. Vem bryr sig om att passa in i en tråkig norm?

  Emy 2014-05-16 17:12:29
  Svara
 • Bra att du säger ifrån! Fortsätt vara den du är, du kan inte/ska inte vara någon annan! Försök strunta i alla dumma människor som tror att de är perfekta och vet allt bättre än alla andra, det är ju bara synd om dem……………..

  Ann-Charlotte Persson 2014-05-16 16:05:22
  Svara
 • Du är för jävla bra Sandra!
  Som Grynet sa; Ta ingen skit!

  Johanna 2014-05-16 14:49:35 http://overklighet.blogspot.com
  Svara
 • Heja dig Sandra! Stå på dig. Du är amazing!

  Karin 2014-05-16 14:22:46
  Svara
 • Fina Sandra! Jag har läst din blogg i typ 6 år, har aldrig kommenterat innan.
  Jag läser inte din blogg för att du lever ett lagom liv, utan för att vi läsare får följa med dig genom livet. Motgångar och hjärtesorg. Korta kjolar, snygga män och feminism. Jag tycker inte allt du gör är fantastiskt. Vissa inlägg himlar jag ögonen åt, andra gråter jag till. Men aldrig skulle jag vilja att du ändrar dig, tonar ner dig eller sluta blogga. Din blogg är den första jag läser varje dag, så har det alltid varit. I snart 6 år!
  Sluta aldrig vara dig själv Sandra. Och sluta aldrig blogga! Kram!

  Anna 2014-05-16 14:11:02
  Svara
 • Keep up the good work! Jag blir inspirerad av dig. Heja!

  Ylva 2014-05-16 14:08:33 http://www.fames.se/resfeber
  Svara
 • Kör bah kör, heja dig!

  Caroline 2014-05-16 14:04:33
  Svara
 • Grymt bra skrivet! Jag håller med till hundra procent. Och det stämmer inte bara in på bloggen utan hela tiden. Du har rätt att vara och göra precis hur du vill och jag har rätt att vara och göra precis hur jag vill. Det behöver man ofta påminnas om. Tack!

  Stina 2014-05-16 13:50:22 http://stinafinas.devote.se
  Svara
 • Heja dig för att du skrivit detta. Så jävla bra.

  Började läsa din bok på en uteservering men fick sluta eftersom jag började gråta av igenkänning och nostalgi. I helgen ska jag läsa på balkongen istället. <3

  Siri 2014-05-16 13:24:53
  Svara
 • BRA skrivit! Och alla andra bloggare också! Vi kvinnor måste börja stå upp för varandra och heja på varandra mycket mer, istället för att trycka ner varandra! Då kommer vi bli ett riktigt hot mot patriatkatet!

  Elin 2014-05-16 13:22:55
  Svara
 • HEJA!!!!!!!! (Vill skriva i 72pt, men det går ju inte riktigt.)

  Emelie 2014-05-16 12:59:54
  Svara
 • Way to go Sandra!

  Katarina 2014-05-16 12:56:36
  Svara
 • Så jävla bra! Heja dig!

  Frida 2014-05-16 12:31:36 http://fridareg.wordpress.com
  Svara
 • FANTASTISKT skrivet. FANTASTISKT sagt. Jag började nästan gråta när jag läste det sista stycket, för jag vill ju också känna att jag kan vara den jag vill och det ska du också få göra utan att få massa skit. Vem har rätten att säga hur en annan människa ska vara? No-fucking-body.
  Du inspirerar Sandra! Och jag måste ha tag i din bok efter att du signerat den i Götet 🙂

  Mici 2014-05-16 12:08:44
  Svara
 • Sluta aldrig vara du. DU är fantastisk Sanda!

  Bella 2014-05-16 11:35:17
  Svara
 • Fuck yeah! <3 kram!

  Matilda 2014-05-16 11:27:39
  Svara
 • Det här inlägget förtjänar att länkas och delas många gånger om. Bland det bästa du skrivit!

  Hanna 2014-05-16 11:27:36 http://takemetothesun.blogspot.com
  Svara
 • Bra skrivet Sandra!

  Frida 2014-05-16 11:25:02
  Svara
 • Fan vad du är bra!! <3<3

  Linnea 2014-05-16 11:13:39
  Svara
 • I mina ögon är du så nära perfekt man bara kan komma <3

  Vadelma 2014-05-16 11:04:12
  Svara
 • I wanted to say that you should just really go for it. This is YOUR blog and many many people come here because they adore you, your photos, the words you write and the ones who don’t have just too much hate in them and obviously too much freetime otherwise they wound’t bother writing mean comments. Personally, I’ve been following your blog for.. I don’t even know how many years now, 6 I guess and even after all those years I love your blog the most. I ADORE the way you dress (what does age matter?!) and when I was still in my teens you gave me hope for a happy life (which I did not have at that time). You show us that whatever you want is possible as long as you work for it (moving to New York and Paris) and no matter how hard you fall, that one will get up again and that things turn out well. So please Sandra, don’t listen to the people who mean you harm, because for me (and probably most of us) you are doing everything just fine and we love that you are you! 🙂

  Vicky 2014-05-16 10:46:42
  Svara
 • […] Många kvinnliga bloggare har skrivit inlägg om att de inte vill vara förebilder, bland andra UnderbaraClara och Niotillfem. […]

  Fanny Åström | Kom i kontakt med ditt inre hat » Att vara en förebild. 2014-05-16 10:39:05 http://www.arsinoe.se/att-vara-en-forebild/
  Svara
 • HEJA HEJA SANDRA! Så viktig och bra text. Har läst din blogg i säkert 7 år, och anledningen är för att du är en människa, inte en robot. Jag relaterar och känner igen mig i det du skriver. Det är verkligt, och äkta. Och vet du, det här beteendet tror jag är något vi måste jobba på. För det händer inte bara i kommentarsfälten, utan ute i vardagen också. Och, i min mening, nästan uteslutande mellan tjejer. Jag försöker ständigt att tänka på det jag säger, gör och konsumerar, men ändå verkar aldrig det räcka till, och alltid är det andra tjejer som kommenterar. ”Du vet att Wutang är sexistiska va?” ”alltså även om du köper läder second hand så är det ju fortfarande dåligt”, ”att ta bussen till flygplatsen är ju dåligt för miljön” etc. Ständigt ska det utvärderas vad som är bra och vad som kan bli bättre, även när det gäller de allra minsta sakerna. På något vis verkar det här ha blivit ett legit beteende inom vänskapen, att tro att man i tid och otid kan påpeka vad som kan förbättras i en annan persons beteende. Kanske är det en för medveten PK-våg som har svept in (även om jag gillar det PK-iga, det är ju det som är bra!), eller så kanske vi tjejer är så socialt inlärda att redan från början vara medvetna om att vi är en ständig förbättringsprocess. Att vi aldrig duger som vi är, medan egentligen borde det lilla vi kan göra i termer av kämpa för det som är gott i samhället ibland få räcka. För man kan inte göra allt. Satan, jag pluggar + jobbar + äter veg + ger pengar till välgörenhet etc + köper kläder nästan uteslutande second hand + cyklar endast + har bra relation till träning, kropp, mat etc + ständigt medveten om heteronormativitet i hur jag uttrycker mig + engagerad politiskt + + + + +. List goes on. Men ändå ska minsta lilla snedsteg påpekas, istället för att utvärdera det som faktiskt är bra! Det man kämpar för! Medan ens killkompisar glider fram på en ”skön kille som är engagerad i F!”-macka (ÄLSKAR de feministiskt aktiva killarna, men du fattar vad jag menar). De får ständigt höra hur bra de är, för det lilla dom gör. Mer uppmuntran, och mindre hacka ner på. Det tror jag är ett framgångsrecept. Och sluta aldrig vara DU. Kärlek och F! till riksdagen <3 <3 <3

  Lisa 2014-05-16 10:28:22
  Svara
 • Jag kände efter inlägget om PH-maskeraden att gud, orkar hon fortsätta blogga efter det här?? Det var en sån liten skitgrej som blev så jäkla uppförstorad och folk blev som galna.

  Och jag undrar varför så många ägnar tid åt att klaga på någon som är en bra person och gör sitt bästa, i stället för att gå in och argumentera på tex avpixlat eller nån liknande sajt.
  Hoppas att det blir förbättring nu!

  Elin 2014-05-16 10:25:55
  Svara
 • Ja du är så bra! Har alltid älskat din blogg, har älskat att du kan berätta om roliga saker men också vara så ärlig och skriva om svåra saker! Har sett mycket av dessa kommentarer som på senare tid bara verkar vara ute efter att trycka ner och tycker det är så jävla fel och fattar inte hur du orkat med. Så verkligen skitbra text, heja dig!!

  Jenny 2014-05-16 10:15:34
  Svara
 • Sjukt bra skrivet! Stå på er och säg ifrån! Livet är för kort för att inte säga det man tycker och känner. Skrev själv om detta i min blogg, blev ganska arg och besviken på att detta händer igen. Stå på er!

  Madeleine 2014-05-16 10:12:51 http://whitemaskgirl.wordpress.com
  Svara
 • Sandra du är den bästa! Please don’t change! Det är riktigt sorgligt att några inte förstår att du är en människa och tror att de kan skriva vad som hälst som överskrider alla grenser av hur man ska bete sig mot andra… Hoppas att internet/ kommentarskulturen ska bli vettigare snart.

  JonnaK 2014-05-16 09:59:03
  Svara
 • Sandra, du er helt utrolig!
  Jeg har lest din blogg i ca 5 år, og føler at du har en så god balanse i bloggingen din. Du kan i blant skape en drømmeaktig verden som man kan flykte inn i, og samtidig opplyse bloggerne dine om viktige saker som opptar deg. Du fremstår som en intelligent, positivt, kritisk og morsom person, og alt i alt er du utrolig interessant fordi du omfavner livet som det er. Med sine ups and downs. Det er nydelig å lese dette inlegget, og du skal vite at du gjør rett i å aldri forandre deg selv for dine blogglesere. Vi elsker deg slik du er! Never change <3 En inspirasjonskilde jeg setter veldig høyt i hverdagen.

  Marie 2014-05-16 09:56:21
  Svara
 • Heja!!!

  Emma 2014-05-16 09:51:32
  Svara
 • […] och håller sig till en idealiserad och faktiskt ganska skev kvinnosyn (här, här, här, här, här, här, här och här kan man läsa mer om detta…). Även när dessa […]

  Fördelen med att ha en liten blogg | Madeleine Norman 2014-05-16 09:48:47 http://whitemaskgirl.wordpress.com/2014/05/16/fordelen-med-att-ha-en-liten-blogg/
  Svara
 • Ja! Bra! Hejja! Så himla rätt!!!

  Linnea 2014-05-16 09:25:11
  Svara
 • Jag tycker om dig som du har varit, är och kommer att vara. Personer som dömer har inte kollat sig själva i spegeln nog.

  R 2014-05-16 09:23:31 http://huevosderancheros.tumblr.com/
  Svara
 • Har aldrig kommenterat hos dig förut. Skitbra text! Kör på! Du är inspirerande precis som du är, just för att du vågar visa hur du är! Tack och Lycka till!

  PysselMoster 2014-05-16 09:21:57 http://www.pysselmoster.se
  Svara
 • Sandra, vad du än gör här i livet sluta ALDRIG blogga. Du är min stora inspirationskälla och förebild. Jag har följt din blogg i flera år. Jag kan ibland tänka att det är synd om de människor som inte känner till din blogg. Å andra sidan vet de heller inte vad de går miste om.
  Ta inte åt dig av dumma kommentarer. Tyvärr kommer det alltid finnas några idioter där ute som inte har något bättre för sig. Du märker ju redan nu hur många fina beundrare du har som sällan kommenterar men som älskar att få läsa din blogg. Vi är de såkallade ”tysta” läsarna som kanske inte kommenterar varje inlägg men som tycker du är så himla bra som du är. Så forstätt i samma stil som du alltid ha gjort och var dig själv så blir allt jätte bra.

  mademoiselle 2014-05-16 09:21:51
  Svara
 • Du är så jävla ärlig och äkta. Inget man ser speciellt mycket av nu för tiden. (speciellt i bloggvärlden) Det faktum att du bara gör som du vill och är så pass stark i dig själv och dina åsikter är så sjukt beundransvärt. Jag tycker bara att du är så fucking cool. Fortsätt så!

  J 2014-05-16 09:18:07
  Svara
 • Heja dig! Tack för ett fantastiskt inlägg och bästa bloggen! <3

  Charlotta 2014-05-16 09:15:53
  Svara
 • For en strålende tekst, Sandra! Jeg synes det er urettferdig og helt uforståelig at du får så mye pepper i kommentarfeltet, og jeg holder med deg 100 %. Dette er din blogg, og den handler om deg og ditt liv, og du skal ikke behøve å vegre deg eller endre deg for å skrive akkurat det du vil. Fortsett å gjøre denne herlige bloggen til din egen, for du inspirerer så mange ved å være deg selv. Jeg synes du er en veldig talentfull og flott person, og jeg heier på deg! Stor klem fra Oslo! <3

  Synne 2014-05-16 09:07:47 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Åh Sandra! Jag är en kärring på 54 år som har följt dej i ett par år nu: OCH DU ! DU DUGER LÅNGT FÖR MEJ! äNDRA DEJ INTE FÖR DET ÄR SÅ KUL ATT SE ALLT GENOM DINA ÖGON. Kram Nettan

  nettan andersson 2014-05-16 09:04:56
  Svara
 • Hej Sandra, first time kommenterare här. Jag har följt din blogg i flera år och jag tycker du skriver himla himla bra. Du har ups and downs i livet som alla andra. När jag läser det här inlägget så tänker jag bara vad min lärare sa till mig; människan tar förolämpningar/negativa kommentarer som hot och hot är något som grottmänniskor var rädda för och flydde från. Vi tar tills oss mer negativt än positivt för att vi uppfattar det negativa som hot mot vår existens. Varför jag säger det här är för att jag tror du får 200 % mer positiva kommentarer än negativa men du låter ’the haters’ komma åt dig, fast de inte borde. Som vi alla gör såklart! men jag vill bara säga att 200 % mer personer hejjar på dig än personer som kommenterar negativt. Vi är många som stöttar dig och tycker om dig För Att du är mänsklig och levererar en jättefin blogg. Jag vill att du verkligen ska ta åt dig av det. KRAM

  sofie 2014-05-16 09:03:18
  Svara
 • Du har många inlägg som verkligen har hjälpt mig. Som har lättat min ångest och fått mig att må bättre. Fatta det. Det är stort. Tycker jag. Braatt du säsäger ifrån! Bloggar e ändå relativt nytt och det måste ske en diskussion kring hur vi och ni vill ha det. Kramis

  ellen 2014-05-16 08:55:30
  Svara
 • Jag vart så inspirerad när jag läste. Skriver aldrig kommentarer, men läser de inte heller. Jag förstår att det känns jobbigt när folk är elaka för saker som gör den till den du är. Vi är alla olika, och tacka fan för det. Gud så otroligt tråkigt det hade varit om alla var och tänkte likadant. Fast valmöjligheterna hade ju blivit mindre. Alla röstar på samma parti, läser samma dagstidning och köper samma slags smörgåsgurka att ha på falurågrutsmackan med prästost som alla äter till frukost varje morgon. Tack för att du är en individ. Tack för att du är den du är. Tack för den här bloggen.

  Maja 2014-05-16 08:35:22
  Svara
 • Go Sandra! No words needed, tycker att det här var ett av dina bästa, mest inspirerande, ärligaste och sannaste inlägg. Och då har du skrivit många kick-ass texter, det känns som jag vågar mer för varje gång jag läser din blogg. Ok blev några osammanhängande words ändå. Puss

  Clara 2014-05-16 08:27:42
  Svara
 • Alla borde vara som Grynet!!!! Ta ett basebollträ och några papplådor och slå tills allt det arga är borta sen fortsätt vara ditt superbraiga/härliga/bästa jag och framförallt TA INGEN SKIT <3 hejja Sandra!!!

  Sliri 2014-05-16 08:26:01
  Svara
 • Så bäst, keep it up! Inte minst för att du räddar!

  Elinor 2014-05-16 08:23:46
  Svara
 • folket som kritiserar andra för mycket, har en problem själv. du är fantastiskt!

  franzi 2014-05-16 08:22:28
  Svara
 • Det här är första gången jag någonsin kommenterar ett blogginlägg, vet inte riktigt varför jag inte gjort det innan men så är det. Nu kände jag mig dock verkligen manad att kommentera då detta är ett så himla viktigt ämne. Läste igenom det du skrivit samt sträckläste alla de andra blogginläggen som du länkade till, och tycker bara att det är SÅ BRA och FANTASTISKT skrivet av er alla och ville därför bara skicka massa pepp! Heja! Keep up the good work!

  Madelene 2014-05-16 08:18:47
  Svara
 • Det här kom tydligt rakt från hjärtat, SÅ BRA! Brukar inte läsa kommentarerna men gjorde det på ditt moodboard-inlägg och blev väldigt illa berörd – folk skrev så vidriga grejer att jag inte ens fattar hur de kan med. Bra att du sätter ner foten. Puss fina Sandra!

  Hedvig 2014-05-16 08:07:08
  Svara
 • Också jag kan säga att det är du som inspirerat mig till så mycket i livet. Du fick mig att öppna mitt hjärta för en kille jag känt lite för länge för att jag någonsin trodde att det kunde bli något mellan oss. Du fick mig att släppa in honom i mitt liv och i mina tankar. Du fick mig att tro på kärleken.

  Du fick mig också att lyssna på mitt äventyrshjärta och flytta till London. Du gav mig modet att vara kär på håll, att sakna och att lita på han som jag känt lite för länge för att jag någonsin trodde att det kunde bli något mellan oss.

  Nu har han och jag varit varandras i tre år. Vi klarade tiden då vi bodde i olika länder. Och jag känner mig så trygg med oss att jag alltidalltidalltid är mig själv. För du fick mig att tro på kärleken. Tack Sandra för allt mod du gett mig.

  Linnéa 2014-05-16 08:03:40 http://fyrakatter.blogspot.se
  Svara
 • Kommenterade på UnderbaraClaras blogg att genom att göra just en sån här sak, är hon en helt fantastisk förebild. Detsamma gäller dig, jag blir så himla glad över att det finns personer som vågar vara sig själva och dela med sig av sina liv på sättet ni gör!

  PS. Jag är också snart 30 och har alldeles för korta kjolar.

  Sandra 2014-05-16 08:03:17
  Svara
 • Älskälskälsk!
  Känns lite som när man stått vid sidan av en kompis i ett dåligt förhållande och även om man peppar och hejjar på (med positiva kommentarer i detta fall) så är det bara hon som kan sätta ner foten och ta sig ur och det gjorde du nu! Fuck alla neggon som vill sätta dig ouppnåelig på piedestal, vi andra gillar dig som du är, rökande, köttätande, rolig, vacker, lycklig och olycklig. <3

  JohannaR 2014-05-16 07:58:32
  Svara
 • Din blogg är fantastisk! <3

  Emma 2014-05-16 07:58:27
  Svara
 • <3<3<3

  Alexandra 2014-05-16 07:53:23
  Svara
 • YES!

  Olivia 2014-05-16 07:43:17
  Svara
 • Jag har väldigt sällan kommenterat, och jag skäms, för jag borde varit en av de som sa ifrån när kommentarsfältet f*ckade ur alla de gånger de gjorde det. Just keep doin’ what you’re doin’. Har läst sen 2007 – du är en kreativ, güllig själ.

  Sofia 2014-05-16 07:31:10
  Svara
 • <3 <3 <3 du er fantastisk!

  oppsig 2014-05-16 03:10:37 http://www.oppsig.blogspot.com
  Svara
 • Himla bra inlägg, verkligen! Det är så jäkla lätt från ena sidan skärmen att sitta och döma en person långt borta bakom en helt annan skärm. Jag tror vi är många som vet vad som är rätt/fel men desto färre som helt och fullt lever som vi lär. Ingen är perfekt. Skillnaden är att vi som inte har en stor offentlig bloggplats aldrig behöver försvara våra brister på samma sätt som en offentlig person samtidigt som vi lägger över ett alldeles för stort ansvar på personen ifråga. Jag tror att det är lätt att glömma att personen bakom bloggen är en vanlig människa precis som läsaren. En förstorar upp bloggaren till gudomlighet som skall fungera som någon slags moralkompass och inte får göra ett endaste litet fel utifrån personliga värderingar en inte ens själv lever efter fullt ut. En lägger på något sätt över sina egna brister på en offentlig person som ”borde veta bättre än att inte vara perfekt”… Så skevt!!! Som sagt, bra och tänkvärt inlägg! Heja dig, stå på dig!!!

  Elin 2014-05-16 02:55:52
  Svara
 • efter att jag blev dumpad i höstas läste jag ditt ”att komma över någon” inlägg ca 1000 gånger. Du är min förebild, just för att du är du. Fantastisk. Kram.

  Linnéa 2014-05-16 01:44:40
  Svara
 • Sandra, du är fantastisk. Jag är en av de där tråkiga följarna som lusläser din blogg varje dag utan att kommentera, berömma eller bekräfta. Kanske är det osunt att känna en sån närhet till en person som inte ens vet att man existerar, men det skiter jag i. Du är en vän, ett stöd och en inspiration och precis som att jag inte bryr mig om att mina irl vänner ibland säger saker jag inte håller med om eller visar rumpan när de böjer sig i korta kjolar bryr jag mig inte om att du gör det. Du och bloggen betyder otroligt mycket för mig och jag vet inte hur många gånger jag läst vissa inlägg och har tom ett av dem uppsatt på kylskåpet ”det finns massor med killar som bara väntar på att bli kära i mig” Jag blir besviken på mig själv för att jag inte hjälper till att överrösta alla jävla idioter som kritiserar dig. Stort tack och all kärlek till dig fina fina Sandra!

  Tove 2014-05-16 00:51:16
  Svara
 • Läste vartenda ord i det här inlägget och varje ord satt. Om inte de här personerna som ställer orimliga krav kan relatera till den här texten och känna sig träffade då vet jag inte vad. Det jag vet är att du är en så himla förebild för mig. För du bara gör det du vill och samtidigt är det bara naturligt för dig att vara en vettig människa. Mina ord blir hullerombuller, men kort sagt: love u.

  Nastasja 2014-05-16 00:38:28 http://nastasja.blogg.se
  Svara
 • Åh, jag var så himla himla rädd för att det skulle stå längre ned i texten att du lägger ner bloggen. Det skulle kännas som att förlora en kompis rent ut sagt. Sandra, vi tycker om dig som du är så så så mycket, jag hoppas att du vet det. Och all creed till dig för att du står ut med allt tråkigt som vissa kommer med, hoppas att de slutar nu. TACK, för att du låter oss som älskar bloggen att få ta del av ditt liv. Stora kramar<3

  Linn 2014-05-16 00:32:03
  Svara
 • Har läst din blogg i flera år men aldrig kommenterat här. Så here goes:
  <333333333333333
  Keep up being fantastic!

  Maja 2014-05-16 00:25:31 http://majaelsas.blogg.se
  Svara
 • Heja Sandra!!!

  Lisa 2014-05-16 00:19:43
  Svara
 • Du är fantastisk Sandra! En så stor förebild för mig – vare sig du vill eller inte – som fått mig att bli en modigare, vettigare och på så vis lyckligare person. Har läst din blogg i säkert 6 år och inspirerats så mycket av dig och ditt liv. Kan du så kan jag, liksom. Sluta aldrig vara dig själv, för det är du som är din blogg som vi är så himla många som älskar. Strunta i de bittra klagomurarna, du är bäst! Puss

  Agnes 2014-05-16 00:17:03
  Svara
 • AMEN, sister friend.

  Keep on keeping on. <3

  Laura 2014-05-16 00:14:44
  Svara
 • Du är så jävla bra ju!!! Så orimligt pepp på att du kommer till Malmö snart!

  Idun 2014-05-16 00:10:32
  Svara
 • Hej Sandra, <3
  Vilket otroligt inlägg du skrivit 🙂 Tack så mycket! Jag ville bara säga att jag läser din blogg varje dag och har gjort det i några år nu och jag vill tacka dig för att du är så ärlig och är precis som du är! Helt rätt enligt min mening att du tar avstånd från detta internethat som många människor använder helt utan att tänka. Detta blir långt och du kommer förmodligen inte se detta men jag vill bara säga tack för att du finns och har denna blogg. Att kunna läsa om brustna hjärtan men även roligheter i ditt liv och även lite jäklar anamma är så skönt i denna allför kalla och ibland ensamma värld. Tack vare dig kan jag fortsätta att kämpa för mitt liv och mina intressen. Så allt jag ville säga på ett onödigt långt sätt är, TACK SANDRA! <3 <3 <3<3

  Anna 2014-05-15 23:59:46
  Svara
 • Bra skrevet, Sandra! Jeg håper for guds skyld at du velger alternativ to og er deg selv. Jeg har fulgt bloggen din i sju år, har lest mer eller mindre alle innlegg, og følger deg nettopp fordi du tør å være personlig og fordi du viser flere sider av deg selv. Du er dyktig på så mange måter. For meg er du ikke et forbilde, men i stedet en jente jeg liker og føler jeg kjenner ganske godt, merkelig nok, siden vi aldri har møttes. Vi er både like og ulike. Vi er begge feminister, men jeg spiser ikke kjøtt, jeg har barn og jeg er ikke på i nærheten så mange fester som deg. 🙂 Men det er jo bare bra at man er forskjellige! Det er jo mangfold som gjør verden spennende! Neste gang du leser en smålig, negativ kommentar, husk at vi er sannsynligvis mange tusen ganger flere som er glad for at du er nettopp den du er. <3

  Hanne 2014-05-15 23:56:44
  Svara
 • Du är bäst Sandra! Det jag tycker om med din blogg är att det känns äkta, på riktigt liksom. Du är dig själv och det är det som gör det så intressant, bra och fint!

  Josefin 2014-05-15 23:33:50
  Svara
 • Helt. Jävla. Fantastiskt.

  Amanda 2014-05-15 23:33:33
  Svara
 • Du är magisk, Sandra. Helt jävla magisk.

  Puck 2014-05-15 23:33:01
  Svara
 • DET BÄSTA INLÄGGET NÅGONSIN!!! Rakt till hjärtat!!! Du är så bra!!!!! Och jag uppskattar vartenda inlägg här!

  Ofelia 2014-05-15 23:30:12
  Svara
 • Så fruktansvärt bra Sandra!! Åh va du är bra, tycker om dig!!!

  Mi 2014-05-15 23:24:41
  Svara
 • Så jävla bra Sandra skit i alla hobbytyckare du verkar helt fantastisk som du är, och du är en av få bloggare som alltid har bra material och som håller hög kvalitet genom åren, återkommer alltid hit! PUSS på dig

  Emma 2014-05-15 23:22:50
  Svara
 • Så himla bra! Du är så himla bra! Det är din blogg, du, som har gjort att jag vågar visa mina egna ”sämre” sidor, vågar visa och stå för att jag är feminist och tycka vad jag gör. Att läsa din blogg, om dig och ditt liv, ger så otroligt mycket styrka och kärlek. Du är fantastisk, sluta aldrig vara det, sluta aldrig vara dina bra och dåliga sidor, det är de som gör dig fantastisk och underbar. Ge inte upp dig själv eller ditt skrivande snälla, vi är många som tror på dig och stöttar dig. Tack för att du skriver och tack för att du visar vem du är och inte någon plastig, uppblåst, korkad person. Kram

  Michaela 2014-05-15 23:21:27
  Svara
 • Jag älskar din blogg precis som den är. Puss

  Sarah 2014-05-15 23:15:30
  Svara
 • Du är så klok! Precis som du skriver kanske man inte alltid gillar allt ens kompisar säger och gör men man älskar dem ändå. Likadant känner jag för dig. Ingen kan kräva att du ska vara Gud! Kram

  Johanna 2014-05-15 23:11:19
  Svara
 • Sandra, du er et fantastisk forbilde. Jeg har lest bloggen din i flere år, og hvert innlegg minner meg på å være mer meg selv, gi litt mer faen, stå litt mer på for det jeg elsker. Du har inspirert meg til å være feminist, til å stå på kravene og til å si høyt ifra når noe er urettferdig. Jeg elsker at du gjør det selv nå også. Dette innlegget er så på sin plass, du er så sterk, det står enorm respekt av deg, og dette innlegget gir deg bare enda mer integritet og tyngde som et godt kvinnelig forbilde. TAKK, FINE SANDRA!

  Emilie 2014-05-15 23:09:42
  Svara
 • Varje dag när jag har en liten stund över så brukar jag hamna på denna sidan av just den anledningen att du är så jävla på riktigt. Folk som vill ändra på dig för just den orsaken kan bara ta och dra arslet i backen. (som min barndomskompis brukade säga.) Du har hjälpt mig så mycket, hade inte varit där jag är nu utan dig och din blogg, knäppt nog. Fortsätt vara du. Ett stort jävla tack för att du är du och vågar vara det inför hela världen. kram.

  Caroline Carlson 2014-05-15 23:04:26
  Svara
 • Du är fantastisk precis som du är! Älskar din blogg och ibland känns det som om jag känner dig (konstig känsla det måste vara för dig)
  Sluta aldrig vara dig själv, att folk ens orkar lägga såna kommentarer.
  You go!

  Friday 2014-05-15 23:03:59
  Svara
 • Oooooooh. Perfekt. Love it. Har följt dig sen 2009 och är den enda personliga bloggen jag följer. Ville bara säga det. Jag gillar dig som fan. Puss

  Cilla 2014-05-15 22:53:58
  Svara
 • Du.Är.Så.Bra
  Var bara dig själv, och ta ingen skit!

  linnea 2014-05-15 22:40:50
  Svara
 • Underbara Sandra, vi vill ha dig just som du är, i hela din mänsklighet! Fortsätt alltid att vara just du, men just ditt perspektiv, det gör mina dagar så mycket bättre. För varje läsare som tar sig rätten att kritisera är vi många som läser och skrattar och gråter och inte vill förändra ett komma, varken av din text eller din personlighet. Tänk på oss när någon är taskig, och känn vår samlade styrka!

  Katja 2014-05-15 22:39:04 http://alltommittalterego.blogspot.com
  Svara
 • TVÅ TVÅ TVÅ.

  Du ger mig så mycket glädje och inspiration varje dag. Jag är alltid förväntansfull inför nya inlägg! Sluta inte vara dig själv, vi är så många i cybervärden som gillar dig. Och om man vill mysa extra går det att läsa dina kommentarer som får en att känna sig mindre ensam med sina tankar. Go Sandra!!!!

  Chellan 2014-05-15 22:37:46
  Svara
 • Kära Sandra. Har följt dig i 7 år. Sedan ca 2 år tillbaka är din blogg den enda jag läser. Tröttnade på alla andra. Precis som man kan tröttna på vänner man känner att man inte har nåt gemensamt med längre. Så länge jag känner att jag har nåt att hämta här så kommer jag att fortsätta läsa. Jag håller inte med dig om allt. Men det det gör jag inte med mina vänner heller. Så snälla, ändra inget. Var stark. Fortsätt skriva. TACK!

  christine 2014-05-15 22:32:38
  Svara
 • Har läst ditt och alla andras inlägg nu. Ni underbara kvinnor!

  Lisa 2014-05-15 22:30:59
  Svara
 • HEJA HEJA! <3

  Evelina 2014-05-15 22:30:35 http://ewster.blogg.se
  Svara
 • Jeg håper du vet at du kan være degselv på denne bloggen og at vi er mange som har følgt deg lenge og bryr oss om deg som du skulle vært en nær venn. Du er bra. Fy faen som jeg heier på deg!!!! Go go go!!!

  Erika 2014-05-15 22:26:00
  Svara
 • <3

  MaiHannele 2014-05-15 22:25:17
  Svara
 • Tack för allt du skriver och delar med dig av. Grattis till din bok!

  Malin 2014-05-15 22:20:22
  Svara
 • Sandra, detta inlägg var precis ett sådant inlägg som behövs precis nu, nu när alla hela tiden ska kommentera hur folk ser ut och vad folk tycker och gör. Bra formulerat, Du är bäst!
  (Trodde du skulle skriva att du skulle sluta blogga eller något annat hemskt)
  Kram

  Terese 2014-05-15 22:18:55
  Svara
 • Jag har ALDRIG kommenterat, men har läst din blogg under många år + flera andra. Tänker på hur mycket energi ni ger. Jag skulle aldrig klara av det.

  Detta var det BÄSTA du har skrivit. Någonsin!

  TACK för att du har delat med dig av ditt liv till mig under alla år, min vän.

  Lisa 2014-05-15 22:18:28
  Svara
 • amen, du är ju bara bäst

  N 2014-05-15 22:14:10
  Svara
 • DU är världsbäst. Ser så mycket upp till dig så jag får nackspärr! Önskar jag vore mer som du. <3

  Linn 2014-05-15 22:11:28
  Svara
 • Sååååå otroligt bra skrivet! Hoppas att alla som skriver dessa trista kommentarer verkligen tar åt sig och tänker till nästa gång de känner att de ”bara måste” påpeka att någon gör något inte riktigt PK. Du är bäst Sandra, så begåvad!

  Linnea 2014-05-15 22:04:01
  Svara
 • Åh, men jag gillar din blogg jättemycket. Förstår att detta är jobbigt dock. Hoppas du fortsätter som vanligt trots det <3

  Evelina 2014-05-15 22:03:47
  Svara
 • […] En av mina bloggfavoriter Sandra Beijer har fått nog och skriver om det här:http://rodeo.net/niotillfem/2014/05/jag-vagrar/. […]

  #nätkärlek | Att bli en brännmanet 2014-05-15 22:01:40 http://manetflickan.wordpress.com/2014/05/15/natkarlek/
  Svara
 • Jag har följt dig länge och jag tycker om dig som du är, vi är alla människor. Perfect imperfections.

  Marie Karsson 2014-05-15 22:00:10
  Svara
 • Det bästa med din blogg är förutom alla vackra och oftast spontant tagna bilder även att den är så ärlig. Det gör den även unik då inte så många andra bloggar är just det, ärlig och privat. Du är modig som vågar visa oss delar av dig som vi kanske kunde (som du skriver i texten) vända emot dig. Det jag dock hoppas att du vet är att ingen kommer att göra så. För det finns inget mer uppfriskande än att gå in här och läsa om vad du gjort, upptäckt och hur många fjärilar du har i magen eller hur många tårar du gråtit. Det är in på bara huden allting. På cellnivå. Du beskriver så fint i detalj alla känslor du har i vissa situationer och hur de små sakerna gör skillnad. Jag tror att vi alla mår bra av att läsa dina texter, oavsett vad de handlar om. Du är en fantastiskt fin människa.

  Sandra 2014-05-15 21:59:23
  Svara
 • Blir lite gråtfärdig av att läsa detta, för ni bloggtjejer är så viktiga och bra för så många, och behövs. Vi kan ju inte bryta ner er. Och fan man kan inte vara perfekt. Man kan vara ödmjuk och vilja folk väl och man kan ta kritik men den måste fan anpassas till mottagare och situation. Du är så bra och fin och tack för att du är ärlig<3

  Karna 2014-05-15 21:57:15
  Svara
 • Heja dig! Fortsätt att vara prick så som du är för du är toppen!

  Erika 2014-05-15 21:56:11 http://erikakanberika.se
  Svara
 • Jag vill bara krama om dig för du lyckas så bra med dina ord sätta en text på mina känslor. Som några här så jag hade inte vetat vad feminism var för något. Du har gett mig så många nya och bättre vinklar att se världen på. Jag har aldrig känt av avundsjukan som många av dem negativa kommentatorerna har. Du kan inte hjälpa att du föddes i en så kallad bättre omständigheter värld än andra. Lika mycket som någon annan kan påverka att de föddes i svårare omständigheter. Att du hade möjligheter till bred kontakt och har fått en bra mindset här i livet och det är bara skit bra! Utnyttja det som inte många har! Många är ute efter den känslan av kunna ha en rikare liv och blir provocerade av att se dig uppleva livet till fullo. Jag är tacksam att få se din resa och se hur jag kan tillämpa vad du gör till mitt liv. Du har hjälpt mig i mitt undermedvetet mer än någon psykolog någonsin. Jag tror mer på mig själv. Jag vill också klä mig och bete mig som jag vill när jag är trettio och nu. Fan ska jag leva mitt liv för att nöja andra hela tiden? Varför ska mitt liv handla så lite så möjligt om mig? Och att världen är större än vad min destruktiva bubbla var. Sorgligt att se folk vara elaka mot någon som står vid deras sida i kampen mot rasist, mobbning och ect. Du verkar vara väldigt jordnära och villig att se världen fram bredare horisonter än din verklighet. Så snälla, sluta aldrig blogga för då stänger jag ner internet. Kommer inte finnas någon mening att logga in till denna trollvärlden om man inte får läsa lite om glädje någonstans. <3

  Maxi 2014-05-15 21:54:47
  Svara
 • helt jävla grymt bra skrivet.

  louise 2014-05-15 21:54:05
  Svara
 • Heja, du är bäst har det bästa bloggen och jag älskar dig precis för att du är lika mänsklig som jag. Fortsätt fortsätt! Puss och kram.

  Emma 2014-05-15 21:53:47
  Svara
 • Jag kommenterar inte ofta på bloggar, men nu känner jag att jag måste göra det. Jag tycker att du är världsbäst, håller inte alltid med dig men trodde att det liksom var en grej de flesta insåg, att man inte kan hålla med alla hela tiden liksom? I alla fall, är så himla glad att du är dig själv, du får mig att känna mig tryggare i mig själv. För jag är också sådär; himla irriterande, pratar för högt och kan slänga ur mig saker utan att tänka mig för ibland och jag har så himla mycket ångest för det då och då. Ser jag en annan människa på internet som dessutom är känd och som också har sånna små skavanker (som alla andra) så blir jag lugnare. Tack för det, tack!

  Maria 2014-05-15 21:52:57 http://morningtear.wordpress.com
  Svara
 • Du fantastiska!!! Vilken otrolig pepp! Fy fan så bra!! Heja dig!

  Emma 2014-05-15 21:50:52
  Svara
 • Heja dig!! Och för mig så är du ingen förebild, du är min bästa internetkompis och det är ju just därför jag tycker så mycket om att vara här och läsa!
  Kram,
  Emma

  Emma Astner Jansson 2014-05-15 21:49:21
  Svara
 • Hejja dig! Vilket starkt och bra inlägg. Jag läste även underbaraclaras inlägg. Det är ju helt sjukt att det ska behöva vara på det här sättet! Människor som jämt vill tycka till och tro sig veta bäst, kränka och klanka ner. Nej, hejja hejja dig och bra att du ryter ifrån!

  Gabriella 2014-05-15 21:44:18 http://elephantzoul.blogg.se
  Svara
 • Heja hela den personen du är!

  Maria 2014-05-15 21:43:24
  Svara
 • Min första kommentar i en blogg någonsin, även om jag läser ca. 10 om dagen sedan några år tillbaka!
  Vill bara säga att du inspirerar mig!
  Var dig själv och blogga på! Vi gillar dej!

  Ida 2014-05-15 21:42:33
  Svara
 • Hej Sandra,
  Laste precis ditt inlagg om nathatet genrellt och hur du drabbats specifikt. Jag laser manga andra bloggar, de flesta skrivna av kvinnor, och marker att det finns manniskor som bara ar pa natet for att hata. Dels cirkulerar de pa flera olika bloggar under olika namn, och jag borjar kanna igen deras skriftspråk och typ av aggressiva ton de haller. Det ar sorgligt och man blir oerhört förbannad och provocerad nar man laser deras kommentarer. De vill inget annat an att såra och fa en reaktion. Det enda du kan gora ar att fortsatta vara den du ar, och forsoka att inte lasa dessa kommentarer. Hur lätt det nu ar… Jag tycker i alla fall att din blogg ar jattefin, arlig, inspirerande och hjälper sakert manga tjejer i din alder och yngre (jag ar 42) Tank pa hur manga vi ar som aldrig kommenterar, men gillar dig och dig blogg anda. Manniskor har alltid asikter om andra manniskor. Det blir sa latt nar man har en blogg att kommentera elaka saker anonymt och tro att det ar ok. Det sticker i ogonen pa folk att du ar ung, kvinna och framgångsrik. Lev ditt liv som du vill och gor dig lycklig, var snall mot andra manniskor och behandla folk med respekt. Har ingen aning om man kan anlita en frilanskommentarmoderator (finns det ordet) som kan scanna alla dina kommentarer och kanske se om det finns en rod trad i vem som kommenterar. Kolla upp det – nathatet ar inte vart att utsatta sig for. Kram Sophie

  Sophie 2014-05-15 21:42:15
  Svara
 • Man är som man är och man blir som man blir, bloggare eller ej! Fortsätt stå för den du är, världen behöver inte fler supermänniskor jag föredrar vanliga faktiskt!

  Josefine 2014-05-15 21:40:58
  Svara
 • alltså. <3<3<3<3<3

  Björken 2014-05-15 21:36:56
  Svara
 • Asbra Sandra! Jag älskar din blogg för att du är allt jag inte är, trots att vi är nästan exakt lika gamla. Fortsätt ha för korta kjolar och dricka och röka för mycket – eller hur det nu var – du fyller tomrum!

  Helena 2014-05-15 21:31:54
  Svara
 • Bra Sandra!!

  Anna Hagström 2014-05-15 21:28:56
  Svara
 • Hej Sandra! Jag ser upp till dig som en förebild för att du är den du är och vågar visa dig mänsklig! Älskar allt med din blogg och det gör mig ledsen att du tvingas skriva något sånt här, istället för att bara pappas av läsare. Massor av styrkekramar!

  /Camilla

  Camilla 2014-05-15 21:28:37
  Svara
 • Kämpa Sandra! Kommenterar så sällan men älskar ju den här bloggen, läst den sen du hade anna sui-klänningen i new york. Internet skulle bli deppigt utan niotillfem. Puss och kram

  Camilla 2014-05-15 21:25:01
  Svara
 • Jag har läst din blogg i flera år. Tycker det är helt fantastiskt att jag och alla andra får ta del av ditt liv, särskilt alla små saker som inte är pk. För visst vore det oerhört trist att läsa om någon som verkade vara helt perfekt i alla situationer? Hoppas att du inte ändrar dig för en sekund. Du är extraordinär. Och jag uppskattar din blogg så galet mycket.

  Emma-Gun 2014-05-15 21:21:31
  Svara
 • Så himla bra!!!

  Lisa 2014-05-15 21:17:37
  Svara
 • Du är så himla bra på att formulera så svåra ting. Att sätta ord på saker som ibland känns omöjligt. Tycker personligt att det är så.himla.sjukt att folk har en åsikt om hur du och andra bloggare ska leva, men också inte ska leva. Vi kanske delar vissa politiska värderingar, vi kanske båda gillar rödvin och att skriva. Men det finns nog mycket som jag inte delar med dig. Vi kanske inte gillar samma kläder, samma musik och vi kanske inte har en gemensam filmsmak. SO WHAT. Det är ju just det som är det fina. Inte ens med mina bästa vänner kan jag sympatisera så mycket med. Vi alla är olika, att folk i den här världen inte har insett det är skrämmande.

  Emelie 2014-05-15 21:17:36
  Svara
 • Så himla rätt. Du är bara människa och det måste vi alla komma ihåg. Fortsätta blogga som du gör, du behövs i sfären! <3

  Louise 2014-05-15 21:15:57
  Svara
 • Svårt att ta kritik much 😉 Jag menar allt du, och andra stora bloggare, skriver kan inte stå helt oemotsagt.

  Sofia 2014-05-15 21:07:46
  Svara
 • Jag skickar ett kärnfullt: <3

  Olga 2014-05-15 21:07:41
  Svara
 • Så bra skrivet! Jag blev verkligen berörd av inlägget och beundrar ditt mod och din ärlighet. Nu ser jag ännu mer fram emot att läsa din fina bok. 🙂

  Elin 2014-05-15 21:05:50
  Svara
 • Åh Sandra. Att det alltid är det är de som klagar och är negativa som alltid alltid syns och hörs mest. Det är så synd, och därför tyckte jag att det var viktigt att skriva här och säga vad jag tycker för en gångs skull. STÅ PÅ DIG. Vi är många tysta som hejar på dig.

  Anna 2014-05-15 21:05:45
  Svara
 • Din ärlighet och förmåga att vara dig själv till hundra procent är vad som får många av oss att varje dag surfa in här. Vi är fler!!!!!!!!! Många fler än de som bara letar efter brister hos andra som de nog inte ens skulle kunna kritisera dig för ansikte mot ansikte. Vi är bara inte lika högljudda. We <3 you, Sandra.

  Tara 2014-05-15 21:04:03
  Svara
 • Åh vad du är bra!

  Evelina 2014-05-15 21:02:40
  Svara
 • Bra skrivet! Stötte på din blogg när jag var brittiska utbytesstudent i Sverige för ungefär ett år sen, har alltid tyckt att du skriver jättefint. Och jag älskar dina bilder, recepter och allt! Sen jag har varit tillbaka i min hemstad känns det som jag kan hålla kontakt med landet och språket som ligger nu i mitt hjärta, för jag vet inte om jag orkar flytta tillbaka en stund eller inte. Det gör mig otroligt ledsen att få reda på hur mycket skit många tror de har rätt att slänga på dig, och alla dem som ger oss någonting fint att läsa under dagen… Visst visste jag om det hände, det med elaka kommentarer och sånt, men att ser det på riktigt är någonting annat. Var precis som du är! Bloggen inspirerar mig och många alla, vet jag- fortsätt fortsätt!

  Sophie 2014-05-15 20:57:08 https://www.flickr.com/photos/doppeluncia
  Svara
 • U go girl! Du är en riktig människa av kött och blod, och även om vi/jag inte känner dig ”på riktigt” så ska du ju självklart behandlas som de vi möter i verkligheten. Man behöver inte hålla med och tycka lika om allt, det gör man ju inte med sina vänner heller. Och i slutändan är det ju faktiskt så att det inte är någon som blir tvingad att läsa, det är ju bara att låta bli om man stör sig för mycket. Fortsätt vara dig själv här, det är därför – iaf jag går in och läser. Kram

  Linda 2014-05-15 20:55:17
  Svara
 • Heja heja heja dig

  H 2014-05-15 20:53:09
  Svara
 • Äntligen! Detta var en reaktion jag bara hoppats skulle komma. Är själv feminist som skriker högt för det mesta men är sjukt trött på alla pekpinnar. Kör hårt.

  M 2014-05-15 20:52:25
  Svara
 • fyfaaan vad bra du är!!!!

  Sanna 2014-05-15 20:51:42
  Svara
 • Jag har läst din blogg i ganska många år nu (inser jag) och tillhör nog inte din största läsargrupp; jag är äldre än du tex och har ett barn och lever ett annat liv. Jag älskar såklart inte vartenda inlägg alltid, men vem fan är jag att klaga? Du sköter den här bloggen superproffsigt och bjuder mycket på dig själv – du förtjänar många läsare och att få betalt för det du gör. Jag har aldrig förstått folks impuls att klaga på dem som skapar något som andra får ta del av helt gratis. Det är ju framförallt frivilligt att läsa! Du är en jätteduktig bloggare, skit i idioterna!

  Anna 2014-05-15 20:51:38
  Svara
 • Tusen pussar och kramar till dig och tusen till för att du säger ifrån. Du är min absoluta favoritblogg, bästa bästa bästa <3

  Alva 2014-05-15 20:51:19 http://vallmovind.blogg.se
  Svara
 • Du är bland de finaste personerna jag vet Sandra, och jag hoppas jag får fortsätta ta del av din vardag många många år till ❤️ Stor kram

  Sofia H 2014-05-15 20:50:45
  Svara
 • Bra skrivet! Det är så tråkigt med alla som uppenbart är ute efter att trycka ner. Bra att du och andra med dig markerar mot den typen av kommentarer och sätter tydliga gränser. Jag har läst din blogg länge men aldrig kommenterat förut. Kan känna att det är på sin plats. Tycker om ditt sätt att skriva och tycker att det är starkt att du vågar vara så personlig på bloggen. Förstår att det hjälper otaliga. Tack!

  Sofia 2014-05-15 20:49:01
  Svara
 • Sandra jag hittade din blogg när Hanapee skrev om den efter the break up i New York. Din stil, ditt levnadssätt och vissa av dina val är ibland väldigt nära mig och ibland mil i från men vet du vad? Det är det som gör att jag gillar att läsa det du skriver för då måste jag stanna upp och reflektera för kanske är det egentligen så jag vill ha det eller är det just så jag inte vill ha det. Skulle du bara hålla dig till ett ämne och aldrig släppa ner masken för att visa vem du är bakom skärmen och tangentbordet så skulle i alla fall jag inte ha lika mycket ut av att läsa din blogg. Herregud du har ju till och med fått mig att känna att kanske jag också kan prova skriva och utmana mina personliga gränser och uppfattningar, för det är tillåtet att vara livrädd samtidigt som man har roligt. Tack för att du gett mig det Sandra.

  Jenny 2014-05-15 20:47:50
  Svara
 • Bra sagt! Jag läser din blogg varje dag, och tycker den är en underbar kontrast till mitt eget liv med tre barn. Tänker så här att du är precis lika mycket perfekt som jag, och alla andra vettiga människor. Respekten för varandra, och våra olika val, den måste vi värna om. Stor kram till dig!

  lisa 2014-05-15 20:46:48
  Svara
 • UNDERBART BRA SKRIVET! YOU GO SANDRA!!! <3

  Madde Schwedaan 2014-05-15 20:46:43 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Jag har nu läst din blogg sen 08, och du har så varit med och format mig Sandra!
  Jag kommer ihåg när jag träffade min första kille när jag var sexton, som min bästis försökte sno och då mejlade jag dig om råd. Och du svarade! Kunde knappt tro det när jag var fjorton, att någon jag såg upp till så mycket svarade mig, det var ju det bästa som någonsin hänt!
  Jag bröt upp från mitt första längre förhållande ungefär samtidigt som du och Ludvig, och fast jag kommenterar väldigt sällan, gick jag in hit typ varje dag och grätgrätgrät över det fantastiska och det sanna du skrev. Det var så förbannat skönt att veta att det inte bara var jag som gick sönder i världen.
  Nu är jag tjugoett och har läst din blogg hela min äldre tonår. Jag vågade flytta från Stockholm och den skit jag hade fastnat i, och bor nu i Göteborg och jobbar med det jag älskar mest-teater. Jag har på mig tajta magtröjor och tights efter flera år av skev kroppsbild. Jag känner mig fri, och det är du en sån stor del av. Du får verkligen inte ändra på dig Sandra!! Du är ju bäst. Tack för dina texter, tack för din blogg, tack för att du lämnar ut dig till en hel hop människor som du egentligen inte känner, tack för att du är så jävla modig, för det har gjort att jag är modig också. Så mycket modigare än vad jag annars skulle ha varit.

  madde 2014-05-15 20:44:17 http://www.utanstrumpor.blogg.se
  Svara
 • Jag har aldrig kommenterat här förut men vill lägga till en till kommentar blanda alla hundra du redan fått. Det är inget alternativ och faktiskt omöjligt att förändra sig så att alla blir nöjda. Bara genom de exempel du tagit upp motsätter sig nästan varje kommentar av en annan senare. Alla tycker olika… ”tycker” ordbajsar en massa skit bara för att de kan.

  Du är verkligen en inspiration för mig. Jag ser ett ljus och ett hopp i livet på grund av dig. Du ger mig styrka i att fortsätta ha på mig vilka kläder jag känner för. Fortsätta göra det en trivs med och vara lycklig med det. Du är en snäll och rolig människa! Så tack för att du delar med dig av ditt fantastiska jag. Tack.

  Alexandra 2014-05-15 20:34:30
  Svara
 • HEJAHEJAHEJA SANDRA!!!!!! Du är så himla fantastiskt. På riktigt. Tack för att du i flera år fått mig att må bättre av din blogg. Din blogg är en fristad för mig och många andra. Anledningen är just för allt det där du nu kritiserats för, din ärlighet. Ditt sätt att aldrig förändra dig för någon annans skull. Så fortsätt vägra. Vi vill ha dig precis som du är. Puss

  Jennifer 2014-05-15 20:27:54
  Svara
 • Jag läser alltid din blogg sist för att avsluta med det absolut bästa – du är grym, don’t ever change.

  Rebecka 2014-05-15 20:24:15 http://bexelyn.blogspot.com
  Svara
 • Du är så jävla kool och bra. Skit i resten.

  Lollo 2014-05-15 20:23:49
  Svara
 • Så himla mänskligt och peppande inlägg <3 massa kärlek till dig

  Moa 2014-05-15 20:20:23
  Svara
 • Du behövs i media, verkligen. Du är helt jävla fantastiskt. Och jag röker också i min nya lägenhet. Pussypower på dig!

  Ida 2014-05-15 20:20:00 http://uppfinning.blogg.se
  Svara
 • SÅ bra skrivet! Känner bara <3<3<3<3<3<3

  Tilda 2014-05-15 20:19:34
  Svara
 • Ingen skall behöva vara någon annan för att anpassa sig till en klutt människor som inte har något bättre för sig än att kritisera och hata. Vad för det för gott med sig. #nätkärlek

  Manetflickan 2014-05-15 20:18:03 http://manetflickan.wordpress.com
  Svara
 • Heja Sandra! Jag kan inte förstå hur det kan vara så många som klagar på dig och bloggen, varför inte bara sluta läsa isåfall? Jag har läst din blogg ett bra tag nu och tycker bara den blir bättre och bättre! Ska bli kul att se hur ni inreder i lägenheten 🙂

  Hanna 2014-05-15 20:12:23
  Svara
 • Kort och snabbt, för jag vet att min kommentar kommer smälta in i mängden, med alla andra som tycker precis som jag. Att du är bra, fin och allt det där. Att du är en toppen människa och att vi kommer stå med högafflar när folk kommer med urholkningsverktyg. Puss på dig.

  Moa 2014-05-15 20:08:08
  Svara
 • Din blogg är den bästa jag vet. Du inspirerar inte bara mig, utan hela min kompiskrets. Fortsätt på samma sätt som du gör och alltid har gjort, ändra på dig om du hellre vill det, fortsätt vara den som inspirerar oss, eller strunta i det fullständigt, fortsätt göra ditt eget, eller skapa något nytt du kallar för ”ditt eget”, gör vad du vill, bara du fortsätter vara Sandra.

  Sofia 2014-05-15 20:08:06
  Svara
 • Så himla bra inlägg! Jag älskar din blogg just för att du ofta skriver om hur alla måste få vara sig själva, självklart gäller det även dig på din blogg! Jag känner mig starkare varje gång efter att jag har varit inne här. Heja dig. Kram

  Sara 2014-05-15 20:04:59
  Svara
 • Sandra! Så bra skrivet och så RÄTT. Din blogg är den bästa jag vet – just precis för att du är du och alltid bara du. Ändra aldrig på det, skulle sakna dig! Kram och heja!

  Anna 2014-05-15 20:02:18
  Svara
 • Har läst din blogg i många år och har aldrig någonsin skrivit en kommentar. Känner dock nu, efter ditt inlägg, att jag bara vill säga: älskar dig just för att du är som du är! Du är fantastisk.

  Sara 2014-05-15 19:59:09
  Svara
 • Äsch, du är ju fan bäst och totally kick-ass, kära du! TA INGEN SKIT

  veronica 2014-05-15 19:55:17
  Svara
 • Jag tycker att de som bara ska kasta skit kan dra dit pepparn växer (eller egentligen till en annan blogg då) så att ingen behöver läsa deras gnäll som bara drar en ner ner ner. Jag gillar din blogg väldigt mycket!

  Moa 2014-05-15 19:51:53
  Svara
 • Du är bäst! <3

  Elin 2014-05-15 19:48:47
  Svara
 • For what it’s worth: Du är en otroligt fin förebild för mig åtminstonde! HEJA SÅ BRA DU ÄR!

  Yrsa 2014-05-15 19:48:19
  Svara
 • Wow Sandra, vad jobbigt det måste vara att ta sin tid och skriva en blogg och sedan försöka att inte ta åt sig av all negativ kritik man får. Personligen klarar jag själv knappt av det de gånger man får kritik. Men är det inte vettigt så kan det få vara. Det är bara till för att trycka ner.
  Jag började läsa din blogg för att den är din och jag fastnade av en anledning, sättet du skriver på och dina ämnen. Du är great som du är, annars hade jag inte fortsatt läsa för om du förändrar så tröttnar majoriteten av oss att läsa för vi tycker faktiskt om dina inlägg och ddigprecis som du är. Du har hjälpt mig framförallt att ta mig igenom en kärlekskris från min första stora kärlek och än idag 7 månader senare går jag kn ibland och läser dina inlägg om kärlek och att gå vidare och det hjälper. Så tack! And don’t change.

  gulbach 2014-05-15 19:46:59
  Svara
 • Wow. Jag har läst din blogg i så många år, och du definierade just anledningen till att jag aldrig slutat läsa den. Heja dig 🙂 Sluta. Aldrig. Blogga. Snälla!

  Veronica 2014-05-15 19:46:19
  Svara
 • Favo-Sandra. Jag har läst din blogg i flera år och det är den bästa på hela world wide web. Jag älskar att du verkar vara så smart, vettig, cool, ärlig, härlig och MÄNSKLIG. Heja du! // Tjejjen som också älskar korta kjolar.

  Kajsa 2014-05-15 19:45:03
  Svara
 • Det her er den eneste bloggen jeg følger fast. Mye av grunnen til det er at du er akkurat som du er. KJØR! Ta ingen skit. Fortsett akkurat sånn som du gjør, det er jo derfor vi er så mange som liker bloggen din! Hilsen stor fan

  Klara 2014-05-15 19:41:22
  Svara
 • Så bra skrivet! <3

  J 2014-05-15 19:40:47
  Svara
 • Du är en av personerna som har fått mig att inse att det är okej att vara precis som man är. Att jag är okej. Jag började läsa din blogg under en period då jag mådde rent av piss. Nu är jag snart 20, har fast jobb, ska börja plugga upp matten och nästa vår ska jag börja plugga till lågstadielärare (är så otroligt pepp!!). Och jag är mig själv, precis som jag är och vill vara. Tack ska du ha!
  Kommer läsa din blogg i vått och torrt för jag tycker att du är en underbar förebild PRECIS som du är.

  Matilda 2014-05-15 19:37:35 http://fjarilsknut.blogg.se
  Svara
 • Det är just att du är en människa med fel och brister som gör att jag älskar din blogg så mycket. Den känns så ärlig och rakt på, precis det man behöver. Människor älskar att snacka skit, men låt dem inte trycka ned dig och förändra dig. Du är du och du är världsbäst. Din blogg är också världsbäst, bland det bästa som finns på hela internet faktiskt. Heja Sandra <3

  Linda 2014-05-15 19:37:01
  Svara
 • Bra skrivet. Fortsätt som du gör för det är därför jag läser din blogg, för att du är en person inte ett varumärke 🙂

  Astrid 2014-05-15 19:35:19
  Svara
 • Du har gett mig otroligt mycket genom din blogg. TACK FÖR DET. Du är bäst

  Ellen 2014-05-15 19:34:47
  Svara
 • Helt rätt Sandra!!!

  Claudia 2014-05-15 19:33:12
  Svara
 • Jag har läst din blogg sen 2008, när jag var 19 år. Nu är jag 25 och du har varit i mitt liv längre än flera av mina vänner. Och precis som med dem håller jag inte alltid med dem eller gillar alla deras sidor (som jag vet att de ser på mig med). Men det är heller inte nödvändigt, eller ens eftersträvansvärt. Jag läser din blogg för att det du delar med dig av får mig att bli glad, ledsen, fundersam, influerad och reflekterande. Nästan precis samtidigt som Ludvig gjorde slut med dig så blev jag dumpad (också över telefon, hundra mil bort) av min dåvarande sambo. Allt vändes upp och ner och jag gled in i en depression. Men att följa din väg tillbaka gjorde även mig starkare, och var en av anledningarna att jag överlevde sista året i hans jävla stad och mitt sista år på min kandidat. Nu bor jag i Stockholm, har fått hjälp med att komma ur mörkret och är löjligt nykär. Tacl för att du är modig och delar så mycket av alla dina sidor.

  Sofia 2014-05-15 19:31:41
  Svara
 • Så bra skrivet! Som allt annat. Jag är en rätt så ny läsare skulle jag tro. Hittade hit för ungefär två månader sen efter att jag fått mitt hjärta krossat efter fyra år tillsammans. Googlade och hamnade på ditt inlägg om att komma över någon. Just där och då var det det absolut bästa jag läst och jag kände hur oerhört väl allting stämde just eftersom du var så ärlig. Sedan dess har jag läst samma text om och om igen och även annat du skrivit på samma tema. Jag är nu även en trogen följare av din blogg varje dag. Stå på dig, du är grym!

  U 2014-05-15 19:30:11
  Svara
 • Underbaraclara röt ifrån om samma sak idag. Så himla bra av er båda två! 🙂 Det enda jag inte håller med om är rökningen. Just den inställningen gör att jag vill köra ner cigaretterna i halsen på alla rökare. Det enda stället de inte skadar nån annan. But I digress….

  K 2014-05-15 19:28:31
  Svara
 • Var alltid dig själv. Det är därför jag läser den här bloggen. Du är vettig!

  Fredrika 2014-05-15 19:28:30
  Svara
 • Självklart! Så så rätt. Jag brukar tänka på det när jag läser kommentarerna. Vi vill inte läsa om någon perfekt sunpermänniska. Vi vill läsa om dig!!
  Du är de facto en stor förebild för mig och även förebilder måste få ha ”brister”,
  alla måste få ha brister. Go go go go go!

  Ellen 2014-05-15 19:26:26
  Svara
 • DU ÄGER

  Linnéa 2014-05-15 19:25:31
  Svara
 • du är FANTASTISK, sandra. jag älskar allt du gör. har precis fått hem din bok och jag (som ALDRIG läst en enda bok i hela mitt 20-åriga liv) är uppslukad av den. du är verkligen helt fantastisk.
  PUSS

  emm 2014-05-15 19:22:02
  Svara
 • Ah men du. B a r a k ö r. Det här är ju DIN dagbok, ditt liv och det är så fint att komma in hit varje dag för att söka inspiration. Tänk vad coolt det kommer att vara när du typ är 80 år och kan kolla igenom ditt liv.

  Alavinbomban 2014-05-15 19:21:44 http://alavinbomban.com
  Svara
 • <3!!!!!

  sara 2014-05-15 19:12:44 http://wilderness.webblogg.se
  Svara
 • Hurra! <3

  P 2014-05-15 19:04:07
  Svara
 • Så jävla bra Sandra!!!! Fortsätt! Puss!

  Anna 2014-05-15 19:03:51
  Svara
 • Jag har faktiskt på senare tid reflekterat över detta bland kommentarerna, hur det nästan alltid finns någon negativ kommentar (trots att det även finns mycket fint såklart!) och jag har tyckt att det ser så sjukt tråkigt ut. Är jättedålig på att kommentera själv men vill ändå säga nu att det är så himla bra att du säger ifrån och jag är helt med dig där. You go girl!!

  Dani 2014-05-15 19:03:48
  Svara
 • Så himla bra skrivet av dig! Älskar din blogg och att du delar med dig till oss. Heja dig!

  Camilla Andersson 2014-05-15 19:03:25 http://camillalola.devote.se
  Svara
 • jag har lust att skriva ut detta inlägg och nåla upp det på väggen. heja sandra^1000

  Mikaela 2014-05-15 19:03:17
  Svara
 • High five!! Jag blir så jäkla förbannad när jag läser alltså. Oavsett vad idioter tycker o säger finns vi andra som älskar det som du delar med dig av här i bloggen. Vi som aldrig vill att världen här inne ska försvinna. Vi älskar atmosfären som du sprider ut i bloggen,podden,tvodden o boken. Du lyser igenom allt du gör och det känns så himla äkta. Du är bäst, glöm aldrig det! ♥♥♥

  Emilia 2014-05-15 19:02:48
  Svara
 • Så himla bra! Förstår verkligen att du blir frustrerad! Brukar inte kommentera (vilket är tråkigt såklart) men tycker om din blogg väldigt mycket och vi är nog många sånna, sånna som bara går in och läser men inte syns bland kommentarerna men det är ju för att vi är så himla nöjda! 🙂 Finnst inget som är värt att ta upp och klaga om (även om jag givetvis inte delar din smak inom alla ämnen, men det är just bara det, smak, olika sidor att tycka om saker). Dock ska jag försöka bli bättre på att kommentera, för jag älskar ju hela den här bloggen! Måste ju väga upp alla eventuella som klagar massa då. Kram på dig! <3

  Saga 2014-05-15 19:02:36
  Svara
 • Bästa bästa bästa Sandra! Mer korta kjolar till folket!

  Linnea 2014-05-15 19:00:22 http://www.linchibelle.tumblr.com
  Svara
 • Fan vad glad jag blir att du äntligen skriver detta. Känns som att problemet tidigare (kanske innan bloggar?) var att förebilderna inte var människor, medans idag har problemet blivit just det. Att ni är människor. Gör vad, och vem, du vill.

  E 2014-05-15 19:00:19
  Svara
 • Bra skrivet Sandra <3 fortsätt skriv. Du håller nämligen min gnista kvar om att bli författare.

  LinneaHilje 2014-05-15 18:57:21 http://linneahilje.blogg.se
  Svara
 • Har ofta läst kommentarer och tänkt, jamen det hör väl till att folk kritiserar. Men det gör det ju fan inte alls!! Du är en stor inspiration och jag älskar dina texter. Och det är ju inte så att jag börjat stor-röka och supa mig full varje dag p.g.a någon bild där du dricker rödvin eller så..!? Tack för att du är dig själv!

  Lina 2014-05-15 18:56:32
  Svara
 • Jag är en sådan bloggläsare som läser massor utav bloggar men aldrig kommenterar, läser nästan lite i smyg. Men nu kände jag bara att jag vart tvungen att skriva detta även fast flera andra skriver (så tänker jag alltid, det är alltid någon annan som skriver de jag tänker skriva så det blir bara tjatigt) men nu vill jag bara säga att jag blev genuint ledsen av att läsa detta och jag röstar absolut 100% på alternativ två att du ska fortsätta vara som alltid innan för att du rockar f1 mkt, tack för att du pallar blogga här varje dag!!

  felix 2014-05-15 18:55:43 http://twitter.com/13felix37
  Svara
 • Bra skrivet, you go girl!

  Ebba 2014-05-15 18:55:40
  Svara
 • Sorgen att folk är såna idioter. Kämpa på Sandra, du är fantastiskt och det är otroligt generöst att dela med dig så mycket av dig som du gör och det är ju också det som gör din blogg så bra, såklart. Heja dig!

  Anna 2014-05-15 18:54:17
  Svara
 • Ja, vad är det som har hänt i bloggvärlden på sistone? Ingenting blir rätt, alla hittar något fel eller kränkande 🙁 Det är inte heller politiskt korrekt. Iaf HEJA DIG och HEJA ALLA ANDRA som fortsätter vara bara sig själva! Det är ju därför vi läser era bloggar trots allt. <3

  Sophie 2014-05-15 18:48:12 http://sophistikerad.wordpress.com
  Svara
 • JA.

  Marit 2014-05-15 18:47:51
  Svara
 • FY FAAN VA BRA DU ÄR SANDRA!! Du är så jävla fin på alla möjliga vis, och värd varenda droppen av din framgång. Skit i de bittra och ta tag i de goa.

  PÖSS & KRAM från en göteborgare 😉

  Cassandra 2014-05-15 18:47:22
  Svara
 • Så bra skrivet, och framförallt: bra tänkt. Du är DU och det här är DIN blogg som folk läser för att ta del av DITT liv. Det är charmen med din blogg ju, och med dig, att du är så öppen och så uppenbart människa. Din roll på jorden är inte att vara andra till lags. Fortsätt driva din blogg så som du gör, eller hur än du känner att du vill. Jag kanske inte har exakt samma värderingar som dig på alla plan (även om jag måste säga att du är oerhört vettig) men det är ju inget krav för att kunna uppskatta någon. Inte fan har alla mina vänner samma värderingar och åsikter som jag. Det går liksom inte. Heja dig, Sandra.

  Siri 2014-05-15 18:43:20 http://egoflickan.blogg.se/
  Svara
 • SÅ himla bra inlägg !!! puuuss

  Ida 2014-05-15 18:40:25
  Svara
 • Verkligen så skönt att du säger ifrån! Klart att du ska fortsätta vara du, för du är ju en så himla vettig människa precis som du är. Tack för allt du skrivit!

  Maja 2014-05-15 18:37:14
  Svara
 • Tack för ett mycket bra inlägg. Tro aldrig på dem som säger så fula saker som du ger exempel på. Jag uppskattar din blog så mycket, så sluta inte skriva som du gör, sluta inte vara du! /Medelålders dam

  Cecilia Andersson 2014-05-15 18:36:06
  Svara
 • Sandra du är så jävla bra! Du skriver bra. Du är smart. Du är fin med färre kilon och du är fin med fler kilon. Du är fin i korta kjolar och i långa kjolar. Du inspirerar och du är bäst
  puss och kram

  Siri 2014-05-15 18:36:02 http://siris.forme.se
  Svara
 • Du är awesome!

  Natalie 2014-05-15 18:33:54
  Svara
 • Så king.

  Fanny 2014-05-15 18:29:03 http://fannyblingman.blogg.se/
  Svara
 • brukar inte heller kommentera direkt ofta men kände att jag måste nu.. alltså!! det är så jäkla sant det du skriver. Blev helt tårmild av din styrka. Tiotusen tummar upp!

  Carolina 2014-05-15 18:28:33
  Svara
 • Du är bara så himla bra. Fortsätt vara dig själv, du har oss trogna läsaren som älskar alla dina inlägg, din personlighet och din stil. Vi står bakom dig! Kram!

  Stina 2014-05-15 18:20:27 http://swestberg.blogg.se
  Svara
 • Vi älskar dig Sandra, för att du skriver från hjärtat. Våga vara dig själv, alltid. Snälla, ni som skapat denna atmosfär – gå och leta upp era hjärnor och ta en funderare på människorna bakom dessa bloggar. Människorna. MÄNNISKORNA. Fortsätt Sandra, fortsätt vara stark.

  Matilda 2014-05-15 18:20:18
  Svara
 • Hejja dig Sandra! Känner med dig i allt du skriver, och tyvärr så verkar vi leva i ett samhälle där folk helt plötsligt anser att man har rätten att ”säga till andra”, vara moralens väktare osv. Yttrandefrihet innebär liksom inte att man kan säga vad som helst till vem som helst, man måste ju fortfarande bemöta människor med respekt. Jag tycker klimatet har förändrats på liknande sätt även utanför internets värld. Och det finns nästan inget jag ogillar så mycket som dessa trångsynta, bortskämda, faktiskt elaka tyckande människor. Jag tycker att det är otroligt starkt och modigt att skriva en blogg i detta klimat, och så himla viktigt! Jag älskar din blogg och att få följa med i din värld på ett hörn, det gör min vardag lite roligare.

  Cecilia 2014-05-15 18:19:13 http://listor.se
  Svara
 • Skitbra inlägg!
  önskar jag orkade kommentera alla idiotiska kommentarer man läser, men blir bara helt tom på luft. Önskar fler kunde förstå.

  Kämpa på!

  Lovisa 2014-05-15 18:18:54
  Svara
 • Så bra, så himla rätt.

  Felicia 2014-05-15 18:17:48
  Svara
 • <3

  moa 2014-05-15 18:11:29
  Svara
 • Alltså, tänkte precis skriva en lång text om hur orättvisa jag tycker så många är i kommentarsfältet! Älskar din blogg som den är! Bäst text!

  Mickan 2014-05-15 18:09:53
  Svara
 • Jag kommer aldrig kunna summera alla megabra känslor jag kände när jag läste det här. MEN DU HAR SÅ JÄVLA RÄTT! Kör, bara kör!

  Felicia 2014-05-15 18:07:51
  Svara
 • Heja dig <3

  Sofia 2014-05-15 18:06:37
  Svara
 • You go Sandra. Ingen vil vel lese om en perfekt person heller. Jeg elsker bloggen din fordi du er ekte, ærlig, kreativ, inspirerende og dyktig. Aldri slutt på grunn av andre. Klem

  Ragnhild 2014-05-15 18:06:33
  Svara
 • Fick klump i magen när jag började läsa bara FAN FAN FAN nu kommer hon sluta blogga och stänga ner sidan och fan med. Men så var det inte!!!!! Du är asbra, du och din blogg peppar och inspirerar mig så himla mycket och det är ju därför jag är här. Måste man vara så himla pk och anmärka på minsta lilla grej tycker jag man kan gå någon annanstans. Bra att du säger ifrån och inte låter det äta upp dig. Puss på dig, du är asball!

  Isabella 2014-05-15 18:05:39
  Svara
 • Du är grym. Din blogg återkommer man till dag efter dag, år efter år, just för att du är den du är – så snälla, sluta aldrig med det! Håller med dig om att det på många sätt är fantastiskt hur folk vågar vara öppna med sina åsikter och sprida dem via internet nu för tiden, det öppnar oftast för många bra debatter. Men alldeles för ofta tycker jag mig se att folk glömmer bort att det förekommer gråzoner och olikheter hos folk, ibland kanske till och med dubbelmoral, och att det är OKEJ. Det är mänskligt. De som klankar ned på dig glömmer det, de ser bara svart och vitt. De måste lära sig uppskatta människors olikheter, och lära sig av dem, inte ändra på dem. Man KAN inte älska allt hos alla, och man kan inte bli älskad av alla. Det är omöjligt.
  För mig är du iallafall en förebild, även om du inte bett om att få vara det. Inte bara som feminist utan helt enkelt som individ. Och det är för att du verkar smart, kreativ, nyfiken på livet, arbetsam, modig och samtidigt ödmjuk. Och det är ingen dum kombination. Håll huvudet högt Sandra!

  E 2014-05-15 18:01:39
  Svara
 • You go girl! Trökiga människor finns det gott om och du är ABSOLUT inte en av dom. Du är grym!
  Kram

  Karin 2014-05-15 18:01:11
  Svara
 • <3

  Sanna 2014-05-15 17:59:20
  Svara
 • Jag brukar aldrig kommentera men jag känner att jag verkligenverkligen behöver det för att visa mitt stöd!! Så jävla rätt bara.

  Elen 2014-05-15 17:55:54
  Svara
 • SÅ BRA SKRIVET, SANDRA. Du är så smart och bra!

  Emma 2014-05-15 17:55:31
  Svara
 • typ ditt bästa inlägg ever! (fast också synd att du behövde skriva det) kör på som du gör, tycker din blogg är en av de bästa just för att den är ärlig och rak och inte helt perfekt!

  elsa 2014-05-15 17:54:07
  Svara
 • TACK SANDRA. Fan vilket skönt inlägg, säkert också att posta och fan göttit å läsa. Japp, såklart får du vara en person mänsklig o allt. Hoppas du orkar skita i dem som tycker annorlunda så länge du lever! Stor pepp-kram!

  Johanna 2014-05-15 17:51:10
  Svara
 • Heja Sandra! Du är så bra.

  M 2014-05-15 17:47:41
  Svara
 • SÅ jävla bra är du, det här, och resten som har skrivit om detta. läste Ninas inlägg när du länkade till det första gången, och sedan Claras, och så ditt. som någon annan skrev här ovan har jag varit rädd att du inte skulle orka längre och bara ”tack & hej bloggen”. är så himla glad att det inte blev så.

  vill också säga att jag, efter de här texterna, kommer tänka mer på vad jag skriver i kommentarsfält. påminna mig själv om att ha en realistisk syn på bloggare, oavsett vad de bloggar om. ingen är felfri. alla gör snedsteg. och alla kan inte vara förebilder för alla. så är det bara. TACK för ett enormt givande inlägg i den här diskussionen. du är bäst. <3

  j 2014-05-15 17:38:20
  Svara
 • jag brukar inte kommentera, men alltså: fyfan vad bra du är.
  Människor(inklusive jag) som läser bloggar projicerar alltför ofta sig själva på bloggförfattaren eftersom de inspireras av och identifierar sig med denne. då anser många det vara fritt fram att kritisera och kräva vafan som helst, bara för att det för en själv är ett sådant självklart statement.
  Sedan kan jag tycka att det finns en skillnad mellan de kommentarer som är riktade mot din person och de som är riktade mot en mer politisk debatt. Politiska debatter tror jag i vissa fall kan vara bra, och genererar nyfikenhet på olika sätt att se saker.
  Gud vad svamligt det blev. Men huvudtråden: SJUKT bra text. Vi står bakom dig.
  /läsare sedan 2008

  julia 2014-05-15 17:35:51 http://mockajulia.blogspot.com
  Svara
 • Jag måste också säga AAAMEEN!!!! Märk hur många vi är som är överens med dig och älskar din blogg just för att den är så du <3 puss

  Emma 2014-05-15 17:31:09
  Svara
 • Så rätt inställning! Lev livet på ditt sätt. Var dig själv. Gör det som gör dig lycklig. Jag gillar att läsa om det i alla fall 🙂

  Sophie 2014-05-15 17:29:25
  Svara
 • Underbart!

  Katarina 2014-05-15 17:28:02
  Svara
 • vill bara säga att jag älskar din blogg och kommer följa med den vilket håll den än går åt. fortsätt precis som du vill och känner för, det är som sagt DIN blogg och DU som bestämmer. Så det är klart att det är DIG du ska vara när du skriver.

  E 2014-05-15 17:27:25
  Svara
 • Så jävla bra! Du är så himla vettig och smart, Sandra!

  Linnea 2014-05-15 17:26:32
  Svara
 • Kärlek.
  Tack för att du skriver sådant här som ger en hopp om sig själv och livet och allt.
  Vi vinner aldrig på att hata, vi vinner på att respektera varandra och alla olikheter . Du rockar.

  Hilda 2014-05-15 17:25:11
  Svara
 • Fantastiskt! Har följt dig sedan du skrev dikter på sockerdricka och läst din blogg sen starten med din kompis (för hur länge sen som helst). Självklart ska du vara dig själv, det är det som vi älskar. Sandra som är sig själv. Men det är tyvärr så att man behöver minst tusen positiva ord för varje negativt ord. Hoppas verkligen att allt positivt kan överväga det dåliga? Skulle bli så ledsen om du slutade blogga.!

  Kajsabet 2014-05-15 17:21:29
  Svara
 • jag var tolv (!) år gammal när min storasyster tipsade om din blogg. jag hade precis förstått konceptet av vad en blogg var när jag bad henne att rekommendera en och hon sa ”åh niotillfem är riktigt fin”. det var hösten 2007 och jag minns hur jag fastnade direkt för ditt språk eftersom du skrev (och skriver!) på ett sätt som kombinerar personlig jargong och fyndiga metaforer men framför allt svårförklarade och väldigt privata känslor. jag roades av och fick en massa stilinspiration från konsumtionsinläggen som var ju många då. men jag tyckte allra mest om de långa inläggen som handlade om små historier från ditt liv eller när du tipsade om populärkultur. i takt med åren så förändrades ju givetvis vad du valde att skriva om mest och under en längre period så var det mycket festinlägg som jag tyckte var repetitiva. men inte en enda gång gnällde jag om det i kommentarsfältet för det, för din blogg var och förblir din plattform och ingen annans. från 2008 i och med flytten till metrobloggen så minns jag när fler läsare började välla in. läsare som hade så många små obetydliga petitesser att anmärka på. när du lade upp ett videoinlägg där din stockholmsdialekt hördes så kom det in så otroligt många absurda kommentarer, jag behöver inte påminna dig om vad de handlade om för det är inte det mest väsentliga. det väsentliga är att jag såg när du blev så fasligt trött att du bestämde för att ta en bloggpaus och jag kände förfäran för jag insåg just hur mycket läsarna kunde påverka ditt mående. jag mailade dig 2009 när jag såg hur ditt tonfall förändrades i bloggen och jag var bekymrad över att du pressade dig själv för hårt, men då svarade du att det är så värt det p.g.a. vad du får tillbaka. 2012 så gick jag fram till dig på way out west och jag blev så glad över hur otroligt gullig och tillmötesgående du var mot mig som en läsare du aldrig hade träffat för men sett skymten av ibland. under hela min tonår, i sju år, så har jag läst din blogg. kan du tänka dig hur stort det är? jag har växt och jag har sett hur ditt skrivande har växt och lite av hur du har förändrats till en starkare person, men framförallt så har jag sett hur du aldrig har vikt dig på mitten och börjat följa en snäll mall trots tusentals av huggande kommentarer. du har djävlar anamma och en enastående och tillmötesgående famn för så många av dina läsare samtidigt som du klarar av att behålla din ärlighet och integritet. inspirerande är du. massor av kramar!

  julia m. 2014-05-15 17:21:20
  Svara
 • […] det känns hoppfullt. Fantastiska ni, Clara, Sandra, Emma, Emily, Anna, Emelie och hela min bloggvärld ryter ifrån. Om alla kämpar tillsammans så […]

  Bilden av mig | Elsa Billgren 2014-05-15 17:21:11 http://elsa.elle.se/bilden-av-mig/
  Svara
 • Fy fan vad bra skrivet! Jag kommenterar typ aldrig på din blogg (men har läst den typ sen början!), men jag känner att jag verkligen vill kommentera på detta. Jag läser ibland kommentarerna och slås av hur mycket åsikter folk har, om saker de inte har någon jävla rätt att ha åsikter om. Tänker att jag ska skriva något peppigt, men tappar bort mig i formuleringarna och skiter i det. Tänker att du inte läser ändå. Så det träffar mig liksom i hjärtat när du säger att det är bara du, som sitter hemma i din säng och läser kommentarerna. Det vet jag ju egentligen! Men ja, jag vill iallafall säga att du gör så himla rätt i att sätta ner foten (inte för att du behöver mitt godkännande, men ändå), och att jag tycker du är superbra! Älskade tvodden också. Tycker du verkar så gullig och trevlig, och så har du så fin dialekt. Vet att du fått skit för den genom åren så det vill jag säga också, att den är fin. Kram!

  Anna 2014-05-15 17:20:53
  Svara
 • Sandra du er best! Virkelig. Og jeg skal bli flinkere til å kommentere hver gang jeg synes du er bra, flott, tar fine bilder og skriver kloke ting. Du er inspirasjon!
  Tusen klemmer fra Norge

  Mari 2014-05-15 17:18:11
  Svara
 • <3<3<3<3

  Lisa 2014-05-15 17:18:00
  Svara
 • HEJA ER!

  Tamlina 2014-05-15 17:17:53 http://tamlina.weebly.com
  Svara
 • Kram Sandra<3

  Anonym 2014-05-15 17:17:32
  Svara
 • <3 Bra! Då säger vi så!

  Lotta 2014-05-15 17:15:43
  Svara
 • Fantastiskt! Ni har så rätt, det räcker fan nu. Ni ska inte behöva ta skit. Himla bra skrivet Sandra. Har följt dig sen 2008 och du är så himla bäst, MED brister och allt. Tack för att du orkat så länge, och jag hoppas att du orkar ett tag till.

  Sabina 2014-05-15 17:15:40 http://1990something.wordpress.com
  Svara
 • Det här var en väldig stark och viktig text. Det är nog väldigt svårt att greppa hur mycket åsikter och skit du får ta, det är nog svårt att greppa hur stor den här plattformen är eftersom den känns så personlig. Det är knepigt med en personlig blogg eftersom det är media men ändå inte. Inte ett magasin, precis som du skriver, fast det ibland känns som det. Det är fantastiskt bra att du belyser och problematiserar den gränsen, eftersom du uppenbarligen får den korsad flera gånger om dagen. Jävligt viktig diskussion och jag är glad att du delar med dig av dina upplevelser, för det är ett ganska unikt perspektiv du har. Du är strålande och det har mer och mer gått upp för mig vilket jobb du gör och hur kompetent och cool du är. Det måste vara extremt svårt att hantera en ständigt förändrande bloggvärld, ett fenomen som är så nytt och föränderligt och stort och som samtidigt överlappar en personlig sfär. Du gör det svinbra. Heja dig <3

  Johanna Af Apel 2014-05-15 17:14:28 http://afapel.se
  Svara
 • Heja dig! Så bra att du säger ifrån! Jag har stört mig på det här så länge!
  När jag var på Vintage-bloppisen och kollade vid ditt bord var jag så nära att fråga dig om du inte tröttnat på det här, på en del läsares otroligt skeva och höga förväntningar. Men jag vågade inte då.
  Jag känner ofta att folk som blir så provocerade av till exempel en blogg eller ett tv-program bara kan stänga av eller sluta läsa. Det är helt upp till dem. Och de läsare som skriver arga kommentarer om dina konsumtionsvanor, hur du hanterade orkanen i New York och hur du klär ut dig på maskerad tar ofta saker ur kontext och det känns ofta som att de vill sätta dig på plats. Vilket är fel. Ingen är perfekt och du är inte en fiktiv person som kan rätta sig efter alla våra önskemål.
  Jag har läst din blogg nästan varje dag i snart fem år. Den är en del av mitt liv. Och jag vet med all säkerhet att du, din blogg, attityd och skrivande har gjort mig (och antagligen många andra) till en modigare, lugnare och äventyrssökande person. Så tack för det. Och tack för att du inte är perfekt, för det vore så jävla tråkigt. Tack <3

  Maral 2014-05-15 17:14:00
  Svara
 • Din blogg förgyller min vardag så förbaskat mycket, keep going girl!!

  Emma 2014-05-15 17:11:31
  Svara
 • Du är bäst.

  V 2014-05-15 17:09:26
  Svara
 • DU är grym! <3

  Ida 2014-05-15 17:08:39
  Svara
 • Tja! Tycker det är bra gjort att du förklarar dig… Själv hade jag ju bett alla pretton dra åt helvete. Hade du vart Håkan Hellström hade jag varit fjortisen med ett plakatet.

  Jenny 2014-05-15 17:08:02
  Svara
 • Såklart att du ska fortsätta vara du, precis som alla andra ska få lov att vara sig. Helst utan att någon annan lägger sig i. You go go go!

  karin 2014-05-15 17:05:42
  Svara
 • JA BRA SUPER GRYMT FENOMENALT!!!!

  så jävla rätt det du skriver

  bella 2014-05-15 17:03:28 http://bela.blogg.se
  Svara
 • Så himla grym du är!!! Skit i pekfingrar, du är fan queen!

  Emma 2014-05-15 17:02:38 http://www.flukturans.wordpress.com
  Svara
 • Bra skrivet! Jag förstår inte att andra anser sig ha rätten att kommentera och kommendera en annan persons liv. Anser sig ha rätt att kommentera ens beslut, mål och drömmar, kläderna man väljer att bära, maten man väljer att äta eller inte äta eller rätt och slätt bli sur för att man är av en annan åsikt. Det fina med att vara en individ är ju att man kan vara just individuell. Så länge man inte gör en annan person illa vill säga. Jag tycker om att läsa dina filmtips, se foto som du tar för att jag själv ska inspireras och för att det är intressant att läsa om en annan persons liv och inse hur olika/lika vi är som människor. Kör på och låt dig inte tryckas ner! De negativa kommentarerna ärbara en annan persons försök att hävda sig själv.

  Josefin 2014-05-15 17:01:06
  Svara
 • AMEN

  Hildur 2014-05-15 16:59:42
  Svara
 • kjære sandra. jeg er så lei meg, for alle de drittkommentarene og for at du måtte skrive dette her, men så glad også, for at du sa ifra, og for å lese alle kommentarene her med støtte og kjærlighet til deg. du er så bra kul sterk smart, takk for at du er så personlig og ærlig og deler med oss. for at du er et menneske, for at du deler også det som ikke bare er bra, og ikke bare tegner perfekte bilder av livet. fortsett å være deg selv, med alt du er! jeg heier på deg. igjen, takk. stor klem fra Oslo.

  marire 2014-05-15 16:58:19 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Bästa jag läst

  Johanna 2014-05-15 16:58:17
  Svara
 • Hi Sandra,
  I love you and I LOVE your blog. I find you to be one of the most genuine, entertaining bloggers out there. But well, this is just one person’s opinion. Love from Singapore!
  PS This was very well-written (:

  Rye T. 2014-05-15 16:57:44
  Svara
 • So well written Sandra. You keep being yourself. Those who criticize are just full of jealousy and hate. Nobody is perfect.

  Bori 2014-05-15 16:57:42
  Svara
 • Jäklar vad trött jag är på alla som håller på och kritiserar vartenda minsta lilla sak. Internet skulle självdö utan den här bloggen. Glöm aldrig vem du är så klarar du allt.

  malin 2014-05-15 16:56:25
  Svara
 • You GO girl
  Fina fina människa

  Hanna 2014-05-15 16:51:46 http://purelysuperficial.tumblr.com
  Svara
 • så bra, sluta aldrig med det du gör <3

  Isabell 2014-05-15 16:50:42 http://isabellicious.blogg.se
  Svara
 • <3

  Alma 2014-05-15 16:50:29
  Svara
 • fint skrivet, Sandra. kan inte fatta hur man orkar med att så många delar på sina åsikter om en varje dag, hela tiden! kudos för att du kör på ändå och förblir dig själv. kram

  Katja 2014-05-15 16:48:25
  Svara
 • Såååå jävla bra är du! Sluta aldrig göra det du gör. Det är för bra för att kastas bort pga dumma människor som inte förstår. Som någon annan skrev, ”inget har bett dessa människor läsa”.

  Du är största inspirationen jag någonsin haft. Skulle jag behöva välja en förebild skulle det nog bannemig vara du. Tack för att du orkar göra det du gör. PUSS <3

  Amanda 2014-05-15 16:47:34 http://ttoveamanda.blogg.se/
  Svara
 • Du visar varje dag att du lever ett liv du vill leva. Även om du röker lite för mycket och går i korta kjolar. Men vem fan bryr sig om det? Du lever ditt liv på ditt sätt och du får mig att vilja leva på mitt sätt. Du visar att man kanske inte behöver passa in i en perfekt fyrkantig låda av normer och fördomar utan att det går att leva utanför den. Tack för att du visar en vilja, tack för att du inspirerar.

  Klara 2014-05-15 16:46:58
  Svara
 • Tack för att du är du! Det gör du så himla bra!

  Jasmine 2014-05-15 16:46:22
  Svara
 • Preach!

  Pam 2014-05-15 16:43:11
  Svara
 • Massa puss och pepp till dig! Du är så inspirerande, fortsätt alltid vara du <3

  Clara 2014-05-15 16:42:38
  Svara
 • puss. att folk kritiserar skapar. på sitt sätt. men du ska vara du. det är det bästa.

  j. 2014-05-15 16:41:51
  Svara
 • Så himla bra text! Tänker precis sådär ibland när jag läser kommentarer här. Liksom fattar inte folk att du bara är en person (en jäkla fin, vettig och rolig sådan ifrån vad man ser här). Klart en stor blogg för med sig ett det ansvar men det finns gränser.

  k 2014-05-15 16:40:46 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Word!

  Sini 2014-05-15 16:36:30
  Svara
 • Fantastiskt skrivet. Du är så himla bra. Och jag är så glad att din blogg finns varje dag som ett guldkorn i min stressade tillvaro. Puss!

  Frida 2014-05-15 16:35:06
  Svara
 • Sandra. Du är så jävla cool.

  Sofia 2014-05-15 16:33:23
  Svara
 • Jag blir glad över att du tar upp det här. Jag läser kommentarsfält rätt ofta, det är kul med andras tips och syn på saker. Och jag har också märkt hur dom elaka kommentarerna spridit sig från tex Kissie in i dom trygga, fina bloggarna som tex din. Allting ska vara så PK hela tiden. Men något som folk måste inse är att alla gör så gott dom kan, att precis som du säger så finns det ups&downs med alla.

  Fortsätt blogga som du gör, om allt från supersöta kaniner till månadens feministgrejer! Du är bäst!

  Sanna 2014-05-15 16:29:15
  Svara
 • Var dig själv, Sandra! Vi gillar dig som du är. Bry dig inte om dessa förbannade haters, som bara ska hålla på och leta fel. Det som gör din blogg så bra är ju att du vågar dela med dig av både det bra och det dåliga i livet. Ingen är perfekt och det skulle för övrigt vara så jävla fucking trist om så var fallet.

  PS. Älskar din och Michelles podd (och tvodd). Det är verkligen som man får vara med och vara den 3e kompisen i gänget för en liten stund 🙂

  Jenny 2014-05-15 16:25:02
  Svara
 • BRA SKRIVET!

  Linn 2014-05-15 16:20:50
  Svara
 • Kommer aldrig sluta älska din blogg! Även om du väger 150 kg eller 30, har folkdräkt eller spice girls-klänning. Girlpowerrrr.

  Mimmie 2014-05-15 16:18:34
  Svara
 • Mycket bra skrivet! Sluta aldrig att vara den du är, Sandra! Din blogg gör mig så oerhört glad!

  Linda 2014-05-15 16:18:31 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Du är så bra Sandra!

  Erika 2014-05-15 16:14:27
  Svara
 • bra sandra! i din blogg du få vara dig själv, vi läsare ska inte få kräva något annat.

  anne 2014-05-15 16:13:55
  Svara
 • Sandra. Ta ingen skit. Gör inte det. Lova.

  Hilma 2014-05-15 16:13:44 http://Hilmasperspektiv.blogg.se
  Svara
 • ”Så fort det handlar om en kvinna blir hon automatiskt ansvarig för alla kvinnor. Kvinnan ses som sitt kön, medan mannen ses som en individ. Det är nog ingen som tycker att Zlatan måste vara en förebild för hela manligheten. Det här liknar en slags hora/madonna-syn som vi var fastlåsta vid väldigt länge, men som vi börjat jobba oss bort ifrån. Det kan inte bara finnas en sorts förebild som ska representera alla kvinnor, vi måste visa att det finns flera olika sätt att vara kvinna på.”

  – Hillevi Ganetz.

  Alice 2014-05-15 16:11:42
  Svara
 • Du är en människa, en fantastisk sådan dessutom. Jag följer din blogg just för att du är så personlig och visar att du inte alltid är perfekt på exakt alla plan. Ingen är det och det är okej att vara det. Fortsätt stå på dig, du har så många som står bakom dig!

  Fanny 2014-05-15 16:10:21 http://fannyalmen.forme.se/
  Svara
 • Jag håller med! Och bra skrivet Sandra <3 Tyvärr kommer det alltid vara så att folk kommer tycka nåt om precis allt och dessutom ha behovet att berätta det för dig. Men heja dig och ändra aldrig på dig!
  Tyckte förresten det var så bra skrivet att jag vill dela den på min fb 🙂

  Siri 2014-05-15 16:10:11
  Svara
 • Första gången jag kommenterar, tummen upp till detta inlägg!

  Anna 2014-05-15 16:09:53
  Svara
 • TACK OCH AMEN OCH FAN SÅ BRA. Även på min miniblogg är senaste 6mån en STOR del av alla kommentarer kritik jämt, så kan bara föreställa mig hur du har det. Och fan vad trött och ledsamt det är. Men HEJJA dig. Så tacksam att du gör det här.

  Linn London 2014-05-15 16:09:25 http://radarmagazine.se/linnwiberg
  Svara
 • herreGUD så utrolig sterkt innlegg. Du er så dyktig, og i dette innlegget kan jeg SE at du står støtt med ryggen rak og at du vet hvem du er. Jeg ser opp til deg og setter stor pris på å kunne få ”være med på” så mye av ditt liv og din hverdag. Tusen takk, Sandra. Du inspirerer meg.

  Ingrid 2014-05-15 16:07:44
  Svara
 • Men hallå. Jag tänker såhär: personer i min omgivning, i mitt liv, som jag älskar och som jag tillbringar många timmar med, kan ärligt talat vara dumma i huvudet. Ha (enligt mig) sjuka politiska åsikter, skratta för högt, vara för blyga, tröga, dumma. Men samtidigt är det ju precis DÄRFÖR jag också älskar dom så jävla mycket, för jag är ju exakt likadan. Helt och hållet inte alls perfekt. Vem är? Och vem vill ens vara perfekt?
  Ps. Tycker du är grym förebild pga att du bara är människa och mänsklig.

  Julia 2014-05-15 16:05:53
  Svara
 • Du är bäst Sandra!

  Maja 2014-05-15 16:05:50 http://Www.Mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Tack Sandra för att du är dig själv. Det är något av det svåraste som finns här i världen! För hur perfekt man än skulle vilja vara, hur gärna man vill kunna tillfredsställa alla, ta de rätta besluten och agera rätt, så går det inte. Finns inte en endast människa här på vårt klot som är perfekt. Det närmsta perfekt man kan komma är genom att vara sig själv och försöka göra det som är rätt och bra. Och det är alldeles tillräcklig. Så tack Sandra för att du vågar vara dig själv och visa dig själv, du är en inspirationskälla.

  Pia 2014-05-15 16:05:36 http://comeflywithme.ratata.fi
  Svara
 • […] kommer lite fler perspektiv från en bunt härliga personer: Både Clara, Emma, Emily, Sandra och Anna har nämligen skrivit väldigt bra om sina upplevelser kring detta i sina […]

  Om att blogga. - Un vélo 2014-05-15 16:05:28 http://unvelo.se/om-att-blogga/
  Svara
 • Hej Sandra! Jag älskar ditt sätt att skriva och jag läser dig blogg varje dag men kommenterar alldeles för sällan. Även om du och jag kanske inte har samma värderingar så tycker jag att du är cool. Du får vara dig själv precis som jag och precis som alla andra. Puss!

  Lotta 2014-05-15 16:05:16
  Svara
 • Jeg har fulgt deg i flere år, men har aldri før kommentert – hverken på din blogg eller noen andres. Men nå må jeg bare. Dette var en utrolig god og velformulert tekst som setter fokus rett på noe som dukker opp i samfunnsdebatten med jevne mellomrom, men som ofte ikke blir tatt seriøst nok og som har en tendens til å bli stuet vekk. Likevel er der, hver dag, året rundt. Jeg sier bare: JA! Det er viktig at folk som deg setter ned foten og sier ifra. Selv om det strengt tatt ikke skulle vært nødvendig.

  Marie 2014-05-15 15:59:09
  Svara
 • Fortsätt! Bara en till anonym droppe i havet det här, men du ska skriva precis som vanligt om hur det är att vara dig.

  L 2014-05-15 15:59:01
  Svara
 • Bästa jag läst!!

  Josefine 2014-05-15 15:55:37
  Svara
 • Jag läser din blogg varje dag men kommenterar alldeles för sällan. Jag älskar ditt sätt att skriva. Och även om du och jag kanske inte har samma värderingar så tycker jag att du är cool. Du får vara den du är precis som jag och precis som alla andra också. Puss! 🙂

  lotta 2014-05-15 15:54:16
  Svara
 • Never, and I repeat, NEVER stop being yourself. This is your blog, it’s your life, do what you want. We (the ones that are here, reading you everyday) want you to be yourself. We love you just the way you are; and I personally thank you for open us your mind, your feelings and your life.

  Keep going like this, Sandra. ’Cause you’re amazing.

  Libertad 2014-05-15 15:53:33 http://sahakiel.blogspot.com.es
  Svara
 • Jag älskar dig! Jag älskar att du är mänsklig och jag älskar att du är precis den du är!
  Puss!

  Malin 2014-05-15 15:50:44 http://l0mina.blogg.se
  Svara
 • Tjaaaa Matilda här! Jag spendade som bekant över tusen pix för och få hänga med dig en kväll, best money i spent på länge 🙂 Vissa folk är så jävla tradiga med sin stinkiga kommentarer…… Jag upplevde dig som svinskön Sandra, pga av ovannämnda egenskaper!!! Fet kram!!

  Räkan 2014-05-15 15:48:26
  Svara
 • Heja dig sandra!! Det är just detta, att du bloggar som en hel person med både ris och ros och inte bara ros, som gör att jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg. Som grynet skulle sagt ”ta ingen skit!” <3

  Hanna 2014-05-15 15:48:25
  Svara
 • Alltså <3<3
  Har gillat dig sen första gång jag kikade in här, tänker fortsätta läsa tills ditt sista inlägg. Hihi

  Martina 2014-05-15 15:47:56
  Svara
 • Sandra, du är fan den bästa bloggaren jag vet. Tack för att du är du och att du är så förbaskat bra. Så jävla bra. Bäst liksom. Kom ihåg det. <3

  alma 2014-05-15 15:47:11
  Svara
 • Och jag som tycker att du är bäst.

  Ellinor 2014-05-15 15:45:12
  Svara
 • Äntligen!!! Gud vad jag har väntat på detta. Hatten av, ba. :’) <3

  Har följt dig, som många andra, sedan 2007. Har tänkt på detta ibland, att då var jag 13 och du 23. Ditt liv, vuxenlivet, vad du gjorde och människorna du hängde med, var ett liv bort för mig som gick i åttan. Du röstade fi och jag minns att jag googlade feminism för att jag inte fattade vad det innebar. Idag, 7 år senare, är jag 20 och du 30. Vi skulle kunna vara (bästa!) kompisar. Någonstans finns det nog många som (precis som jag) såg dig lite som en sagoperson back in the days. Som tänkte att såna som du, med liv som ditt, finns inte på riktigt. När vi sedan vuxit upp, med dig och din blogg ständigt närvarande, lärt oss mer och hittat våra egna platser och värderingar i samhället, verkar det som att vissa nu helt enkelt kör rebellgrejen (som en vanligtvis vänder mot sina föräldrar). "Men shit vad har du egentligen gjort för val här i livet, hur kunde jag tro att du kunde och visste allt, är du dum eller, åh du fattar ju ingenting, jag är också vuxen nu, jag kan hundra gånger mer än dig om livet!".

  Tänk bara vad tråkigt att vara en sagoperson. En sådan som sitter stilla för att håret ska ligga på plats och bara är alla till lags hela tiden. Och tänk vad tråkigt att kasta skräp på någon för att den inte är en sådan person. Tack för att du har skänkt lite extra färg, och inte minst, LÄRT mig så mycket under mina tonår. Snälla, börja inte lägga ut bilder på blommor.

  agnes 2014-05-15 15:42:31 http://nordnoll.blogg.se/
  Svara
 • Åh, typ det bästa inlägget jag har läst. Så rätt, du är dig själv och jag blir så otroligt inspirerad utav dig och vad du har åstadkommit för jag har läst din blogg sen du bloggade på metrobloggen haha och jag vet att du har jobbat hårt! Du råkar ha blivit uppvuxen på Östermalm och därmed får du en ”rikemansstämpel”, vad fan spelar det för roll, men vissa ska helt enkelt kritisera och döma folk, så himla orättvist och idiotiskt. Nu ska jag inte säga åt dig vad du ska göra men åh vad jag inte vill att du ska sluta blogga. Personer som skriver kritiska saker till dig utan anledning (som det där med paradise hotel grejen, så jävla töntigt, vad var det liksom?) är bara rent ut sagt AVUNDSJUKA. Stå verkligen på dig och du ÄR en fantastisk inspirationskälla. Du är ju typ min egna lilla Gud, som jag vänder mig till när livet känns tufft för du har typ svar på allt haha. Ha det bäst Sandra och som Grynet säger: Ta ingen skit!

  Karolin 2014-05-15 15:42:12 http://shesays.webblogg.se
  Svara
 • Hejja hejja dig Sandra! Var som DU är. Så.

  Anna 2014-05-15 15:42:07
  Svara
 • Du är bara bäst Sandra. Tack för alla nyanser i din blogg <3<3

  Tove 2014-05-15 15:40:53
  Svara
 • helt jävla fantastiskt skrivet

  mimmi 2014-05-15 15:40:12
  Svara
 • Det här just varför du är min förebild, du är så himla bäst Sandra!

  Alice 2014-05-15 15:40:09 http://isolas.blogg.se
  Svara
 • Heja Sandra! Heja alla som orkar vara människa. Heja alla som inte orkar vara människa ibland. Jag känner inte dig, men fy sjutton vilken härlig människa du verkar vara. Köttätare eller ej, vänsterpartist eller vette-fasen-vad-jag-ska-rösta-på-alltså-kan-en-rösta-lila-eller(?), Tänk vad ofantligt SKÖNT det är att vi är olika!

  Ta ingen skit! Ketchup Punkt!

  Frida 2014-05-15 15:39:58 http://fridafunderar.blogg.se
  Svara
 • Systerliga kramar till dig, Sandra! Friskaste fläkten på internet.

  Athena 2014-05-15 15:39:19 https://twitter.com/bittermandeln
  Svara
 • Du är så himla bra och din blogg är detsamma till följd! Heja dig! Du har mer än all rätt att vara dig själv <3

  linnea 2014-05-15 15:37:11
  Svara
 • Ja nog kan man bli galen. Jag bloggade förut, min sambo råkade bli en kändis och helt plötsligt så strömmade till folk till min blogg. När jag skrev om hur jag och min syster ska bli två gamla tanter som bor tillsammans i nåt torp och dricka kaffe, sticka och odla då var det en människa som sa att jag fick lov att ÄNDRA PÅ MIN DRÖM. Jag fick så klart lov att ha med min sambo i drömmen. Jag kunde ju inte bli gammal utan Peter.

  Vifsla 2014-05-15 15:32:30 http://www.welest.blogspot.com
  Svara
 • Sedan den dag jag snubblade in här för säkert 3 år sedan, har jag varit fast.
  Under denna tid har du fanimej blivit min förebild, en som fått mig att tro på mig själv, känna så jävla mycket i några textrader och fått mig att döälska kjol!
  Gör ont att läsa allt detta, för du förtjänar verkligen inte all smuts du får kastad i ansiktet.
  Du är så himla bra, DU ÄR FAN BÄST SANDRA.
  Det som får dig att stå ut i mängden (förutom att du är Sandra the one and only Beijer) Är att du skrivet om din vardag med snygga outfitbilder, resor, pojkar, klubbkvällar och allt sånt man vill läsa. Det är inte ”Å kolla vad smal jag är och idag har jag ätit 1400kcal, här får ni tips på mina favvoövningar” osv. Du skriver om känslor och livet, för vi är bara människor, vi är inte glammiga insta-bilder eller fab-style-deluxe.

  Tack för din blogg Sandra och för att du visade dina ”arga Dr.Martens”, de med extra sula- Mitt alldeles egna par är en av mina favoriter. PUSS

  Lovisa 2014-05-15 15:29:11 http://inhalerad.blogg.se
  Svara
 • Så. himla. bra.
  Sluta aldrig skriva, Sandra. Sluta aldrig vara du! <3

  TIDSTJUVEN 2014-05-15 15:28:50 http://tidstjuven.com/
  Svara
 • jag gråter, GRÅÅÅÅTER! När jag kom till delen om alla taskiga kommentarer om dig ville jag knappt läsa mer, fick så ont i magen. Fattar inte hur folk tänker som alltid måste påpeka alla fel, ingen har tvingat nån att läsa ???? Du förtjänar inget av det där och precis som du skriver kan man inte hålla med dig om allt, man måste inte älska allt med dig. Det är det som är det sköna för mig för jag tycker precis som du i nästan alla lägen och jag beundrar och uppskattar allt du gör så snälla snälla fortsätt precis som nu eller kanske som innan alla moraltanter dök upp. HEJA SANDRA!!!

  Alex 2014-05-15 15:27:41 http://www.alexundrakakansson.blogg.se
  Svara
 • Fasiken vad bra du skriver!
  Och din poäng är så sjukt viktig!
  Det tar sådan energi att gå runt och anpassa sig bortom sin inre vilja, till andras önskade bild av vem en ska vara. Det äter upp en inifrån. Och vi är så många som ätits upp och som har ätit upp andra. Det viktigaste vi kan inse & göra, är att sluta upp med att trycka ner andra och oss själva. Våga vara och testa nytt och göra fel och misstag och testa igen och vara stolta över vilka vi är.

  Unna sig att vara sig själv, precis så som en vill vara, för alla andra är ju redan upptagna.

  Du är en inspiration och jag fattar så väl att allt negativt tär på dig, men vi är många fler som håller dig om ryggen och står vid din sida när hatkommentarerna viner. Det lovar jag dig!

  Glöm inte, oavsett dagsform och allt sådant: DU ÄR JÄVLIGT BRA!
  Kram! <3

  Rosita 2014-05-15 15:27:25
  Svara
 • You freakin go girl!! Heja heja!!

  Johanna 2014-05-15 15:22:39
  Svara
 • Så bra skrivet! Du är bäst!

  Linda 2014-05-15 15:22:21
  Svara
 • Helt rätt! Bra skrivet, vägra vara någon annan än dig själv. <3 All kärlek till dig

  jasmine 2014-05-15 15:21:51
  Svara
 • SÅ jävla bra! Mer behöver inte sägas.

  Linnea 2014-05-15 15:18:46
  Svara
 • Åh! Jag blir så himla inspirerad av dig och har varit det sen jag började läsa din blogg för några år sen. Att du är dig själv och inte lagom eller mellanmjölk är ju det som är intressant! Undrar var den här typen av klimat kommer ifrån, jag skulle aldrig kommentera för att kritisera någon. Heja dig!

  Erika 2014-05-15 15:18:36
  Svara
 • Du är fantastisk Sandra, jag är en av dina läsare som följt dig genom nästan alla dina år som bloggare. Jag var 15 bast när jag hittade din blogg för 7 år sedan, och jag är så hooked. Fortfarande. Jag vill också poängtera att vi är så himla olika. Jag önskar ibland att jag var som du, men sedan har jag också lärt mig att man måste vara sig själv och hitta det där som gör en originell istället för att leva så som alla andra vill att man ska. Men jag älskar dig blogg och sättet du är på och du inspirerar mig till att vara originell och göra saker som inte ”normen” säger att man ska alla gånger. Jag är också otroligt trött på allas dömande. Vi debatterar om jämställdhet, antirasism, feminism osv. men ändå kan vi inte acceptera varandra som vi är. Jag tror att samhället befinner sig i en tonårsperiod där det gör revolt och alla sparkar åt alla håll och kanter och man vet liksom inte riktigt när, var och hur det här kommer att sluta. Jag har beslutat mig för att använda metoden ”selektiv hörsel”, jag vill inte ignorera eller pressa huvudet i sanden, jag hör, men jag väljer ibland att inte riktigt lyssna. Att inte riktigt ta åt mig. Att välja mina krig, så att säga.
  Så snälla. Ändra inte på dig. Snälla, rök i DIN lägenhet, ät två ägg och ett knäckebröd med salami till frukost (även om vissa säger att det är för lite) och laga dina fantastiska pastarätter (även om alla LCHF-are skriker), älska dina föräldrar som har gett dig dem förutsättningar du har för att kunna lyckas med allt som du har gjort (för vi alla vet, att när vi får barn, så kommer vi göra allt vi kan för att dem ska ha det bra), fortsätt att hylla kvinnan och fortsätt åldersrevoltera.

  Tack!

  P.s. Jag har bestämt mig för att köpa din bok i slut-på-tentor-present. Jag har velat göra det sedan du berättade för oss om den, men är rädd att jag kommer läsa den istället för att plugga, och att jag kommer ha en sådan där jag-borde-inte-ångest medan jag läser. Istället ska jag njuta till fullo i sommar när jag är ledig! D.s.

  Linnea 2014-05-15 15:17:47
  Svara
 • Så jävla bra. Alltså jag tänker om du vore en kille hade du antagligen inte blivit lika kritiserad. Majoriteten av personer som läser din blogg är säkert tjejer, många avundsjuka, som försöker klanka ner pga avundsjuka (eftersom patriarkatet lärt oss att konkurrera mot varandra, vilket kan vara svårt att se). Eller killar för den delen, som tycker att du tar för mycket plats.

  Tips: Läs Suzanne Broggers självbiografiska bok Crème fraiche – hon är precis exakt så utlevande och vulgär hon vill, och frodas i det. Många män och kvinnor hatar henne, men bara för att de egentligen vill vara lika modiga och okonventionella. (Och nu sitter hon i danska akademien och göttar).

  Charlotta 2014-05-15 15:15:40
  Svara
 • Fortsätt vara du! Fantastiska människa

  Kajsa 2014-05-15 15:14:48
  Svara
 • du er helt SUPER!! <3 forandre deg ikke. Det er mange nok av oss som digger det du gjør og den du er!

  Caroline 2014-05-15 15:14:09 http://bowtiemania.wordpress.com
  Svara
 • Kraaaaaam!!

  Amanda 2014-05-15 15:13:42
  Svara
 • Kärlek till dig. Kom ihåg att de som älskar alltid är så många fler än de som hatar.

  Nea 2014-05-15 15:11:52
  Svara
 • Du är grym! Fortsätt göra din grej. Du är en inspiratör! Kram

  Caroline Forslund 2014-05-15 15:09:41 http://www.carolineforslund.se
  Svara
 • Tummen upp för er och alla andra därute som vågar vara sig själva<3

  MVH
  *Mamma som stirrar surt för att du röker FAST jag har mitt barn med mig i barnvagnen vid bordet intill* 😉

  Morsan 2014-05-15 15:08:52
  Svara
 • Just på grund av det här kommer du nog alltid vara nån form av förebild för mig. Så himla bra skrivet, så jävla precist! <3

  Elvira 2014-05-15 15:07:07 http://mylifestylebyelvira.blogspot.com
  Svara
 • FUCKING ÄNTLIGEN, jag har väntat på det här inlägget! Satan vad du är bra på att sätta folk på plats, alltid, men det här var spektakulärt bra. Felfritt. Bli aldrig mellanmjölk och snälla fortsätt alltid vara öppen med att du är en egen individ med egna känslor. Jag har läst din blogg i sju år nu (oj satan insåg precis hur lång tid det var) och har inga planer på att sluta just för att du är så öppen med ditt liv och vad du gör. puss du är bäst

  a 2014-05-15 15:03:45
  Svara
 • Så glad for at du/dere sier fra. Forstår ikke hvordan folk kan være så kritiske til alt mulig, hver minste lille ting… Jeg har fulgt bloggen din i seks år, hadde aldri i verden gjort det hvis du var en falsk, kjedelig, ”korrekt” A4-robot…. Fortsett å være du 🙂 Stå på! <3 (fremover nå kan du bare linke til dette innlegget hvis du får dumme kommentarer… 😉 )

  Veronika 2014-05-15 15:03:31
  Svara
 • BRA SKRIVET. VERKLIGEN! TACK <3 Fick mig att bli starkare och våga tro mer på mig själv och mig som person med mina åsikter.

  Du satte verkligen ord på sådant jag känt länge. Vågar själv knappt skriva inlägg längre eller ens kommentera utav rädsla för att bli kritiserad för det jag skrivit, att jag kan för lite eller som du sa inte ens borde uttala mig om något jag inte vet något om.

  Stephanie 2014-05-15 14:59:42
  Svara
 • Gud vad bra skrivet. Älskar detta.

  Ellen 2014-05-15 14:59:28 http://ellenerikssons.se
  Svara
 • Sandra, i love this inlägg 🙂
  Everytime I see your blogposts up in my bloglovin-feed I am happy. I would never ever ever want you to change, and I agree that people need to get that you are a person with some good and ”bad” aspects, just like anybody else. And even the ’bad” things.. who says they are? Who decides?
  I know maybe you don’t want to be anyone’s rolemodel, but to me you are my biggest of all time! And that is even though I don’t smoke or drink or do other things you do. I don’t really care about these things, I see you as a whole person, a person who is just FREAKING AWESOME. The blogworld would be soo sad and boring without you, so thank you for all your time and love.
  And btw: Your blog is a big reason for me learning swedish, next month I will make a weekend trip to Gothenburg and finally buy your book 🙂

  Christina 2014-05-15 14:58:28
  Svara
 • GO!

  Mimmi 2014-05-15 14:54:30
  Svara
 • Bra!

  S 2014-05-15 14:54:24
  Svara
 • Du gör mig lycklig! Och jag är redan lycklig. När jag läser nåt av dig hoppar jag bland molnen! Ner med de kränkande, inskränkta galningarna bakom skärmarna i detta lågutbildade land!!!

  Saga 2014-05-15 14:53:19
  Svara
 • all kärlek till dig!!!!

  Louise 2014-05-15 14:53:12
  Svara
 • Så himla bra! Tycker om hela dig, så det så.

  Mimmi 2014-05-15 14:52:05
  Svara
 • Heja Sandra, bra att du och andra bloggare säjer ifrån till alla avundsjuka, missundsamma och klagande personer i detta janteland. Man blir glad av din blogg och mår bra. Jättemånga unga tjejer tycker om att läsa om ditt liv, att du tar tag i det, utvecklas och skapar dig en egen framtid. Lev ditt liv och fortsätt för guds skull blogga, skriva böcker för du är så himla bra på det. Att sätta ord på känslor. 100 kramar

  Gullvi 2014-05-15 14:51:03
  Svara
 • Hejja hejja!!! Ni är så jävla bra allihop JUST FÖR ATT ni inte är runda människor i runda hål utan fyrkantiga små klossar som inte alls passar. Hurra för operfektion och mänskligheten! Underbart inlägg.

  Alexandra 2014-05-15 14:50:49 http://Alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara
 • HEJA DIG! Du är fantastisk genom att vara du.

  Julia 2014-05-15 14:50:07
  Svara
 • Så himla bra att du säger det här Sandra. Men som andra skriver, du ska inte behöva säga ifrån egentligen. Det är så viktigt att folk förstår att du är en tjej som skriver om ditt liv, det sitter inte ett gäng människor bakom bloggen och tänker ”okej, vad ska vi visa upp idag som gör att Sandra blir en bra förebild?” Din blogg är din plattform där du skriver om ditt liv, visar upp och delar med dig av precis så mycket du känner för. Är det någonting en läsare inte tycker om, så behöver de inte läsa. Du har aldrig sagt åt någon att känna eller göra precis som du, utan du lever som du vill och delar med dig av det du vill.

  Alma 2014-05-15 14:49:04
  Svara
 • Ja! Hurra!

  Olivia 2014-05-15 14:48:27
  Svara
 • JAAA! Stå på! Du gör mer än genomsnittet för att göra denna lilla värld lite bättre. Är så glad för att du tar upp viktiga frågor om allt från feminism eller mobbning, och tycker det är så jäkla synd när någon endå bara vill leta fel. Hoppas att vi aldri förlorar din röst i bloggvärlden.

  J 2014-05-15 14:47:37
  Svara
 • […] http://rodeo.net/niotillfem/2014/05/jag-vagrar/ […]

  Det Som Började Som Något Annat…. | Anna Ritar 2014-05-15 14:47:17 http://annaritar.com/det-som-borjade-som-nagot-annat/
  Svara
 • Så. Himla. Jävla. Rätt.

  Linnea 2014-05-15 14:46:55
  Svara
 • Kanske bästa inlägget ever!
  <3 <3 <3

  Cecilia 2014-05-15 14:45:47
  Svara
 • Så glad for at du/dere skriver om dette. Sjukt at det har blitt sånn at folk skal kritisere alt mulig, hver minste lille ting. Har fulgt deg i seks år, hadde aldri i verden gjort det om du var en slags superkorrekt (og kjedelig) A4-robot. Stå på! <3

  Veronika 2014-05-15 14:43:54
  Svara
 • F A N T A S T I S K T!
  Urgrymt Sandra, så himla bra att du sätter ned foten och skriver så klokt om vad den här bloggen EGENTLIGEN ska handla om, och hur det ska vara. Så himla fint. Blir så ledsen över att folk glömmer att bloggare också är helt vanliga människor som inte ska behöva göra ett skit för att rätta sig efter andras viljor. Det är ju deras som räknas, eller hur? Det är DIN blogg, och du ska bara göra med den vad du tycker om!! Tusen styrkekramar.

  Sofia 2014-05-15 14:43:47 http://midsommarregn.blogg.se
  Svara
 • jag har varit så rädd ett tag att du inte skulle orka och kanske sluta blogga istället. tack för att du orkar! orkar dela med dig av dig själv till tusentals okända människor. en okänd är jag och du har gjort mig starkare under 6 års tid nu! tusen kramar

  sandra 2014-05-15 14:43:47
  Svara
 • You rock Sandra!!!! <3

  Caroline 2014-05-15 14:42:58
  Svara
 • Hade gåshud genom hela texten. Du är förhimla bra! Fortsätt vara du! Ingen ska någonsin få bestämma vem du ska vara! <3

  Mija 2014-05-15 14:42:03
  Svara
 • Du är bäst. Jag skäms lite för hur du har behandlats. Vi måste vara mer ödmjuka mot varandra. ”Ju mer dom spottar på mig desto snabbare kommer jag blomma”. Lite så tror jag att det är. Kör hårt, Sandra!

  G. 2014-05-15 14:41:19
  Svara
 • En del av patriarkatet är just att alla tjejer ska vara förebilder så bajsa på patriarkatet och va ditt fantastiska du! Jag har läst din blogg sen typ 5 år tillbaka och inte en enda gång har du gjort misstag, skrivit fel eller något sånt. Som Rihanna sa ”my real fans won’t bother if I smoke weed on Instagram”
  Så låt patriarkatets barn och de som helt enkelt inte gillar din blogg sticka så kan vi som tycker du är megafrän och helt himla toppen stanna kvar och peppa!
  HEJJA finsandra!

  Emma 2014-05-15 14:40:40
  Svara
 • Du är så bra!! <3<3<3

  Lisa 2014-05-15 14:40:34
  Svara
 • Du är fin och bra och stark. Du vet att många ser upp till dig och som bloggare ser jag extra mycket upp till en annan bloggare som vågar säga ifrån. Mycket bra inlägg! Puss!

  Michaela 2014-05-15 14:39:42 http://www.devote.se/forni
  Svara
 • Heja dig! <3

  Linnea 2014-05-15 14:37:35
  Svara
 • Jag började läsa din blogg för ungefär 2 år sen. Då var jag 18 år, förvirrad och ledsen. Nu har jag flyttat till en ny stad, läser på en annan skola och har nya vänner. Till hösten har jag sökt in till en annan skola för att jag tror att det är där mina drömmar kan bli sanna.
  Och jag vill påstå att din blogg, dina drömmar och dina ord som har fått mig att våga följa min dröm och vara lite annorlunda. Så snälla, sluta aldrig vara dig själv. För du är fin precis som du är. Kram.

  Irene 2014-05-15 14:36:38 http://www.nyvispadgradde.wordpress.com
  Svara
 • Ta ingen skit Sandra! Att du ens ska behöva skriva detta?

  Isabella 2014-05-15 14:35:50
  Svara
 • Äntligen kom detta inlägg. Har läst dessa negativa kommentarer länge nu och du har all rätt att vara du. Alla kan tyvärr inte tycka eller agera likadant. Alla vill inte ha barn. Alla är inte vegetarianer. Alla är inte veganer. Alla är inte nykterister. Alla är inte intresserade av någon i motsatt kön. Och så här kan vi hålla på länge till. Det vi måste börja göra är att ACCEPTERA och RESPEKTERA hur andra lever sina liv. Vi måste förstå att alla tycker inte som alla. Det finns inga rätt och fel. Allt handlar om vad som intresserar en själv. Visst. Det finns saker som är viktigare eller mindre viktigare men det behöver inte betyda att varje individ engagerar sig lika starkt eller ens på samma sätt. Vi alla ser olika ut. Vissa trivs, andra mår dåligt. Det är mänskligt. Låt alla få vara sin egen individ och leva det liv de vill leva utan att bli kritiserade på ett dåligt sätt, hela tiden.

  emma 2014-05-15 14:35:09
  Svara
 • <3

  Ingrid 2014-05-15 14:31:56
  Svara
 • det här är SÅ viktigt. och inte bara om man har en blogg baserat på sitt liv. utanför cyberrymden också. den här problematiken går att applicera på så många problem.
  folk måste sluta missunna! det måste få vara tillåtet att gå andra vägar. och jag är säker på att mångas världar hade känts plattare om inte du, sandra, hade gjort din grej ändå!

  du är en så jävla stark och human förebild och jag är redo att säga att jag älskar dig för det.
  SLUTA ALDRIG MED DET!

  Jonna 2014-05-15 14:30:34
  Svara
 • Heja!!! Kör bah kör! Folk måste sluta se det som sin rättighet att gå in på bloggar och bara läsa åsikter och se beteenden som exakt överensstämmer med ens egna. Den där uppräkningen över allt man kan klanka ner på i varenda jävla inlägg är precis på pricken och visar varför det blivit helt hopplöst.

  Hanna J 2014-05-15 14:30:24
  Svara
 • Så bra.

  hedvig 2014-05-15 14:29:52
  Svara
 • Så. Jävla. Bra. Tack för det här inlägget, Sandra. Det är precis alla dessa saker som gör att jag har följt den här bloggen i 6 år. Du är du, och det är dig jag (vi) vill ha. Jag är inte här för att läsa om någon tråkig, perfekt och supergullig fasad som bara rättar sig i ledet och inte vill och vågar skriva det du vill.

  L. 2014-05-15 14:26:39
  Svara
 • Bra skrivet, Sandra!

  Malin 2014-05-15 14:26:35
  Svara
 • Folk må ta seg en bolle. Go Sandra!

  dina 2014-05-15 14:25:19 http://www.foreverrryoung.blogspot.com
  Svara
 • AMEN.

  Flora 2014-05-15 14:23:13 http://florasblogg.se
  Svara
 • Så SJUUUUKT bra inlägg! Du är grym och det är din blogg också.

  Frida 2014-05-15 14:23:07 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • Well said!

  Jennifer 2014-05-15 14:22:50
  Svara
 • Jag känner inte dig men du är en av de coolaste, ballaste, häftigaste tjejerna jag vet. Oavsett om du nu röker för mycket eller pratar för högt, för det är sådana saker som gör oss alla mänskliga. Jag får inte nog av dina fina, braiga texter och din vettiga podcast. Du ÄR en fantastiskt fin förebild och motivation och det ska du vara stolt över. You go girl. Stora kramar!!

  Maria 2014-05-15 14:21:46
  Svara
 • MEN YES SANDRA! Heja dig! Jag blir så ledsen när jag tidigare läst vissa kommentarer, varför tar folk såna friheter? PUSSKRAM till dig and may the evil comments not be with you!

  Carolin 2014-05-15 14:19:12
  Svara
 • obs också att det inte är rasistiska, sexistiska, homofoba etc bloggar det här. det är ju bloggare som vill andra människor väl.

  xyz 2014-05-15 14:19:09
  Svara
 • Det var det bästa blogginlägget jag läst någonsin, du är så bra!

  Hanna 2014-05-15 14:17:50
  Svara
 • Du är bäst. Älskar din blogg just för att den är så ärlig. Jag stod också och vickade mellan att vara ett politiskt idel, eller att faktiskt få leva lite också utan att alltid tänka på allt hemskt. Var bara dig själ, det är det finaste du kan ge dig själv och alla läsare.

  Rebecka 2014-05-15 14:17:22
  Svara
 • <3

  sofie 2014-05-15 14:16:53
  Svara
 • Åh jag läste precis UnderbaraClaras inlägg om detta och tycker det är bra ni säger ifrån. Jag har länge stört mig på tonen som man kan se i kommentarsfält hos bloggare där vissa läsare verkar förvänta sig att bloggarna ska vara någon sorts supermänniskor? Stället helt orimliga krav, som jag har svårt att tro att de själva ens lever upp till? Det måste vara okej att man kämpar för vissa saker men inte är perfekt på andra områden tänker jag. Och jag läser din blogg för att du är du och jag gillar läsa om dig och det du gör! Så heja!

  Maria 2014-05-15 14:14:24 http://dreamsof.blogg.se/
  Svara
 • jag håller med. har också läst dom andra bloggtexterna du länkat till och blir så nedstämd. tycker att kommentarerna har blivit taskiga på sistone, som om folk inte förstår att bloggare är människor. det är jättebra med befogad kritik, jag tycker det är viktigt med kritiskt tänkande! men man ska ändå tänka lite innan man kommenterar, på tonen och tilltalssättet. att det är en människa man skriver till/om, en människa som gör det hon tycker är bra, en människa som gör fel ibland fastän hon menar väl. man ska såklart kritisera om det finns något att kritisera men bara för det behöver man inte göra det på ett oschysst sätt, man kan väl istället sträva efter att föra en dialog utan att sätta sig över den andra personen. det finns ingen objektiv sanning, livet är ingen objektiv sanning.

  xyz 2014-05-15 14:13:55
  Svara
 • det här kan vara det bästa du skrivit (obs har ej läst din bok än). självklart vore det bästa om du slapp ryta ifrån, men du gör det på ett jäkla bra sätt. jag kan inte förstå helt pga är inte i samma sits, men tänk att vi trots allt är en väldans massa syskon/polare/whatever som high five’ar dig nu. heja dig och fuck konstiga förebildsvisioner. puss

  Madeleine -an uncompromising feministic vegan 2014-05-15 14:10:39 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • Så himla bra skrivet!

  Caroline 2014-05-15 14:05:40
  Svara
 • Heja Sandra. Heja, heja, heja Sandra.
  Du är så fruktansvärt bra och jag kommer nog aldrig sluta älska din blogg, vare sig du dricker för mycket, äter för lite, äter för mycket eller har för korta kjolar. Vad det än är så har jag nog förälskat mig i både dig och din blogg. Heja Sandra. Heja dig upphöjt till 1000.

  Felicia 2014-05-15 14:04:16
  Svara
 • Du är så jäkla bäst, du och din blogg inspirerar mig dagligen. No need for change. LOVE

  Emma 2014-05-15 14:01:49
  Svara
 • […] Vi är fler. Som inte pallar mer. Läs fantastiska inlägg av Emma Sundh och Sandra Beijer […]

  Aktivt subjekt, singluaris. : Emily Dahl 2014-05-15 13:51:37 http://emilydahl.se/aktivt-subjekt-singluaris/
  Svara
 • […] Läs även: Emily Dahl: Aktivt subjekt, singluaris. Sandra Beijer: jag vägrar. […]

  Nu säger vi upp oss! | Emmas Vintage 2014-05-15 13:49:27 http://www.emmasvintage.se/nu-sager-vi-upp-oss/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!