skillnaden mellan att kunna och att vilja.

En gång för länge sedan, i oktober tvåtusensexton, var jag ännu ihop med någon.
Jag sov fragmentariskt, fick melatonintabletter i en näsduk av en kompis på en bar, slutade en dag rita hjärtan i imman på duschväggen. Jag promenerade runt i lägenheten, vankade fram och tillbaka i vardagsrummet, tände cigaretter vid 03 fastän jag sagt till alla att jag slutat röka.

Jag satt mittemot min mamma på en lunchrestaurang vid Strandvägen med handflatorna öppna på bordet och sa att jag var olycklig. Olycklig, för att något drog innanför bröstkorgen utan att jag kunde placera vad det var.

Jag bokade flygbiljetter och drömde om vackrare väder, jag klättrade in i hans t-shirts när han gått till jobbet och grät mot tvättmaskinen. Jag spann som en katt i hans händer och lagade spaghetti med köttfärssås som stod färdig när han kom hem.

– Varför tror du att du är olycklig? frågade min mamma enkelt och jag skakade på huvudet, drog runt med gaffeln i en skagenröra.
– Jag vet inte.

Och jag visste inte.
För dagar fortgår, slentrianmässiga sms med röda hjärtan skickas, en varm kropp sover mot ens rygg, någon håller en i handen på gatan. Jag lagade tacos, soppor, grytor, sallader och pastarätter som stod färdigt varje kväll när nyckeln vreds om i låset. Jag strök hans skjortor, vek hans jeans och gick runt, runt i lägenheten om nätterna.

Jag visste det inte ens när jag en kväll föll ner på sovrumsmattan och vädjade, förnedrat viskade vid hans fötter att han måste hjälpa mig.
– Du måste hjälpa mig. Snälla, hjälp, jag är så olycklig.
Och han såg ner på mig, skakade på huvudet, stängde sin vinterjacka och sa:
– Jag kan inte, Sandra. Jag kan inte.
Inte ens då förstod jag.

Tänk vad lätt det är att vara efterklok.
Att det skulle ta en lång, bister vinter och en total nedmontering för att förstå skillnaden mellan att kunna, och faktiskt vilja.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
105kommentarer
 • vackert. älskar dig nu.

  amanda 2017-04-07 19:34:44
  Svara
 • !!!

  Nike Krantz 2017-04-06 21:39:35 http://www.devote.se/NikeKrantz
  Svara
 • Och fy fan för honom. Fy fan fan fan så jävla äckligt att bete sig sådär. Så jävla hjärtlöst.

  Fanny 2017-04-06 19:07:23
  Svara
 • Du tar andan ur mig med dina ord.

  Fanny 2017-04-06 19:04:30
  Svara
 • Har alltså läst igenom alla kommentarer nu och känner mig så stärkt av att vi tjejer finns där för varandra och kan stötta varandra om erfarenheter av alla dessa skräppojkar. Går igenom en liknande grej. Min pojkvän säger att han inte känner samma som förut, att han inte är lycklig och inte tror att det kommer förändras åt det bättre hållet. Men att han ändå vill vara tillsammans. Det har varit såhär i fyra månader nu, och jag har försökt vara så stöttande jag kan men nu orkar jag inte längre, för det bryter ner mig. Är liksom inte redo att ta steget bort från honom än, fast jag vet att jag måste, för jag mår inte bra av detta och får inget som helst stöd av honom. Iaf, skönt att läsa om folk som tagit sig igenom pissiga förhållanden till nåt bättre.

  H. 2017-04-06 18:01:51
  Svara
  • Svar på H.s kommentar.

   Älskade du. Hur har du stått ut i 4 månader? Min pojkvän gjorde likadant, men jag lämnade efter en månad. Han sa att han inte älskade mig längre, att han inte kunde känna, men han ville inte göra slut. Han var inte längre den jag blev kär i men jag blev kvar. Ville så gärna att hans ”lilla kris” skulle gå över. Tiden gick, han behandlade mig dom skit och jag bara grät. Till slut insåg jag att jag förtjänar bättre. Det gör du med!

   M 2017-04-11 20:06:56
   Svara
 • Du är bst. Tack för att du finns, tack för att du skriver.

  Karoliina 2017-04-06 00:35:59
  Svara
 • Detta är så bra. + Älskar hur du väver in maträtter i berättandet.

  Fröken Cocco Sohl 2017-04-05 17:55:40 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • <3

  Alekzandra 2017-04-05 14:32:14 http://bookupied.blogg.se
  Svara
 • Så fint skrivet! Jag går igenom nått liknande nu. Jag har gett och gett och hoppats och hoppats, inte velat inse, inte velat se. Men nu ser jag. Och jag är värd så mycket bättre. Ibland tar det tid att släppa nån men man måste välja sig själv först! <3

  Y 2017-04-04 16:51:43
  Svara
 • du <3 jeg heier sånn på deg <3

  e 2017-04-04 14:46:15
  Svara
 • Hej! Jag kommenterar aldrig bloggar – av oklar anledning för jag tycker att alla quinnor jag följer är så jävla bra, inspirerande och hoppingivande. De kommande generationerna är fan så mycket mer upplysta än vad jag och mina vänner var som teens TACK vare såna som dig Sandra!! Och den här texten herregud. Luften gick ur en liksom.

  Och jävlar alltså, heja dig som tar dig igenom varje sekund, minut och timme just nu <3

  Nat 2017-04-03 23:48:03
  Svara
 • Så himla fint. Relaterar så mycket! Tack för att du sätter ord på sånt som är svårt att förklara och ens känna.

  Nadia 2017-04-03 23:04:28
  Svara
 • Gleder meg til å se deg lykkelig igjen, håper det ikke tar lang tid! Kjærlighetssorg er noe dritt.

  Modern heartbreak is “read at 9:13 p.m.” when it’s 9:40. it’s unliked photos, it’s blocking and unblocking and blocking and unblocking. modern heartbreak is sick with being watched, it’s breakups playing out on twitter feeds, it’s unfollowed unfollowed unfollowed. it’s screenshotted photos that shouldn’t have been saved, it’s screenshotted texts meant for one person only. it’s seeing your ex lover with their new one, watching their lives playing out like yours didn’t, it’s phones thrown into bedroom walls when their profile changes from single to in a relationship. it’s snapchat stories to make that one person jealous because it feels like without them you’re nothing, it’s that one story expiring before they see it because they don’t give a fuck about you now and you know it, it’s deleting their contact info but wanting it tattooed on the back of your hand in case you ever want to call, it’s messy it’s messy it’s messy it’s so fucking messy because everyone fucking sees it and it never goes away.

  Herfra: http://awelltraveledwoman.tumblr.com/post/159135316441/wont-time-love-us-modern-heartbreak-is-read-at

  Marie 2017-04-03 22:24:37
  Svara
 • Alltså Sandra jag älskar dina texter. Kram på dig! <3

  Michaela / Kugge 2017-04-03 21:55:03 http://www.michaela.fi
  Svara
 • Känner igen mig så. Minns hur jag fick panikattacker från ingenstans. Började gråta på busshållplatser. På vägen hem. Låg i min soffa och bara skakade och hulkgrät. Jag ringde min kille och bad honom att komma hem till mig för att ge mig tröst, men han skyndade sig inte ens för han var upptagen med något. Några dagar senare låg jag i hans säng och grät lika mycket igen. Jag förstod inte varför. Något kändes bara fel. Han sa ingenting. Kanske visste han vad allt berodde på. Jag trodde att jag blivit helt galen, typ psykiskt sjuk. Att det var något allvarligt fel på mig. Sen vet jag inte riktigt vad som hände men jag gick på någon slags magkänsla och kollade hans mobil. Hittade massa sms med en tjej och det visade sig att han varit otrogen. Fan alltså. På ett sätt är kroppen sjukt mäktig som kan känna så starkt att något inte stämmer. Synd bara att huvudet inte alltid vill inse läget lika snabbt.

  E 2017-04-03 21:34:53
  Svara
  • Svar på Es kommentar.

   så mycket igenkänning i detta. att man tror att man blivit galen. att personen aldrig skyndade sig. skyndade sig ALDRIG. så sorgligt.

   sandrabeijer 2017-04-03 22:21:50
   Svara
  • Svar på Es kommentar.

   Åh, känner också igen mig så mycket. Bodde med min kille, ställde upp så mycket för honom och var helt slut, mådde så dåligt och var deppig. Trodde det berodde på att jag tog så mycket ansvar i förhållandet och stod för den ekonomiska biten i förhållandet (snubben=konstnärstyp). En dag var jag på yoga och bara: alltså nej, detta stämmer fan inte. Hade en klump i magen som typ kändes. När han somnade samma kväll kollade jag hans sms och upptäckte minst en affär han hade. Detta var 3 dagar innan jul. Fy fan. Men det blir bättre! Och vilken lättnad det var att inse hur mycket man kan lita på sin magkänsla och att ens egen kropp finns där för en <3

   Therese Karlsson 2017-04-03 21:56:27
   Svara
 • <3!
  Fyfan vad fint skrivet.

  L 2017-04-03 20:52:30
  Svara
 • Stor kram <3. Du sätter verkligen ord på en känsla nästan alla upplevt.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-04-03 20:23:22 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Men åh.
  <3<3

  Ellen 2017-04-03 20:21:13 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • <3

  Linnea 2017-04-03 19:57:47
  Svara
 • Förhållanden ska vara jämställda för att båda ska vara lyckliga. Funkar inte om bara den ena ger! ❤️

  Anna 2017-04-03 19:41:19
  Svara
 • ❤❤❤

  Hannah 2017-04-03 19:32:11
  Svara
 • Vad gör man när ens livs kärlek har lämnat en? Han tappade bort sig själv för några veckor sedan. Han kunde inte längre känna något sa han. Jag gråter varje dag. Vi har haft ett underbart förhållande och nu kastar han bort allt. Våren är runt hörnet, fåglarna kvittrar men jag är helt död inuti. Ska jag behöva gråta hela våren och hela sommaren fastän det är då man ska vara som lyckligast. Vad gör man för att orka andas och helt enkelt inte bara ge upp?

  Madde 2017-04-03 19:13:25
  Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Mitt absolut bästa råd är att tänka att det verkligen är slut och inte leta efter något slags hopp om framtiden med den som precis dumpat en. Lättare sagt än gjort när man är ledsen och älskar honom fortfarande men att fokusera på sig själv och försöka tänka framtid, en bättre sådan med någon annan, är så viktigt. Att hänga kvar vid drömmar och förhoppningar är att förlänga smärtan. Visst kan par gå igenom kriser där man gör slut och sedan hittar tillbaka, det är lätt när man har blivit dumpad att vilja trösta sig med den tanken. Men håll inte fast vid såna drömmar, tänk verklighet så mycket som möjligt. Skulle en person som verkligen älskar en och vill vara med en göra slut, oavsett ”bra” anledning? För mig är svaret solklart nej. Ett annat tips är att inte ringa eller höra av sig på annat sätt. Att försöka få tröst eller svar av den som lämnat en är lönlöst. Efter varje kontakt får man antingen känslan av att ha blivit lämnad på nytt eller så har ett falskt hopp väckts. Hör inte av dig!! Jag själv fick rådet att ta bort honom från sociala medier men jag hade inte styrkan att göra det, nu i efterhand så tycker jag att det hade varit bra och besparat mig väldigt mycket smärta. Sök tröst hos folk du kan lita på och försök göra saker som du vet får dig att må bra även om du inte känner för det just då, tillåt dig att vara ledsen och svag men känn hopp för framtiden. Jag blev lämnad i november, två månader senare grät jag fortfarande varje dag, gick omkring med obeskrivlig smärta och det kändes hopplöst, jag trodde aldrig jag skulle bli glad igen. Sen ganska plötsligt började jag må bättre, utan att något särskilt hade hänt. Nu vågar jag påstå att jag är över honom. Håll ut, bättre tider väntar på dig där framme. Våga tro på det. Kram

   Liv 2017-04-04 10:34:44
   Svara
 • <33333 Herregud. Så vakkert og vondt. Pakket både hjertet mitt inn i et teppe og samtidig hugget til.

  caroline 2017-04-03 18:57:13 http://instagram.com/carolinekrager
  Svara
 • Fin tekst. Fine mandagsinnlegg

  Tale 2017-04-03 18:26:07
  Svara
 • Kram till dig.<3

  Tua 2017-04-03 17:38:15
  Svara
 • HEJHEJ JAG GILLAR INTE ATT LÄSA OCH TYCKER BÖCKER ÄR DÖDSTRIST MEN DINA MÅNDAGSTEXTER ÄR SÅ HIMLA FINA. DEN OM GRISFÖTTERNA<3333

  michelle 2017-04-03 17:37:43
  Svara
 • that’s the worst feeling.

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2017-04-03 16:53:06 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Fina, fina Sandra. Hoppas du mår bättre snart – det kanske går långsamt, långsamt och ibland halkar man till och faller pladask. Dagarna blir ljusare och snart är det vår på riktigt. Det är iaf ett som är säkert. Ta hand om dig!

  Agnes 2017-04-03 16:37:32 https://lifeinthemiddleof.com/
  Svara
 • När du skriver såna här texter är det som att man glömmer att andas när man läser

  Paulina 2017-04-03 16:12:00
  Svara
 • Slänger in en till kommentar om min värsta breakup, kanske kan trösta någon att allt kommer bli bra tillslut. Det var på min 25-årsdag, det var första gången jag hade riktiga vänner och skulle fira min dag med dem, jag var så jäkla glad. Äntligen skulle jag få fira ordentligt med vänner och inte vara ensam. Vi möttes i en park i London for att fira (där jag då hade bott i 5 år). Mina vänner var där och min pojkväns syskon. Men timmarna går och han dyker inte upp. Jag smsar och ringer, inget svar. Vi dricker öl i parken och låtsas att allt är bra. Det är ju min födelsedag, vi kan fira utan honom så länge tänker jag. Fortsätter ringa honom, inget svar. Börjar bli mörkt, inget svar. Vid typ 9 på kvällen messar han och säger att han är påväg, inget mer. Jag har sån jäkla ångest. Går från parken med hans brors flickvän till baren hon jobbar precis bredvid och fortsätter dricka och vänta där. Han kommer inte. 5 min efter midnatt dyker han upp. Han säger hej och låtsas som ingenting har hänt, men hela hans kroppsspråk skriker att jag är ett problem. Att jag är jobbig. Säger att vi ska gå. Påvägen ut gråter jag och han tar min hand. ”Jag fattar väl att du inte vill vara med mig, så varför håller du min hand för?” säger jag. ”Sluta nu” säger han. Jag är så jävla förstörd och trött efter den här dagen att jag inte ens orkar fråga mer under vägen hem, men jag vet ju. När vi kommer hem är jag så jäkla desperat att jag har sex med honom och hoppas det ska få honom att ändra sig. (!) På morgonen frågar jag om det är slut och han säger ja. På kvällen har han lagt upp massa bilder på sig själv på facebook tillsammans med en tjej från hans jobb. De kysser varandra. Alltså…. Att göra slut på det sättet han gjorde suger verkligen, men ibland fegar folk ur och gör dumma saker. Men att medvetet försöka såra mig dagen efter på det sättet kan jag aldrig förlåta eller förstå. Det ska läggas till att vårt förhållande var bra innan detta hände, så det var som en blixt från klar himmel. Kände mig verkligen så otroligt bortbytt, värdelös och LURAD. Men… idag har jag precis fyllt 30 och hade den lyckligaste födelsedagen i mitt liv med en ny pojkvän som verkligen är ett riktigt kap och min bästa vän. Han är en sådan person som kan väcka en mitt i natten bara för att få en att skratta. Jag väntade 4 år innan jag vågade träffa någon ny, och det var det värt. Jag reste själv varje födelsedag till olika ställen, tränade, lärde känna massa människor och hann bo i 2 nya länder under de åren. Nu är min självkänsla 100 gånger bättre och skulle aldrig låta någon behandla mig som den där snubben gjorde för 5 år sedan.

  Lil 2017-04-03 15:25:25
  Svara
  • Svar på Lils kommentar.

   Tack för den här texten och för att du ger mig hopp. Breakade med mitt ex för 3 år sedan och det var det värsta jag har varit med om. Nu fyller jag 29 om en vecka och har vrålångest pga fortfarande singel och en ständig rädsla för att alltid vara ensam. Ångesten har liksom blivit en del av mig och jag kan knappt minnas hur det är att vara lugn inombords. Jag hoppas att jag snart kommer att känna som du, att allt föll på plats tillslut!

   A 2017-04-03 21:44:21
   Svara
  • Svar på Lils kommentar.

   Herregud, vilken ryggradslös och feg nolla! Så himla bra att du blev av med honom <3

   Linnea 2017-04-03 20:05:27
   Svara
  • Svar på Lils kommentar.

   Åh vilken deppig kommentar!! Går igenom liknade som du gjorde, vad skönt att läsa att allt löser sig! Att det är värt väntan, och att man måste inse sitt eget värde. Ska också passa på att resa, bo i olika länder och bara ta hand om mig själv! Men framförallt fick jag upp hoppet om framtiden! Tack!

   Elvira 2017-04-03 16:19:28
   Svara
   • Svar på Elviras kommentar.

    Ja! Kom till Amsterdam. Alla ni som är ensamma eller vill resa någonstans men inte vågar helt själva, kom och hälsa på mig!! Jag kan aldrig vara med i ”nya kompis” inläggen eftersom jag bor i Holland men alla är så fina här inne och jag känner bara att om någon vill så finns ett litet systerskap i Amsterdam; alltså mig själv :D.

    Anna 2017-04-04 00:21:45
    Svara
   • Svar på Elviras kommentar.

    Gör det Elvira! Det kommer vara sååå värt det att bara investera i dig själv och göra allt du drömt om, vill du träffa någon senare så kommer det av sig självt till slut när du är som starkast. Kram på dig < 3

    Lil 2017-04-03 16:47:59
    Svara
   • Svar på Elviras kommentar.

    Peppig* kommentar!

    Elvira 2017-04-03 16:20:17
    Svara
 • Så otroligt stark skrivet… Men vet du, en del kommer aldrig någonsin till insikt, så vackert att du gjort det nu och nu kn du ta hand om dig igen.
  Kram Anna

  Ekenäsliv 2017-04-03 15:01:20 http://www.ekenasliv.se
  Svara
 • <3 tack.

  Bettina 2017-04-03 15:00:24
  Svara
 • Jag håller på med en serie inlägg om vilka bloggar jag läser och undrar om jag kan få använda några av dina bilder till länken till din blogg?

  Evelina 2017-04-03 14:57:43 http://evelina.itgirls.se
  Svara
 • Känner igen mig så i alla dessa känslor du beskriver. Innan mitt ex gjorde slut med mig var jag också olycklig och gjorde precis allt för honom. Strök hans skjortor, lagade mat när han var trött, köpte presenter, men ingenting hjälpte för felet var någon annanstans. Och sen står man där dum som ett fån och ännu olyckligare. Fy fan för när hjärtat går sönder.

  E 2017-04-03 14:12:47
  Svara
 • Men jag undrar Sandra: har du mått skit innan och inte vetat varför men fått stöd av honom eller av ett annat ex? Eller tror du att det är så att när man är oförklarligt ledsen på det sättet så är det helt enkelt förhållandet som är fel?
  Jag undrar för jag känner ofta så, men tror att min pojkvän gör alla rätt? Men tänk om jag inser i efterhand att det faktiskt var VI som var felet?

  Johanna 2017-04-03 12:57:55
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   alltså det är väl svårt att svara på men nej, det behöver absolut inte vara förhållandet som är fel. som tjej tror jag det är väldigt lätt att automatiskt härleda varje negativ känsla till ens förhållande, då vi lärt oss att ett förhållande ska vara det som skapar den absolut lyckan. om en då är olycklig fastän en är i ett förhållande, är det klart att vi tror att felet ligger där och inte någon annanstans. jag tänkte mycket över dessa sakerna när jag och min kille blev tillsammans, och vände och vred på vad felet kunde vara mellan oss. men sen kom jag på att den där känslan av ångest följer mig, och har följt mig, genom hela livet. det är något som finns inom mig oavsett omständigheter och det är klart, ibland gör den känslan det svårt att vara ihop men det behöver inte betyda att det är förhållandet som är felet. säger inte att det är såhär för dig också, men det kanske är något som du känner igen dig i? försök tänka också om din ledsenhet har uppstått under tiden du har varit ihop med din kille, eller om det också har existerat tidigare. puss hoppas det löser sig

   Ronja 2017-04-03 13:57:47
   Svara
   • Svar på Ronjas kommentar.

    Till Ronja; vill bara flika in och säga vilken bra och klok kommentar. Den träffade rätt, liksom.

    Carolina 2017-04-03 21:03:39
    Svara
   • Svar på Ronjas kommentar.

    Håller med dig Ronja!
    Det jag tror är sant dock är ju när man mår skit och ens partner backar. Tittar ned på en. Vill inte plocka upp en. Då sjunker man ju bara ännu längre ned samt blir svinrädd för att bli lämnad.
    Johanna jag tror inte alls det behöver vara något knas med din relation. Man mår dåligt av så många saker och det är svårt att må dåligt när man är så nära en person.

    Agnes 2017-04-03 14:45:38
    Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Om du føler slikt ofte er det nok noe i forholdet som er feil.. tenk på det som å være sammen med noen helt ok venner som sier ting som, når skal du egentlig få orden på livet ditt? Eller å være med venner som er GØY GØY GØY! Var i sju år sammen med en vakker, snill og smart fyr. Men det var ikke rett for meg. Vi var ikke rett. Kom deg videre. Hans fremtidige og din fremtidige kjæreste går rundt og leter etter dere!

   Synne 2017-04-03 13:45:44
   Svara
   • Svar på Synnes kommentar.

    Tack hörni ❤️. Verkligen. Fattar såklart att ingen kan veta hur det är i mitt fall men tack för era erfarenheter.
    Deppigt som du skrev Ronja att ”känslan av ångest följer efter mig” men jag förstår vad du menar och inser att det nog är så för mig också. Dock har jag en teori om att jag faktiskt LÅTER mig själv vara ”fysiskt” ledsen (=låter mig själv ligga och hysterigråta oftare t.ex) nu när jag är ihop med min kille för jag vet att han tröstar. När jag varit singel och ledsen har det ju inte varit lika ”givande” att släppa fram ledsenheten (i de fall det fått att styra lite såklart) pga ingen funnits där fysiskt på samma sätt.
    Hursomhelst, snackade faktiskt med min kille om detta igår kväll (utan att förklara helt) och han sa typ ”jag vill hjälpa dig alltid, ännu oftare än jag kan”. Och det kändes bra. Somnade gott. ?
    Puss på er finisar!

    Johanna 2017-04-04 08:04:30
    Svara
 • <3

  malin 2017-04-03 12:07:08
  Svara
 • Så himla fin text. Älskar måndagsinläggen.

  Anna 2017-04-03 12:04:53
  Svara
 • Påminner lite om lemonadevideon de första låtarna <3

  Emma 2017-04-03 11:37:55
  Svara
 • Oh, så smärtsamt.

  Hey Emelie 2017-04-03 11:31:43 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Åh gud vad det kändes i hjärtat. Brutal igenkänning och trots att det har gått flera år så känner jag mig fortfarande arg. Du skriver så fantastiskt bra.

  Linnea 2017-04-03 11:31:13
  Svara
 • Den här texten gick rakt in i hjärtat på mig!

  Nina 2017-04-03 11:30:12
  Svara
 • Aj <3

  H 2017-04-03 11:19:08
  Svara
 • Du får en att känna så sjukt mycket genom dina texter, kan bara säga WOW.

  Tina 2017-04-03 10:43:21
  Svara
 • Så mycket tårar, så himla sorgligt men samtidigt så fint skrivet.
  Håll huvudet högt, du är better off now.

  Mici 2017-04-03 10:39:18
  Svara
 • Sandra, du är en otrolig människa.

  Hanna P 2017-04-03 10:38:57
  Svara
 • vill krama alla som hade det sådär en gång, även jag. det är så sorgligt och svårt.

  rasha 2017-04-03 10:38:56
  Svara
 • Åh. Mitt var också en total chock. Fast än han slutade vilja duscha ihop, inte ville kyssa mig på min födelsedagsfest. Grät varje kväll i sängen i ett halvår. Han slutade trösta mig även där. För mig var det otänkbart trots att det sakta höll på att bröt ner mig. Tjena hjärnan va göru

  hannah 2017-04-03 10:33:08
  Svara
 • Så vackert och smärtsamt skrivet. Igenkänningsfaktorn är hög. Tack för att du delar med dig! <3

  Andrea 2017-04-03 10:31:33
  Svara
 • this really makes me want to cry (i am at work so i try not to) – i relate to this so much and don’t know what to do. i’ve been crying in the shower at home and in the bathroom at work for months and don’t know why. my boyfriend doesn’t say he can’t or won’t help – quite the opposite, he says he will do whatever it takes to make me happy again but then nothing happens. everyone’s just busy and tired and forget these things. i find it near impossible to even say it out loud, that i am unhappy because it’s so hard to find any reason for it being so. but i am and that means that something has to be done but it’s just so hard to know what’s right. it’s painful and tiring but i try to think it’s also good somehow, that it will make things go forward and maybe any change that might come is good.

  Tuulikki 2017-04-03 10:25:10
  Svara
 • Alltså Sandra, jag dör ju. <3

  Pauline 2017-04-03 10:01:09
  Svara
 • Jag har varit där jag med, och det tog ett år att inse att det var på grund av vår relation som jag var olycklig. Inte för att han var en dålig person, för det var han inte, men vi var bara inte rätt för varandra och det gjorde mig olycklig.

  Det tar ibland tid att erkänna för sig själv vad man behöver göra. Särskilt när man mår psykiskt dåligt. Då blir det som att man håller fast vid relationer bara för att inte behöva vara ensam. För jag trodde inte att jag var stark nog att vara utan honom. Men det var jag ju såklart. Du likaså 🙂

  Nu kommer våren och snart kommer all misär vara ett minne blott! Kram på dig

  Christine's Stories - Cape Town Edition 2017-04-03 09:53:01 http://finest.se/christinestories
  Svara
 • Så vackert och ömtåligt skrivet. Det finns för många douchebags där ute. Och skippa tinder, en mer destruktiv plats är svår att finna.

  Isa 2017-04-03 09:49:54
  Svara
 • Fint og veldig sant…

  Hvorfor er det så vanskelig å gjøre det slutt? Være ærlige med hverandre?
  Tenk så mange bra folk som nå sitter fanget i dårlige forhold. Holdt hostage av en de tror elsker en. Mens en i stedet kunne vært fri. Om alle som ikke hadde det bra sammen, var single i stedet, tro hvor mye bra single mennesker det hadde vært der ute! Nå går de fleste sjeldent videre om det ikke er for at en annen kommer inn i bildet.. Så feigt! Men tror vi er helt analfabeter i å gjøre det slutt.

  Nå hadde jo dere noe veldig fint på gang. Mange jenter her i Oslo ser på menn som er i forhold som fritt villt… At det gir bare mer kred om en klarer få en opptatt fyr på kroken… En ren ego tripp! Hvordan skal en snakke om dette?

  Blir jenter oppdratt til å gå vekk fra menn i forhold? Tre av mine beste venninner har vært med menn i forhold. De legger hele ansvaret over på fyren. Men er det virkelig rett?
  Hvordan gjør en det slutt på en ok måte?

  line 2017-04-03 09:34:10
  Svara
 • Det viktigaste du kan göra nu är att vara ensam ett tag. Visst, hångla runt och sådär, kanske ha lite kul på Tinder, men att slänga sig in i nästa förhållande är verkligen helt idiotiskt. Jag blev singel sent en vår för 2 år sedan och när sommaren kom hade jag lyckats bli kär igen. Men jag var alldeles för skör, alldeles för på, blev totalkrossad av denna man, men efter det hade jag äntligen lärt mig min läxa… jag skaffade PT på gymmet, tränade, åt vad jag ville när jag ville, träffade kompisar och familj så mycket jag hann och orkade och sket i det där jävla Tinder. Jag lärde mig att leva ensam. När nästa vinter kom sprang jag in i vad jag TROR är mannen i mitt liv. Nu har vi bott ihop i ett halvår och jag har nog aldrig varit så lycklig som jag är just nu. Och jag letade fan inte ens.

  R 2017-04-03 09:33:41
  Svara
 • Så fint < 3

  Lil 2017-04-03 09:31:36
  Svara
 • Åh Sandra <3

  Erika 2017-04-03 09:11:05
  Svara
 • <3

  Anette 2017-04-03 09:10:59
  Svara
 • Är sååå glad att du är författare så ännu fler än vi bloggläsare får läsa vad du skriver.

  Frida 2017-04-03 09:02:29 https://husrappet.wordpress.com/
  Svara
 • Åh Sandra <3

  Victoria 2017-04-03 08:58:05
  Svara
 • Så vackert och starkt beskrivet! Vi kan bara bestämma vad vi ska göra med den tiden vi får här i livet. Gör det bästa av det! <3
  kram
  Emma

  emblas.se 2017-04-03 08:51:53 http://www.emblas.se
  Svara
 • Assåå fyyy. Ingen man! Stay strong <3

  Reb 2017-04-03 08:37:59
  Svara
 • Sandra! Denna text, omg. Alltså det är de bästa! På riktigt. <333333

  Och känner mig ibland olycklig, och när jag säger till honom svara han oftast "vad har du att vara olycklig över, du har ju allt", och då gråter jag för mig själv och känner mig girig och bortskämd. Hoppas det går över.

  Caroline 2017-04-03 08:32:08
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Vilken märklig sak att säga till någon man älskar? Dumpa honom. Gråta själv kan du ju göra utan honom!

   Anna 2017-04-03 19:38:25
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Hej Carro! Helt sjukt sagt av dem. Snacka om att de inte vill lyssna. Klart man kan må piss fast man har allt materiellt.

   Emma 2017-04-03 11:40:49
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Hallå, Caroline. Jag hoppas att han är en gullig person, och att inte det där är lika illa som det låter. Det där är inte ett okej svar om man är olycklig och ber om hjälp. Man kan faktiskt vara olycklig även om man har allt, allt, allt. Det är det som är olycklighet, den är inte rimlig eller resonabel. Du är inte girig, eller bortskämd, och du skall aldrig behöva gråta för dig själv <3333

   Hoppas du kan hitta någon annan att prata med, som inte ger dig ett sånt lumpet svar, utan sätter sig mittemot dig, tar dig i båda händerna, och säger: "Okej, berätta mer om hur det känns, så lyssnar jag jättenoga."

   Julia 2017-04-03 08:42:08
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Du är varken girig eller bortskämd. Du förtjänar att vara lycklig! <3

   Lina 2017-04-03 08:41:35
   Svara
 • Sitter med en flodvåg av tårar i ögonen nu. Hur du lyckas formulera det mest smärtsamma på detta vackra vis är beyond me.

  Linda 2017-04-03 08:31:01
  Svara
 • <3

  Agnes 2017-04-03 08:30:46
  Svara
 • satt på jobbet när jag läste och tappade verkligen bort mig i denna text, glömde nästan var jag befann mig. mycket bra betyg!

  elise 2017-04-03 08:25:22 http://instagram.com/eliselisenslice
  Svara
 • <3 <3 <3 <3 <3

  marire 2017-04-03 08:24:58 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • <3

  Linda 2017-04-03 08:04:05
  Svara
 • Ingen skriver som du. Så himla vackert.

  D 2017-04-03 07:45:21
  Svara
 • <3

  Annie 2017-04-03 07:42:18
  Svara
 • <3

  beata 2017-04-03 07:38:24 http://radarcollective.com/beata/
  Svara
 • Jag relatera ohyggligt starkt. Hur man nu i efterhand reviderar.

  F 2017-04-03 07:37:33
  Svara
 • Dem här texten gick rakt under huden på mig. Fy fasen vad bra du är <3

  Elin 2017-04-03 07:25:14
  Svara
 • Dina måndagsinlägg nuförtiden är fantastiska på det där plågsamma viset. De känns på ställen i mig där jag inte visste att de kunde kännas. Det är som om du varje måndag öppnar upp dörren till ett rum i min varelse som jag inte visste att jag har, men som jag behöver. Tack!

  Svara
 • så hjärtskärande vackert! tack för att du delar med dig av dessa texter! all kärlek till dig!

  Greta 2017-04-03 07:23:30
  Svara
 • Wow ♡♡♡

  Moa 2017-04-03 07:09:22
  Svara
 • HERREGUD vilken text! ❤❤

  Alina 2017-04-03 07:01:27
  Svara
 • Så krossande vackert. Så mycket kärlek till dig Sandra <333

  Sofia 2017-04-03 06:55:41
  Svara
 • Det här kan vara din bästa text cirka någonsin.

  julia 2017-04-03 06:51:47 http://mockajulia.blogspot.com
  Svara
 • Ja,ofta förstår man inte förrän efteråt vad som faktiskt hände när det väl hände. Vissa saker behöver nog så mycket tid att man aldrig kommer ha chansen att se det från distans. Men det är åtminstone en liten tröst att vi blir äldre och visare för varje år tycker jag.

  ellen 2017-04-03 06:51:37
  Svara
 • Så oändligt mycket kärlek till dig! Du förtjänar det bästa i världen ska du veta.❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Kajsa 2017-04-03 06:33:40
  Svara
 • Hej fina tack för att du delar med dej av dina känslor. Så öppet o det ger så mycket. Önskar dej en fin o solig vecka kramis. Ta hand om dej.

  Maria 2017-04-03 06:29:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!