a guide to new york.

GUIDEN SENAST UPPDATERAD 15 SEPTEMBER 2016.

Här kommer min megalånga guide över staden jag älskar. Jag har försökt göra den så strukturerad som möjligt och delat upp det i sex kategorier. Favoritområden, äta, dricka, shoppa, annat kul och bra att veta. Jag delade också upp varje kategori i stadsdelar så att det blir enklare att hitta allt och förstå sammanhang och så. Oki? Då kör vi.
.

MINA FAVORITOMRÅDEN.
Jag hänger mest på en horisontell remsa i Downtown som är ungefär gatorna under den 20:e gatan och ovanför Canal Street. Där är det skyskrapsfritt och husen är mindre och äldre, det finns fler små mysiga butiker, caféer och restauranger. Därför kommer 95% av mina tips handla om den delen på Manhattan, just för att det är där jag och mina vänner bor, där jag jobbade och där jag tillbringar större delen av mitt liv. Mitt största tips till en oerfaren New York-besökare skulle vara att inte boka hotell ovanför typ 30:e gatan. Central Park är vackert och självklart har Midtown, Upper West och Upper East etc. sin charm också, men jag lovar att ni kommer vilja tillbringa majoriteten av er tid här nere eller i Brooklyn.


Lower East Side
Lower East Side ligger, som man säkert förstår på namnet, i nedre delen av Manhattan på östra sidan. Jag bodde här i ett år och älskade det. LES är känt för sina många barer och på helgkvällarna är det alltid fullpackat med folk på gatorna. De har även massvis med små restauranger, indieklubbar och second hand-butiker.


East Village
East Village ligger ovanför Lower East Side (gränsen går vid Houston Street) och är ett litet hipstermecka. Här har alla hatt och konstiga jeansvästar och hundratals second hand-affärer trängs med uteserveringar och små parker.


Nolita
Nolita betyder North of Little Italy och ligger mellan Lower East Side och Soho. Nolita är inte större än ungefär fyra gator. Den här stadsdelen brukar man allra först förälska sig i när man kommer hit just för att den är så lätt att älska. Det är litet, sött och snällt med hög modegrad. Här hittar du klädaffärer med lokala designers, fik fullproppade med semikändisar och streetstyle-fotografer som väntar på fashionistas i varje hörn.


Soho
Soho är stora shoppingstadsdelen. Här hittar du miu miu, prada, kate spade, anna sui, barneys, små affärer, stora affärer, second hand, caféer att vila fötterna på, tjusiga hotell och små pizzerior. Fastän det inte är så jättestort tar det tid att ta sig genom, jag skulle nog viga en hel dag åt shopping här. Var beredd på att trängas med typ hundratusen turister på gatorna runt Broadway.


West Village & Greenwich Village
West Village börjar där Soho tar slut, inte helt säker på exakt gata men jag tror det är 6:e avenyn. West Village & Greenwich är som New Yorks Paris. Här är gatorna smala och kringelkrokiga, med träd vars grenar lutar sig ner mot trottoarerna. Överallt finns små bagerier, fiskaffärer, delikatessbutiker och caféer. Här bor jag. Det är svårt att veta vad som är West Village och vad som är Greenwich tycker jag för de flätas liksom lite ihop med varandra så de får stå ihop i den här guiden.


Williamsburg & Brooklyn
Promenera över den stora rosa bron från Lower East till Brooklyn så hamnar du i Williamsburg (eller ta tunnelbanan till Bedford Ave). Här är husen rosa, gröna, blå och gula, nästan varenda butik är second hand och varannan kille har Ray Bans och truliga läppar. Här hittar du barerna med de stora hemliga innegårdarna, evighetsloppisar, takrestauranger och spontana liveuppträdanden på gatan.
.

ÄTA

Lower East Side.

Schillers
131 Rivington St
Äter frukost här nästan vareviga helg. Deras croque madame med gruyere ost alltså. Dör. Är även megatrevligt på kvällarna och ägaren brukar bjuda på whiskey. Mac&cheesen är strålande och så beställer man vinet genom att välja mellan cheap, decent och good. Lite dålig akustik, så inte bra om man är för många för då hör man inte varandra.

Gentlemans Farmer
40 Rivington St (mellan Forsyth & Eldridge St)

Avlång liten restaurang med mysig belysning som serverar bland annat bisonoxe och struts (?).


Meatballshop
84 Stanton Street (mellan Allen och Orchard)
Köttbullsrestaurang där man bygger ihop sin egen rätt genom att ringa in med en tuschpenna på menyn vilka slags köttbullar, vilken kolhydrat, vilken side etc man vill ha. Rekommenderar de vegetariska bollarna med parmesansås och spaghetti.

Clinton Street Baking Company
4 Clinton Street (mellan Houston St och Stanton St)
Är kända för sin frukost. Kom i tid och var beredd att få vänta i i alla fall två timmar. Pannkakorna med sirap och ägg&bacon är det som gäller.


Freemans
8 Rivington St (mellan Chrystie och Bowery)

Amerikansk mat, mycket köttbaserad, i en rustik miljö med uppstoppade djur och fladdermöss i glaskupoler. Lova mig att beställa kronärtskocksdippen som förrätt. Den är am-az-ing. Restaurangen ligger i en asmysig instagramvänlig alley. Extratips: har en klädaffär+herrfrisör med samma namn bredvid restaurangen som killar gillar.

Tiny’s Giant Sandwich Shop
129 Rivington St (mellan Norfolk och Essex)
Litet mackställe med stora mackor. Jag gillar den med mozzarella, pesto och svamp. Bra för bakismagar.

.

East Village.

Lucien
14 1st Ave (vid 2nd St)
Romantiskt franskt ställe med sjukt god hummerpasta och anka. Man får plats många och personalen bryter på franska. Ligger absolut på en fem-i-topp-lista över mina favoritställen i New York.

Momofuko Noodle Bar
171 1st Avenue
Här går det undan när du väl satt dig, och du kan behöva vänta på ett bord någon halvtimme eller två, men det är det värt. Deras ramen är legendarisk. Prova även pork bunsen till förrätt.

Fuku
163 1st Avenue
Momofukos take-awayställe fem dörrar bort från noodle baren. Här äter man fried chicken burgers asian style.

Luke’s Lobster
93 East 7th Street (mellan Ave A och 1st Ave)
Lobster rolls är hummer i korvbröd med varmt smör och på Lukes serverar dom de godaste i hela New York tycker vi. Beställ ”sea of maine” så får du en med räkor, en med krabba, en med lobster plus två stora hummerklor. Glöm inte att nämna att du vill ha utan majonnäs om du inte gillar det.

Mud
307 East 9th Street (mellan 2nd Ave & 1st Ave)

Organiskt lunch- och caféställe.


Panna II
93 1st Ave (mellan 5th st och 6th st)
På första avenyn ligger den här hysteriska indiska restaurangen. Maten är sådär men ändå värt att gå till för restaurangen är på 15 kvadratmeter, längs med taken hänger det så mycket blinkande chilifrukter, julbelysning och skyltar i neon att du är tvungen att böja dig när du går till ditt bord. Hög indisk musik spelas och ungefär var femtonde minut fyller någon år. Då sätts det på en indisk technoversion av Happy Birthday och alla ska ställa sig upp och klappa i händerna. De har inget sprittillstånd så ta med dig ditt eget vin.


Supper
156 East 2nd Street (mellan Ave A & Ave B)
Trevlig italiensk restaurang där jag firade min födelsedag förra året. Min favoritpasta är den med parmesan, olivolja och färskpressad citron.


Gemma
335 Bowery (mellan east 3rd St & east 2nd St)
Flott italiensk restaurang på Bowery. Man kan inte boka bord så kom tidigt. Både pastan och pizzan är heaven. Kändistrångt.
.

Nolita.

Habana
17 Prince Street (vid Elizabeth St)

I korsningen Prince och Elizabeth street ligger den kubanska restaurangen Habana. Du måste äta de chili-och ostmarinerade majskolvarna till förrätt, så goda. Gå dit strax efter sju-åtta, sätt er på listan, gå till någon bar i närheten och ta en drink så har ni ett bord till nio.

Rubys
219 Mulberry St (mellan Prince och Spring)
Australienskt restaurang i Nolita. Kända för sina Sweet chili-hamburgare. Jag äter nästan alltid och jämt kycklingpastan med soltorkade tomater, en av de bästa pastorna jag ätit. Lika bra ställe för frukost och lunch också.

new york.
Rintintin
14 Spring Street
Inte ätit här men väldigt najs barhäng eller kaffehäng i Nolitas finaste hörna. Alltid fullt om kvällarna.

Tacombi.
267 Elizabeth Street & 255 Bleecker Street (samt 3 fler ställen, finns på hemsidan)
Taqueria med location i Nolita och West Village. Extremt visuellt snyggt, samt snabbt, enkelt och stimmigt. Den i Nolita är större och perfekt att sitta och jobba ifrån eller ta en längre fika/aw, den i West Village har mer middagsfeeling. Jag gillar deras ceviche.

Cafe Gitane
242 Mott Street (mellan Prince & Houston)

Fransk bistro som serverar mackor, sallader och annat smått och gott. Här hittar man alltid någon som är svensk och någon som är kändis. Merguezen med cous cous är min favorit. Även trevligt för en eftermiddagsdrink, Kir Royal!


L’Esquina
114 Kenmare St.

”Hemlig” mexikansk tapasrestaurang. På utsidan ser det ut som en kiosk, men om man går in och följer en servitör nerför en trappa hamnar man på en magisk liten plats. Man måste boka tre veckor i förväg ungefär, fast ibland kan man ha tur.


L’Asso
192 Mott Street (vid Kenmare St)
Hur goda pizzor som helst. Jag gillar den med mozzarella, gorgonzola, tryffelolja och lök. Har även chipspizza.


Uncle Boons
7 Spring St
Thairestaurang i Nolita som har en stjärna i Guide Michelin. Godast är förrätterna, beställ många att dela på. Färgglatt, festligt och low-key, gå hit innan du ska ut på festen vetja.

Soho.

Antique Garage
41 Mercer Street (mellan Broome St & Grand St)

Serverar brunch i turkisk tappning till tonerna av Edith Piaf. Ganska trevligt för barhäng för den delen också.

Balthazar
80 Spring Street (mellan Crosby St och Broadway)
Ett av de flottaste och bästa ställen i stan. Här sitter familjer från Upper East, tjusiga kärlekspar och viktiga businesspersoner. Helt sanslöst mysigt också och maten är så god (men dyr). Bra att gå till om något särskilt har hänt, typ en födelsedag eller förlovning eller något. Även himlans trevligt för brunch. Man måste boka tre veckor i förväg ungefär.

Mooncake
28 Watts St (vid Thompson St)
Favoritlunchstället när jag bodde här. Deras wonton-soppa med nudlar skulle jag kunna leva på.

Olive’s
191 Prince St

Café där man kan inte sitta ner men vill man äta en snabb lunch en dag så har de den godaste mackan ever. Den stenugnsbakade surdegsmackan med rostade shitakesvampar, soltorkade tomater, ricottaost, ruccola och krasse. Beställ den för guds skull.

boil
The Boil
17 Waverly Place (och 139 Chrystie St)
Skaldjursrestaurang där du köper skaldjur i halvkilo som sedan serveras i plastpåsar marinerad i valfri sås. Vi åt kungskrabbeklor dränkta i vitlök och smör med mac&cheese och papayasallad som side och  typ DOG. Räds inte av att det är lite turistigt, det är verkligen gott (och prisvänligt). Finns både på Lower East Side och i Greenwich Village. Vi var på den senare.
.

West Village och Greenwich Village

Spotted Pig
314 W 11th St (mellan Hudson St & Greenwich St)
Den här engelska puben har en stjärna i Guide Michelin. De är kända för sin hamburgare med roquefort men allt annat på menyn är lika gott tycker jag. Övervåningen har en finfin bar.

Hudson Clearwater

447 Hudson Street (vid Morton St)
Restaurang som ligger gömd bakom en dörr som ser ut att leda till ett soprum. Men öppnar man den hamnar man på en liten utegård och alla servitörer ser ut som franska skådespelare. Har vanligtvis bara fyra saker på menyn i ovanliga men himla bra kombinationer.

Mary’s Fish Camp
64 Charles Street (mellan 4th St & Bleecker St)
Fiskrestaurang med jättegoda pilgrimsmusslor och annat från havet.

Snack
63 Bedford St (vid 7:e avenyn)
Grekisk ställe, passar bra för både lunch och middag. Älskar deras citronsoppa. Prova det grekiska kaffet efter maten som smakar sirap.

Jack’s Wife Freda
224 Lafayette St (soho) & 50 Carmine Street (West Village) 
Känt brunchställe som finns både i Soho och West Village. Väldigt gullig meny formmässigt om man gillar sånt. Rekommenderar deras croque madame och sallader.

Joseph Leonard
170 Waverly Place (vid Grove St)
Finfin skaldjurs-och fiskrestaurang i ett gulligt hörn av West Village.


Jeffrey’s Grocery
172 Waverly Place (vid Christopher St)
Romantiskt ställe med god hummerpasta. Ett av mina topp 5 ställen i New York.

Magnolia Bakery
401 Bleecker St (mellan Perry St & 11th St)
Precis bredvid Marc by Marc Jacobs affären på bleecker street ligger det klassiska cupcakesstället känt från exempelvis Sex and the City. Kön brukar sträcka sig upp mot 30 meter på lördagar och man får inte köpa mer än tolv muffins åt gången. Vilket är ju i och för sig fint. Gå alltså hit för bakelser och helst då en vardagskväll för att undvika kön.

photo_2

Buvette
42 Grove St (vid Bleecker Street)
Fint franskt litet ställe som är absolut på topp tre-listan av mina favoritställen i New York. Allt kommer i miniatyr, från menyerna till tallrikarna och de serverar sjukt god coq au vin och råbiff men lika god frukost med nybakat bröd, scrambled eggs och drömmig olivolja ringlad över mmm. Tyvärr mycket kö nuförtiden, så bered dig på att vänta på ett bord.

Tartine
253 W 11th St, New York (korsningen W 4th street)
Gullig franskt bistro i en av de vackraste korsningarna i West Village. BYOB = bring your own booze. Alltså, vill du dricka vin till middagen får du ta med dig eget, och så har de vinglas och så.

photo_1

Saigon Shack
114 Macdougal St
Superbra och billigt vietnamesiskt lunch-hak. Deras sallad med vermicelli noodles och tofu är magisk.


The Little Owl
90 Bedford Street
Rätt flott restaurang med mysig känsla och enorma fönster i hjärtat av West Village. Obs på att det ligger i Vänner-huset! De är kända för deras burgare men har även annat fint på menyn (och god frukost!). Kan ibland va svårt att få bord, men värt att testa.

Extra Virgin
259 W 4th St (vid Perry St)
God mat (mycket fisk&skaldjur) med spännande kombinationer men framförallt en jättemysig uteservering längs med gatan, perfekt för eftermiddags-prosecco.

Corner Bistro
331 W 4th St (vid jane street)
Bar/pub öppen jämt. Har goda burgare som de serverar natten igenom (bra fyllekäk alltså, om man är på det humöret).

Red Farm
529 Hudson St (korsningen Charles Street)
Hipp kinesisk restaurang på två våningar med mysig inredning med lång väntekö när man satt sig på kvällens lista (bra att tänka på så man inte går dit superhungrig). Det är rätter man delar på – dock väldigt dyrt. Mitt tips är att strunta i varmrätterna som ändå inte var så roliga och beställa många av de supergoda förrätterna. Rekommenderar pacman-dumplings, formade som spökena i Pac Man.

photo

Grounded
28 Jane St (vid Greenwich Ave)
Wifi-cafe belamrat med studenter och frilansare. Billigt kaffe och snabbt internet.

Tacombi.
267 Elizabeth Street & 255 Bleecker Street (samt 3 fler ställen, finns på hemsidan)
Taqueria med location i Nolita och West Village. Extremt visuellt snyggt, samt snabbt, enkelt och stimmigt. Den i Nolita är större och perfekt att sitta och jobba ifrån eller ta en längre fika/aw, den i West Village har mer middagsfeeling. Jag gillar deras ceviche.

MEATPACKING DISTRICT.

Gansevoort Market
52 Gansevoort St
Mathall i Meatpacking med många olika små restauranger och fik. Om man är ett gäng med flera viljor kan man köpa från olika ställen och sedan sätta sig tillsammans. Eller så placerar man sig bara på en barstol på ett hak man gillar. Jag rekommenderar lobster rollsen på Ed’s Lobster Bar.

Fatty Crab
643 Hudson Street
Asian fusion-meny med umamismaker upphöjt i tio. Inte särskilt fancy men väldigt gott. Rekommenderar pork bunsen och kokosriset. Lätt att få bord om man är ganska många.

Williamsburg.
Fette Sau
354 Metropolitan Ave (mellan 4th St & Havemeyer St)
Kött&BBQ-paradis. Förbered dig på lång kö så kom i tid.


Smorgasburg
Se location på hemsidan.
Matmarknad i Williamsburg som huserar utomhus på sommaren och inomhus under vintern. Som ett loppis för en foodie där alla rätter är små och billiga så att man prova många olika.

Meatballshop
170 Bedford Ave (mellan n 7th st & n 8th st)

Köttbullestället på Lower East och West Village finns också i Williamsburg. Här är lokalen lite större men var ändå beredd på att vänta ett tag på bord.


Juliettes
135 N 5 th Street
(mellan Bedford Ave & Berry St)
Juliettes ligger i korsningen Bedford street och North 5th street. Mysigast är att äta på taket. De serverar klassisk fransk mat.


DuMont Burger
314 Bedford Avenue (mellan s 1th st & s 2th st)

Bästa hamburgaren i New York.

Rabbit Hole
352 Bedford Avenue (mellan 5th St & 4th St)

Mysigt café att till exempel äta frukost på. Deras bagels med kapris och cream cheese är super.


El Almacen
557 Driggs Ave (mellan 6th St & 7th St)
Argentisk restaurang som har det godaste köttet i stan. Det tycker i alla fall samtliga av mina köttfrälsta vänner. Beställ entraña. Är du ingen stekfantast är paellan himla god. Och just ja, tryffelpommes fritten för gudars skymning.


Nitehawk
136 Metropolitan Ave (mellan Wythe Ave & Berry St)
Bio där man kan äta hamburgare och annat samtidigt som man tittar på film.


Moto
394 Broadway (mellan Hooper St & Keap St)
Den mest romantiska restaurangen jag vet. Litet och trångt och underbart. Ett band står och spelar och sjunger sånger från fyrtiotalet hela kvällen. Det är så smärtsamt fint och det känns som att man är med i sin favoritfilm.

Walter Foods
253 Grand Street (mellan Driggs Ave & Roebling St)
En av Williamsburgs bästa restauranger. Mysig med mycket god mat som har fin bakgård för sommaren.


Miss Favela
57 S 5th St (mellan Kent Ave & Wythe Ave)
Brasiliansk liten bistro som ligger under Williamsburg Bridge. Livemusik, caipirinhas, sambadans och perfekt belysning.

Roebling Tea Room
143 Roebling St (mellan Hope St & Metropolitan Ave)
Flott hipsterrestaurang med uppdaterade klassiker på menyn, själv åt jag råbiffen med rostade kikärtor i. Väldigt mysigt därinne, men skramligt så kanske inte bra för stora sällskap.

The Diner
85 Broadway Brooklyn, mellan Berry St & Wythe Ave
Restaurang precis under bron i en gammal tågvagn. Menyn uppdateras typ dagligen och har varit god och kreativ varenda gång jag varit där. Mycket hipstertätt

BED-STUY, Brooklyn
new york.
Saraghina
435 Halsey St, Brooklyn.
Italiensk restaurang (+ lite tapas och annat) i Bed-Stuy, Brooklyn. Fin innegård, roligt klientel, mysigt häng. Är du i krokarna, gå hit. Trevligt alla tider på dygnet.

.

Chinatown


Chinese Mission Food
171 E Broadway New York
Så HIMLA fin kinesisk restaurang i Chinatown som ser ut att vara hämtad ur Twin Peaks. Man beställer 3-4 rätter att dela på. Rekommenderar kycklingvingarna med sichuanpeppar och fried rice med kokos och hummer. Behövs bokas innan.
Joes Shanghai
9 Pell St (mellan Bowery & Doyers St)
Känd dumplingsrestaurang med lång kö. Servitörerna är otrevliga, belysningen är lyxrör och du får notan direkt när du beställt. Men deras soup dumplings. Omnom.
.

BAR&KLUBB

Lower East Side.


Attaboy
134 Eldridge St.
New York har många speak easy-barer (alltså såna som man inte ser om man inte vet om dem), här är ännu en. Man får knacka och bli insläppt. Väl inne hamnar man i ett avlångt rum med en lång bar, mysig stämning och trevlig personal. Finns inga menyer utan säg vad du vill ha och du kommer få det.

Back Room
102 Norfolk St (mellan Delancey St & Rivington St)
En hemlig bar där man får ta sig genom massa olika dörrar för att till sist komma fram till en bar som ser precis ut som ett vardagsrum hos en rik gammal dam. Man dricker drinkarna ur kaffekoppar och ölen ur papperspåsar. Gå hellre en vardag än en helg pga trevligare folk då.

The Bowery Hotel
335 Bowery, (mellan east 3rd St & east 2nd st.)

På Bowery’s terass är det nästan jämt någon slags gratisfest, modeståhej eller bara trevliga människor. Tillräckligt roligt för att stanna hela natten. Ibland behöver man dock ett lösenord för att komma in. Baren på nedervåningen är också himla bra (men rätt dyr).

Nurse Bettie
106 Norfolk St (mellan Delancey St & Rivington St)
Liten burleskbar som har uppträdanden på torsdagar. Ägs av en asiatisk madame i fyrtioårsåldern som har det briljanta burlesknamnet Asian Sextasian.


Home Sweet Home
131 Chrystie St (mellan Broome St & Grand St)
Dansant indieklubb.


Casa Mezcal
86 Orchard St (mellan Grand St & Broome St)

Mescaleria som har gräshoppesalt på kanten av sina beska och sura (och goda) drinkar. Väldigt fint därinne och är trevligt för middag också.

Chloe 81
81 Ludlow St (mellan Broome St & Delancey St)
Liten källarklubb som antingen har proppfullt eller en person som sitter vid baren. Man får chansa lite.

Sweet Paradise
14 Orchard St (vid Allen St)
En liten avlång klubb där de spelar indiehits och man får en whiskey och en öl för fem dollar.
.

East Village.

Anyway
32 E 2nd St (vid 1st St)

Liten rysk bar med livemusik. Förra gången jag var där sjöng en kvinna i femtioårsåldern Dusty Springfield med sådan känsla att hon stod på knä i refrängerna. Ville typ gråta för att det var så fint.

Cabin Down Below
110 Ave A (vid e 7th st)

Fantastisk liten klubb med många små rum. Den är ganska omöjlig att komma in på, har kommit in kanske 4 gånger av 10. Man måste se jätteviktig ut, sträcka på ryggen och säga hello med säker min till dörrvakten. Är man väl inne vill man inte gå därifrån.

Beauty Bar
St 231 E 14th St (mellan 2nd Ave & 3rd Ave)

En klubbkedja där man både kan dansa och fixa håret och naglarna om man vill. Glitterväggar och Smiths i högtalarna.


Sing Sing Karaoke
9 st Marks Place (mellan 3rd Ave & 2nd Ave)
Boka ett rum och sjung tills de stänger klockan fem på morgonen!
.

Nolita.


Sweet and Vicious
5 Spring St (mellan Bowery & Elizabeth St)

Beställ frozen margaritas i syltburkar och sitt på den stora utegården.

Epistrophy
200 Mott St (mellan Kenmare St & Spring St)

Mysig restaurang som lämpar sig kanske ännu bättre för öl&vinhäng. Ett av våra favoritställen att börja kvällen på.

Tom & Jerry’s
288 Elizabeth St (mellan Prince St & Houston St)
Hipster-sunkhak med en stor botoxad älg på väggen i NoHo.


Von
3 Bleecker St (mellan Bowery & Elizabeth St)
Trång bar i NoHo med hiphopdansgolv på nedervåningen. Blir jättestökigt på ett bra sätt på helgerna men är också trevligt att gå till en vardagskväll och ta en whiskey med några man gillar.
.

Soho.

Lucky Strike
59 Grand St (between Broadway & Wooster St)
Samma ägare som till Schillers, Pastis och Balthazar och dom. God amerikansk mat, trevlig stämning och festligt på helgen. Mellan 5 och 6 på vardagar kostar hamburgaren fem dollar. Baren är supertrevlig med DJ på helgerna. Här har vi börjat många fredagsnätter.


Pravda
281 Lafayette Street (mellan Jersey St & Prince St)

Pravda är en “underground caviar bar” som serverar vodka och andra drinkar i en sagolik rysk miljö. Björnbärsvodkan är mycket god.


Soho Grand
310 W Broadway (between Canal St & Grand St)

Hotell som har klubb på andra våningen. Den är inte alltid utan ibland, men prova eller kolla hemsidan eller google. Stort och flott med mjuka soffor och trevligt folk. De har en roligare ”VIP-avdelning” bakom ett rött sammetsrep som man enkelt kommer in på om man bara säger att man har kompisar där eller är bjuden till den privata festen.
.

West Village och Greenwich Village.

Ear Inn
326 Spring St (mellan Greenwich St & Washington St)
Heter just Ear Inn för att B:et på skylten har liksom gått sönder och suddat bort bullarna så det ser ut som ett E istället. Klassisk pub precis vid vattnet, mycket folk inom media, antagligen för att många reklambyråer ligger runt omkring.


Jane Hotel
113 Jane St (mellan Washington St & West St)
Urfin hotellklubb som känns som man är i ett stort vardagsrum. Tva våningar och alltid proppfullt med folk, det blir alltid dansgolv mellan sofforna. Ganska svårt att komma in om man inte är stammis, är ni ett stort gäng så dela på er och kom ganska tidigt.

The Garret
296 Bleecker Street
Hemlig speakeasy bar som ligger en våning ovanför hamburgerkedjan Five Guys i West Village. Man får gå genom Five Guys, förbi köket och sedan till vänster uppför en trappa så hamnar man plötsligt på denna lilla hemliga coctailbar där man även kan beställa upp hamburgare.

Employees Only
510 Hudson St
En till speakeasy bar (=som alltså inte syns från utsidan). Lite flottare med öppen brasa, bordsplacering (om man inte vill stå i baren) och servitörer i vita skjortor.  Men trots det ändå trevlig low-key stämning. Goda drinkar och så har de en egen psychic där man kan spå sig.

Little Branch
22 7th Ave S (mellan Carmine St & Leroy St)

Ytterligare en speakeasy. Fin och populär liten coctailbar i en källare med ett liveband som spelar jazz hela kvällen. Trångt och väldigt filmiskt.


Tortilla Flats.
767 Washington St (mellan 12th St & Bethune St)
Kitchigaste sunkbaren jag vet. De har teman varje dag, som rullskridsko-torsdag till exempel. Bra mellanställe att gå till och dela ett par kompisar på en kanna margarita.
.

Williamsburg.

Maison Premiere
298 Bedford Ave (mellan Grand St & s 1st st)

Ostronbar som du kan gå till medan du väntar på ditt bord någonstans i närheten.

Iona
180 Grand St (mellan Bedford Ave & 1st St)

Bar med en strålande innegård dar man kan spela pingis, grilla kött och dricka öl. Hit kan man komma ett stort gäng och stanna länge.

The Woods
48 S 4th St (mellan Kent Ave & Wythe Ave)
Utomhusklubb under stora träd därav namnet (man kan vara inomhus också om man vill). Trångt och periodvis fullt med douchebags men ibland himla mysigt med bra folk.


Union Pool
484 Union Ave (mellan Skillman & Conselyea St)
Utomhusklubb med fotoautomat. Roligt sommarhäng..

Queens.

PS1
2225 Jackson Ave
Varje sommar anordnar MoMa Ps1 Warm Up i Queens. Åk dit på lördagen vid två-tre-tiden och dansa dansa dansa (och titta på lite konst) fram till sju på kvällen ungefär. Det är en magisk känsla att vara på klubb mitt på blanka dagen. De har stora fontäner som sprutar upp vatten då och då och blöter ner hela publiken så man inte svettas ihjäl.
.

SHOPPING

Lower East Side

Economy Candy
108 Rivington St (mellan Ludlow St & Essex St)

Populär godisaffär som funnits sedan 1937. De säljer allt amerikanskt godis du kan tänka dig.

Edith Machinist
104 Rivington Street (vid Ludlow Street)
Second hand-affär med noga utvalt sortiment, bra på att nosa upp trender och rota fram vintage-versionen.


Tictail Market
90 Orchard St
På Lower East Side hittar du Tictails fysiska butik (de finns ju annara framförallt på nätet) fullt med unika, handplockade grejer inom inredning och mode.

East Village.
Mitt favorit-vintagestråk ligger på 9:e och 7:e gatan mellan första och andra avenyn. Gå längs de här gatorna och så kommer du hitta allt från gamla YSL-klänningar, förra säsongens Miu Miu-blusar till 40tals väskor, vintageglasögonen och modsklänningar.


St. Marks Bookshop
31 Third Avenue
(mellan 10th St & 2nd Ave)
Välsorterad och stanna-helst-minst-en-timme-bokaffär. Massvis av fina tidningar också.
.

Nolita.

Gå bara uppför mott street och elizabeth street mellan broome och houston så kommer du hitta massvis med små lokala designers som säljer smycken, sirliga underkläder och klänningar.

McNally Jackson Books
52 Prince St
Finaste bokaffären som även fungerar som ett café. På två våningar hittar du antagligen precis den boken du letat efter, eller inte visste att du önskar att du ägde.


McNally Jackson Store Goods For The Study 
234 Mulberry St
McNally Jackson har öppnat små filialer i samma område, en printshop och en skrivbordspryttlar-shop! Väldigt fint och presentvänligt.


Screaming Mimis
382 Lafayette Street.
Bra secondhandaffär. Fina femtiotalskoftor, tyllkjolar och sextiotalsklänningar. Allt är sorterat efter årtal vilket gör det lättöverskådligt.
.

Soho.

Anthropologie
375 West Broadway (mellan Broome St & Spring St)
Anthropologie är Urban Outfitters storasyster och de säljer klänningar, mycket köksgrejer, smycken och skor. Finns lite överallt i New York.

MoMa Store
81 Spring St (mellan Broadway & Crosby St)
MoMas prylshop. Ungefär som ett amerikanskt Designtorget. Roligt för julklappar och annorlunda presenter.

Uniqlo
546 Broadway (mellan Spring St & Prince St)
Japans svar på H&M ligger på Broadway och är duktiga på basplagg. Deras kashmirtröjor kommer i all världens färger och är himla billiga. Värt att bunkra upp med.

Victorias Secret
565 Broadway (mellan Spring St & Prince St)
Älskar deras bh:ar, så sköna.

Dean and DeLuca
560 Broadway (mellan Spring St & Prince St)
Tjusig mataffär där man kan köpa fina burkar med kryddor eller godis och önska att man vore väldigt rik så man kunde handla mat där varje vecka.

Forever 21
568 Broadway (mellan Houston St & Prince St)
USA’s H&M. Tycker du den på Broadway är för liten ligger flaggskeppsbutiken på Union Square.

Opening Ceremony
35 Howard St (mellan Crosby St & Broadway)
Min bästa butik som bara fortsätter att expandera. Nu tror jag de har fyra våningar och två ingångar. Här hittar du bland annat Carven, Boy by Band of Outsiders, Repetto, Rodarte och deras egna märke förstås. Jag skulle kunna bo i denna affär. Dyrt dock.

Miu Miu
100 Prince St (mellan Greene St & Mercer St)
På prince street ligger den lilla men väldigt fina Miu Miu-affären som säljer skor, väskor, smycken och kläder.

Intermix
98 Prince Street (mellan Greene St & Mercer St)
Ungefär som en något billigare variant av Stockholmsbutiken Nathalie Schuterman. Här finns väskor, skor och kläder från kända och mindre kända designers. Finns inte bara i Soho, utan lite överallt.


Paintbox
17 Crosby Street
Manikyrställe i Soho som specialiserar sig på unika designer och har olika ”kollektioner” som du kan välja mellan. Väldigt flott därinne och de bjuder på kaffe eller prosecco i sugrör om du vill. Lite dyrare än vanligt men rolig grej att göra med en kompis eller två.

A.P.C.
131 Mercer St (mellan Spring St & Prince St)
Fina franska märket som kan parisifiera vem som helst.

Agent Provocateur
133 Mercer St (mellan Prince St & Spring St)
Urtjusiga underkläder.

Marc Jacobs
163 Mercer St (mellan Prince St & Houston St)
På mercer street hittar du marc jacobs dyrare linje + deras herrkläder. Mycket fint att titta på, inte riktigt prisvänligt. Dock har de rea när man minst anar det. Bredvid ligger förövrigt Marni.


Jill Stuart
100 Greene St (mellan Prince St & Spring St)
Jill Stuart gör romantiska klänningar i sextiotalsskärning. Glom inte att spana in nedervåningen med noga utvald second hand-plagg.

Anna Sui
113 Greene St (mellan Prince St & Spring St)
Färglada och vackra mönster på klänningar, scarfs, kjolar och skor. Säljer även utvald second hand samt det egna sminkmärket. Och fina strumpbyxor med exempelvis små nyckelpigor på.


Kate Spade
454 Broome St (mellan Mercer St & Greene St)
Fantastiskt fina skrivböcker och smycken, och även glittriga skor, färgglada klänningar och prickiga champagneglas.

Mulberry
134 Spring St (mellan Greene St & Wooster St)
Största butiken Downtown med alla fina väskor och kappor. Finns även en i West Village på bleecker street.

Sephora
555 Broadway (mellan Spring St & Prince St)
Sminkparadis.

Ricky’s
590 Broadway
Billiga hårprodukter (fynda Redken för en tredjedel av Sverige-priser), samt peruker och utklädningsgrejer.
.

West Village och Greenwich Village

Urban Outfitters
628 Broadway (mellan Houston St & Bleecker St)
Urban Outfitters hittar du lite överallt i New York, de är som Seven Eleven är i Stockholm ungefär. Det som ligger på Broadway är min favorit. Tre våningar fullproppat med grejer och på övervåningen är det inredning.

Marc by Marc Jacobs
403 Bleecker St

Marc by Marc Jacobs tar över västra delen av Bleecker street känns det som. Här har de en bokaffär, en prylaffär, en skoaffär, en barnaffär och en kladaffär.

Sockerbit
89 Christopher St (vid Bleecker St)

Svenskt lösgodis!

Soapology
67 8th Ave (mellan 13th St & Greenwich Ave)
Tjusiga tvålar och doftljus. När det är kallt ute kan du gå in här och tvätta händerna i varmt vatten med tusen olika tvålsorter och krämer.

Lomography Store
41 W 8th St (mellan Mac Dougal St & Avenue Of The Americas)

Kamera-affären som saljer Holga, Diana, Fisheyeskameror m.m. Här kan du även köpa film, små kameramagneter, fotoalbum och alla tänkbara tillbehör du behöver till din lomokamera.
.

Williamsburg.

Beacons Closet
88 n 11th street
(vid Bedford Ave)
Williamsburg’s enorma och mest kända second hand affär. Det är så mycket kläder här att man blir smått snurrig. Men har man tålamod och mycket tid kommer man hitta något. Allt är sorterat i färgordning vilket jag tycker gör det hela ännu svårare att hitta. Går man av på stationen Bedford Avenue (ta L-tåget) så är man där på under tio minuter.

Malin Landaeus
157 N 6th St (mellan berry street och bedford avenue i Williamsburg)
Precis vid tunnelbanestoppet Bedford ligger svenskan Malin Landaeus second hand affär. Drivor av Madickenkängor, pälsar och vackra smycken. Priserna är i högsta laget men man kan ju fönstershoppa.


Brooklyn Flea
East River Waterfront (mellan North 6 street och North 7 St. i Williamsburg)
Loppmarknad varje söndag mellan april och november. Vintagekläder, gamla möbler, reklamaffischer, filmisar och tusentals broscher. Utsikten över Manhattan är hemskt vacker. Under vintertid flyttar marknaden in i en stor gammal bank i Fort Greene, adressen är då 1 Hanson Place.

Artists and Fleas
70 N. 7th Street (mellan Wythe St and mellan St i Wiliamsburg)
Någon gata upp från Brooklyn Flea Market ligger Artists and Fleas, en marknad som huserar i en stor lagerlokal. Förutom vintagekläder finns här även många lokala konstnärer och designers.
.

Midtown.
Bergdorf Goodman
754 5th Avenue
(mellan e 57th & e 58th st)
Flottaste varuhuset på 5th ave. Det finns två stycken som ligger mittemot varandra, ett för herrar och ett för damer. Varje våning har olika teman; skor, väskor, smycken, haute couture, superdyra designers, lite billigare osv. Bredvid Bergdorf Goodman ligger Apple Stores flaggskeppsbutik om man kanske vill kika in där efteråt.

Union Square.
Vid union square hittar du Forever 21 (kläder), ABC Home (stort inredningsvaruhus), Fishes Eddy (porslin och kökspryttlar som man vill ha hemma), Sephora, en bra biograf och många andra affärer. De har även ett stort Wholefoods (världens bästa mataffär) med jättegoda ta-med-luncher.

Hells Kitchen.

The Garage Antique Flea Market
112 West 25th Street (vid 7th ave)
Färgglada loppmarknad på två våningar i en gammal lagerlokal. Du kan fynda det mesta till din lägenhet och garderob. Öppet lördagar och söndagar.
.

ANNAT KUL.


Rockaway Beach.
Ta båten eller tunnelbanan (tar en timme ungefär) till Rockaway Beach och häng på stranden hela dagen och bada i havet.

Gospel.
Åk till Harlem en söndag och gå på gudstjänst i en gospelkyrka. Det är så vackert och medryckande att man får gåshud. Den börjar klockan tolv om jag minns rätt. Men googla.

Times Square.
För att det är så himla knäppt och blinkar och lyser och kryllar av tusentals japanska och amerikanska turister. Ibland får jag ångest över att turister kanske kommer till New York och liksom bara är runt Times Square och tror att skyskraporna, reklamskyltarna och allt som skriker och tutar är allt och missar det andra fina.

Musikal.
Iväg med er till Broadway och ga pa musikal! Finns så himla mycket bra och går att boka i förväg från Sverige. Senast såg jag Jersey Boys och fullkomligt älskade den. Nina hälsar också att balett är både billigt och så himla vackert, googla för att hitta biljetter.


Central Park
Ta en förmiddag eller eftermiddag och promenera i Central Park. Ett tips är att gå in i parken från 5th ave (vid Bergdorf Goodman och Apple Store) så kommer ni in från början och kan börja promenaden över små broar och plättar och annat fint.


Central Park Zoo
Kolla på isbjörnar, snöleoparder och lammungar.


Central Park Boathouse
Hyr en båt i Central Parks lilla sjö och ro ut med ett gäng kompisar och drick öl i bruna papperspåsar.


Brooklyn Botanic Gardens
Fantastisk botanisk trädgård vid Park Slope. De har också stora växthus med olika vegetationer; djungel, regnskog osv. Min favorit är växthuset med bonsaiträd. Åker du till New York i april/maj måste du åka hit och titta på körsbärsträden!


Cold Spring
Är du i New York länge? Ta tåget en timme bort och ut från Manhattan till Cold Spring och gå vandringssträckan i deras berg. Så otroligt vackert. Glöm inte bekväma skor. Cold Spring är även kända för sina många antikvitetsbutiker.

Manikyr&Pedikyr
Manikyr och pedikyr ställen finns överallt i New York och är väldigt billigt. En manikyr kostar ungefär tio dollar och en kombo ungefär 25.


Museum of Natural History
Mitt favoritmuseum. Dinosaurier, uppstoppade lejon och havsdjur man aldrig hört talas om.


Jazz Age Lawn Party
I augusti hålls det årliga Jazz Age Lawn Party som är ett 20tals-lajv ute på Governors Island. Aldrig varit på något så vackert i mitt liv. Här är mina bilder därifrån.


McCarren Park
Parken i Williamsburg har alltid lite olika events. Har de inte klubb i sina stora, tomma pool har de utomhusbio eller konserter. Googla och se efter!


Williamsburg Bridge
Promenera över från Lower East till Williamsburg eller tvärtom. Tar ungefär en halvtimme att gå över. Den är helt i rosa och utsikten är finfin.


The High Line
En park ovanför marken på ett långt gammalt tågspår.

Cobble Hill
Sött område i Brooklyn med massor av antikvitetsaffärer och små butiker.

Park Slope
Område i Brooklyn känt för sina många second hand-affärer och mysiga caféer.
.

BRA ATT VETA.

Flygplats
Åker du till New York kommer du antingen landa på Newark eller JFK. Från Newark kan du ta en buss för femton dollar till Grand Central och sedan ta dig med taxi eller tunnelbana dit du ska. Du kan också ta ett tåg från flygplatsen till Penn Station. Att ta taxi från Newark kan bli ganska dyrt men kanske värt om ni är ett gäng som delar. Det är tullar och grejer på vägen och kan kosta mellan 60-120 dollar beroende på trafik. Kom ihåg att aldrig ALDRIG ta en taxi med killarna som står utanför flygplatsen och säger ”taxi, ma’am?”. Skaka på huvudet, gå förbi dem och följ skyltarna som det står taxi på. Ställ dig i taxikön till de gula taxibilarna och ta en sån. Annars kommer du blir lurad på överpriser.
Från JFK kan du ta tunnelbanan hela vägen, det tar ungefär en timme till en och en halv timme till Manhattan. Taxi från JFK är fast pris och kostar 45 dollar var du än ska åka på Manhattan. Kom ihåg att här gäller samma sak, följ taxiskyltarna och ställ dig i taxikön för de gula bilarna.

Hotell.
Jag får många frågor om hotell, men jag har inte bott på hotell i New York och har därför ingen aning vad som är bra. Har hört av många kompisar att de gillar Jane Hotel och Ace Hotel, så kolla in dom!

Dricks.
Du dricksar 15-20 procent på restaurang. Ett enkel sätt att räkna kan vara att dubbla taxen och sedan lägga till några dollar mer. Du dricksar inte i kiosker eller deli. Köper du en kaffe på typ starbucks behöver du inte dricksa men på de flesta caféer har de en liten dricksskål där du kan lägga lite mynt eller någon dollar. Är du på en bar dricksar du en dollar per drink/öl/vin (du lägger sedeln bara på baren) och är baren tjusigare dricksar du två dollar per dricka. I taxi dricksar du en till två dollar per resa och ungefär tio dollar i dricks när du åker till och från flygplatsen. Du dricksar även hos frisören, när du gör manikyr etc.

Tunnelbana & taxi
Tunnelbana är väldigt billigt i New York och ett bra sätt att ta sig runt. Det är inte farligt att åka tunnelbana men jag skulle ändå undvika att åka efter midnatt. Ta en taxi då istället. Uber funkar fint i New York.
.


My guide to New York. Please read it in google translator!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
132kommentarer
  • Himla bra guide (som jag sagt förut)! Wow, vad sugen man alltid blir. 🙂

    Obs! Länken till dina bilder från Jazz Age Lawn Party funkar tyvärr inte. Hade varit så kul att se dem! Jag instämmer i att det var ett fantastiskt event, bland de häftigaste och finaste jag varit på. Här är mina bilder (och ett blogginlägg) därifrån: http://www.newyorkmybite.com/2016/01/jazz-age-lawn-party-20-talsevent-varje.html

    Jazzpartyt äger inte heller bara rum i augusti utan även i juni.

    Anna, New York - My Bite of the Big Apple 2017-05-31 09:31:12 http://www.newyorkmybite.com
    Svara
  • Hej, väldigt bra New York guide med massor av grymma tips inför nästa resan dit. Det måste tagit galet lång tid att sammanställa en sån här sida. Hoppas du gör många flera guider framöver, man blir sugen att åka iväg direkt efter att läst alla dina tips.

    Filippa 2017-05-18 15:20:01 http://alltomlyxhotell.se
    Svara
  • Snubblade in på denna och har idag en seg uppkoppling så det tog ju lite tid…
    Men harrejavvlar så många roliga tips! Även om man som jag är en gammal farbror.

    Uffe 2015-01-15 16:21:34
    Svara
  • Hej, fick tips att spana in din blogg inför min kommande NY resa! Jag är verkligen inte besviken.
    Min man fyller 40 år och vi ska gå på någon bra restaurang första kvällen, vilken rekommenderar du mest?

    Lotta 2015-01-12 13:42:03
    Svara
  • Jeg fant din blogg innen jeg flyttet til New York for over to år siden og falt pladask for alle dine gode storbytips. Så inspirert ble jeg at jeg startet min egen blogg med tips til New York-favoritter og litt attåt. Tusen takk for at du er så flink og inspirerende!

    Om noen vil titte innom så finnes den her: www.latenightsnack.net

    Mette 2014-11-02 23:45:44 http://www.latenightsnack.net
    Svara
  • Jag kollade igenom den här guiden nu och vilken sjukt bra guide Sandra!! Nästa gång jag åker till New York ska jag printa detta innan resan… 🙂
    Presenterade själv ett gästinlägg på min blogg igår som var en liten NYC-guide, hade några likadana tips 🙂 http://jennifersandstrom.se/2014/10/19/new-york-guide-en-bloggares-new-york-tips/

    Jennifer - om resor, kärlek & drömmar 2014-10-20 10:52:54 http://jennifersandstrom.se
    Svara
  • Hej

    Jag funderar på att åka med min man till New York en helg i April. (tors-måndag). Jag vet inte om du kan hjälpa mig med detta för jagtror inte att det är riktigt de kvareter som du brukar hänga i, MEN jag frågar iallafall. Jag skulle vilja få till en upper east side meets jewish New York – helg. Tänk dig gossip girl och så några bra judiska resturanger på det. Gärna några russian/polish/east european-style ställen. Du vet, men gamla babuschkor som står och gör piroger. Har du något tips på detta skulle jag bli överlycklig.

    Tack för en jättebra blogg och podd. Lyssnar ofta på er när jag springer och skrattar en massa.
    /Ida

    Svara
  • OMG!!! Vilket jobb du lagt ned! Tack, har noterat tons och markerat på kartan. 🙂

    Mathilda 2014-08-09 18:00:35
    Svara
  • Fantastisk guide! Härligt att ”byta” favoritställen med varandra. Hoppas du/ni andra hittar lite inspiration på min NYC-blogg också. 🙂

    Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2014-07-04 10:31:33 http://newyorkmybite.blogspot.com
    Svara
  • Hej och tack för alla bra tips! Du vet inte om någon bra affär som säljer baktillbehör?

    Anna 2014-07-02 09:54:53
    Svara
  • I’m not sure why but this web site is loading very
    slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
    I’ll check back later on and see if the problem still
    exists.

    garage door 2014-04-12 15:54:56 http://veffieminnie.mihanblog.com
    Svara
  • […] gjort och lyssna på deras rekommendationer. Först två guider från niotillfem-Sandra: Tokyo och New York. Mycket som är värt att veta och hon har ju dessutom bott ett tag i NY. Det sista tipset blir en […]

    Svara
  • […] a guide to new york. | Niotillfem – Rodeo MagazineMitt största tips till en oerfaren New York-besökare skulle vara att inte boka hotell ovanför … Har du bra tips på mysiga prisvärda hotell/pensionat också … […]

    hotell i new york tips | ordwebbplatser.eu 2014-02-24 22:16:01 http://ordwebbplatser.eu/hotell-i-new-york-tips.html
    Svara
  • […] a guide to new york. | Niotillfem – Rodeo MagazineMitt största tips till en oerfaren New York-besökare skulle vara att inte boka hotell ovanför … Har du bra tips på mysiga prisvärda hotell/pensionat också … […]

    new york hotell tips | ordwebbplatser.eu 2014-02-24 21:47:57 http://ordwebbplatser.eu/new-york-hotell-tips.html
    Svara
  • Jag var i New York förra veckan och fick ett tips av en New York-bo om att ladda ner TriplAgent.

    Det var på riktigt den bästa appen jag någonsin haft när jag rest! Jag valde det jag var intresserad av och fick upp så himla roliga och bra listor som skapas av New York-bor som delar med sig av sina bästa hipster, äventyr, restaurang-, café- osv tips i New York.

    Rekommenderas varmt till alla som ska till NYC! www.triplagent.com

    Hanna Levin 2013-12-18 16:54:37
    Svara
  • Hej! Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på!
    Vet du om det är möjligt för två 17 åriga tjejer att bo på hotell i NYC? Eller måste man vara 21 år? Och i annat fall, vet du om det är möjligt att hyra en lägenhet i några få dagar som 17 åring? har du nått tips? Tack på förhand 🙂

    Fanny Reinbring 2013-11-14 14:24:22
    Svara
  • […] lagt till ett par ställen i mastodontlånga New York-guiden som ligger under ”reseguider” här till höger. Tänka redogöra vilka. Eh alla blev i […]

    new york guide update. | Niotillfem 2013-09-28 11:37:59 http://rodeo.net/niotillfem/2013/09/new-york-guide-update/
    Svara
  • Men shit… Är det nått ställe du inte räknat upp? Några få juveler hade varit roligare. Det tar längre tid att ta sig igenom denna guide än tiden jag ska vara där 😛

    T 2013-05-11 15:27:24
    Svara
  • Vi åker till New York april och gud vad jag längtar efter att ha läst alla dina trevliga tips!! Tack 🙂

    Petra 2013-03-03 17:35:01
    Svara
  • Superbra guide! Tack 🙂

    Emelie 2013-03-02 12:35:45 http://www.digitalaval.se
    Svara
  • […] Tack bloggläsare Maria för den här länken! […]

    Pernilla – länktips | Simona Ahrnstedt 2013-01-13 11:01:33 http://simonaahrnstedt.se/2013/01/pernilla-lanktips/
    Svara
  • […] få många dagsaktuella tips om barer och restauranger i staden.  Hon har dessutom sammanställt en guide till New York som ger en bra översikt. Missa inte den här bloggen. Sandra Beijer är verkligen […]

    Morgonsamling om New York 2012-11-21 09:16:07 http://www.breakfastbookclub.se/2012/11/21/morgonsamling-om-new-york/
    Svara
  • […] Här hittar man Niotillfems New York Guide. […]

    3 Bra New York Guider | Life is full of good stuff 2012-11-19 11:20:01 http://lifeisfullofgoodstuff.wordpress.com/2012/11/19/3-bra-new-york-guider/
    Svara
  • […] all the quirky details and super inspirational stores.Download the pdf – right here. Another NYC guide on Sandra Beijers- Niotillfem blog. And yet another guide from the blog lalinda About Isabelle […]

    NYC shopping tips | Dos Family 2012-10-24 09:27:20 http://dosfamily.com/2012/10/nyc-shopping-tips/
    Svara
  • […] New York! Nästa fredag är jag där! En vecka i East Village, en i Williamsburg. ”There is no number posted but you can’t miss it.  It’s the little brick building covered with ivy.  Look for the green door, covered with graffiti.  It will be unlocked and the keys will be inside for you.” Det är bakom den gröna dörren jag ska bo! Bilderna har jag hämtat från Sandra Beijers finfina New York guide. Gå in och läs den här! […]

    Snart New York! | By Ida Magntorn 2012-10-12 08:25:40 http://byidamagntorn.elleinterior.se/snart-new-york/
    Svara
  • Sandra, vad gör man om man dödsgärna vill flytta till new york men inte har ett green card och inte vill jobba som au-pair?

    Johanna 2012-08-27 20:37:58
    Svara
  • Åhh super, precis vad jag var ute efter. Bor på Watts st så det var massor av fina tips redan utanför dörren ju! Tack tack.

    /Heléne

    Helene 2012-08-26 14:09:22 http://blomstergarden.blogspot.se
    Svara
  • Grymt bra guide! Bor här i NY ett år framöver, är inne på 7:e veckan här nu idag! Bor utanför city men är där misnt en gång i veckan. Jättebra med lite tips mer än dom vanliga ”turistiga”!

    Malin 2012-08-21 21:19:27
    Svara
  • men toppen! åker tillbaka till denna underbara stad nästa lördag!! 😀

    johanna 2012-08-17 12:39:55 http://tigermysig.se
    Svara
  • Vilken fantastisk New York-guide! *Tjuter av glädje* Jag delar genast med
    alla mina följare på Twitter! 🙂

    Anna 2012-08-01 23:40:03 http://www.falkblick.se
    Svara
  • Ville bara tipsa om ett bra hotel jag bodde pa: Hudson Hotel, kanske mest kant for sin superhippa bar (fin men ganska dyr). Det ligger vid Central Park, bra lage!. Arkitektur och inredning ar designat av Philippe Starck – coolt!

    emma 2012-07-27 16:29:38
    Svara
  • […] now, i’m enjoying nio till fem’s guide to new york. {requires google translator}  if you follow this girl’s blog, you know that she knows how […]

    live it! « Dionne Design | web + graphic design services 2012-07-18 03:32:49 http://dionnedesign.com/wordpress/blog/2012/01/18/live-it/
    Svara
  • Takk for en utrolig bra og detaljert reise guide.
    Jeg bare har ett spørsmål: Hvor lang tid tar det å komme seg fra Newark til Port Authority Bus Terminal og hva heter/hvor finner jeg bussen?
    🙂 Meea

    Meea Laitinen 2012-06-02 12:04:56
    Svara
  • Åh, vilken underbar beskrivning av N.Y! Härliga bilder! Jag var och jobbade i L.A som au-pair en gång i tiden, men New York har jag aldrig varit i – får otroligt stor lust nu!
    Har du bra tips på mysiga prisvärda hotell/pensionat också kanske?!

    Eva in Athens, Greece 2012-05-20 10:28:07 http://evainathens.blogspot.com
    Svara
  • Thanks so much for this wonderful guide! Im visiting NYC in July this year. Anyone got tips on what to do for 4th July? Mail me [email protected]

    Sinead 2012-04-12 10:37:25
    Svara
  • […] borta i en vecka. Hejdå chocksnö, isvindar och halkpölar! Jag har lusläst både Helens och Sandras New York-guider, bläddrat på Pinterest, surfat på Yelp på bloggar och bokmärkt hundratals Google Maps. Men […]

    TrulyTherese and The City : Therese Reuterswärd 2012-04-03 01:06:09 http://trulytherese.se/trulytherese-and-the-city/
    Svara
  • […] Länk här! Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Publicerad: mars 21, 2012 Filed Under: Uncategorized […]

    Niotillfem’s tips om New York « kalasnyc 2012-03-21 17:21:18 http://kalasnyc.wordpress.com/2012/03/21/niotillfems-tips-om-new-york/
    Svara
  • […] Torka tårarna min vän. Till saken. VAD SKA MAN DÅ GÖRA I NJUUW JOOORK???? Jag har ju läst Sandra Beijers lilla guide och så men finns det något mer?!?! Bring […]

    En annan ska ju te Nevvan.. · Tack som fan 2012-03-13 11:21:18 http://www.tacksomfan.se/en-annan-ska-ju-te-nevvan/
    Svara
  • Den här guiden kommer vara perfekt under vår resa till NY nu i mars. Tack!

    Anna-Klara Hvittfeldt 2012-02-21 20:30:35
    Svara
  • Om ni planerar att åka till Cold Spring — se till att det är just Cold Spring och inte Cold Spring Harbor på Long Island. Det är två HELT olika platser, vilket jag har lärt mig den hårda vägen i dag, haha. Det fanns inte så mycket att se i CSH. Det luriga är att båda platserna ligger ungefär lika långt från NYC. Toppenguide annars, tack!

    Jonathan 2012-02-19 21:49:08
    Svara
  • Åh man blir helt kär i staden genom att läsa din blogg!
    Åker till New York på fredag och ska spana in många av dina tips 🙂

    Svara
  • […] bo i Williamsburg, för vi har förstått att det ska vara mysigt när vi drömt oss bort genom Sandras blogg. Det är dessutom lite billigare än att bo mitt på Manhattan. Vad som är ännu bättre är att […]

    Jag shoppar när jag har tråkigt · Tack som fan 2012-02-08 21:21:44 http://www.tacksomfan.se/jag-shoppar-nar-jag-har-trakigt/
    Svara
  • Sjukt bra guide, jag läste igenom hela fastän jag inte har några planer på att dra till NY. Nu blev jag dock jävligt sugen.

    Levis 2012-01-19 08:57:44 http://buymeasoda.blogspot.com/
    Svara
  • Hej hej! Först och främst måste jag säga som alla andra redan gjort – vilken fantastisk guide! Den kommer väl till användning eftersom jag och min pappa kommer till NY på lördag och stannar en vecka. Det jag undrar är: vet du någon fin konsert under den veckan (vecka fyra)? Någon förutom Antony and the Johnsons som är anledningen till att vi åker 🙂 Genre spelar inte så stor roll, bara den är fin! Tack på förhand! 🙂

    Sara 2012-01-16 14:54:38
    Svara
  • JA,ja,ja,ja! Takk för att du gjorde detta inlägget!

    Lo 2012-01-13 10:47:26 http://louisasandrine.blogspot.com/
    Svara
  • Vilken grym guide! När jag väl kommer till NY så ska denna guide ligga i min bakficka. tack!

    Cecilia 2012-01-13 04:14:14 http://ceciliastankar.blogspot.com
    Svara
  • Vilken ambitiös och underbar guide! New York verkar helt fantastiskt, som en stad uppbyggd av flera städer i olika länder. Coolt.

    Tessan - KREATiV text I foto I design 2012-01-13 02:19:14 http://kreativ.blogg.se
    Svara
  • Vore så bra om du skulle ha tid att göra en LA guide någon dag. Du brukar ju hänga där ibland och det vore kul att se vad du rekommenderar där. Tack för en fin blogg!

    Mia 2012-01-12 16:32:28
    Svara
  • Vilken underbar guide, så fint att du tagit dig tid att sätta ihop den! Jag måste skriva ut den och ta med mig första gången jag åker till New York. Vilket jag hoppas blir snart, jag har väntat i nitton år..

    Ida 2012-01-12 11:59:03 http://idasivertsson.blogg.se
    Svara
  • Great guide! Thank you so much for the time you invested, love your recommendations! Now I need to go back to NY as soon as possible and try them out 🙂
    Kisses from Barcelona!

    damaris 2012-01-12 09:56:17
    Svara
  • tack alla för fina ord! blir så glad för jag håll på med den här så himla länge!

    johanna – du behöver inte ens ropa taxi! du bara räcker ut handen 🙂 puss.

    sandra 2012-01-12 03:47:56
    Svara
  • Åhåhåh vad sugen jag blir på att åka till New York nu!

    Felicia 2012-01-11 22:36:41 http://likeneverbefore.webblogg.se
    Svara
  • Okej. Ah. Nu tar jag ett lån och hoppar på ett plan. Tjihooo!

    Jennika 2012-01-11 22:17:05 http://jennikaojala.wordpress.com
    Svara
  • Love it! <3 And perfect timing, as I'm finally going back to the big apple this winter. Can't wait to see old and familiar places from the semester I lived there, and try out some of the things you mentioned here!

    Anne 2012-01-11 21:47:18 http://gjeremine.wordpress.com
    Svara
  • […] New-Yorkbon Sandra i bloggen ”Nio till fem” har precis gjort en riktigt omfattande New York guide, med massor av inspirerande bilder av ett vårigt/somrigt New York med barer, restauranger och […]

    The New York style - Byggfabriken – modern byggnadsvård: Bloggen 2012-01-11 18:08:20 http://www.byggfabriken.com/bloggen/index.php/2012/01/11/the-new-york-style/
    Svara
  • Helt fantastisk guide, vad fint att du lägger så mycket tid för oss läsares skull 🙂 du lever min framtida dröm. <3

    Lina 2012-01-11 17:56:31
    Svara
  • Bästa guiden någonsin. Så fenomenalt. Den ska jag spara tills den dag då jag får chansen uppleva New York.

    Maja 2012-01-11 17:47:07 http://luminousstarss.blogspot.com
    Svara
  • Jag och min vän är just nu i planerarstadiet för en resa till New York i april och har läst igenom guiden säkert fem gånger senaste dagarna! Den är helt suverän och det syns verkligen att du lagt ner ett otroligt jobb, tack!!! Kommer seriöst skriva ut hela guiden och ta med när vi åker dit.

    ida 2012-01-11 17:43:12 http://ccardigan.blogg.se
    Svara
  • Fantastisk guide!
    Jeg og kjæresten min vurderer å flytte til New York om et år eller to, iallefall når jeg er ferdig på skolen, er leia høy for en typ to roms?

    Hildur 2012-01-11 17:33:19
    Svara
  • Herregud vad fantastiskt! Fina bilder också och gud vad jag vill åka!

    Linda 2012-01-11 15:29:57 http://lsretouch.blogg.se/
    Svara
  • Du är underbar!!!

    ina 2012-01-11 14:27:16
    Svara
  • Now I want to go to NY so badly… (wanderlust hurts a bit)
    Love love love your blog – You are so inspiring and encouraging! You can always make me smile and make me feel better. Thank you so much for blogging. I want you to know that you teach me to enjoy the little things in life. Yes – you’re kind of a role model for me.
    Hm.. This is so cheesy, but it’s really hard to describe what I want to say. But it needs to be said! That’s my first comment, although I visit your blog since at least one year
    (finally I had the courage to do so – I hope you read it.)

    xoxo Lena (from Germany)

    Lena 2012-01-11 12:01:22
    Svara
  • ååh, TACK sandra!!
    blev så stört sugen på all, mmmh.

    frida 2012-01-11 11:05:33 http://iaintthatblonde.blogspot.com
    Svara
  • wow vilken underbar guide över NY! Nu blev jag extremt sugen på att åka…! Skaffa jobb och spara pengar, sedan så! 🙂

    Marcela 2012-01-11 09:48:35 http://mdiaz.blogg.se
    Svara
  • Tack för en FANTASTISK guide! Bättre och mer personlig än guideböcker! Skriver ut med detsamma och tar med till NY nästa gång!

    Nathalie 2012-01-11 06:54:42
    Svara
  • tusen tack för en helt fantastisk guide! blir till att spara den och hålla tummarna för en resa till new york i sommar. 😀

    Påfågeln 2012-01-11 06:51:33 http://sagolikaerica.devote.se
    Svara
  • Åh så fint, gud så jag saknar New York!

    Malin Aurora 2012-01-11 02:07:49 http://vildblommor.blogg.se/
    Svara
  • Åh men Sandra vilken fantastisk guide! Och oj vad mycket tid du måste lagt ned! Nu känns det som om jag måste åka och upptäcka New York…

    Misha 2012-01-11 02:01:58 http://endlessnessego.blogspot.com
    Svara
  • Gud va du har skrivit! Tack sandra!
    Ville bara fråga snabbt (ska nämligen till NY nästa vecka och vill inte göra bort mig) kan man bara hålla upp handen o ropa ”taxi”? Så att någon stannar då vill säga 🙂

    Johanna 2012-01-10 23:58:45 http://Carliz.blogg.se
    Svara
  • fantastiskt! om jag åker till new york kommer jag utan. tvekan. använda denna. tack och bock för ditt jobb med detta!

    lois 2012-01-10 23:03:25 http://soundcloud.com/loisnygren
    Svara
  • Helt suverän New York Guide!!

    Nova 2012-01-10 22:56:23
    Svara
  • just been back from nyc! m favorite the greenwich hotel, believe me lady you want to stay there! i have seen a lot of 5 star hotels in midtown, but nothing can beat the greenwich, i was in awe! favorite resto’s: the mercer kitchen, the cookshop, the blaue gans, locanda verde! favorite shop: opening ceremony, just discovered that store, simply amazing! definitely will keep these tips in mind for my next trip!

    Absolutely Mrs. K (@AbsolutelyMrsK) 2012-01-10 22:33:37 http://www.absolutelymrsk.blogspot.com
    Svara
  • FANTASTISK! Tusen takk:)

    Anette 2012-01-10 22:32:22 http://sistergoldenair.blogspot.com/
    Svara
  • Tack för den fina guiden!!! Ska definitivt kolla in dina tips innan jag aker dit igen.

    Mad 2012-01-10 22:13:40 http://www.styleomad.blogspot.com
    Svara
  • WOW vilken guide!! kommer lusläsa denna när jag någon gång närdetnublir åker till new york :))

    bella 2012-01-10 22:02:54
    Svara
  • Jag kan tyvärr inte läsa det här inlägget för min New York-abstinens kommer att bli förtärande. Men jag har bokmärkt det i alla fall, tills dess att det äntligen blir dags. Jag längtar så att det gör ont. Jag är säker på att din guide är alldeles makalöst bra. <3

    Emily Dahl 2012-01-10 21:40:30 http://damernas.se/emily
    Svara
  • Längtan efter storstan blev ju om möjligt ännu större efter att ha läst det här. Du är så otroligt bra Sandra!

    Vera 2012-01-10 21:38:11 http://sjutton.tumblr.com
    Svara
  • Gud vilken bra guide! Ytterst tacksam! Jag och några tjejkompisar planerar just nu en resa till New York i sommar, detta inlägg länkades direkt till dem! 🙂

    Linda 2012-01-10 21:22:31
    Svara
  • Sandra! När jag såg det här inlägget fick jag en sån där känsla av att man får ett tecken till att göra nånting, du vet.
    Jag har funderat några veckor nu på att åka till New York ensam. Jag har en liten livskris just nu och funderar på allt som tonåringar funderar på: vad ska jag göra med mitt liv, kommer kärlek, var hör jag hemma, jobb, livet går långsamtfort & vem är jag? Ungefär sådana saker.
    Jag har velat flytta till New York sen jag gick i sexan typ och nu är jag 19. Tänker ofta på staden och nu känner jag att det kanske är dags att bevisa för mig själv att jag klarar mig på egen hand. Känner mig så himla beroende av andra (som typ mina föräldrar) ibland och det vill jag inte vara, även om det såklart är viktigt också. Så nu börjar jag fundera på om jag kanske ska åka dit ensam bara för att se att jag klarar mig själv, och typ utveckla mig själv på något sätt. Jag tänkte stanna i typ några dagar och bara promenera på gatorna och shoppa och fika lite och sådär. Bara vara för mig själv och fundera på saker och ting.
    Men när jag tänker så undrar jag om det kanske bara låter bra i huvudet och kanske inte blir så bra i verkligheten. Jag tänker att jag inte kommer hitta någonstans, gå vilse överallt, kommer inte förstå tunnelbanan och att jag kommer känna mig ensam. Vad tror du? Tror du att det är en bra idé?
    Jag kommer troligen att flytta dit om typ ett och ett halvt år iallafall, men det känns så himla länge för jag vill åka dit hela tiden! Men jag vet inte om det kanske blir misslyckat bara, att åka själv och sådär…
    Tack för inlägget, vilket superjobb du har gjort!!! 🙂
    kärlek<3

    Karin 2012-01-10 21:19:53
    Svara
  • Underbar, superbra, fantastisk guide!
    Var nyss i New York för andra gången och hade ditt tips om Meat Ball Shop i bakhuvudet. Gick dit och frågade om de hade veg-bullar, vilket de hade! URAGOTT var det i alla fall – tack för tipset!

    Elise 2012-01-10 20:20:38 http://erisuchan.tumblr.com
    Svara
  • Himla skjønt! Jeg skalskalskal, uten tvil, få brukt guiden veldigveldigveldig snart! <3

    susannah 2012-01-10 20:11:09 http://www.ninjafest.blogg.no
    Svara
  • […] of my favourite blogs Niotillfem (nine to five if you translate it to English) has made a fenomenal post about New York and the things she recommends to do and see. Do have a look! And don’t be scared although […]

    What happens on Tuesdays « Maria Katarina Barcelona 2012-01-10 20:10:37 http://mariakatarinabarcelona.com/2012/01/10/what-happens-on-tuesdays/
    Svara
  • TACK för att du tar dig tid att skriva ner alla dina favoritställen 🙂 Förstår att det har tagit tid!
    Jag har själv bott precis utanför NYC och älskar din blogg med alla bilder och detta är den ultimata guiden till NYC så TACK för att du delar med dig!!

    elin 2012-01-10 19:57:58
    Svara
  • Shit vad fint allt är! och vilken underbar beskrivning!

    Alba Mogensen 2012-01-10 19:39:54 http://www.larsdotter.tumblr.com
    Svara
  • Åk till Bronx Zoo! Det var det absolut finaste jag såg under min New York-vistelse. Puss!

    Alexandra 2012-01-10 18:58:52 http://photosbysidgwick.blogg.se
    Svara
  • Oj vad det tog länge att läsa men nu längtar jag till New York alldeles massor. En kul grej är att jag bara varit där en vecka förr men visste massor av de ställen du tipsade om…

    kaneli 2012-01-10 18:34:00 http://spicegirl.ratata.fi
    Svara
  • ska jag våga åka till usa som au pair, sandra? åh herregud, vågar jag?

    a 2012-01-10 18:17:21
    Svara
  • Himlans vilken fin guide till NY!!
    Tackar för inspiration och fina tips inför min resa
    i mars!
    Passar på att tacka för en härlig blogg och fina texter du
    delar med dig av!
    / A

    Anna 2012-01-10 18:09:32
    Svara
  • Åh tack! Den kom som på beställning. Flyger till New York den 25:e 🙂

    Frida 2012-01-10 18:03:16 http://aaalic.tumblr.com
    Svara
  • tack för en oändligt bra new york-guide. måste ha tagit en hel del tid!

    alice 2012-01-10 17:48:27
    Svara
  • Åh, det känns så posigt att säga att man saknar New York men jag gör verkligen det. Pratade om det senast igår, och så kommer detta inlägg idag. Nu. Åh. Vill bara till de breda gatorna nu nu nu, ännu mer! Kan dock komma med lite konstruktivt också, och tipsa om hotellet Comfort Inn på lower east side, Ludlow Street!

    lovisa/polichinelle 2012-01-10 17:29:08 http://polichinelle.webblogg.se
    Svara
  • åh. jag ska tid med min bästa kompis under en längre dit nästa år och jag längtar ihjäl mig.

    johanna 2012-01-10 17:26:33 http://johannaochjennifer.webblogg.se/
    Svara
  • Vilken guide, vilken insats! Denna ska jag studera till punkt och pricka inför mitt första besök i NY. När det nu blir återstår att se men förhoppningsvis inom den närmsta framtiden. Måste bara skriva klart mitt examensarbete först.. Happ.

    Himla fint att du tog dig tid till att skriva om dina favoritplatser. Tack 🙂

    Anna 2012-01-10 17:05:19
    Svara
  • Helt underbar och omfattande guide! Kommer garanterat använda den när jag åker till New York.

    Melwa 2012-01-10 16:35:31 http://melwabythegarden.blogg.se
    Svara
  • Loving this guide! Seeing all of your favorite places through your eyes reminds me why I love this city so very, very much.

    I would even add that people should venture out of Manhattan and into Queens if they’re looking for an amazing meal. It’s the most diverse 15 sq. miles in the world, and you can find the most amazing restaurants from pretty much every culture. Take the 7 train, pick a stop, get off and explore. We went to Flushing on Saturday and ate New York’s greatest Chinese food. And soooo cheap! Added bonus is that there aren’t any tourists there; a purely New York experience!

    Vanessa 2012-01-10 16:18:50 http://thevoyageofv.wordpress.com/
    Svara
  • Hjälp, vilken fantastisk guide! Du är galen, på ett bra sätt! Älskar din blogg, inspirerande och vacker.

    Ulrica 2012-01-10 16:09:34
    Svara
  • Så otroligt härliga bilder! Vilken dröm att få vara i New York alltså! 😀

    Stina(: 2012-01-10 15:55:54 http://www.smileaway.blogg.se
    Svara
  • men gud bravo! vilket jobb! jättemysig läsning och superfina bilder som alltid.

    carin 2012-01-10 15:12:47
    Svara
  • Himla fin guide, attans att jag precis kom hem därifrån!

    Tänkte ge ett restaurang tips till dig eftersom du nu gett oss så många, The Waverley Inn i west village. Mysfaktorn är otroligt hög och maten god. Tror det hade vart nåt för dig, ha det kaka!

    Sissela 2012-01-10 15:09:26
    Svara
  • Wow, vilket jobb! Förstår nu att du verkligen hade rätt i att ha lagt mest pengar på mat senaste året 😉
    Ett sånt här lyxigt inlägg gör mig däremot nyfiken över hur du levde som student. Vad hade du för sparknep då? Jag äter nästan aldrig ute, men köper helst inte billigaste konserverna och lägger därför ganska mycket på mat redan nu 😉

    Elin 2012-01-10 14:41:33
    Svara
  • Tusen tack Sandra! Kan inte vänta till den planerade New York-resan i sommar!

    Lina 2012-01-10 14:32:57
    Svara
  • Tack för tipsen! 🙂

    Emilia 2012-01-10 14:30:49
    Svara
  • Alldeles perfekt timeing, Sandra!
    Tack, tack, tack! Kram

    veronica 2012-01-10 14:14:39 http://www.doubtingintentions.blogg.se
    Svara
  • Så många som kommer bli tacksamma över detta inlägg Sandra! Applåder, nigningar och bockningar till dig! Jag kommenterar till och med innan jag läst själva inlägget och utan att ha varit NY, men vill kunna läsa igenom detta ordentligt till kvällen, och är bombsäker på att det kommer falla mig i smaken.

    Lenita 2012-01-10 14:11:14
    Svara
  • WOW!! Helt perfekt när jag och min sambo åker i Arpil. Denna ska jag skriva ut och ta med. Tusen tack!

    Nicole 2012-01-10 14:08:24
    Svara
  • Jisses vilken bra guide! Tack! Så fint också att du skriver för en blandad publik, och även för läsare som kanske inte har så mycket pengar att spendera.

    Tahira på Londonsvenskar.com 2012-01-10 14:06:36 http://londonsvenskar.com/tahira
    Svara
  • The Jane är ett mycket fint hotell! Med söt personal med söta små hattar. Bor man där kommer man även in på klubben. I alla fall när vi var där. Då var det efterfest för någon kocktävling och Budweiser och tequila shotsen var on the house! 🙂

    Helena 2012-01-10 13:48:03 http://hejvarld.blogspot.com
    Svara
  • härliga bilder!

    ELINFELICIAS - en blogg om allt och ingenting 2012-01-10 13:45:10 http://elinfelicias.blogg.se
    Svara
  • är så jävla tacksam för detta inlägg! dock skulle jag ännu vilja veta ifall du vet nån ”hippie-bar” i new york?

    Karoliina 2012-01-10 13:37:40 http://www.junkyardjulie.ratata.fi
    Svara
  • […] a guide to new york. – Niotillfem. […]

    Dagens Dos: niotillfem Sandra:s New York guide | SocialaMedier.se – för din dagliga dos från de sociala medierna 2012-01-10 13:35:16 http://www.socialamedier.se/blogg/2012/01/dagens-dos-niotillfem-sandras-new-york-guide/
    Svara
  • Men tack alltså! Fantastiskt! Vid tidigare New York-resor har vi använt din blogg som guide i vilket fall men denna är ju helt suverän och borde typ tryckas upp och säljas dyrt.

    Anna 2012-01-10 13:08:23
    Svara
  • Väldigt fin guide! Corner Bistro har suveränt goda burgare oxå, simpelt, rejält och gott liksom. Bra att veta är också att man alltid dricksar på skönhetssalonger, frisörer och taxin för de som aldrig varit i USA.

    Josefine 2012-01-10 13:05:45
    Svara
  • Jättebra guide och jättebra blogg. Men blir så ledsen för att din svenska blir sämre och sämre ju längre du bott i USA. Mer och mer engelska inblandat och amerikanska uttryck rakt översatta till svenska.

    Du är bra ändå puss.

    Johanna 2012-01-10 12:52:17
    Svara
  • Toppen! Jag ska kopiera och spara för (förhoppningsvis inom kort) framtida bruk!

    Elina Dahl 2012-01-10 12:44:14 http://elinadahl.blogspot.com
    Svara
  • galet galet galet bra inlägg sandra 🙂 tack för det! nu vet jag precis vart jag ska när jag besöker äpplet 🙂

    Matilda 2012-01-10 12:16:19 http://maatildalindgren.blogg.se
    Svara
  • GUD vilken bra och ambitiös guide! Denna ska jag använda när jag förhoppningsvis åker till NY nästa år (när jag fyllt 21). BRA GJORT!

    Anna 2012-01-10 12:11:06
    Svara
  • This is so great! Even though I live here I am always looking for fun new places. I have to try Schiller’s it sounds super tasty. A good tip also is to take the Airtrain to Jamaica station ($5) and the Long Island Railroad (like in Eternal Sunshine of the Spotless Mind) to Penn Station ($5-10) and it only takes about 25 minutes and can save money on a taxi or time on a sunway.

    Kallie 2012-01-10 12:10:25 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
    Svara
  • Hej Sandra,
    Jag blev så glad när jag läste dina NY-tips. Bodde själv i New York i några år (för några år sen) och så många av dina favoriter var mina favoriter också, som Cobble Hill, Brooklyn Botanic garden, St Marks Bookshop, Tom & Jerry’s och Iona, bland många andra. Det är lätt att stanna vid det uppenbara i New York, men dina tips leder nog många till lite andra ställen än de som står i guideböckerna. Kul också att så många ställen står sig med tiden – jag flyttade ändå därifrån 2004 och flera av mina stammisbarer är listade. Ska rekommendera dina tips till alla som ska till NY!

    cecilia 2012-01-10 12:04:30 http://ceciliaduringer.com
    Svara
  • thank you SO much for posting this!
    i’m going back to new york city in april,
    and this is making me more excited than ever!
    definitely going to use this, thank you!
    xo, cheyenne

    cheyenne 2012-01-10 11:50:37 http://pourlecoeur.wordpress.com
    Svara
  • WOW vilken fantastick guide!! Det märks att du lagt ner mycket tid på detta och det uppskattas verkligen!! Inlägget har jag lagt som ett bokmärke, då jag o bästisen planerar att avsluta vår ressommar i New York 😀

    delia 2012-01-10 11:45:02
    Svara
  • åh. vill åka dit nu direkt.

    josefine 2012-01-10 11:44:39 http://skintouching.blogg.se
    Svara
  • Vilken enorm guide! Superbra om man nu ska till de trakterna.

    Kajsa 2012-01-10 11:39:54 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
    Svara
  • Vilken eminent och genomarbetad New York guide! Tack!

    Nathalie 2012-01-10 11:34:21 http://ginepro.tumblr.com
    Svara
  • grymt!

    maja. 2012-01-10 11:26:48 http://maajis.blogg.se
    Svara
  • vad kul att du skrev ihop det här nu ska till new york 10 dagar i mars & har tänkt fråga dig på twitter men vågade inte riktigt 🙂

    johan andrén 2012-01-10 11:07:12 http://www.nihilisten.se
    Svara
  • BÄSTA!!! Fan vad sugen jag blev att åka till New York nu – ska skriva ut denna och plugga som en bibel.

    Amanda 2012-01-10 10:53:31
    Svara
  • Tack 🙂 Måste tagit lång tid att göra, väldigt bra iaf 😀

    Emma 2012-01-10 10:11:54
    Svara
  • WOAH dette er jo episk! Fantastisk, bokmerker for evig og alltid 😀

    Nina 2012-01-10 10:00:58
    Svara
  • OJ – det här har du lagt ned tid på! 😀

    Tack ska du ha, blir fint att ha nästa gång jag ska dit. 🙂

    tinajo 2012-01-10 09:56:22 http://www.tinajoathome.blogspot.com/
    Svara
  • wow, vilket jobb du har lagt ner! tack ska du ha, den här guiden kommer jag använda mig av när jag nån gång åker till new york. kram!

    Lisa 2012-01-10 09:55:42 http://lisons.blogg.se
    Svara
  • Oh this is so perfect! Me and my sister will be meeting up in NY this June and we’re in the planning stages now and this will definitely come in handy!. xox

    Emily 2012-01-10 09:52:12 http://emilymarthick.blog.com/
    Svara
  • Råkade snubbla över din blogg för bara någon månad sedan, men åh vad glad jag är att jag gjorde det. Den har precis allt det där jag letade efter men aldrig hittade. Fram tills nu då. Tack för att du är så grym, det här är nog min absoluta favoritblogg!

    Linnea 2012-01-10 09:47:02
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!