restauranger och barer i Stockholm där jag är mest (samt en liten kärleksförklaring till 2007 och 2008).

saturday
saturday
elsa's birthday party.
En gång i tiden för tio år sedan var jag 23 år gammal, jobbade som copywriter på reklambyrå och bodde i en liten lägenhet på Norrtullsgatan. Klädde mig i baskrar and all things cute och hade platinablont hår och alltid svart eyeliner.

Då fanns det inte alls lika många barer och klubbar och restauranger i Stockholm. Inte lika många takbarer, hemliga svartklubbar och rejv. Alltså massa grejer fanns ju ofc, men det går inte att jämföra med hur det är nu.
Stockholm just nu är bäst!!! Det vibrerar på alla håll och kanter.


På den tiden i alla fall, var vi stammisar på restaurang Tranan. Där åt jag chevré chaud minst en gång i veckan, drack rödpang för stammispris och visste vad de som jobbade i serveringen hette. Där blev vi fulla i källaren på helgerna, beställde maträtter som inte fanns på menyn *men vi som visste visste* och tog över uteserveringen om somrarna. (Samt skrev sjuka inlägg som dessa, hur lyckas man ens??)

Jag älskar att vara stammis. Jag blir så himla glad när folk kommer ihåg en eller när kvittot kommer och det står kompispris på ölen. Eller om man får stanna kvar när det stängt och sätta på sin egen musik och dricka upp sitt glas. Eller få beställa innan de öppnat, gå in bakom disken och fylla på sitt vattenglas. Eller bara när de säger Hej igen! när man kommerSånt! Sånt är bäst.

De här platserna är mina just nu-älsklingar i Stockholm, alla eh rätt nära där jag bor pga slö:

?
Bleck
Bleck är en liten pärla i Blecktornsparken vid Ringvägen. De har en stoooor uppvärmd uteservering som ligger i en sänka så att det i princip alltid är vindstilla. Har oftast bra DJ:s, liveband och god mat. Mitt go-to ställe under de varmare månaderna. Hundvänligt!

?
Vina
Vina ligger på min gata fast där inuti skulle man lika gärna kunna vara i Paris eller New York. En klassisk vinbar, en sådan som det fortfarande är rätt ont om i Stockholm, med gullig personal, väldigt bra mat (Stockholms bästa råbiff enligt moi) och romantiskt. Deras charkbricka är även 5 plus. Hundvänligt!

?
Katarina Ölkafé
Katarina Ölkafé är vad det heter, ligger på Katarina Bangata och har förutom massa goda öl bra amerikansk delimat. Är ett stort fan av deras mac&cheese och deras matzo ball soup (som jag försökt efterlikna i ett recept på bloggen en gång). Hundvänligt!

?
Paradiso
Paradiso som ligger lite gömt vid Mariatorget har en restaurangdel och en bardel. Serverar goda drinkar och har väldigt trevlig stämning (många söta hipsterdudes). Sena kvällar stökigt på ett mycket bra sätt. Högst troligt att du hittar oss drickandes öl på uteserveringen.

?
Babylon
Den avlånga baren i Björns Trädgård vid Medborgarplatsen som jag tillbringat minst lika mycket tid på som jag gjorde på Tranan en gång i tiden. De har en rätt stor uteservering men man får ändå va i god tid för den blir snabbt full. Roliga människor att spana på och serverar svingod östeuropeisk mat (tror det är ungerskt?). Deras pirogi och kumminosten har jag ätit många gånger. Hundvänligt!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Åh, om man älskar Tranan vill jag passa på att tipsa om ett nytt ställe. Han som skapat Tranan har nu en ny restaurang i Götgatsbacken som heter Brasserie La Colline, toppenmat, bara naturviner och världens snyggaste inredning. Är även inne där och tar en drink ibland och det är toppen verkligen!

  Josephine H 2017-09-20 12:40:04
  Svara
 • Haha stammis/kompis-pris, visste inte ens att det fanns! Jag har inte i mitt vuxna liv bott mer än 2 år i en och samma stad/land (och inte varit ute så frekvent under en längre period) så har ej upplevt detta alls 😉

  Jenn - forever abroad 2017-09-18 13:40:52 https://jennifersandstrom.se
  Svara
 • PRECIS VAD JAG BEHÖVER!!!!!! :”””D Från en som flyttade hit typ igår och ska börja jobba med reklam nästa vecka kanske pga så influerad av att ha läst din blogg i alla år? Iaf: DRÖMLIVET BÖRJAR NU.

  Alexandra 2017-09-17 15:00:13
  Svara
 • vad härligt ditt 23-åriga liv såg ut!!! mvh också 23 och väntar på att det ska bli lika kul som på gymnasiet

  Ellen 2017-09-17 14:02:46
  Svara
 • babylon e polskt!!

  Vicky 2017-09-17 01:49:00 http://vickys.se/
  Svara
 • Emma: du behöver inte vara orolig, djurvagnen blir full sist. De flesta vill inte åka där men när tåget börjar bli fullbokat får man ofrivilligt en sådan plats. Så är det fullt där så är det för att tåget som helhet ändå är fullbokat. Bara bra om någon utan djur väljer det alltså!

  Hanna 2017-09-16 22:03:17
  Svara
 • Babylon: Pirogerna levereras dit av en polsk gumma sägs det. 🙂

  L 2017-09-16 19:23:47
  Svara
 • http://www.polarityrecords.com/one-man-band-vintage-photos.html?fref=gc&dti=132665403451476
  inte på samma tema… kanske motsatt tema. Men fint 😀

  elinor 2017-09-16 19:05:41 http://elinorwarholm.se
  Svara
 • Eller hur. Otroligt respektlöst.

  L 2017-09-16 17:27:24
  Svara
 • åh 2008 har läst dig sedan sent 2007 men 2008 var då jag började följa dig slaviskt. och liksom aldrig slutade. var femton-skulle-bli-sexton satt på flickrummet och skrev på en roman och på caféer och läste böcker och pluggade mest hela tiden och kände mig ofta väldigt ensam och ville att det skulle bli nåt stort av mig. brukade läsa din blogg och tänka att jag nog aldrig skulle leva ett liv som ditt, för att vi var för olika, men att det också var lite tjusningen. det var som att få titta in i någons fönster och tänka på hur det hade varit att vara någon annan.
  Om det blev nåt stort av mig? nja inte vet jag, men något bättre och lyckligare än vad jag någonsin trodde att det skulle bli.
  Men just de där inläggen, från 08 och lite 09, i den här bloggen, de har en sådan särskild plats i min hjärta, jag minns den där sextonåringen och vill bara henne i handen.

  Ulrika 2017-09-16 17:09:42 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Heja hundvänliga ställen!:) Katarina Ölcafé är dock inte alltid hundvänligt om man har stor hund, bara om det är lite folk. De säger att de tar för stor plats. Det är nog lättare om man har en liten hund. Brewdog är dock alltid hundvänligt. 🙂

  Linda 2017-09-16 17:03:49
  Svara
 • Förlåt för den här trista kommentaren men som djurägare blir man rätt trött på att personer utan djur bokar upp alla platser i djurvagnen pga att de tycker djur är söta eller gillar att det är tyst. Med tanke på hur liten djurvagnen är tycker jag att man borde kunna låta de platserna vara till oss som faktiskt reser med djur..

  Emma 2017-09-16 16:36:14
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Förstår det, och att du syftar på kommentaren som gjorde det med flit. Men tänkte bara berätta att mer än typ hälften av gångerna jag bokar biljett med SJ så blir jag automatiskt placerad i djurvagnen (om jag inte väljer en specifik plats själv, vilket jag sällan gör). Varför de gör så vet jag inte, tror knappast det beror på att resten av tåget är fullt liksom? Men bra att veta kanske, att om du ser någon utan djur där så kan de ha vart helt oskyldiga i det 😉 Men good to know för mig också, aldrig riktigt tänkt på att det kan bidra till att någon med djur inte kan åka. Ska numer alltid välja plats själv så ni med djurvänner kan åka med 🙂

   Madeleine 2017-09-16 20:24:25
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Platserna i djurvagnen är ju nästan alltid de som tar slut sist? 95 % av de som sitter där utan djur gör nog de för att de inte fick någon annan plats.

   Tove 2017-09-16 19:07:58
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Eller hur. Otroligt respektlöst.

   L 2017-09-16 17:27:03
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    ”Så otroligt respektlöst”. Nej, det var lite skämtsamt skrivet. Jag har kaniner och sitter därför alltid i djurvagn.
    Däremot så är djurvagnen alltid tom. Är man dessutom väldigt mån att åka med sina bepälsade älsklingar kan man se till att boka i god tid då den vagnen faktiskt inte bara är till för folk med djur 🙂

    Hoppas kommentaren gjorde dig lite muntrare och annars så rekommenderar jag att klappa något gulligt djur.

    Sandra 2017-09-17 14:02:42
    Svara
 • Tips: La Colline på Götgatan. Tranans ägare som har öppnat nytt. Otrolig råbiff!

  C 2017-09-16 13:43:50
  Svara
 • Bra att du tipsar om hundvänliga barer, inte för att jag har hund men för att då kan man sitta och klappa andras hundar om man har tur.
  Samma anledning till att jag alltid bokar djurvagn när jag åker sj-tåg hehe.

  Sandra 2017-09-16 13:28:28
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Förlåt för den här trista kommentaren men som djurägare blir man rätt trött på att personer utan djur bokar upp alla platser i djurvagnen pga att de tycker djur är söta eller gillar att det är tyst. Med tanke på hur liten djurvagnen är tycker jag att man borde kunna låta de platserna vara till oss som faktiskt reser med djur..

   Emma 2017-09-16 16:35:56
   Svara
   • Svar på Emmas kommentar.

    Emma: du behöver inte vara orolig, djurvagnen blir full sist. De flesta vill inte åka där men när tåget börjar bli fullbokat får man ofrivilligt en sådan plats. Så är det fullt där så är det för att tåget som helhet ändå är fullbokat. Bara bra om någon utan djur väljer det alltså!

    Hanna 2017-09-16 22:02:57
    Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Väldigt gulligt och förstår att du vill vara nära djur och få chansen till lite gratiskel. Men! Som hund och kattägare som åker rätt mycket tåg och rätt ofta finner djurvagnen fullbokad så önskar jag faktiskt att folk kunde sluta göra såhär, det är lite halvtaskigt even :< Ett tips är ju annars att gå till närmaste park med hundgård för sin dagliga dos.

   Tove 2017-09-16 14:32:48
   Svara
 • Haha jag avskyr att vara stammis på ställen. Ett tecken på att jag slutar gå till en plats är när någon minns mitt namn. Det är skitjobbigt på platsen där jag hämtar ut paket här i Falun, personalen vet vad jag heter. Jag gillar inte alls sånt, vill helst slippa att folk vet vem jag är :-p.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-09-16 13:28:27 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Ok måste äta råbiff på Vina!

  Fröken Cocco Sohl 2017-09-16 13:09:17 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Har du aldrig tänkt på att du kanske får kompispris för att du är du? Alltså känd?

  C 2017-09-16 12:11:10
  Svara
 • Heeej! alltså. Har du varit på katarina ölcafé nyligen? Jag var där för ett år sen nämligen och tyckte att maten var jättegod. Men de senaste månaderna har jag varit där ett par gånger och blivit jättebesviken!! Kan de ha skaffat ny kock??? Beställde matzo ball soup och fick EN enda liten boll!?!

  ++++ kollade på en film igår som jag tror du hade gillat! The increadible jessica james på netflix. Väldigt rolig och lättsam. Bakisvänlig.
  Tacohej <3

  Michelle 2017-09-16 11:27:46 https://aestheticsaesthetics.com/
  Svara
 • 2007/2008 var då jag började läsa din blogg! Då var jag 21 år och spelade teater på folkhögskola ute på vischan. Nu är jag 30 år, bor i sthlm, har två barn och är snart färdig barnmorska. Kommer fortfarande in här med jämna mellanrum och blir alltid lika glad : )

  Kristin 2017-09-16 10:04:11
  Svara
 • Fanns det visst, bara du som rörde dig i andra kretsar
  Sthlm suger nu om jag jämför med 5 år sedan, det var då det riktiga hände… Nu är svartklubbarna jippon och ”rejven” kommersiell skit

  Anna 2017-09-16 09:17:51
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Och för att du säger det så är det så, och han man en annan åsikt är den fel eller? 🙂
   Handlar väl ganska mycket om vad var och en tycker??

   Jennie 2017-09-16 15:10:22
   Svara
 • Hej Sandra,
  Jag tycker mycket om att följa dig på niotillfem??
  Jag är kanske inte din målgrupp då jag är 65 år med vuxna barn och barnbarn,men jag har ett öppet ungdomligt sinne.

  Sen jobbar jag i skolan och träffar ungdomar varje dag så jag känner att jag ändå är din målgrupp.

  Nåväl, det var min presentation .
  Nu kommer jag till det jag skulle komma till och som gjorde att jag verkligen kände att ’jag är hemma hos dig’

  Äntligen träffar jag på någon som läst och gillar ’Väggen’

  Min absoluta favoritbok i alla kategorier.?????‍♂️

  Och den enda bok jag läst om och vill läsa om ibland?

  Jag läste den första gången 1992
  och det exemplaret är härligt
  tummat

  Det fanns på den tiden Ett TV -program som sändes från Sundsvall
  Tror der hette Läslustan med Gunnar Arvidsson.
  Utmärkt program, som jag aldrig

  missade.
  Där satt b.la Bodil Malmsten med runt bordet(stor favorit hos mig och
  saknar hennes röst och att inte kunna läsa nya meningar från hennes vassa intressanta penna.Följde henne på Twitter ända till slutet och när hon

  gick bort kändes det som en Bästa Vän gått bort)

  Okey, jag sitter här och skriver i min lilla IPhone och känner att det blir lite fält för mig att skriva i men vill inte flytta över till Ipaden, hoppas nu det inte blir för rörigt att läsa.

  För att återgå till Läslustan hade Gunnar Arvidsson då ett antal intressanta belästa gäster som jag just inte kan komma på namnet på nu och det var inte Bodil Malmsten som rekommenderade Väggen det var en av de manliga gästerna.
  Och vederbörande gav en så kittlande beskrivning av boken att jag gick och köpte den påföljande dag.

  Jag har genom åren försökt att få mina vänner att upptäcka den och tycka lika mycket om den, som
  jag gör( har vänner som alla läser mycket)men ingen blir lika frälst som jag är

  Då blev jag så Väldigt glad när du skrev om den

  Tack snälla Sandra för att du uppmärksammade den i din blogg och hur intressant var det inte att läsa att den var obligatorisk läsning för skolbarn i Österrike.?

  Önskar dig en Trevlig Helg

  Hälsningar från Annica i Göteborgg

  Annica Lindblom 2017-09-16 09:14:19
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!