Igår kväll lagade jag (eller vad man nu ska säga) råbiff! Jag älskar råbiff på restaurang men hade aldrig provat på det själv. I tisdags var det dags. Jag gjorde inte riktigt exakt som man skulle göra men såhär blev min slags råbiff i alla fall:
Ingredienser:
– Nötfärs
– Kapris
– Dijonsenap
– Lök
Och persilja om du vill, jag tog det för att jag är lite besatt i persilja och har gärna det till allt. Sparrisen ska inte in i råbiffen utan de kokade jag några minuter för att ha vid sidan av.
Blanda köttet i en bunke tillsammans med kaprisen, finhackad lök, dijonsenap, persilja och salt och peppar.
Gör en fin bulle med hjälp av ett glas.
Tryck ner med fingrarna lite så det blir en liten urgröpning och lägg en äggula där. Klart! Jag åt min med sparris och sallad med tomat och granatäpple.
.
Last night I made steak tartare for the first time in my life. Very easy and super delicious. Mix ground beef, capers, minced onion, dijon mustard, salt and pepper (and parsley if you like that, i do) with your hands. Make a round bun with a glass and put a yolk on top. Ready to eat!