I lördags var det julafton och vi började dagen med frukost på hotellet. jag åt en omelett med champinjoner och paprika, yoghurt med granola och vattenmelon.
Såhär såg jag ut för dagen.
Vi bor precis vid havet och ungefär fem meter utanför hotellrummet ser det ut såhär. Så fint att man vill dö lite.
Vi hängde hela förmiddagen på stranden och läste böcker.
Jag och Mathieu gjorde en ritgubbe.
Sedan var det dags för lunch.
Vi beställde in drinkar i rött och vitt för julfirandets skull.
Jag åt spaghetti med tomater, i rött tema för den delen också.
Sedan fick jag öppna julklappar jag fått av Ludvig. Ett filmspel vi kan spela på semestern och en bok av min bästa författare, fint!
På eftermiddagen hängde vi lite mer på stranden. Och så gjorde vi en snabbvisit till mataffären där jag inte tog några bilder men som vi snart ska återkomma till.
och så blev det kväll. Jag var julaftonsansvarig och hade tagit med mig pepparkakor, glögg, russin och mandlar. Jag fick hjälp av hotellrestaurangen att värma glöggen.
Sedan hade vi julklappsutdelning. Vi hade nämligen dragit varsitt namn och den vi hade fått skulle vi köpa en julklapp till i mataffären. Mathieu fick ett par flipflops.
Ludvig fick simglasögon : )
Fabian fick en kniv och en nätmelon.
Jag fick ett badlakan med ”mina bästa skådespelare”.
Och Carl Fredrik fick en såpbubblepistol. Bra julklappar!
Sedan hade jag bokat bord på en restaurang som heter Hechizo som hade julaftonsmeny. Dessutom hade de julgranskulor i träden vilket var extra bra.
Julaftonsmenyn bestod av typ tusen rätter. Allt från rödbetssorbet och sniglar i pesto till hummersoppa och pepparkakschoklad. På bilden ser ni blåmögelsallad och anka. Himla speciell men god middag.
Efteråt gick vi till en bar vid stranden som hade öppet hela natten.
Där stannade vi ungefär till klockan två då vi bestämde att julaftonsnatten fick vara över. Och det var min julafton.
.
Christmas Eve in Tulum! We stayed at the beach all day and read books. In the evening we had mulled wine and gingerbread cookies at the balcony that I had brought from home (not the balcony but the cookies and wine). We had made a visit to the supermarket during the day and bought presents the secret santa way. Everybody were very pleased with their gifts 🙂 At 8 we had a reservation at a restaurant called Hechzio. They had a fixed christmas eve menu with everything from lobster soup to beet sorbet. We ended the night at a cute bar by the beach.