Jag hittade ett bröd på Pinterest som sag helt magiskt ut och bestämde mig för att baka det för att ingredienserna var bara 3 (!) stycken. Det blev så. himla. gott.
Här kommer vägen dit:
För att laga detta bröd behöver man
– Jäst
– Salt
– Mjöl
Jag adderade även rosmarin. Man kan addera vad man vill egentligen – valnötter, bär, ost ost osv osv. Eller ingenting funkar också bra.
1.Blanda 7 deciliter mjöl i en bunke tillsammans med en halv tesked torrjäst, vet inte hur mycket det är i färsk jäst, men googla! Plus massa salt.
2. Addera 3,5 dl vatten, plus din magiska ingrediens om du har någon. Jag klippte ner ganska så mycket färsk rosmarin. Joxa ihop. Låt allt jäsa i rumstemperatur under plast i 12 till 18 timmar.
3. Nu är det en ny dag! Sätt ugnen på 230 grader. Ta fram en ungsfast kastrull eller vad sjutton det heter. Jag har en sådan här himla fin Creuset som jag fick i julklapp för två år sedan. När ugnen är redo, ställ in kastrullen där i en halvtimme.
4. Lägg brödet på en bädd av mycket mjöl. Gör den något sånär rund. Den är superduperkladdig obs.
5. Ta försiktigt ur (den väldigt varma) kastrullen ur ugnen och lägg i brödet när halvtimmen har gått.
6. Ställ tillbaka i den varma ugnen och låt stå där i en halvtimme. Öppna sedan och ta bort locket och låt stå i ytterligare en kvart.
7. Medan man väntar kan man laga en soppa som man kanske vill äta till sin limpa. Jag gjorde en soppa på allt jag hade kvar i min frys/kylskåp: majs, ärtor, vit sparris, purjolök, vitlök, två buljongtärningar plus en creme fraische som inte syns i bild.
8. Fräs löken och koka sedan upp vatten och häll i buljongtärningarna. Lägg i majs, ärtor, sparris, creme fraische och låt koka i några minuter. Mixa och toppa med lite tryffelolja om man har hemma kanske, plus svartpeppar och salt.
9. Nu är brödet klart. Alltså?! Så himla himla fint det blev. Var helt chockad. Som bageribröd liksom.
10. Helt sanslöst gott också.
11. Soppa + bröd med ost + ett glas torsdagsvin = toppen
Iväg och laga detta bröd bums. Dog godhetsdöden.
.
I baked a bread a couple of days ago. It turned out delicious! I used this recipe.