Man blir så lycklig i franska mataffärer. I New York är man inte så bortskämd med att grönsaker och sånt är billigt och därför lever jag numera vid den disken. Det här lagade jag till middag igår. Kändes vårigt.
Jag började med att skära alla grönsaker och koka dem. Vit sparris kokar i ungefär tio minuter om man delar såhär, morotskronor i ungefär fem minuter och ärtor runt en till två minuter.
När det kokar kan man göra en liten mozzarellasallad. Det måste vara rättvist mellan varje skiva tomat och ost, så alla tuggor är lika goda.
Och så på med olivolja och salt och balsamvinäger.
Sedan skivade jag en vitlöksklyfta.
Och så stekte jag morötterna på låg värme i vitlöken någon minut efter att de kokat klart.
Ät allt med en massa salt, några droppar citronjuice och stora klickar smör. Och så kan man ju addera något protein förstås om man vill. Så himla vipsenkel maträtt men blev ändå som en liten tallrik med hopp om ett varmare väder.
.
A easy dish I did last night. Tomato and mozzarella salad with white aparagus, peas and carrots with lots of butter and salt.