hemmagjord pesto med pappardelle och bruschetta.

Förra veckan lagade jag egen pesto för jag kom på att det har jag ju aldrig testat förut. Till förrätt blev det bruschetta.


Du behöver (för ungefär 3  personer).
För pesto:
1 kruka basilika
En handfull pinjenötter (typ ett halvt sånt där paket man köper)
En dl parmesan
Olivolja
Vitlök (1-2 klyftor)
Pasta (jag tog pappardella pga min favorit)
Räkor (för att det är gott men man måste inte)

För bruschetta:
Baguette
Två tomater
En vitlöksklyfta
Mozzarella (om man vill)
Soltorkade tomater (om man vill)


Vi börjar med peston. Ta av bladen från krukan och mosa ner i en mortel. Man kan spara några blad för bruschettan.


När basilikan blivit till en röra (blir rätt fort), i med pinjenötterna. Pinjenötterna kan du rosta i en stekpanna några minuter så de får en gulbrun färg (när man rostar nötter har man stekpannan på rätt hög värme och använder ingen olivolja och rör runt ofta så de inte bränns). Kasta i en vitlöksklyfta som du delat i några bitar i morteln och parmesanosten + olivoljan. Mortla mortla. Salta peppra. Nu är peston klar.


När du sätter på pastavatten kan du göra bruschetta. Den kan man ha till pastan eller äta som förrätt. Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Det kan du förresten göra innan du börjar med peston. Hacka tomaterna och blanda med basilikan du har kvar, finhackad vitlök och lite olivolja (någon matsked).


Gnid in brödet med en vitlöksklyfta och lägg i ugnen högst upp i cirka fem minuter. Om man vill (vilket vi gjorde) kan man lägga mozzarella och några soltorkade tomater på brödet innan man ställer in.


Ta ut när brödet är gyllenbrunt och lägg över tomatröran. Klart.


Oj vad passande nu har pastan kokat klart! Koka pastan 1 minut kortare än vad det står på förpackningen och kasta ner den i en varm stekpanna med peston och rör om. Jag adderade räkor också för det tycker jag passar fint till den här rätten. Rör runt i typ 30 sekunder i pannan.


Salta, peppra, addera lite extra parmesan och ät upp.

Translation. Last week I did home made pasta pesto with shrimps and served with bruschetta with mozzarella.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!