Här kommer ett recept som knappt är ett recept utan mer hur man kan göra en färdig soppa mycket mycket godare.
Ungefär som den här sparrissoppan, eller den här tomatsoppan men med champinjoner istället.
Du behöver för tre personer:
Färdig champinjonsoppa, jag gillar Keldas mest (Och nej, inget sponsrat inlägg, I wish :)).
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
2 dl Grädde
En halv citron
En näve persilja
Champinjoner (ganska många typ 8 kanske?)
Finhacka schalottenlök och vitlök, samt skär champinjonerna i delar, men spara typ 3 stycken till sen. Fräs i en kastrull med olivolja tills vattnet åkt ur champinjonerna.
I med 2 dl grädde (hade bara visp hemma men det funkade. Matlagningsgrädde är nog bättre) och champinjonsoppan. Koka upp och låt puttra i fem minuter ungefär.
Pressa ur saften av en fjärdedels citron samt lägg i de resterande tre champinjonerna (skurna i rätt stora bitar). Koka i typ en minut till.
Hacka persilja samt riv av skalet av en halv citron.
Brodera ut över soppan, peppra salta ät upp.
(Jag hade även tryffelsalt hemma som jag sprinklade över vilket gjorde soppan till en tioplussare, så har ni det så bör ni absolutment använda det)
.
Translation. A mushroom soup with garlic, parsley, shallot, truffle salt and lemon zest.