Här kommer ett söndagsmiddagsrecept som jag lagade förra veckan. Det blev mega.
Du behöver (för två personer):
– Kycklinglårfilé
– En vitlöksklyfta
– Ett gäng champinjoner
– En shallottenlök
– En halv citron
– En ask färsk pasta (om man vill lyxa och det vill man på söndagar tänker jag)
– En liten skål ärtor (typ lite mer än en dl)
– Färsk rosmarin
– En halv deciliter riven parmesan
– En halv burk creme fraiche.
Börja med att skära kycklingen i trevligare bitar. Riv vitlök och hacka schalottenlök. Stek i en stekpanna på medelvärme med olivolja, saften ur en klyfta citron och en skvätt soja.
Skiva champinjonerna och släng i stekpannan.
När kycklingen börjar få färg och är genomstekt och så, riv av skalet från en halv citron, finhacka rosmarin och lägg i stekpannan. Tillsätt sedan en halv burk creme fraiche.
När du lägger i den färska pastan i kastrullen med kokande vatten, häll då i ärtorna och parmesanen i stekpannan och rör om. Pastan ska bara koka i ungefär 1-2 minuter, häll sedan av vattnet, lägg i stekpannan och rör runt alltihop, salta, peppra.
Servera med lite extra parmesan på toppen. Ät upp.
.
Translation. Fresh pasta with chicken, rosemary, mushrooms and green peas.