Här kommer ett recept på en pangsommarsallad som jag gjorde till mig och Magnus i måndags. Syrlig, söt och nötig. Och med saker som är i säsong just nu.
Du behöver (två personer förrätt eller en person huvudrätt):
– En bit vattenmelon (1/3 av den på bilden kanske)
– 6 jordgubbar
– En liten näve granatäpplekärnor
– Tre rädisor
– En liten näve pinjenötter
– En näve basilika
– Ett halvt paket körsbärstomater
– En mozzarella
Gör såhär:
Vattenmelon underst. Skiva den i pizzabitar så att de täcker tallriken.
Skiva jordgubbarna i halvor och strö över.
Bryt mozzarellan samt dela körsbärstomaterna i halvor och lägg på.
Lägg sedan på tunna skivor rädisa, basilikabladen och pinjenötterna (pinjenötterna kan du rosta i en stekpanna först i någon minut på hög värme utan olja).
Strössla över granatäpplekärnorna, ringla över en god olivolja, crema di balsamico och lite havssalt.
Sedan är det klart och ser ut som en liten tårta!
Bjud någon du är kär i eller gillar ganska mycket. Eller ät upp allt själv vetja.
.
Translation. A salad containing watermelon, radish, cherry tomatoes, strawberries, mozzarella, pine nuts, pomegranate and basil.