Något av det bästa med den här årstiden är att allt smakar så gott. Från att ha harvat runt med rotfrukter och vattniga smaklösa tomater dignar mataffärerna av sparris, rädisor, vattenmelon, vårlökar och kronärtskockor. Det är så himla roligt att äta just nu! Jag har samlat fjorton av mina somrigaste recept till er:
Mozzarellasallad med vattenmelon, rädisa och jordgubbar.
Här har vi ett pinterestigt recept som jag lagade förra sommaren. Mozzarella är en ost som passar fint till sötare grejer. Denna sallad = jättegod och ser dessutom ut som en tårta!
Tomatsoppa på körsbärstomater och ruccola
Här har vi ett ganska gammalt recept från 2009, men värt att lyftas ändå såklart. De här är en somrigare version av den klassiska tomatsoppan och jag har lagat denna soppa många gånger. Var försiktigt med ruccolan bara, annars blir soppan grön ^^
Tagliatelle med vit sparris.
Den vita sparrisen är i säsong just nu och går i princip inte att få tag i under andra tider på året, så passa på! Är god att äta som den här (särskilt med hollandaisesås!), men här har jag gjort en pasta på den tillsammans körsbärstomater, valnötter och mozzarella.
Omelett med ärtor och annat.
Vårig omelett med allt gott jag hittade i matbutiken. Omeletten blir extra god om du använder ärtskidor och pillar ut ärtorna själv istället för att köra på färdiga redan utpillade.
Våfflor med rom, gräddfil och sparris
Kom ni ihåg att jag lagade våfflor för någon vecka sedan? Detta är en påminnelse till dig från mig att göra middagsvåfflor med göttiga grejer som sparris och löjrom på!
Pasta vongole.
Vongole är en av mina favoriträtter när det kommer till pasta och just nu när tomaterna smakar fantastiskt kommer således din vongole att göra detsamma. Perfekt dejtmat. Dessutom ska man skålla tomater i detta recept och att skålla tomater är en av mina favoritgrejer att göra i köket.
Tabbouleh med granatäpple och hasselnötter.
Tabbouleh är en persiljesallad från Libanon gjord på bulgur, tomater och mynta bland annat. Nu när det är försommar och allt som är färskt i butiken smakar så mycket kan man göra himla goda tabbouleh-versioner och här är ett fint exempel.
Lobster rolls.
Minns ni när Magnus lagade lobster rolls till mig för någon vecka sedan? Gudars skymning och majgad, detta är orimligt gott och klassisk amerikansk sommarmat.
Kokos- och citronplättar.
Freshen up din frukost med dessa goda plättar på kokos och citron.
Vietnamesiska vårrullar med räkor och grönsaker.
Dessa vårrullar kallas ju till och med ”summer rolls” och går egentligen att fylla med lite vad som. Här med räkor och avokado och chili med mera. Åh. Blev sjukt sugen på detta nu och måste nog laga i veckan.
Tortiglioni med vit och grön sparris.
Sparris I love you. Här kommer mer pastarecept med sparris. Denna gång med både vit och grön och en krämig sås gjord på ricotta och gorgonzola.
Penne med sparris och pistagenötter.
Okej, kan inte sluta. Ett till pastarecept med sparris kommer här. Denna gång med pistagenötter och kronärtskocka!
Tonfiskpasta med epazote + två sorters ceviche
Här hittar du en pasta med massa goda färska kryddor och två sorters olika ceviche med räkor, limebasilika och annat najs.
Sallad på färsk majs och bondbönor med ricotta, chili och lime.
Avslutar med detta recept på en sallad med färsk majs. Färska majskolvar är ju sjukt gott att koka eller grilla och äta som de är med smör och salt, men det är minst lika gott att skala av majsen och kombinera med annat. Som i detta fall i en sallad tillsammans med bondbönor och annat jox.
Hoppas det smakar.
Translation. 14 of my most summery recipes!