Någon undrade vad mina favoritmåsten i köket är. Så här kommer dom, mina bästa saker i skafferiet & kylskåpet.
Ägg.
För frukost, omeletter, att göra en pastasås krämigare, i sallad, i köttbullar, i alltihop. Ägg <333. Jag läste i en bok en gång att om man aldrig har ätit ägg innan och äter ett lagom löskokt i vuxen ålder så kommer man associera smaken med en god ost. Kan verkligen tänka mig det.
Dijonsenap.
Som tillbehör och som krydda. Håller i en evighet.
Spaghetti.
Såklart. Det man älskar måste man ha nära sig. Mina favoriter är fettucini och linguini.
Buljong.
Grönsaks- och hönsbuljong. Tjongar ner detta i såser, soppor, pastavatten och sånt. Gör att maten smakar mer och saltare.
Tomater.
För att det är den godaste grönsaken.
Parmesan.
Har detta i allt.
Vitlök.
Har detta i allt.
Olivolja.
Har detta till allt.
Utöver dessa självklarheter har jag nästan alltid hemma (för att lätt laga ihop något):
Lök av olika sorter, tomater, nudlar, champinjoner, soja, tryffelolja, frysta grönsaker (typ spenat och ärtor), krossade tomater på burk, valnötter och creme fraiche (finns inte här så nu handlar jag sour cream som är nästan samma). Någonting jag aldrig är hemma är böner och linser, det är mina tråkigaste smaker.
Så var det med det! Lite lagom knäppt inlägg det blev.
.
A little post about things I always have in my kitchen.
så bra!!!
blir alltid lika glad när du skriver matinlägg!
jag väntar tålmodigt på ett inlägg där du berättar vad du ätit till frukost, lunch och middag under en veckas arbetsdagar. min matrutin är löjligt dålig när jag jobbar, det vore intressant att se hur du får ihop det? det övergår mig hur du kan hinna med så mycket!
hoppas på matvecka någon gång framöver!
Haha, du beskrev ungefär just mitt kylskåp/Skafferi här hemma!
Ägg alltså.. alla älskar löskokt utom jag! Tycker det är vidrigt 😀
Karin: om du tycker det är mysigt och bra på ditt jobb så skulle jag ALLA gånger stanna kvar och tjäna ihop pengar. Det är en lyx att ha ett arbete och speciellt ett där man trivs så bra som du ändå gör. Det är ju bara temporärt tills du ska åka utomlands! Tiden går så fort ändå.
åhh bönor och linser som är så gott, men pasta att ha hemma är en klassiker alltså 🙂
Såg att du var med på nordiska museet på en datorskärm där man kunde läsa svenska modebloggar, kul!
Hellu Sandra! Jag är en fotointresserad tjej som alltid haft iphonen i högsta hugg vart jag än gått. Jag har funderat länge på att köpa en systemis men ekonomin har tyvärr aldrig tillåtit det. Nu har jag dock sparat ett tag och tror jag snart är redo så jag en dag får ta lika fina bilder som du. Nu är frågan bara vad man ska ha för kamera, har du något tips? Vad använder du för kamera? Jag försöker forska lite så jag verkligen kommer bli nöjd med mitt inköp.
Tack för världshistoriens mysigaste blogg!
Kram Karin
vi har typ exact samma favoritmåsten, och jag brukade också tänka att böner är tråkigt, men här om dagen gick jag och handlade chickpeas efter å ha sett en recept på spicy roasted chickpeas och jag ville bara tipsa om att det var hur gott som helst!
Tips! Creme fraiche finns på Trader Joes! 🙂
mandy och B och emily – jomen alltså creme fraiche finns ju med det är svindyrt!
a – älskar truffle fries! <3
lovisa/polichinelle – neejj…blä 🙂
jenny – haha men jag äter ju nästan alla de där lökarna råa! framförallt rödlök och vitlök och purjolök och salladslök! de är svingoda! jag tror man blir klok av lök!
karin – jättesvår fråga! det beror ju på hur himla gärna du vill utomlands. jag skulle nog bita ihop, spara som bara den, och så kanske du kan sluta tidigare? du kan ju också söka nya jobb medan du har det gamla och får du något bättre kan du ju börja där! ibland måste man ju göra superjobbiga saker så man kan få göra allt det bra sen. kram
sophia – oj svårt. kanske ringarna? eller en grek för länge sen, de hittade väl på det där? eller en sak, typ en sån där hopp-pinne! haha jag och sport…
Sandra, har en fråga jag så hemskt gärna sku villa få svar på:
Om du var på väg på maskerad med temat olympiska spelen, vad skulle du då klä ut dej till?
Kanske bästa rubriken nånsin i världshistorien. <3
Ägg, tomat, pasta och lök är verkligen superviktigt. Har alltid det hemma.
Gå till en riktig mexikansk restaurang, det lär ju finnas massor av såna i new york, och beställ något med svarta bönor, så kommer du ändra uppfattning! länge leve bönan.
what a boring topic…this is soo plain …uninspiring to list food…was this your grocery list ?
så mycket gott!
Mine favoritter ligner på dine favoritter! God mat er så ..godt!
Haha! Himla knäppt innlegg, men det funker jo! Synes det er så bra at du viser at du spiser karbohydrater, er så trøtt av at alle spiser typ kylling og avocado for tiden.
så synd att jag är allergisk mot ägg och aldrig har fått smaka det, min dröm är att få äta en omelett någon dag, det vore helt fantastiskt!
Det finns creme fraiche pa Dean & Deluca och Whole Foods, tycker inte den smakar som i Sverige, men det funkar bra! Finfin lista forresten 🙂
Haha, underbart inlagg. Jag ater exakt samma saker som du, alltid. Det finns ju inget godare an tomater, pasta och vitlok! Jag har alltid tortilla brod hemma med, de haller i en evighet och ar gott till allt!
Sandra! Jag behöver verkligen råd!
Jag har ett jobb just nu, där jag har haft det ganska jobbigt, men som nu är bra och ganska mysigt. Jag har under en längre tid funderat på att sluta, men nu när det känns ganska bra där + att det är svårt att få jobb i Stockholm så tänker jag att jag kanske borde stanna i höst och kanske nästa vår till och med. Planen är att jag ska till USA nästa sommar/höst och jag måste tjäna ihop pengar till det, vilket känns så svårt.
På ett sätt känns det tråkigt att gå tillbaka till samma gamla jobb i höst igen, men samtidigt skulle ju det innebära att jag får pengar. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag funderar på att kanske plugga en kurs i höst och kanske jobba litegrann när det behövs på jobbet jag har nu eller söka något annat deltidsjobb. Men då kanske jag slösar bort tid jag kunde tjänat pengar på?
Jag tänker bara att de här är åren jag borde bara göra massa olika saker även om det blir tokigt eller fel, men bara så att jag inte sitter där sen och tänker att ”fan, jag skulle inte ha stannat på samma ställe i två år”. Jag känner att jag kanske kommer få typ ångest och bara känna att jag inte gör ett skit av mitt liv och att allt bara står stilla om jag är där i höst igen. Jag inte hur mycket man kan offra av nuet för framtiden, förstår du vad jag menar?
Sen jobbar jag varje lördag på mitt jobb och det blir så himla slitigt plus att man inte kan hitta på allt för sena grejer på helgerna, vilket gör att jag känner att jag slösar värdefull tid.
Vad tycker du att jag ska göra? Ska jag stanna och hålla ut lite till? Kramkramkram<3
Sandra, visste du… tomater är faktiskt en frukt.. 🙂
Och alla sorters lökar, både vitlök, gul lök, röd lök, salladslök, purjolök m.m är skadlig för vår hjärna enligt forskare.
Varje gång en människa äter lök så dör hjärnceller.
Det är därför de luktar så mycket och det är därför man måste tillaga dom för att det ska kunna ätas.
Saker ska inte behöva tillagas för att man ska kunna äta dem.
Men.. Detta är enligt läkare och forskare. 🙂
Mat. Mums. Och fantastiskt fina bilder, vill bara lära mig laga mat när jag ser dem.
kul att veta! 😀 det är gött när man hittar sina basvaror sådär. själv lever jag ganska mycket på jordnötssmör och kvarg.
Kul inlägg med fina bilder!
ps. läs mitt senaste inlägg om de höga kraven man sätter på sig själv.
Vakre bilder, og mange gode matvarer.
åh, jo bönor & linser är ju tråktråktråk i sig själva men spetsade med massa kryddor är det underbart! mjöliga och osmakliga: nej nej. dränkta i persilja, vitlök, balsamico, parmesan etc etc: ja ja!
Mmm!! Håller med om allt :>
Lovely post. I too thing eggs are such a handy thing to have at home…!
Vackra bilder på goda saker!
Jag blir så trött på barnen för dom klagar på vitlök, som jag råkar vilja trycka ut i varje rätt jag lagar till dem. Stackarna, det är ju det som gör varje lunch gudomlig.
Pasta är kalas – men även potatis! Tänkt gratänger, hasselbackspotatis, bakad, mosad, gratinerat mos osv osv!
–
Hjälp mig rensa ur min garderob! Tryck på mitt namn!
Finns så mycket gott
pasta i alla möjliga sorter, vitlök, majs, kyckling och bearnaisesås. mina favoriter. inte tillsammans dock 😉
ägg och tomater har vi också alltid hemma! går att göra så jävla mycket med (till och med för en köksinvalid som jag).
Fantastiskt inlägg!!!
Creme fraiche finns på Whole Foods. De har också Kesella fast det kallas Quark. På WF-butiken på Houston finns de i hyllan mitt emot ostdisken, du vet, precis innan man checkar ut. Där finns också mesost *lycka*!
Alltså tryffel. Du har kanske redan gjort det men om inte måste du gå ut och äta truffle fries, ungefär det godaste som finns.
Jag hittade creme fraiche på metropolitan market när jag bodde i Usa 🙂 vet dock inte om det finns på östkusten.