Det är många som frågar om receptet på carbonaran som jag och Ludvig äter så fort vi ses. Jag tror inte det skiljer sig särskilt mycket från vilket carbonara-recept som helst som man kan googla upp. Men så här gör vi i alla fall:
Du behöver:
– Bacon, vi gillar äppelrökt (går självfallet att byta ut mot vegetariskt bacon om man är veggo)
– Parmesan (och ändå viktigt att det är god parmesan som man river själv för man använder så mycket så den sätter liksom smaken på hela grejen).
– Spaghetti
– Vitlök
– Grädde, en skvätt, detta kan man skippa, dock på egen risk.
– Persilja
– Ägg
Steg för steg
1. Stek skivad bacon i en stekpanna.
2. Koka pasta
3. Blanda riven parmesan (Minst minst minst en deciliter för två personer, kanske till och med en dl per person) med grädde i en skål. Inte så mycket grädde, 1/3 dl. Blanda med salt och peppar. Du kan även hiva i en äggula i denna röra (eller om du inte använder grädde kan du byta ut den mot en äggula).
4. När pastan har ungefär en minut till al dente, häll över den i ett durkslag
5. Lägg finhackad vitlök (typ en stor klyfta för två pers) i kastrullen, fräs i några sekunder.
6. Häll i spaghettin i kastrullen tillsammans med parmesansåsen och baconet. Blanda ordentligt medan plattan är på.
7. Servera direkt. Hyvla över mer parmesan, klippt persilja och salta och peppra. OBS: Svinmycket svartpeppar. På toppen lägger du en rå äggula som personen som ska äta sedan kan röra runt själv.
8. Ät och dö godhetsdöden.
.
The recipe to the carbonara Ludvig make for me almost every time we see each other:
Fry bacon in a pan and boil spaghetti. Mix 1 dl parmesan with a little bit of cream in a bowl together with salt and pepper, you can also add a egg yolk if you want to. When the pasta is a minute from al dente, put in in a colander. In the pot where you boiled the pasta, fry some garlic in a few seconds. Add the pasta, the parmesan sauce and the bacon. Stir. Serve immediately with extra parmesan on top, parsley and a raw egg yolk.