…pasta med saffran och lammkorv! Supergott.
Det här receptet är för två hungriga personer.
Du behöver en lammkorv, eller något annat kött du gillar. Lammkorv är min favorit. Det är gott, nyttigt och har mycket kött i sig till skillnad från exempelvis denniskorvar som innehåller typ, klövar. Om man inte äter kött kan man strunta i det, men jag tog i alla fall lammkorv.
Sedan behöver du champinjoner, creme fraiche, saffran, charlottenlök (eller annan valfri lök), en morot – och dijon senap, om man vill.
Koka pastan och stek champinjoner, korv och lök.
Riv ner moroten i pastan, det blir både fint och flott sen.
När det är någon minut kvar kan du hälla i creme fraichen (nästan hela burken) i stekpannan och röra om.
Nu verkar allt ha stekt klart och kokat klart!
Häll i allt från stekpanna ner i kastrullen (du har förstås hällt ut pastavattnet innan). Försiktigt, försiktigt häll ner lite saffran i, ungefär ett fjärdedels paket. Salta, peppra, kasta i en minisked dijonsenap. Rör om.
Riv över parmesan och ät tillsammans med någon som gör dig glad.
Pasta with saffron and lamb sausage. Very simple dish. Boil the pasta, fry the sausage with some onions and mushrooms. Mix it all together with saffron and sour cream. Eat!