Förra söndagen la jag upp ett recept hur man kan göra färdig champinjonsoppa lite roligare. Denna söndag är jag på ungefär liknande humör, som här kommer ett liknande, men denna gång med färdig thaisoppa istället!
Du behöver för ungefär fyra personer.
– Knorr Thaisoppa (eller någon annan du hittar i din mataffär funkar säkert också)
– Morötter, fyra små eller två stora.
– Hönsbuljong eller vegetarisk buljong
– Ostronsås (kanske inte supernödvändigt, jag hade det hemma och skvätte ner lite pga tycker det är så gott, fisksås är nog ännu bättre för att den är salt. Ostronsåsen är sötare.)
– En burk kokosmjölk
– Lime
– Ingefära (inte så mycket, ungefär en tvåcentimeters-bit)
– Två stjälkar selleri
– Broccoli
– Champinjoner
– Koriander
– Räkor
– En chili
Finhacka chilin och fräs i en stekpanna med olivolja. Ju fler kärnor du har med, desto starkare blir soppan, så ta bort ett gäng om du inte vill ha så spicy.
Riv ingefära och skär morötterna i slantar. Ha sedan i kokosmjölken, en buljongtärning och ingefäran i kastrullen. När det kokar lägg i slantarna av morötter och låt puttra med ganska låg värme i cirka sju-åtta minuter med lock.
Tillsätt en skätt limejuice (cirka en ganska stor klyfta)
När minuterna har gått, lägg i champinjonerna och broccoli. Jag hade bara fryst hemma, men det funkar ju också! Champinjonerna och broccolin ska bara koka i typ 1-2 minuter. Nu lägger du även i den färdiga soppan!
Addera skivad selleri och strössla över koriander.
Servera med en rejäl näve räkor. Klart.
.
Translation. A ready-to-eat thai soup I spiced up with chili, shrimps, celery, coconut milk, broccoli and lime.