Här kommer ett söndagsmiddagsrecept som jag lagade förra veckan. Det blev mega.
Du behöver (för två personer):
– Kycklinglårfilé
– En vitlöksklyfta
– Ett gäng champinjoner
– En shallottenlök
– En halv citron
– En ask färsk pasta (om man vill lyxa och det vill man på söndagar tänker jag)
– En liten skål ärtor (typ lite mer än en dl)
– Färsk rosmarin
– En halv deciliter riven parmesan
– En halv burk creme fraiche.
Börja med att skära kycklingen i trevligare bitar. Riv vitlök och hacka schalottenlök. Stek i en stekpanna på medelvärme med olivolja, saften ur en klyfta citron och en skvätt soja.
Skiva champinjonerna och släng i stekpannan.
När kycklingen börjar få färg och är genomstekt och så, riv av skalet från en halv citron, finhacka rosmarin och lägg i stekpannan. Tillsätt sedan en halv burk creme fraiche.
När du lägger i den färska pastan i kastrullen med kokande vatten, häll då i ärtorna och parmesanen i stekpannan och rör om. Pastan ska bara koka i ungefär 1-2 minuter, häll sedan av vattnet, lägg i stekpannan och rör runt alltihop, salta, peppra.
Servera med lite extra parmesan på toppen. Ät upp.
.
Translation. Fresh pasta with chicken, rosemary, mushrooms and green peas.
Åh så gott det ser ut. Blev akut sugen på pasta NU så det vattnas i munnen. Tack nu vet jag vad jag ska laga i morgon!
Inspireras du av olika kokböker när du lagar mat eller är det rakt från din egen hjärnbank? Du gör för övrigt så bra tydliga recept tips! Kram!
Du räddade min gråa what-the-fuck-should-i-cook måndag kväll <3 !
Prövade receptet och det var så himla himla god ! Tusen tack för räddningen ! puss
sitter nu och kollar på julkalendern, en av killarna i huvudrollen måste jag säga är väldigt lik en ung Magnus.
Jag älskar den här bloggen så mycket, kanske alldeles särskilt för att det finns ett utrymme och en plattform här att öppna sina hjärtan och massor av personer som lyssnar och läser. Ibland.
Jag är 25 år och jag är så inihelvete förälskad. Jag har träffat en person som jag vill veta allt om. Hen är lång, han har kolsvarta ögonfransar och har världens finaste skratt. Vi har träffats strax under tio gånger och jag känner mig som 14 år varenda gång jag tänker på henom.
Hur blir en ihop med någon? Jag är så rädd att göra fel och sabba allt. När får en fråga om saken?
Hej!
Gillar när du lägger ut recept 🙂
Har en fråga om färskpasta som jag tycker är så svårt att få gott. Blir alltid geggigt istället för al dente. Tips? Och säg inte koka den kortare för tycker inte det hjälper.. men nåt märke som är bättre? Kör alltid torkad pasta av den anledningen 🙂
Ser gott ut! Synd att kyckling sällan finns ekologiskt dock.
Hej Sandra!
Har inget med inlägget att göra men jag undrar vart koppar och träkrokarna från detta http://rodeo.net/niotillfem/2014/07/what-i-bought-in-copenhagen/ inlägg kommer ifrån?
Kram
nu blev jag hungrig:D
Ser väldigt GOTT ut, älskar dem här recepten du lägger ut =)
Missa in www.modevarlden.se där ni får se de senaste dagarnas outfits samt vår nya underbara adventsljusstake.
Kram Johanna
schalottenlök 😉
Hey Sandra,
Your food looks yummy:) hope you are having a great sunday despite the cold weather:) please check out our blog if you have time:) https://beautytruuth.wordpress.com/
Ser asgott ut! Gillar de söta små pilarna förresten :3
Ser väldigt gott ut!
Och måste bara fråga, skär du alltid lök på träskärbräda? :O eller har du en speciell som bara är till lök? Jag menar, lök dyker ju liksom in i trät och sen kan man ju inte använda den typ annat..
Ser sååååå gott ut, verkligen!!<3