I lördags tog jag den här unge mannen som jag tycker så mycket om under armen.
Och så gick vi till Wienerkonditoriet för att äta lunch med min mamma och min bror Jack.
Och för att dricka te.
mamma och jag.
Jag åt en quiche med svamp och tryffel. Såg att några i kommentarsfältet undrade hur tryffel smakar, och det är så himla svårt att förklara. Det är en väldigt speciell smak, lite pinjenötig men även åt kantarellhållet och samtidigt med något skarpt i sig, plus lite parfymig. Supersvårt att beskriva som ni märker, men testa att lukta i en tryffelolja, för det är som en helt egen doft.
Efteråt åt vi – drumroll – hemla! Den hemliga semlan.
Allt är insprängt i bullen istället för att man skurit loss ett lock. Supergod tyckte vi. 4 av 5 semmelpoäng.
Efter lunchen hade det hunnit mörkna. Vi handlade en födelsedagspresent och sedan begav vi oss mot en överraskningsfest. Men det tar vi en annan gång.
Translation. We had lunch with my mom and brother at Wienderkonditoriet last Saturday and tasted a new version of the Swedish fat tuesday bun.
Hoppas du vet att det inte är tryffel i tryffelolja. Det går nämligen inte att utvinna olja ur tryffel. Det är bara ”vanlig” olja med aromer i.
Hemla, så himla rolig grej!
[…] hur var fyllningen inne i hemlan? Var den inbakad liksom? Och hur hade vispgrädden blivit isf? Heheh mycket frågor 🙂 → Här är […]
En kompis tycker att tryffel smakar kön.
alltså min beskrivning av tryffel är att det smakar och luktar man. inte på något snuskigt sätt. men manligt.
haha undrar också hur de fått in grädden i bullen???? 😛
Hej Sandra, efter hur lång tids förhållande bjöds du in till Magnus familj? Jag har just separerat från min kille efter drygt 9 mån tillsammans och retar mig på att hans familj fortfarande inte ens vet om min existens… Hans föräldrar lever inte längre men han har en son och även syskon etc. Min familj fick han t.o.m. fira jul med här senast så där finns inga hemligheter. Det hette alltid ”senare” eller ”så småningom”, men jag kan inte sluta förvånas över att han inte ens ids berätta om oss eller presentera mig som vän. Det var en stor åldersskillnad men älskar man någon så… och så vidare.
Supersmart med ”insprängd” fyllning ju!
Hahaha Jacks ”vänta ska vi ta kort oj för sent” <3
Så hyggelig! Den quichen ser supergod ut.
Haha, ”hemla” havner herved på min liste over favorittord!
Åh ser supergott ut med hemlor! Och tänker på Ture Sventon och temlor… 🙂
Den semlan verkar ju jättegooood!
vart är den vita tröjan du har på dig ifrån? såå fin
Åh ”hemla”, gud vad fint ord!
WOW! Vad häftigt med en hemla! Det finns ju också en semmelwrap, men hemla låter mycket roligare och godare.
bara namnet… hemla, perfekt ju! ps. va lika du och din ömma moder är!
Mysigt! Men hur var fyllningen inne i hemlan? Var den inbakad liksom? Och hur hade vispgrädden blivit isf? Heheh mycket frågor 🙂
Vad mysigt<3
haha, vad roligt med den hemliga semlan!