När jag var sexton lagade jag tomatsås såhär:
1. Koka pasta. 2. Häll i en burk krossade tomater. 3. Salta.
Så hemskt tråkigt på alla sätt och vis. Här kommer en pasta-med-tomatsås jag lagade igår. Enkelt och lite fuskigt eftersom vi använder lite färdigköpt tomatsås också. Receptet är ungefär för tre personer.
Du behöver:
– Coctailtomater på burk
– Kapris
– Parmesan
– Vitlök
– Charlottenlök
– Barillas tomatsås med gorgonzola i (eller annan tomatsås du gillar, men den här är så god för den har så himla mycket smak)
– Mozzarella
– Persilja
– En buljongtärning
1.
Hacka vitlöken och charlottenlöken och fräs den i en stekpanna med olivolja i. Den ska bli lite sådär mjuk i stekpannan.
2.
Häll i coctailtomaterna och lite riven parmesan. Och salt och peppar. Det här få stå och bubbla ett litet tag på rätt svag värme.
3.
Nu kokar pastavattnet. Häll i en pastaform du gillar, jag tog Rigatoni. Jag kryddar alltid mitt pastavatten med en buljongtärning. Pastan smakar så mycket godare!
4.
När det är några minuter kvar på pastan, häll i ungefär 2 tredjedelar av den färdiga tomatsåsen, persilja och kapris i stekpanna. Alla gillar ju inte kapris, men det är ett ganska bra sätt att börja lära sig lite såhär i en pastasås. Här brukar jag droppa i lite tabasco eller sambal oelek för lite mer smak också.
5.
När pastan kokat klart, häll av vattnet och häll över pastan i stekpannan tillsammans med mozzarellabitar. Rör om.
6.
Gör en portion i lagom storlek, riv över lite mer parmesan och lite persilja. Ät upp!
.
A pasta I made last night. What you need are some cherry tomatoes in a can, tomato sauce with gorgonzola, parsley, capers, garlic, onion, parmesan, mozzarella and a vegetable stock. 1. Slice the garlic and onion and fry them in a pan. 2. Add the cherry tomatoes and some parmesan. 3. Put the pasta in the boling water. you can add a vegetable stock for extra taste. 4. Put the tomato sauce with gorgonzola, capers and parsley in the tomatosauce that’s already in the frying pan. 5. When the pasta is ready, add it in to the pan aswell. Oh, and the mozzarella. Stir. 6. Eat up with some parsley and parmesan on the top!