I söndags gjorde jag dumplings igen. Fast denna gång med räkor och edamebönor i. Dumplingsdeg hittar du i frysen i asiatiska affärer. I Stockholm vet jag en bra som ligger på Olof Palmes Gata 12. I alla fall, ett recept kommer lastat:
Du behöver
Till dumplings:
– Lök (jag hade den där slags löken till vänster + vitlök)
– Chili
– Paprika
– Persilja
– Räkor
– Edamamebönor
– Soja
– Sesamolja
– Dumplingdeg
Till soppan:
– Svamp
– Lök
– Edamamebönor
– Kål
– Buljong
1. Strimla lök, kål, chili, paprika och persilja.
2. Och räkor!
3. Blanda allt ihop tillsammans med soja och sesamolja. Sesamolja ska man vara mycket försiktig med, en tesked räcker ungefär.
4. Lägg små duttar med en sked på dumplingdegen och ungefär tre stycken edamamebönor ovanpå. Jag doppar plättarna i ljummet vatten innan så är dom enklare att vika. Här är en film om hur man viker.
5. Koka dumplingsen (ser ut som hamsterbebisar) i ungefär fem minuter. Ha inte såhär många samtidigt i kastrullen som jag hade. Jättemånga klibbade ihop sig, mycket dumt.
6. Vid sidan av kokade jag min soppa eftersom jag kokade så många dumplings på en gång. Ska många äta soppa kan du ju koka dumplingsen direkt i ännu hellre. I den hade jag persilja, skogschampinjoner, lök och grönsaksbuljong. Plus soja och sesambuljong.
7. Addera lite kål och edamamebönor sista minuten i soppan.
8. Lägg i ett gäng dumplings, toppa med ett löskokt ägg och ät upp!
.
I made edamame and shrimp dumplings last sunday. Click here for recipe.
Gott!
det ser kjmpe godt ut, den oppskriften må jeg prøve en gang!
😀
Hm. Må prøve dette en gang, når jeg får tak i ferske reker.
Haha hamsterbebiser… Lo høyt for meg selv her jeg sitter med kaffekoppen. Måtte sjekke om noen flere synes det var like roligt. Jepp.
Herregud vad gott det såg ut!!!
åh, matinläggen är kanske mina favoriter + att vi har asiatisk matmånad hemma hos mig. tack!
jisses så gott.
Blir lite tokig när jag läser om allt det goda du tillagar. Kan du inte tipsa om några vegetariska maträtter?
Det ser väldigt gott ut!
mmmmmmm hamsterbebeisar, det gillar vi!
Nu måste jag också!
Vilka härliga bilder! Helt underbara. Det vattnas i munnen=)
sab – oh jag har ungefar tio halvfardiga texter som jag inte far nagon knyck till. snart!
her ghosts – haha 🙂
jess – fint tycker jag!
den där skålen är så himla söt! vill också ha en sån.
jag gillar verkligen när skålar o muggar är målade även på insidan och inte bara på utsidan som det annars brukar vara
Aprpå mat. Idag åt jag världen godaste carbonara på min lunchrast. Jag tänkte på dig så. Hur sjukt är inte detta? Egentligen. Att man kommer att tänka på en bloggare som man inte känner, när man sitter på lunchen och äter en speciell maträtt. Men ganska coolt ändå 😀
Gudars så gott! Jag gillar verkligen dumplings!
Du skulle kunna starta en restaurang. På riktigt! Allt ser fantastiskt gott ut! Kramar
edamame är typ det bästa som finns. när andra människor går och köper kebab halv fyra en lördagsnatt går jag och min kille hem och käkar edamame. nykokta med lite flingsalt, herremingud så gott!
Dumplings är typ det godaste som skapats. Hade turen att vara aupair i en familj förra året vars bästa kompisar kom från Kina, de gjorde alltid mängder med dumplings till oss. MUMS! Kul för att du visar hur lätt det går till att göra själv.
du och dina ägg 🙂
Ser otroligt gott ut!
Haha! Hamsterbebisar!
Älskar dumplings, och nu blev jag hungrig också.
å va gott ! och utan kött också, enda bättre tyckar nog jag. om jag hittar dumplingsdeg ska jag pröva det här.
naiZ!
snälla sandra, en ny fin text om kärlek. kärlekkärlekkärlek. var det någon du gillade i unga dagar som du inte fick? hjärta!
Guuuuuuuud. Dör på dina underbara matfoton.
spännande! Ser gott ut!
Oj, va det ser bra ut! Älskar din blogg!
Prova att häll i några droppar olja i vattnet där du kokar dumplingsen så klibbar dom nog ihop mindre 🙂
Va bra matbilder du tar!
Ser kalasgott ut, måste testa någon dag snart!
fan va gott, det där måste jag testa! fast jag minns att jag gjorde dumplindeg själv för länge sedan, inte så svårt!
Ser svingott ut och perfekt om man vill lägga en heldag på att laga mat.
Jag gillar inte dumplings, men åh vad jag älskar edamame bönor! Resultatet ser jättegott ut=)