min favoritstad

Har ni varit i Paris någon gång?

Det är min bästa stad. I Paris lever man i en cliché. Det går på riktigt runt män i mustasch och basker och bär på baguetter. Alla kvinnor ser sådär sjukt franskt vackra ut med höga kindben och krokiga näsor. På alla caféer sitter det äldre farbröder i klungor med vita skjortor, kedjeröker och dricker espresso. Alla hus har små franska balkonger som är täckta av klängväxter och alla pojkar har kolsvarta ögon.
När jag blir stor (kanske ungefär 33 år) så vill jag bo i en liten trea mitt i montmartre tillsammans med en fräknig fransman. Två katter och en hund och ett schackrutig köksgolv.
Vi kan sitta på vår balkong, dricka rosévin och läsa böcker. Gå ner till marknaden och köpa endiver. Ta med alla våra barn till någon fransk bistro och äta bakelser.

Jag försöker åka till Paris minst en gång om året. År 2005 firade jag nyår där. Kanske ett av de finaste nyåren. 15 personer i en trång etta, hemlagade tryfflar, champagne och vi satt på golvet och rökte så att det blev helt molnigt i hela lägenheten. Någon konverserade högt med de där skorrande R:en. så jäkla fint. Det blir nog nyår i Paris i år igen.

I mitt nästa liv tänker jag vara fransyska.
Tills dess borde jag gå till biblioteket och köpa franska talböcker. Jag läste franska i skolan i 6 år men kan knappt säga en mening. Så går det när man har lärare som är så tråkiga så man somnar på varje lektion.

image94
(bild från josefins alldeles strålande seriedagbok)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!