I want to be a part of it

Ni eftersökte New York tips. Är det det ni vill ha så ska ni få det.

Sandras New York

Shopping

Mitt secondhandfavoritstråk ligger på 9:e och 7:e gatan mellan första och andra avenyn. På lower east.
Gå längs de här gatorna och så kommer du hitta alltifrån gamla ysl-klänningar, förra säsongens marc jacobs toppar till 40tals väskor, vintageglasögonen och modsklänningar.

Beacons Closet

Williamsbourg enorma second hand affär. Det är så mycket kläder här att man blir smått snurrig. Men har man tålamod och mycket tid kommer man hitta något. Allt är sorterat i färgordning vilket jag tycker gör det hela ännu svårare att hitta. Men. En klassiker. Gå dit.
Addressen är 88 N. 11th St. Brooklyn och går man av på stationen Bedford Avenue (ta L-tåget) så är man där på under tio minuter.
Stanna kvar i Williamsbourg sen. Rör er inte bara på bedford ave utan iväg med er neråt mot vattnet. En till två parallellgator från bedford ave göms det fantastiska second hand affärer och till billigare priser.

Uniqlo
På broadway i soho (typ mellan spring och prince) har vi japans svar på h&m. längs med väggarna ligger travor med cashmeretröjor i en miljard olika färger och på golvet har vi finfina kläder. framförallt killavdelningen är grym med jättefina kavajer och byxor. till sjukt billigt priser.
Om du fortsätter uppåt på broadway efter du varit inne på Uniqlo kommer du snart att stöta på h&m, zara, forever21 och urban outfitters.

Agent Provocateur
Nu ska ju dom öppna i birger jarls passagen. Men ändå. Här finns världens finaste underkläder och jag provade ett mörkblått set som fick mig att känna mig som tidernas porrigaste sjömansflicka. sånt älskar vi.
Agent Provocateur ligger i Soho på 133 mercer street. Precis bredvid ligger ett jättestort APC som definitivt också är värt ett besök.

Marc Jacobs
När vi ändå är kvar på mercer street tycker jag att ni ska gå till marc jacobs affären på 163 mercer street. längs med väggarna står alla väskor och skor. det står alltid kvinnor i päls med sina små hundar och köper tröjor för tusen dollar. alla som jobbar där är skitsnygga. och vi har inte råd med nåt.

Kate Space
På 454 Broome St i Soho ligger Kate Spade. Världens finaste brevpapper, världens finaste små kaffekoppar och skor, väskor, klänningar och allt är väldigt färgglatt. Man mår bra i den här affären.

Anna Sui
Klart ni måste gå till Anna Sui. På 113 Greene St i Soho är det packat av klänningar, strumpbyxor, hårspännen, parfymer och allt ser ut som en kitchig teatergarderob.

Jill Stuart
Jill Stuart affären ligger mittemot Anna Sui. Jill Stuart har kanske universums finaste klänningar. Utan att överdriva. De behöver faktiskt inte vara så dyra. Men. Om det fortfarande känns jobbigt, gå ner en våning! Där har affären samlat helt fantastiska vintagefynd från 40, 50 och 60 talet. Utbudet byts ut varje vecka och brukar ha olika teman. Fantastiskt.

Marc by Marc Jacobs
På 403 bleecker street ligger den lite billigare marc jacobs butiken. skor, jackor, smycken allt möjligt för pojkar och flickor. bredvid ligger också marc jacobs prylaffär. här kan man köpa armband, kondomer, nyckelringar, gummistövlar osv i en prisklass som ligger mellan 1 – 80 dollar.

Apple Store
Flagskeppsaffären som verkligen är värd ett besök! Bara det att man går in genom en genomskinlig dörr med ett stort äpple som flyger ovanför en. om du inte vill köpa ipods och datorer kan du hur som helst surfa gratis hur mycket du vill på alla apple stores i stan. den stora ligger på nummer 767 på femte avenyn.

Bergdorff Goodman
Precis bredvid Apple Store så ligger det här stora varuhuset med samtliga designers kollektioner. Jättemånga våningar varav en till exempel bara är skor, en bara haute couture osv. Jag tipsar femte våningen. Här hittar ni Paul and Joe, Marc by Marc Jacobs, Cacharel och Diane von Furstenburg och massa massa annat.

American Apparel
AA-affärerna ligger överallt i New York (en ligger till exempel mellan spring och green i soho). Det fina med dem är att de har öppet till ett på natten, så har du varit ute och gått hela dagen och inte hinner hem innan den där utekvällen: in på american apparel och handla något att dansa dig svettig i.

Screaming Mimis
På 382 Lafayette Street ligger den här förtjusande secondhandaffären som man alltid hittar något i. Bland annat riktigt fina femtiotalskoftor och sextiotalsklänningar.

Äta

Habana

På prince street (precis i korsningen elizabeth street) ligger den kubanska restaurangen Habana. för det första är den skitsnygg, för det andra är det bara skitsnygga människor som äter där. För det tredje är det jättebilligt, jättegott och enorma portioner. Ni kan lugnt beställa en varmrätt om ni är två. Jag tipsar om de chili och ostmarinerade majskolvarna till förrätt, så goda. och de har världens bästa mojitos. Gå dit strax efter åtta, sätt er på listan, gå till någon bar i närheten och ta en drink så har ni ett bord till nio.

Panna II
På nummer 93 på första avenyn på lower east ligger den här hysteriska indiska restaurangen. Maten är skitäcklig. Men ni måste gå hit. Restaurangen kanske är på 15 kvadratmeter, längs med taken hänger det blinkande chilifrukter, julbelysning och skyltar i neon. Du är tvungen att böja dig när du går till ditt bord. Hög indisk musik spelar och ungefär var femtonde minut fyller tydligen någon år. Då sätts det på en indisk technoversion av Happy Birthday och alla ska ställa sig upp och klappa i händerna. De har ingen sprittillstånd så ta med dig ditt eget vin.

Magnolia bakery

Precis bredvid marc by marc jacobs affären på bleecker street ligger det här cupcakesparadiset. Kön brukar sträcka sig säkert 30 meter. Gå inte dit på en lördag. Då kan du behöva vänta i två timmar för att få köpa din muffin. En vardagseftermiddag är mitt tips. Man får inte köpa mer än tolv åt gången. Bara en sån sak är ju fint. Jag har aldrig ätit godare cupcakes i hela mitt liv. Jag och Michelle brukade gå hit efter jobbet, köpa med oss hem och äta framför Rock of Love (kanske världens bästa dokusåpa).

Jaffa Café
På lower east, åttonde gatan mellan 1:a och 2:a avenyn ligger den här lilla baren/caféet. Det är öppet dygnet runt och bakgården är rysligt mysig. Här kan du dricka så sjuttons goda passionsfrukts Bellinis. Eller dela på en flaska vin vetja för 20 dollar. Jag tror jag var här säkert tio gånger. Och då måste det ju betyda att det är toppen.

Olive's
På prince street, nära spring street (två dörrar från Face Stockholm) ligger det här caféet. Man kan inte sitta ner men det är värt ett to-go ändå. Jag åt lunch här 80% av tiden då jag jobbade. De har världens bästa mackor. Världens bästa. Ni måste äta den stenugnsbakade surdegsmackan med rostade shitakesvampar, soltorkade tomater, ricottaost, ruccola och krasse. Man dör. Man dör.

Café Lalo
På 83 street (mellan Broadway och Amsterdam) på upperwest ligger det här urmysiga brunchhaket. Alla servitriser har prickiga förklädena och bakelserna ser fantastiska ut. Utmärkta bagels.

Klubbar

Trash
Varje fredag på elfte gatan nummer 332 på lower east är det klubb Trash. Indie så att det förslår. Hångel, dans och billig öl.

Ruff Club
På The Annex varje fredag är det Ruff Club. 152 Orchard St är adressen. Lite rockigare än Trash men sjukt roligt. Här är alla snygga faktiskt. Och på undervåningen är det svettig dans som gäller. Och man får röka inomhus. Otippat.

Misshapes
En klassiker varje lördag. Se det som New Yorks svar på Metropolis. Och glöm inte att bli fotade vid the white wall. ett måste. 511 Greenwich St.

Six Six Sick
Varje tisdag på Happy Endings (302 Broome St) är det klubb Six Six Sick. Brukar oftast vara massor av folk och ungefär samma klientel som på Ruff Club.

Lit Lounge
Om du gillar 19åriga rockerskillar med tatueringar och tajta jeans kan du gå hit varje dag. Tisdagar och torsdagar brukar dock vara bäst. Nummer 93 på 2nd Ave

McCarran Pool Party
I en tom pool i Brooklyn hålls söndagsfesterna. Oftast är det konserter med stora band. Glöm inte att rsvp:a på going.com.

Andra saker man bör göra när man besöker New York

Drick Vitamin Water med grape smak. Den är beroendeframkallande och helt underbart god.


Du måste ha en bakisheldag i centralpark. Köp med dig mackor (varför inte från olives?) och ligg i gräset och titta på alla som orkar spela basket.

Hamna på en takfest i Brooklyn. Det finns mycket svartklubbar i Brooklyn. Många på tak. Lär känna människor och se till att de tar er till dem. Takefterfester är annars de bästa.


Drick en brooklynöl också. Helt enorma 1,5liter. Det är som att dricka ölsoppa. och det kan ju vara kul.

Gå til smyckesdistriktet i midtown och handla fina knappar, berlocker och annat pyssel för några dollar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!