If I could have a second skin I would probably dress up in you

Det finns ett par stycken (säkert fler) som är arga på mig i kommentarerna.
Att jag romantiserar alkohol och cigaretter, nätter och strökyssar alldeles för mycket.
Ni har nog rätt när jag tänker efter.

Cigaretter är inte romantiskt. Att stå ute i kylan med händerna runt en kaffekopp, gula fingrar, äldre kvinnor under fläktar i köket. Fimpar på gatan, brännmärken och hela håret luktar nikotin. Sådant.
Men jag tänker inte på sådant just då.
Jag tänker snarare på att vara sexton år, och man ser den där pojken i alldeles för lång svart lugg stå lutad mot en vägg på ett rökigt dansgolv. Och han tar upp en cigarett samtidigt som han blåser iväg ett par lockar från ansiktet.
Sådant som hände så sällan.
Men minnen man sparar längst bak i huvudet, som för alltid kommer att få en cigarett att kännas hjärtklappande i tanken.

Alkohol är inte heller romantiskt. Minnesluckor, spyor i någon föräldrars hem, bråk, tårar, fet mat klockan fyra på natten och sms man ångrar dagen efter.
Men sen finns det tillfällen, när man står i ett kök på en fest och en pojke med vassa käkben kommer fram, lägger händerna runt ens ansikte och kysser en. Och ölen man har i handen faller ner i golvet.
Och där – just i det ögonblicket – kommer alkohol och fredagar alltid att romantiseras.

Och tonåren är fantastiskt på sitt sätt. För den ena dagen skriver man i sin dagbok att man hatar att vara sexton. Och dagen efter ligger man i en 90säng och hånglar med någon som får ens hjärta att klappa sönder.

Det är därför när jag skriver om att vara tretton, eller om jag hade en musa, eller hur min deprimerade labrador skulle vara som människa, så dyker det upp ord som kedjerökning (jag älskar det ordet), rödvin (också ett tjusigt ord) för det passar bra in i sammanhanget.

Det är lätta ord för mig, för världen är lite finare med ett dekadent ljus på sig.
Realism är liksom aldrig så spännande.

Ni får stå ut.
Eller starta en egen blogg. Och bara romantisera saker som långa lördagsfikor med muffins, hemmablandad flädersaft och hur det luktar i luften när hösten kommer.
Sånt är ju hemskt fint också. Bara inte riktigt min grej.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Sandra du är så himla klok, du prickar in allting helt rätt.

  Vera 2012-07-16 20:03:23
  Svara
 • Fint

  Jesper Andersson 2012-05-07 16:42:53
  Svara
 • Detta är det första inlägg jag minns att jag läste i din blogg. Så nu har jag läst din blogg i mer än 4 år! Wow 😀

  Fröken Cocco Sohl 2012-04-03 21:04:40 http://cocco.spotlife.se
  Svara
 • dricker rödvin och röker och tänker lite på niotillfembloggen st. patty’s day till ära!

  cissi. 2012-03-17 20:38:20 http://myautumnalmanac.blogg.se
  Svara
 • Jag tycker att alkohol, cigaretter, nätter och strökyssar är väldigt romantiskt. Dessutom skriver du så fint så jag tror jag dör.

  Felicia 2011-12-19 01:45:32
  Svara
 • åh jag blir så himla trött på alla som klagar. Får man inte skriva vad man vill? Är det inte rätt att uttrycka sig som man vill? Bara för att ni hoppar på Sandra om att det är dumt att röka, att hon romantiserar kindben och sånt så sätter ni inte stopp för cancer eller anorexi. Jag tror det är lätt att glömma bort att Sandra är en normal tjej som resten av oss, hon har ett jobb, hon betalar hyra och allt det där vardagliga. Och mitt i allt det som är lite grått och tråkigt driver hon denna blogg. Den bloggen som får mig att längta. Hon skriver lite på internet som får en att må bra och kanske le lite. Det är ju det livet handlar om, tycker jag. Att hitta små saker i vardagen som gör allt lite roligare. Så istället för att vara en bitter person som klagar här, kan man ju faktiskt starta en egen blogg. Kanske en anti-rökar blogg om man är emot rökning? Så kan alla få skriva om vad dom vill utan att någon hoppar på någon alls.

  Lina 2011-10-18 13:08:33 http://iamelsy.blogg.se
  Svara
 • Alla har ett ansvar, du kan välja att ta det eller inte.

  Det är ungefär som att säga att det är okej att ligga runt med andra bara för att man har bestämt med killen som älskar en att man inte är tillsammans utan bara ”är”.

  Klara 2011-09-21 09:32:55 http://bomullstuss.blogspot.com
  Svara
 • Attans, min kommentar om hur underbart inlägget var skulle vara under inlägget ”101 saker jag tycker om”, min dator backade ett steg utan att jag märkte något -.-

  Maria 2011-01-15 14:10:07 http://svartsjuka.blogg.se
  Svara
 • Jag hittade den här bloggen för någon dag sen, och jag är så glad för det!
  Det här inlägget är det mest underbara, vackraste inlägget jag någonsin har läst. Så mycket glädje och inspiration! Hela bloggen är fantastisk!

  Maria 2011-01-15 14:08:49 http://svartsjuka.blogg.se
  Svara
 • det heter inte ”pojke” när man snart är 30. då heter det antingen ”man” eller ”förbjudet”

  blast 2011-01-07 19:28:34
  Svara
 • Åh jag undrar hur många gånger jag har läst det här inlägget och gång på gång konstaterat hur fint det är. För visst är det så himla sant det du säger, att det är inte romantiskt alls egentligen, men just där, just när allt bara passar in så himla bra då blir det så galet vackert att man smälter lite. Och det är just det där som faktiskt tål att romantiseras, hur illa det än kan vara.

  Maja 2010-11-07 17:42:41
  Svara
 • Jag vill inte att du ska flytta. Jag behöver dig i vinter.

  Hanna 2010-10-28 03:23:12 http://www.atombomb.devote.se
  Svara
 • alltså jag är så jävla trött på dina romantiseringar om anorektiska pojkar med ”vassa käkben”, man ba………. ”ja för ingen kille är ju någonsin mager pga ätstörningar, det är bara små gulliga filckor!!!” not.

  danielle 2010-10-26 16:48:44
  Svara
 • cigaretter är fint. Jag röker inte för mina föräldrar skulle bli besviken. men jag tycker det är vackert. kanske för att det är förbjudet. Jag skulle gärna sitta ute i vårsolen med en cigarett och en kopp kaffe. men det är inte riktigt jag. men cigaretter är fin på bilder. på dina bilder. jag skulle vilja röka för att det är vackert. men 60 åriga tanter som rosslar och knapp har någon röst är minde vackert. men det är stiligt. innerst inne vill jag nog nästan vara en rökare. jag skulle vilja röka om man kunde få i sig något mindre farligt. kanske några nyttiga örter.

  Jennika 2010-09-07 14:04:21 http://jennikaojala.wordpress.com
  Svara
 • du skriver skamligt bra

  fanny 2010-09-06 22:19:26 http://inkorrektscenario.wordpress.com
  Svara
 • Ord kan inte beskriva hur bra du är. Det känns meningslöst att ens fundera ut hur jag ska formulera berömmet när du är så fruktansvärt överlägsen vad gäller skrivande. Min beundran är större än Afrika och jag avgudar dig. Avundas.

  mk' 2010-08-03 17:57:31 http://kapiteltretton.blogg.se
  Svara
 • jag gillar det du gör, sandra. det får världen att kännas mer okej. jag läser med stor njutning.

  ida 2010-07-19 16:30:28 http://i14b.blogspot.com
  Svara
 • Louise, jag vet inte om du läser det här men alla människor tycker att olika saker är rätt och fel och ingen är helt konsekvent. En del människor tycker att cigaretter är spännande, sexiga, snygga dekadenta och underbara. Men tycker att det är fel att operera sig och riskera livet för att få ett annat utseende. Andra människor tycker att skönhetsoperationer är hur bra som helst och att det är det äckligaste, vidrigaste minst förståeliga i världen att någon skulle få för sig att röka.

  Alla har rätt att berätta vad de tycker, och alla har rätt att publicera vilka texter de vill. Vill man läsa om kaniner och söta muffins kan man ju läsa de inläggen. Personligen tycker jag att romantiseringar om festkvällar som slutar på morgonen är en av de mest underbara saker som finns och jag tycker att det är helt otroligt snyggt att röka. Trots det har jag bara rökt en gång i hela mitt liv. Däremot tycker jag att det är astråkigt att läsa om kaniner. Faktiskt hur tråkigt som helst. Det står jag ut med när jag läser den här bloggen, kanske hoppar jag över ett inlägg som jag tycker är ointressant.

  Det jag försöker säga är väl att alla människor har rätt att skriva vad de vill, man måste inte skriva en blogg som bara handlar om fika och kaniner, vill man bara läsa bara om det får man istället leta reda på texter som handlar bara om det.

  Sedan har blondinbella precis samma rätt att skriva att hon tycker att rökare är svaga människor, och kissie att hon förstorar läpparna. ”Det är ju hemskt att alla stackars rökare som vill inspireras av blondinbellas företag att de blir helt påhoppade och anklagade för att vara svaga om man ska se det på ditt sätt. Det ska de ju självklart inte behöva läsa.” Det fungerar inte att tänka så, i så fall får man välja att inte läsa.

  Jag är sjukt trött på hela den här förebildsgrejen. Hanna Fridén får kritik för att hon väljer att raka sig under armarna… Jag tycker att i princip alla bloggare är utmärkta förebilder, tjejer som är duktiga på vad de gör och som tar för sig. Räcker inte det? Man får röka om man vill röka och man får förstora brösten om man vill det, vill man raka sig under armarna är det också helt ok. I bloggar är det individer som skriver om sig själva, och man behöver inte kritisera dem för sättet de är på. Det är så sjukt onödigt och bidrar bara till uppfattningen att tjejer aldrig någonsin duger.

  Fanny 2010-06-18 20:45:32 http://vadomenblogg.blogspot.com
  Svara
 • läste först ditt brev till Solo G och sedan detta inlägget. och jag undrar lite vad du vill säga här? ”Cigaretter är inte romantiskt……han tar upp en cigarett samtidigt som han blåser iväg ett par lockar från ansiktet.” Det är väl lika mycket hypokatri som när Solo G på ena sidan skriver om att naturligt är bäst och på nästa tipsar om hur botox fungerar? men det värsta är nog att de tjejer som vill läsa om gulliga kaniner och söta muffins också läser om hur dekadant det är med cigaretter och rödvin. för ett par förstorade läppar är ju hemskt mycket farligare än lungcancer, right?

  Louise 2010-05-31 18:40:07
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!