frågor och svar del 3


bild snodd från någonstans.

Sakta men säkert tar jag mig igenom era frågor. Här kommer del 3.
Del 3 av jag vet inte hur många delar. Kanske 15?

Karin
1. Vart står du politiskt på höger/vänster skalan (du får gärna definiera hur också, jag menar synen på avd som är vänster och vad som är höger varierar ju ganska mycket beroende på vem man frågar…)?
2.Vilka svenska författare tycker du om?
3. När och varför tror du att du blev popflicka?
4. Vilken är din bästa dansa-låt? och vilken är din pinsammaste låt, den som är jättedålig men som du älskar söner och samman lite i smyg sådär?
5. Justja, sen så ville jag bara säga att jag älskar att göra ett besök på din blogg för det kan vara lite som att kliva in i en sagovälrd där de allra finaste sagorna om kedjerökande flickor i Paris berättas. Kram

Svar:
1. rött. jag önskar att jag orkade gå närmare in på det. allt jag kan säga är liksom att min åsikter stämmer nästan alltid mer med vänstersidan än höger. röstade feministisk initiativ förra valet och kommer nog byta till miljöpartiet i nästa.
2. Stig Dagerman, Kristina Lugn, Karin Boye, Linda Skugge och och och Jonas Gardell!! För att nämna ett par få.
3. Jag var kanske 15 då. Det var helt klart på grund av musiken. Jag minns första gången jag hörde Belle&Sebastian och jag satte mig ner och andades och tänkte att vad är det här och vad gör den här musiken med min mage? Sedan fylldes bara min cdsamling på. Svårare än så är det inte ibland.
4. Kom igen Lena och Vi kommer att dö samtidigt är mina bästa danslåtar. En låt jag tycker om i smyg är väl egentligen alla Disney soundtrack kanske då. Jag kan varenda låt ur Skönheten&Odjuret och Lilla Sjöjungfrun.
5. Oh. Världens finaste komplimang. <3

angelica
Får jag vara dig i mitt nästa liv?

svar:
Det går så bra så!


katarina h

hej sandra. tycker du är fantastisk! jag har en fråga om kärlek. tror på distansförhållanden? långa sådanda, ett annat språk, kultur osv. för jag har träffat världens bästa pojke (tror jag). och är så kär. han röker röda marlbro, minst 20 om dagen, gör fantstisk musik och har samma favoritdrink som jag. han tycker om mig också. men går det? vad tror du? (vi är båda typ 18)

svar:
klart som 17 det går! skriv många brev, prata i telefon, var nära varandra så mycket som det går. Man ska aldrig hoppa över någon för sådana hinder. Det är ju så man tappar bort sin livs kärlek kanske. Prova åtminstone, då kan du inte ångra dig sedan. Då försökte du i alla fall.

sofia
du verkar alltid läsa så söta böcker, hur hittar du alla? finns det någon bra tips-sida eller har du bara en väldigt bra intution när du står där och läser på bokryggarna?

svar:
jag läser första sidan i alla böcker med fina titlar. jag älskar bokaffärer.
En annan bra grej är om man hittar en fin bok på amazon.com. Då kan man kolla vad andra som har köpt den köpt också.

Mikaela
Tror du att du någonsin kommer att bli en som alla andra; växa upp, skaffa volvo, ungar, en äcklig karl och flytta till Farsta?


svar:

nej. jag kommer skaffa en underbar karl. en äcklig verkar verkligen onödigt. och jag tänker bo någonstans med fina randiga tapeter, antagligen innanför tullarna för jag alltid har bott här. och jag kommer säkerligen skaffa ungar. och de får gärna vara fräkniga och kunna spela intrument. och ingen volvo. jag har inget körkort.

josefine
jag vill ha mängder utav boktips (du verkar ha gott om det) och gärna med svensk text. 🙂 du är så käck och söt!

svar:
alltså jag tipsar om böcker cirka 2 gånger i månaden. och de som jag tipsar om på engelska finns på svenska också. typ alltid. Just nu läser jag History of Love. Den är fantastiskt. Recension kommer!


bobbie
jag har en fråga =) har du alltid haft sånn underbar stil?!

svar:
näej absolut inte. men jag har haft samma klädstil i många många år. Alltså 60tal, kjolar, hårband. Sånt.
Jag gillar kläder!


anna
min första fråga är om du någonsin funderat på att skicka in grejer du skrivit till förlag?
min andra fråga rör din gamla hårfärg, när du var rödhårig, hur skaffade du dig den fina färgen? alltså, färgade du själv eller hos frisör och isf hur beskrev du hur du ville ha den, visade du t.ex nån bild? har velat färga en sådan naturligt fin röd färg länge men inte riktigt vågat. kramar!

svar:
ja så fort jag kommer på en bra idé till en bok!
Jag är rödlätt på riktigt. Men annars har jag färgat mitt hår hos frisör. Jag har haft alla nyanser av rött man kan ha. Tog med olika fotografier på olika rödhåriga damer varje gång färgen skulle uppdateras eller ändras.
Och du, inte fega ur! Det är bara att göra det! Hår växer ju alltid ut. Rödhåriga flickor är de sötaste tycker jag.

filippa svensson
Jag har ingen fråga direkt. Trots att jag inte känner dig på ritkigt, tror jag att alla borde ha en vän som dig. Du verkar vara så otroligt fin i hjärtat! Hoppas att du och vinden kommer leva lyckliga i alla era dagar!

svar:
oh. gullis.

melinda
Jag är 16 år och jag har aldrig varit kär. Jag är varken populär eller tönt, jag har faktiskt blivit kysst ett antal gånger under mina skamsna fyllor. Men har aldrig känt den där pirriga känslan i magen och att man skulle kunna bli galen om man inte fick träffa ens älskade på bums. Så jag undrar hur du var i tonåren; allt från dina eventuella pojkar, kärlekar till din rank i skolan. Sötaste pussar från Melinda.

svar:
nördig i högstadiet. eller inte nördig men en outkast. fick inte följa med på några fester från folk i min skola. popsnöre resten av tonåren. har kysst alldeles för många pojkar och tycker man gott kan få göra det om man vill. kärleken kommer. jag har aldrig varit ”populär” och jag har heller aldrig haft någon lust att vara det. jag är uppväxt på östermalm och gick i skola där. det sista jag ville vara var en blond fräsch tjej i rosa skjorta. jag skaffade falsklegg som sjuttonåring och hängde i mörka källarlokaler där de spelade cure och belle&sebastian och kysste pojkar i randiga tröjor. det var fina år.


tillis

Ditt recept på bra självförtroende,tack!:)p.s,din blogg är UNDERBAR.

svar:
att inte nojja sig. att tycka om sig själv som man är. så himla klyschigt. men det är bara så. jag har haft (och har fortfarande kvar) massor av komplex och kan bli så inihelvetes arg på min spegelbild. men ett bra självförtroende handlar om att sträcka på ryggen och bara våga vara den man är.
typ.

clara
1. Är tjejsajten ett bra ställe att ha blogg på?
2. Har du nått tips om man funderar på att starta en blogg? 🙂
3. Lyssnar du på Morrissey? (med tanke på att jag har förstått att du gillar the smiths)
4. Du verkar vara en underbar människa med en underbar blogg. Jag skulle vilja vara din vän.

svar:
1. tjejsajten är ett bra ställe. jag gillar det. det enda jag önskar var att fler inlägg fick plats på första sidan. på blogg.se är det femton. på tjejsajten.se är det 7.
2. Hitta din personliga stil, kopiera inte andra bloggar. Uppdatera ofta och skriv om sådant du tycker om.
3. Älskar Morrissey.
4. Å! tusen tack.

deizi
1. Är det bra att ha läst någon liten textkurs (och även ha gått Medial gymnasielinje?) innan man söker till t.ex Berghs?
(vill gärna läsa till copywriter)
2. Vill du ha barn?
3. Kallar du dig feminist?

svar:
1. Det tror jag absolut att det är. Jag gjorde inget av det men det kan nog vara bra.
2. Japp!
3. Givetvis gör jag det. Det borde alla göra.

irjana
du är så kär och som ett litet lyckopiller. din blogg är den finaste jag vet för den är så uppriktig. jag bor i södra skåne, men nästa gång jag kommer till sthlm och god knows när det kommer bli så skulle jag vilja träffa dig. och jag är inte typen som är blyg, aldrig någonsin. jag pratar med dem flesta och bjuder på mig själv, fast hade jag träffat dig så hade jag nog fnissat lite i början och tittat ner i marken en del.
nu kommer här massor med frågor, men det är bara för att jag sitter här halv 2 på natten och är sjuk. detta är det närmsta underhållning jag kommer just nu. 🙂
mina frågor:
1. vad tycker du om rivningen av ungdomens hus i cph?
2. vad tycker du om cristiana som koncept?
3. vart i världen skulle du vilja bo?
4. kallt vs varmt?
5. vad vill du göra när du bli pensionär?
6. vad tycker du om droger?
7. vill du ha barn?
8. har du någon gång rymt hemifrån?
9. vad gjorde du efter studenten?
(tips till en desperat vilsen blivande student)
10. har du lätt eller svårt för att lita på folk?
11. gillar du frukt?
12. äter du frukost?
13. vad tycker du om paret schulman?
14. har du någon gång tillbringat en vecka eller fler med att inte göra någonting alls?
15. vad läser du för tidningar?
16. vilka hemsidor gillar du?
17. har du för mycket/lite kläder?
18. vilket är ditt favorit utseende på tjej respektive kille?
19. prickigt eller randigt?
20. hund eller katt?
21. berätta om ett pinsamt fylle-minne eller ett dagen efter minne t.ex. om du vaknat upp hos någon kille och haft svårt med att bestämma hur du skulle bete dig (jag har haft min del av sådana upplevelser)
22. hur många jobb har du haft?
23. jobbade du när du var i tonåren?
24. var för personligheter har dina föräldrar? de verkar vara rätt öppna, sköna i och med att de lät dig plugga i england när du var yngre osv. ?
25. vad är ditt bästa tips när du vill ha något av någon?
26. hur tycker du att en bra och fin människa är?
27. hip hop eller blues?
28. serier eller film?
29. ditt favorit snacks?
30. äter du nyttigt?
31. stökig eller pedant?
32. amsterdam eller london?
kärlek och tulipaner till dig. kramkram

svar:
Tusen tack vad fint! blir så glad. och oj så många frågor!
1. Nej ingen kommentar. Har ingen aning om nåt av detta.
2. oerhört underligt.
3. paris. new york. london. tokyo.
4. varmt varmt varmt! hatar kyla.
5. När jag är pensionär vill jag bo i ett stort hus på rivieran med 15 vänner. vi ska bara dricka vin, spela tv-spel och läsa böcker hela dagarna.
6. Droger är dumt men jag är inte 100% emot marijuana. det händer så himla mycket fler olyckor med alkohol. jag knarkar inte själv. men jag är inte värsta antidrogmänniskan. Jag är när jag tänker efter inte så anti speciellt mycket. Livet brukar bli enklare och roligare med det tänket.
7. Ja jag vill ha två barn. kanske tre.
8. Nej.
9. Året efter studenten jobbade jag på Seven Eleven i ungefär 8 månader. Sen reste jag rätt länge runt i Vietnam.
10. Lätt. Tror jag i alla fall.
11. Jag älskar frukt! Framförallt persikor.
12. Ja. Jag äter frukost på jobbet. Två grova mackor med ost och gurka, pepparmintste och ett kokt ägg.
13. De är roliga.
14. Man gör ju alltid någonting gör man inte? Har ett tråkigt jobb nånstans, festar på nätterna och tittar på tv tillsammans med någon? Mina sommarlov var ibland så långa perioder. Jag älskade det. Att vara sådär uttråkad men samtidigt så full av energi efter dans och pojkar som man bara kan vara när man är 17.
15. Jag prenumererar på Kalle Anka. Annars läser jag Elle, Lula och DN.
16. Jag älskar Ebay! Där finns allt.
17. Jag har alldeles för mycket men ändå alldeles för lite kläder 🙂 Jag har nog för många skor för mitt eget bäst i och för sig.
18. Jag gillar spinkiga pojkar och flickor med fräknar och massor av rufsigt hår på huvudet.
19. randigt.
20. hund alla gånger.
21. nej det vill jag inte berätta om!
22. Inte så många. 3 sommarjobb kanske. Några olika jobb efter studenten också. Nu är jag copywriter på en reklambyrå.
23. bara sommarjobb.
24. min mamma är öppen och glad. min pappa är eftertänksam och kan en massa svåra ord.
25. Tjata!
26. Ärlig och ödmjuk.
27. blues alla gånger. tycker inte om hiphop.
28. både och. för svårt att välja. men för tillfället blir det mycket serier.
29. lösgodis.
30. jag försöker äta nyttigt. men det är svårt.
31. jag är sjukt stökig. SJUKT stökig.
32. london london london!
kärlek och tulipaner tillbaka.

angelica

hej! min kompis har läst din blogg i några år och det har jag verkligen inget emot men nu har hon börjat försöka härma dig i allt hon gör. hon ser ut som du (vilket inte är helt fel eftersom du är väldigt söt) hon har samma åsikter som du, hon gillar samma saker som du, hon posar likadant som du på bilder, och hennes blogg är en dålig kopia på din. vad göra??? jag gillar verkligen både dig och din blogg men jag skulle ju föredra om min kompis förblev sig själv och inte försökte vara som du så vad ska jag göra?


svar:

oj så underligt. kanske du bara ska säga till henne att det är bättre och finare om hon är sig själv istället. eller så kanske hon måste gå igenom någon annan för att hitta sig själv. det går nog över. men känns det konstigt och underligt ska du nog konfrontera henne och säga det. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska tycka.

anna
Om du fick spendera din morgon på vilket sätt som helst, var som helst, hur skulle du då spendera den och med vem?
– kväll ?

svar:
Morgon – med fyra bästa vänner, i en park mitt i Paris, med massor av frukt, briocher och färskpressad apelsinjuice. och en väldigt liten bandare som spelar Chet Baker.
Kväll – med tio vänner, på ett tak i New York, Manhattan. Massor av öl och cigaretter, vackra pojkar, högtalare med indiepop som alla kan sjunga med i.


karin

1. Jag undrar hur du bor när du reser utomlands, känner du någon som bor i närheten, tar du in på vandrarhem, charmar du in dig hos någon rik man eller blir det hotel?
2. En sak jag också undrar är: Hur gick du från att vara spice girl till att bli underbart dekadent? Vart hittade du självförtroendet?
3. Jag undrar även vart du hittar alla trevliga pojkar, samt om du föredrar te eller kaffe.

svar:
1. oftast blir det vandrarhem. nu har jag ju en riktig lön så då blir det hotell. reser jag längre tid hyr jag en lägenhet.
2. jag vet inte hur jag hittade självförtroendet. kanske genom fina vänner. kan nog vara så. musiken var den som tog mig vidare.
3. jag hittar alla mina trevliga pojkar ute på klubbar, sittandes bland mina vänner och på hemmafester.
Jag föredrar te. pepparmintste.

fanny
vad var ditt favorit plagg när du var liten?

svar:
hatt!


hej!
1. bästa festivalminne?
2. bästa konsert?
puss

svar:
1. jag, vippe and anna gick omkring på Roskilde 2003 och hade turné med Annas eminenta låt ”Jag vill ha knark”. Vi sjöng i stämmor, klockan var mitt i natten och folk älskade oss.
2. Det här är så svårt och jag ändrar mig hela tiden. Idag säger jag Kent, Hultsfred, 2001. Jag grät.

Matilda
1. Vilka är bästa ställerna att dansa benen av sej en utekväll i sthlm?
2. Bästa band/artist låt?
3. Finaste land?
4. Finaste språk?
5. Vilken är din favoritmat?
6. Har du alltid varit så här bra på att skriva?
7. Har du alltid haft så söt stil och gillat klänningar med rosetter och volanger?
8. Din blogg är underbar! Kram! När ska vi få se din lägenhet?

svar:

1. Eftersom jag gillar Soul säger jag klubb Soul på Fasching. Går inte dit så ofta men har man dans i benen är det stället att vara på.
2. Magnetic Fields med Epitaph of my heart.
3. Frankrike.
4. Franska.
5. Pasta. Tagliatelle framförallt.
6. å fint. tack. jag har alltid gillat att skriva men alla utvecklas ju ständigt.
7. nej 🙂 men hemskt länge. typ sen 18års ålder.
8. snart!


amanda

jag har en fråga! hur många läsare har du varje dag?

svar:
ungefär femtusen unika besökare om dagen.


hedda

1. vilken är din favorithåkanhellström-låt?
2. vilken är din favoritsäkert!-låt?

svar:
1. Augusti i Helvetet
2. Ditt kvarter

sara
1. hur var du som tonnåring och hur var din tonnårstid?
2. När slutade du vara osynlig för pojkarna?
3. Hade du stränga föräldrar eller var du ute och festade mycket när du var under 18 också?
4. Hur gammal var du när du började röka och varför började du?
5. Vad gör dig lycklig / olycklig?
6. Har du haft komplex och hur kom du över dom isåfall?
Är en ny läsare och jag tycker din blogg är helt fantastisk. Du skriver rakt in i hjärtat óch jag kan inte sluta läsa. Skulle gärna se att du skrev fler texter/ noveller om kärlek eller andra ämnen du är intresserad av för skriva det kan du! Du verkar vara en helt underbar person och fortsätt som du gör med din blogg, den är fantastisk!

1. osäker men glad. ledsen inombords. så som det är. min tonårstid var hemsk bitvis, helt fantastisk bitvis.
2. när jag var 15.
3. jag hade inte speciellt stränga föräldrar vad jag tycker. men när jag var under 15 skulle jag vara hemma 11 på vardagar och kanske 1 på helger. När jag fyllt 17 fick jag komma hem när jag ville. Bodde i London i andra ring också och då kunde föräldrar inte bestämma så mycket heller.
4. Jag var 16. Jag började för att jag fick såna amazing nickokickar. Sen blev jag beroende. Dumt.
5. Mina vänner gör mig lycklig. Resa med dem. Att vara utomlands. Att vara i New York.
6. Jag har massor av komplex och har inte kommit över dem. Men jag är mycket bättre på att handskas med dem nu. Jag hatar min mage och min näsa.
Tusen tack underbaring.

Ps!
Det är så fint att ni börjat skicka presenter till mig på mitt jobb.

På bloggträffen pratade alla bloggar om alla företag som överröser dem med saker. Jag får ingenting. Vilket är oerhört skönt (lämnar ju inte heller ut min mail på bloggen).

Nu har det trillat in olika saker från er var och varannan dag. Blir så himla glad!
Idag fick jag ett nytt glasögonhårspänne! Precis ett sånt jag har typ varje dag men i en annan färg:

Jag blev så himla pepp!
Jag älskar att niotillfem är som en egen liten värld där ni skickar små brev till mig med fina klistermärken på. det är makalöst på ett sätt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!