Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

matbloggen.


Kantareller är det allra bästa med hösten.
Bättre än gula löv, kastanjer, tjocka halsdukar och insektsdöden. Så ikväll har jag invigt den nya årstiden med kantarellcrêpes. Och nu tänkte jag berätta hur.
Receptet är för ungefär 4 personer, eller 2 middagar och 2 lunchlådor 🙂


1. Hacka lite charlottenlök, gul lök, champinjoner och kantareller.
Och sätt ugnen på 225 grader.


2. Stek alltihop tills vattnet är borta.
Rör i creme fraiche och andra grejer du gillar.
Jag gillar till exempel persilja, parmesan och dijonsenap.


3. Dags att göra pannkakor.
Blanda ihop 2 dl vetemjöl, 4 dl mjölk, 4 ägg, salt, smör + lite persilja.
Mixa.


4. Grädda pannkakorna. Det blir typ tio stycken tunna.


5. Rulla in svampröran i pannkakorna.


6. Riv över lite parmesan och in i ugnen i tio minuter.


Strö över lite valnötter ooooooch – klart!
.


Today I pretended to be in France so i made crêpes with mushrooms and chanterelles.  It took about an hour but it was totally worth it. Chanterelles are definitely the best thing with fall.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!