era skrivbord, del två.

Sista delen i den eminenta leken Vad har du på skrivbordet?
Del ett hittar du här.
Vi måste leka snart igen, det här var superkul tyckte jag.


34. Josephine. Jag har det lutande tornet i pisa. Tyvär fungerar inte lampan i den.
35. Rakel. på mitt skrivbord har jag en massa saker, men det som gör mig gladast är det här kortet. Jag i kjol, min vän Klara i byxor. Visst är vi fina när vi seglar?
36. Flickan med hjärtan på naglarnaPå mitt skrivbord vilar ett brev från en pojke som bor alldeles för långt bort. Han skrev det på skrivmaskin och skickade det via snigelpost. Han kallar mig "ni" i hela brevet och citerar fin indiepop. Förövrigt skrev han "Du är bäst" på kuvertet. Det är fint med riktiga brev.


37. Therese. På mitt skrivbord har jag bland annat. Strindbergs brev till Harriet Bosse. Ett väldigt gammalt exemplar, signerat av Harriet Bosse, till och med! Vi håller nämligen på att analysera kärleksbrev på svenskan.
38. Moi. På mitt skrivbord ligger det en bunt med gamla fotografier. Det på bilden är min favorit. jag älskar att titta på gamla kort. fundera på vem som är på. vilka de var. hur deras liv såg ut.
39.  Lilykarin. jag målar en tavla!

40. Katrin  Mitt skrivbord är hur stökigt som helst, det ligger tusen grejer på det. Det här är det första jag hittade, "Leila bakar". Helt underbar bok som jag använt jag vet inte hur ofta!
41. hanna p. Jag har en gammal vinylplatta med ABBA på mitt skrivbord. Bra musik och ett roligt omslag tänkte jag
42. Linnea  Koreanskt portions iste.

43.  anna  det finaste jag har på mitt skrivbord är detta fina armband jag fick utav mina vänner när jag fyllde år. det är en guldig kedja med massor utav berlocker de tyckte passade mig, bland annat kritor och jordnötter. även den här kvinnosymbolen som jag nog är lite extra stolt över. för det är så viktigt det där, vet du.
44. moa  Åh, hoppas en gammal bild fungerar. Jag har alltid min stora röda kopp/tebalja på skrivbordet. Och en väldigt orange husqvarmna symaskin. En gammal räddningskårenlåda, en liten glasögonbrosch och en albylask med nålar.
45. Sandra. Bland alla skolböcker och papper, témuggar och ljus ligger en av mina allra käraste ägodelar. Det är "Den stora boken om Mumin", skriven av Tove Jansson. Då jag denna höst har utvecklat en stor förälskelse till Mumin så kommer denna muntra upp alla stunder jag behöver fly ifrån min verklighet till en annan med filifjonkar och små hattifnattar.

46. Helena. Om det är något jag samlar på så är det skriv och klipp böcker. jag har haft alla sorter och storlekar. Men för några år sedan så lanserades Moleskine igen. Sen dess använder jag knappt några andra. Detta är min A4 Folio sketchbook som jag använder till kollagebok.
47. Hannah M. världens sötaste strumpebandshållare!
48. shirin. jag har min lilla samling med nagellack på skrivbordet, det blir oftast så att jag målar naglarna framför datorn så då är det bra att ha dom inom räckhåll.

49. su. Den här fina trälådan som är gamla och sliten och har en snart utnött text som följer "Förbandslåda – räddningskåren" står oftast själv på mitt skrivbord, förutom en lampa och datorskärmen så klart, med en ljuslykta på. Min morfar ägde den innan och nu har jag den som ett himla praktiskt och fint minne av honom.
Öppnar man lådan så finns det allt från pennskrin och en gammal mp3spelare till ett vykort med gamla bilder från när förorten jag fortfarande bor i var grön och när jag själv bara var 12 och blond. Det är en bra låda.

50. Andrea.  One of my students made me a little orgami hanbok (Korean traditional dress). I loved watching how she delicatly folded and pieced the little dress together.
51. Emma jag samlar på läkerolaskar, och på mitt skrivbord ligger veckans läkerolkonsumtion. haha.

52. Sandra. På mitt skrivbord har jag ett rött läppstift för alla de där dagarna då jag känner mig alldeles för grå, en hampakräm från bodyshop för att skydda huden från vintertorrheten, resorb vätskeersättning för att orka dansa hela natten, hela helgen, och mysiga vantar så att jag kan cykla utan att förfrysa fingrarna!
53. Sophie. Jag vet inte om jag får vara med i din lek. Jag har nämligen inte mitt allra finaste på skrivbordet, utan på väggen ovanför. Jag har i alla fall en massa fina bilder runt om. Min favorit är längst till höger. Det är en bild min mamma tog när hon var sexton och framkallade i sin pojkväns egna lilla foto-labb. Den föreställer min morfar som mekar med bilen och är framkallad spegelvänt för mamma hade inte lärt sig riktigt ännu.
54. Miks. På mitt skrivbord finns te! Det är Lundablandning som jag köpte på tehuset Java i Stockholm i somras, första gången som jag och en finfin grabb träffades. Vi blev ihop sen, och när vi pussades första gången hade vi varsin kopp brevid oss med detta te, som hann bli iskallt tills vi skulle dricka det dock 🙂

55. Maria. På mitt skrivebord finnes det en liten kanin, Kalle. Han har et lite hulrom i ryggen sin som jeg kan putte fargeblyanter i. Det er veldig greit å ha Kalle der, for han holder meg med selskap når det blir mørkt omkvelden.
56. Ebba. Jag har en liten sköldpadda i trä på mitt skrivbord. Min mamma hade med sig den till mig från Kina. Hon sa att där betydde sköldpaddor ett långt liv eller något liknande. Jag tycker mest den är fin.
57. freja. jag hittade en mask på mitt skrivbord. inte en rosa slemmig grej, en trämask såklart.

58. Sheriilyn. På mitt skrivbord har jag bland annat min "mall-gubbe". Den är till för att se de exakta proportionerna på en människa. Väldigt bra när man tecknar. (Vi vinkar till dig båda två.) 🙂
59. Malin. Jag har min mammas parfym på mitt skrivbord. Den stod på mammas nattduksbord i vårt gamla sommarställe, och när jag var liten brukade jag ligga på mammas säng och lukta på den. Det är i stort sett allt jag har kvar från mitt sommarställe.
60.  Anna. På mitt skrivbord har jag en blomma som har den finaste rosa färgen någonsin. Men eftersom att jag varken är en botaniker eller en vidare bra blomvattnare har blomman börjat tappa kraften. Men den är fin ändå!

61.  Sanna. Här är det finaste jag har på mitt skrivbord, köpte henne på en liten marknad när jag bodde i Kina och varje gång jag tittar på henne blir jag påmind om liv och kärlek och glädje och de finaste dagarna i mitt liv!
62. Maja. På mitt skrivbord står en liten, numera enarmad, träkanin som spelar trumpet. Den har jag fått av min farfar tillsammans med resten av orkestern som huserar i min sänglåda. De är himla tjusiga allihopa!
63. Madeleine. jag har ett gammalt pennskrin på mitt skrivbord. det är fiffigt och ganska avskavt, men väldigt fint tycker jag. det som är ännu finare är att den förmodligen har varit min farfars. han levde inte när jag föddes, men det känns som att han är med mig ändå. inte bara när jag sitter och knapprar vid skrivbordet, förstås.

64. Lovisa. Själv har jag en liten lama som heter Poncho Pancho Llama och har en röd rosett kring magen.
65. Miriam. Jag tog det absolut finaste jag kunde hitta på mitt stökiga lilla skrivbord; i röran fann jag min favoritrosett.
66. Julia. ett litet nyckelpigesuddgummi som jag fått av Niklas, en minimicropokémon och en klocka i form av en guldig nyckelpiga som man givetvis kan öppna vingarna på för att få se tiden. Tyvärr fungerar inte själva uret, den är så gammal nämligen…har haft den sedan lågstadiet. Jag fick den av min favoritfarbror, Stig Gran, enligt mig skulle vi gifta oss när jag blev stor. Jag ritade små teckningar till honom och ibland målade jag flickor och pojkar. Flickorna hade kjolar som såg ut som uppochnervända V:n och pojkarna hade byxor som såg ut som stora M. Stig frågade mig varför pojkarnas byxor såg så konstiga ut och då svarade jag att han borde väl ha förstått att snoppen måste ju få plats någonstans!

67. elvis. Mitt skrivbord är så himla stökigt, består mest av en massa onödiga papper med betalade räkningar och sånt där. Men en sak hittade jag, mitt halsband med 2 fåglar i bur. Man kan vinkla dom så att dom kommer ur buren med, det är fint.
68. Sara.  Jag har nog det tråkigaste skrivbordet i skolan. Alla andra har fina, inspirerande bilder på sina platser och till och med växter och tékannor. Det ser ut som att jag bara sitter och äter och dricker kaffe på min plats. Plastmuggar med vatten och papperskoppar med gammalt kaffe och så lite servetter på det – that’s it. I förrgår höll jag dock på med ett camera obscura-experiment (en kamera gjord av en kaffeburk) och fick till några bilder som jag la ut på mitt bord. Jag lovade mig själv att ta med en massa fint och dekorera med nästa vecka.
69. Micaela. I’m the girliest of girls, hardly in jeans… but i LOVE sports. It was the best thing my exboyfriend ever gave me. On my work desk is a bobble head of my favorite basketball player, Dirk Nowitzki. He plays for the Dallas Mavericks. (I even named my little bichon frise Maverick for my love of Dirk, and she’s a girl puppy). I love seeing Dirk every day.
 

70. Nicole. At the internship I was at a couple of years ago, Onda Films, somewhere in between we were wrapping up gifts for all the clients!! They were so cute, about 4 boxes of 15 action anime figurines each. We wrapped them into cute little boxes & put Onda Film tags on each one with a little note on the back. & sent them out as a gifts to thank them for being great clients & as a gift for coming up with the tagline, "Keep the ACTION coming!"  I got to take her home.

.


Part two of the game What’s On Your Desk? Thanks everyone who participated!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!