pizzeria niotillfem.

Igår gjorde jag pizza. Jag har aldrig gjort pizza förut men det var inte alls så knixigt som jag trodde. Självklart fick mina bästa ingredienser vara med. Jag har ruccola, mozzarella och coctailtomater i princip allt jag lagar. Hur som helst, idag ska ni också få baka pizza. Det här receptet är för ungefär tre personer.


Ungefär det här behöver du:
Jäst
Vetemjöl
Grahamsmjöl
Olivolja
Salt
Krossade tomater
Färska tomater
Mozzarella
Ruccola
Vitlök
Purjolök
Parmesan


Okej. Vi börjar med degen.
Smula ner 25 gram jäst i en bunke och häll över ungefär 2 deciliter ljummet vatten. Rör om. Blanda sedan ner 3 dl vetemjöl och 1 deciliter grahamsmjöl plus 3 matskedar olivolja och salt (ungefär en halv tesked). Knåda tills degen känns trevlig. Låt den sedan jäsa i en timme under en duk.
Nu kan du också sätta på ugnen på 275 grader så att den är redo när vi ska använda den.


När degen har jäst typ halva tiden kan man börja med tomatsåsen. Tomatsåser blir nämligen bara godare ju längre de får puttra. Jag har inget riktigt tomatsåsrecept utan jag bara hittar på lite.
Först fräser jag vitlök i olivolja och sedan häller jag över en burk tomatsås. Sedan smular jag ner en tärning grönsaksbuljong. Grönsaksbuljong gör allt godare tycker jag. Sedan pepprar jag och har i lite kryddor jag hittar, typ timjan och basilika. Till sist finhackar jag ruccola och river parmesan och rör i. Man behöver ju såklart inte göra en tomatsås om man vill utan man kan ju bara ta burken med krossade tomater, men det blir ju inte lika gott.


Sedan kan man fixa iordning det man vill ha på pizzan. Jag ska ha mozzarella, vitlöksbitar och coctailtomater. Och purjolök men jag fick inte med det på bilden.


När degen har jäst en timme så kan man kavla ut den. Har man ingen kavel kan man bara fylla en petflaska med vatten, det gick finfint. Sedan smetar man på tomatsåsen.


På med ingredienserna! Ringla över olivolja och salta och peppra litegrann. Jag rev över parmesan också, säkrast så.


Sedan ska pizzan in i ugnen i 20 minuter tills den ser ut såhär.


På med lite ruccola på toppen och ät upp.


I made pizza from scratch yesterday with rocket salad, cherry tomatoes and mozzarella.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!