era påhitt. del ett.

Tack så hjärtligt för alla bidrag i ljugtävlingen! Man blir på så himla bättre humör av att läsa era texter och titta på era bilder. Här kommer den första delen av två, så tittar vi på resten imorrn eller så. Och just ja, vissa av er skrev hemskt långt att jag var tvungen att korta ner lite. Hoppas det gick bra.

1. Faz. My name is Faz and I have fairy dust in my hand. Once a week I have fairy training so I shake fairy dust into my mojito and climb into a cupboard where the Fairy Army Training is. Sometimes after training all of us fairies climb into a hot tub and get very, very drunk.

2. Milla. This is Elvis, I had to rescue him from being shipped to the moon. But for me to do that I had to make him into something else so that it would go unnoticed. So I borrowed my Fairy Godmothers wand and ”Bibbedi Bobbedi Boo” there he was, around my neck looking fabulous!

3. Cornelia. detta är jag och min hemliga vän ”smoke-a-lot” som jag köpte i istanbul när jag var där på genomresa under min tågluff 1978-1985. eftersom att jag inte klarar av att stoppa in en cigarett i munnen så köpte jag honom vilket var något av det bästa jag har gjort då han fungerar som en cigarett, rent estetiskt alltså. han hjälper mig alltid att kunna ta fina fotografier när det krävs rök och han gör det alltid med bravur.

4. Klara. Det här är mitt egna lilla universum. Jag bär det alltid runt halsen och om man kollar riktigt noga så kan man se små gröna marsianer som vinkar till en. När det blir jobbigt här i vår värld kan jag kliva in i mitt universum, och där brukar jag spela boule med mina marsian-vänner ute i rymden, lite svårt dock, eftersom det allt är tyngdlöst.

5. Siri. I denna lilla guldiga ask finns en prins. Han heter prins Vladimir och när jag behöver tröst så kommer han upp ur burken som ett rosa moln och när han sedan landar på marken blir han en ståtlig prins. Han brukar trösta mig de nätter jag har det som värst och det bästa är att han är enkel att ta med. Efter som denna lilla guldiga ask alltid ligger i min väska så brukar han då och då viska fina små kommentarer när han märker att jag har det svårt, liksom ”dina ögon gnistrar som den vackraste floden i Ryssland idag, siri”

6. Becca. Det här är min gröna peruk, och jag går inte ett steg utanför dörren med den! När man vill vara lite extra fin så kan den byta färg till rosa, och vill ni veta min peruks lilla hemlighet? Den har faktist också känslor och är precis som en människa, den behöver en liten dos kärlek varje dag!

7. Carolina. Det här är min katt Coco Garnfunkel, hon är, precis som jag, ett stort Sagan om ringen-fan. Så varje kväll innan läggdags slår jag igång en av de tre filmerna och ser den med min kära kattkamrat och varje gång belutar hon sig för att klä ut sig till Gandalf the white.

8. Tangerine. Det här är jag och min bästa vän Per. Per är en hejare på att blanda jordgubbsdrinkar och pratar alltid den sötaste skånska när han har druckit för många. Han har en liten röd trampdyne-tatuering på sin vänstra axel, och under den har han ett litet hemligt E för mig, vi hade en kärlekshistoria för länge sedan och vi pratar aldrig om den utom när vi druckit för mycket rödvin sena torsdagsnätter. När vi bli pensionerade ska vi flytta till paris, blåsa tuggummibubblor och dansa swing på pensionärshemmet.

9. Isabella. Det här är jag och min lejonkula, hit går jag och kurar ihop mig efter alla långa dagar på savannen, ibland tar jag till och med mig dagens byte in hit att småfesta på mot sentimmarna när jag börjar bli hungrig. Jag har själv byggt den med hjälp av lera och halm, trampat med tassarna så att det ska bli kompakt – men mjukt, lejonkulan är det bästa med mitt rum.

10. Carolin. Det här är min magiska karta. Allt som behövs är att peka och säga dom magiska orden (dom är hemliga) så befinner man sig var man vill i världen på två röda! Idag ska jag ta en snabbtur till Paris tänkte jag.

11. Gröna Anna. Det här är min huvudkudde.

12. Linnéa. Det lilla färdredskapet som hänger runt min hals tillhör mannen som bor i dina drömmar. Han som lever på lovikaludd och ensamma hjärtan. Han berättar historier om att människor med trasiga hjärtan inte går längre än till kanterna. När jag frågar varför, så säger han att det är kroppens mittlinje som styr oss svagt åt vänster. Jag förstår inte riktigt vad han menar men han har lovat att jag kommer att förstå.

13. Maja. Det här är min magiska stav, den använder jag till att göra magiska saker! Precis som Harry Potter! Jag brukar slåss mot stora elaka troll i skogen och trolla om mitt rum så att det blir städat för jag är ju alldeles för lat för att göra det själv!

14. Emma. Jag har på mig min hjälm som är mitt bästa instrument i kampen för att rädda Sveriges sjöjungfrur. Jag fick den av tandmössen istället för en guldtia, när jag tappade min sista mjölktand. Tydligen ska insidan vara full av små elektroder som fångar upp varenda tanke som tänks av en sjöjungfru. Det är himla praktiskt att kunna hålla reda på vart de tänker simma härnäst.

15. Sam. Me and my little brother. He crossed my mom for the last time after this. There are no empty threats at my house!

16. Martina. Det här är en sanslöst vacker flicka. Vi går ut och dansar, torkar varandras tårar och viskar hemligheter. Hon bor i min säng och gör mig lyckligare än något annat.

17. Elena. Ursakta pyjamasen men har sitter vi, jag och min pojkvan Knuten och viskar sweet nothings till varandra. Nu ar det hans tur och viska.

18. Ia. Det här är min dinosauriehäst. Han brukar jag ta med på utekvällar, och när jag får för ont i fötterna efter mina högklackade skor hoppar jag upp på honom och låter han bära mig. Sen matar jag honom med öl.

19. Nanó. Säg hej till min hemliga spionkamera, som tar en bild varje gång man lyfter upp den för att ta en klunk. Den smälter allra bäst in i cafémiljö, det ser nämligen rätt misstänkt ut att gå omkring på stan och dricka kaffe ur en gul kopp.

20. Cocco. Detta är min lilla krukväxt som behöver vattnas varannan dag. Med päronsoda.

21. Jocelyn. Det här är min bästa vän elsa. hon bor i min ficka och varje gång jag är ledsen kommer hon till mig och tröstar mig. Elsa älskar att dricka vin, sitta på balkongen på sommaren och att lägga sin blöta nos mot min kind. Elsa pratar bara holländska, för hon vet att jag tycker det är vackert.

22. Hedda. Här är jag och min morfar sture. Min morfar är väldigt stolt av sig och tycker om att röka pipa och lyssna på vinden, men han fryser hemskt lätt. Därför så brukar han nu i vintertider röka sin pipa i sängen under täcket. En gång började det brinna men han lyckades släcka täcket med en vattenkanna. Det jobbiga blev istället att förklara för mig hur det blivit så blött i sängen.

23. Sophia. Det kanske ser ut som vanliga röda bär, men det är det inte, det är Gladbär! Väldigt sällsynta, ovanliga Gladbär som man bara kan finna på några få platser i världen. Glada platser såklart. Man plockar, torkar och äter när man måste bli lite glad. En del har många, en del har färre. Tar man en överdos följs det av ett rus de kallar lycka!

24. Fanny. Det här är jag och min livslevande lilla korv. Det är alltså en ung liten korv-flicka som bor hemma hos mig, just nu i min ugn (det är så hemskt kallt såhär års!). Ibland kommer den lilla korv-flicka ut och vill ha en puss, det är det som bilden visar. Och självklart måste även levande små korv-flickor ha på sig kläder när snön faller utanför fönstret.

 

25. Sofia. En morgon när jag gick till jobbet kände jag mig förföljd. Väl på tunnelbanan stoppade jag handen i jackfickan och något bet mig så jag skrek högt. Chockad hörde jag en liten röst som sa. ”förlåt men du skrämde mig faktiskt”. Så träffades jag och Naria. Hon minns inte var hon kommer ifrån men det oroar henne inte. När hon är ledsen gråter hon ur sitt stora öga tårar som luktar mint. Hennes öga är också hennes mun men hennes tänder är för det mesta dolda och används bara i självförsvar. Hon äter inget utan drivs av solen. Nuförtiden har hon ett eget litet rum i ett av mina skåp i köket.

26. Clara. Det här är min slickepinne. slickar man på den tre gånger uppåt och nämner ett årtal så hamnar man där! När man sedan vill tillbaka slickar man tre gånger neråt. En perfekt liten grej som jag fann i min tékopp!

27. Ellen. det här är min vän pärlan. henne har jag med mig i min väska varje dag, och hon gör precis som jag vill. om jag vill lukta som en rosenbuske från bornholm så klämmer jag bara lite på henne så kommer jag dofta så. vill jag ha en kram så ger hon mig det. vill jag ha lite valnötsglass så står det framdukat när jag kommer hem.

28. Emma. Det har ar min anteckningsbok och i den forfattar jag det lilla, vackra har i livet. Annars ar det ju sa latt ga miste om pojkvannens stjarnformade leverflack. Ibland river jag ut en sida eller tva och viker ihop dem till sma, sma papperslappar. Nar nagon senare hittar dem i sin ficka eller brevlada vecklar de ut sig sjalva i din handflata, och aterberattar de fina handelserna som jag upplevt.

29. Roger. Det folk inte vet. Det är att ibland går jag på stan som en vanlig människa. Vissa tror att jag bet i det sura äpplet 1977, men jag flyttade bara till Rågsved och en liten mysig etta med sovalkov. Kungen är död. Länge leve Kungen!

30. Helena. Det här är min isbjörn som jag hämtade uppe i Nordpolen en tidig söndagmorgon när han var en isbjörnsunge. Eftersom han hade en liten söt intryckt nos och är bruntabby så fick han inte vara ifred bland de andra björnarna för alla var så avundsjuka för att han var en sån vacker liten unge. Därför fick jag honom av en snäll eskimå.

 

31. Katerina. Det här är jag och min syster. En dag sa det bara ”plopp” och så hade hon blivit katt! Det är inte lika lätt att spela alfapet tillsammans längre, men vi försöker.

32. Jennifer. Det här är min tidsmaskin. Den håller igång med hjälp av en liten motor undertill och tankas med hallonsoda. Jag använder den mest för att åka till femtio- och sextiotalet och höra Elvis live. Han ser inte riktigt ut som jag tänkt mig, men det gör inget för musiken låter ungefär tio gånger bättre. Jag har hälsat på Ville Valo som tjugoåring en hel del också, om han inte vore för jäkla lång för att få plats i tidmaskinen skulle jag ta med honom hit, men jag ser till att åka dit ett par gånger i veckan. Snacka om långdistansförhållande.

33. Alicia. I min hand håller jag mitt marsvin. Han kan tala förstår du och varje morgon hoppar han upp i min säng och väcker mig. Den här morgonen citerade han äntligen på väg när han viskade “Luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj” i mitt öra och då kände jag mig genast lite gladare.

34. Jeanette. Det här är en fluga som är alldeles lite speciell i hörnen. Drar jag i båda ändar samtidigt så vips, hamnar jag i slutet av 50 talets frankrike inne på en rökig festvåning. Där jag helt plötsligt pratar flytande franska och där kan man kedjeröka, dansa med lockhåriga pojkar och flickor som har rosetter i håret och svischiga kjolar, till knastrande vinylskivor.

35. Moa. Imorgon har jag matteprov och här sitter jag med min mattebok och pluggar så det står mig upp över öronen! Siffrorna bara hoppar runt på sidorna, och trigonometri har nog aldrig varit mer intressant! Jag får hoppas att någon snäll liten älva vill bli min kompis på provet så vi tillsammans kan klara av matematikens stora problem.

36. Sheriilyn. Det du ser på bilden må ge sken av att vara en katt i mitt knä. Hemligheten om henne, kan jag berätta för dig: I själva verket har hon färdats hit från stjärnorna, antagit en form jag känner mig trygg vid för att om nätterna ligga hopkurad vid mitt huvud och viska i mitt öra om världar i fjärran, om livets mysterier, om hur kärlek smakar, om hur vänskap ser ut och hur man känner igen en älvas skratt. I själva verket är hon Hoppet. Det sista som lämnar en.

37. Jenny. Det här är Sakura, hon är en självlysande cirkusdirektör och har lärt mig gå på lina och jonglera med små räkor. Ibland bjuder hon på te när hon känner att det går bra och då får alla vara med.

38. Sofie. Min kaffekopp och jag. Den bodde en gång i ett dockhus men en dag la någon dunderhonung i den i stället för kaffe. Resultatet blev som ni ser, den blev stark och växte, förälskade sig i kontakten med mina läppar. Vuxen kopp.

39. Moa. Det här är jag och min man. Vi ha varit gifta i 4 år, och vi har 14 barn tillsammans. Vi har allt ett gift par ska ha, volvo, hund, villa och barn. Vi lever världens finaste liv tillsammans, och pussas, precis som på bilden, helatiden. Jag älskar min man! .

Part one of all the entries from my lying competition yesterday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!