Ikväll har jag lagat grönsaker i ugn. Himla gott och himla enkelt.
Såhär ungefär:
1.
Ta ett gäng grönsaker som du tycker om. Jag tog morötter, kålrot, rödbetor, zucchini.
Skiva i bitar. Sätt på ugnen också, 200 grader.
2.
Hacka purjolök, gul lök och vitlök. Eller vilken lök som helst antar jag, de här var de jag hade.
3.
Klipp av lite färsk basilika, oregano, persilja eller vad du har hemma. Jag har oftast kryddor istället för blommor, de är ju minst lika fina.
4.
Salta, peppra, häll över rejält mycket olivolja, dijonsenap och rör runt alltihop.
5.
Lägg på en ugnsplåt, riv över parmesan och in i ugnen i 20 minuter.
6.
Tillsätt soltorkade tomater och matyoghurt. Ät upp.
.
Today I made oven roasted vegetables for dinner. Very simple dish! Choose whatever vegetables that you like and add olive oil, mustard, salt, pepper, garlic, basil and oregano. Roast for 20 minutes in the preheated oven (200 celsius degrees). Add yoghurt. Done!
mums
Jeg lagde dette til middag i dag, så godt! Jeg hadde litt estragon i youghurten. Nam. Neste gang skal jeg ha rødvin til. Tusen takk for all inspirasjonen du gir, Sandra! Sjekker hver dag.
carina – köpt blomjord och plantera om! jag planterar om dem så fort jag har köpt dem. det växer ut nya blad också när man knipsat av.
Åh vad mumsigt det såg ut! Gott med grönsaker i ugn, det borde man göra oftare. Köpte rotfrukter och grönsaker senast ikväll, så nån dag framöver blir det, det i ugn minsann=)
ååh så hemskt gott! prova med aioli till också, mums!
hej! jag har en liten fråga angående dina kryddor i krukor. jag köper färska kryddor i liten plastkruka du vet, men dom vissnar ju himlans snabbt sen e dom lixom stendöda. planterar du dom direkt i krukan när du köper dom? å växer dom ut till nya kryddor när du knippsat av alla goda blad? tack!
Mmmmm!
Hej Sandra! tror att du hade gillat denna photostream:
http://www.flickr.com/photos/tsilli/4247974612/in/photostream/
ha en fin dag! kram
Det ser så himla gott ut!
Meh jag lagade precis samma sak idag fast utan yoghurt och ost da! Du skulle sakert ocksa gilla ”The Delicious Miss Dahl” dar Sophe Dahl laser hogt Anna Akhmatova medan hon mjukt lagar olika utsokta matratter. Finns pa natet eller BBC Two! Kram
Perfekt tips nu när jag ska ge mig på en vecka med bara frukt och grönsaker!
yum! this looks incredible.
PS: Glad you made it back from Tokyo safely!
Grönsaker i ugn är verkligen något av det godaste jag vet. Fast osten skippar jag!
Oh, vad gott!
mhm, det där ser himleskt gott ut
Men åh så gott, jag blir ju hungrig så här på kvällskvisten.
Får jag vara lite ofin och fråga om priset på Alexan? Det är ju så här att jag funderar på att slå till, och såg att den fanns till försäljning här i staden. Jag misstänker dock att de tar lite för mycket för den, kollar man på Mulberry online är den billigare, men vad kostar den i mulberrys markbutik? Jag antar att du köpt din där?
Tack och godnatt 🙂
Jag gillar verkligen att du har med recept i bloggen. Jag gillar inte att laga mat, men du får allt att verka så enkelt. Och gott.
Vilket bra tips med kryddor som växter i krukor. Att jag inte tänkt på det – jag som aldrig får plats med de färska kryddorna i kylen 🙂
För övrigt ser det sjukt gott ut. Skall testas.
åååh blir hungrig av att bara titta på bilden!haha
fint tips med dijonsenap och permesan! tackar.
oh det ser grymt gott ut det där. Annars älskar jag rosmarin som krydda också.
Ser gott ut 🙂
MUMMMMMMS
ååååh så gott!
Yummy! That looks really good! I love vegetables!
That looks delicious! I’ve made oven roasted vegetables before but I hadn’t thought of eating them with yoghurt. That sounds like a great idea. I always had mine as a side with roast chicken and associated them with heavy winter food.
how lovely, I will try it!
Glad you got your dream wallet sandra… much love from England xxx