sommarmåndag.


Alltid i början av våren när det är kvällssol för första gången i lägenheten blir jag akut sugen på sallad.
Som i att all tung vintermat känns ångestframkallande och man tänker att man kan äta sig fram sommaren med somriga saker, som sallad till exempel.
Idag blev det prosciutto, mozzarella, tomater, avocado, basilika, persilja och ruccola på en tallrik. Med salt, peppar, olivolja och balsamvinäger över. Sanslöst gott.


Monday dinner! Prosciutto and mozzarella with basil, parsley, rocket salad and avocado.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
39kommentarer
  • nice blog

    bantningspiller 2010-09-06 13:43:56 http://www.thermapower.se
    Svara
  • Till Sofia:

    Tack för ursäkten. Jag uppskattar det.
    Det är okej, jag kan förstå hur du menar.
    Jag är inte ute efter att bli anorektiker, jag vill bara ha tillbaka stora delar av min garderob som ja va tvungen att rensa ut och lägga ner i källaren. De va hälften av alla mina kläder nämligen och däri alltså två stora svarta säckar om inte mer.
    De är bra med rensning ibland, men gärna på egna villkor.

    Lycka till med pojken och Hanna. ♥

    Till Maja:

    Sen ursäktar jag om jag startade någon bantningsgrej här. Jag är inte ute efter att gå ner de jag gått upp bara tillräckligt så att jag kanske kan få på mig mina byxor igen och jag tycker inte att ”folk” har rätt att ”attakera” en för det.
    Starta din egen bantningsblogg om du nu tycker att det är en bra idé!

    Jag tycker det är jätte fint att Sandra lägger upp matbilder, de ger inspiration, de är vackra och det ger oss som är jätte dåliga på att laga mat lite hjälp i köket.
    Det jag skrev hade inget om bantning att göra. Jag vill bra lära mig hur man äter nyttigare. Sen tycker jag att man kan låta bli att uttala sig om om någon har ätstörningar eller inte. Vissa har bra ämnesomsättning också. Går de ens genom tankarna när du gör ett sånt uttalande Maja?

    Jeanette 2010-04-21 08:48:23 http://interruptedfashion.blogg.se
    Svara
  • oj. menade inte med att uppröra folk.
    kan mycket väl vara så att jag är lite hjärntvättad efter år av ätstörningar. jag blir liksom livrädd så fort någon yttrar någonting om att gå ner i vikt, vill bara ta hand om och pussa på den personen, försöka få den att inse att självförtroende och kärlek till sig själv inte ligger i kroppen utan i hjärnan. mitt fel, sorry, menade inte med att du skulle ta illa upp jeanette, tvärt om!

    och till linda: den perfekta pojken älskar mig för den jag är. han förstår vad jag behöver och jag förstår vad han behöver. och så är han ärlig. och öppen. snyggheten skiter jag nästan i.

    och jag vet inte riktigt varför hon gråter. för att jag är så ledsen ibland tror jag. men det ska det bli ändring på! kram.

    Sof ia 2010-04-20 21:50:37
    Svara
  • oj. menade inte med att uppröra folk.
    kan mycket väl vara så att jag är lite hjärntvättad efter år av ätstörningar. jag blir liksom livrädd så fort någon yttrar någonting om att gå ner i vikt, vill bara ta hand om och pussa på den personen, försöka få den att inse att självförtroende och kärlek till sig själv inte ligger i kroppen utan i hjärnan. mitt fel, sorry, menade inte med att du skulle ta illa upp jeanette, tvärt om!

    och till linda: den perfekta pojken älskar mig för den jag är. han förstår vad jag behöver och jag förstår vad han behöver. och så är han ärlig. och öppen. snyggheten skiter jag nästan i.

    och jag vet inte riktigt varför hon gråter. för att jag är så ledsen ibland tror jag. men det ska det bli ändring på! kram.

    sofia 2010-04-20 21:49:50
    Svara
  • Mm, såg gott ut! Sallad/pastasallad är det bästa=)

    Gabriella 2010-04-20 19:27:15 http://elephantzoul.blogg.se
    Svara
  • Jeanette och Sandra kan ju starta en bantarblogg ihop. Det spelar ingen roll hur många pasta-bilder du lägger upp Sandra,du lider uppenbarligen av ätstörningar och har det typiska ätstörningsbeteendet där man vill prata om och visa hur ”mkt” man äter för alla andra. Get help!

    Maja 2010-04-20 19:24:02
    Svara
  • Hej Sandra!

    vi gör egendesignade portmonäer/korthållare utav gamla kassettband, som vi tycker du ska kolla in! gå in på www.kassettbanden.blogspot.com

    puss!

    maja, moa och liv 2010-04-20 17:01:32 http://kassettbanden.blogspot.com
    Svara
  • Åh vad jag önskar jag kunde få leva ditt liv ibland. det är lite som en saga.

    /Louise

    Louise 2010-04-20 15:33:27 http://carter.blogg.se
    Svara
  • Det ser så himla gott ut!

    Natasha 2010-04-20 09:57:12 http://www.natashasblogg.se/
    Svara
  • Beautiful! =]

    Romanique 2010-04-20 09:37:03 http://romanique.blogg.se
    Svara
  • var är vinden nuförtiden?

    hoppas solen fortsätter lysa hos dig!

    sanna 2010-04-20 09:33:33
    Svara
  • Förlåt, nu kanske jag är dum, men jag tycker jag blev totalt misstolkad i min kommentar av Sofia. Inte ok!

    Ja ser inte sallad som ett sätt att gå ner i vikt, men jag har inte vägt över min vikt på säkert tio år och då bilr man lite chockerad av att gå upp tio kilo helt plötsligt. De tror jag vem som helst skulle bli. Är det något fel att be om tips på fler Nyttiga maträtter då?
    De tycker inte jag. Men ja misstolkar ju bara.
    Skriv vad du vill om dig själv, men dra inte i det. Du har ingen aning om vem jag är och hur sårbar eller illa jag kan ta något.
    Det är inte särskillt snällt tycker jag iaf.

    Jeanette 2010-04-20 08:51:15 http://interruptedfashion.blogg.se
    Svara
  • Om det hjälper så ställer jag mig samma fråga som den 16-åring jag är. Varför kan jag inte hitta den perfekta pojken. Utan bara elaka och rädda som leker med andra känslor för att det gråter själva och bara vill bli omhändetagna och inte bry sig om nån annan. Varför finns det ingen för mig?

    Linda 2010-04-20 08:35:23
    Svara
  • Samt vem är Hanna då? Vad vill du ha av livet?

    Linda 2010-04-20 08:32:53
    Svara
  • Sofia: Vad är den perfekta pojken? Och varför kan du inte leva?

    Linda 2010-04-20 08:29:10
    Svara
  • åh sandra. varför är allt såhär. varför hjälper inte cigaretter längre. varför är alla kläddesigners och tidningsredaktörer så jävla jävla jävla idiotiskt korkade att dom bara använder sig av tjejer som väger 40 kilo. och varför är världen så jävla tragisk.

    varför gråter hanna för min skull på rasterna i skolan när jag ligger hemma och är förkyld. varför klarar jag inte av att leva, bara att överleva. varför misstolkar ”jeanette” hela det här inlägget och istället tolkar det som ett sätt att gå ner i vikt istället för ett himmelskt gott recept med mozzareella och avokado. varför ligger jag hemma i min säng istället för att vara i skolan. varför kan jag inte hitta den perfeka pojken. varför spillde jag billigt rödvin på min sko i helgen. varför suger det att vara nästan sexton år. varför är jag så rädd sandra, varför vågar jag inget, och varför kan jag inte lägga det senaste året bakom mig.

    och varför är jag så patetsik att jag skriver ett jättekonstigt meddelande till någon som jag inte ens känner. varför känner jag ingen. varför känner ingen mig.

    sofia 2010-04-20 07:54:39
    Svara
  • Oh, de där såg jätte mumsigt ut.
    Du får gärna göra ett helt inlägg med olika sallader för min del.
    Jag har totalt förlorat min självbild. Jag har gått upp ca tio kilo på ca ett halvår och jag hängde inte alls med kan jag säga. 🙁

    De blir nog sallad för hela slanten i sommar kan jag tänka.

    Jeanette 2010-04-20 07:39:21 http://interruptedfashion.blogg.se
    Svara
  • this has to be one of the best dishes ever…i love all the ingredients….

    Ula 2010-04-20 05:00:14 http://adamantwanderer.blogspot.com/
    Svara
  • Looks delicious!

    Every dish you post looks amazing Sandra, especially to me that my mother normally makes simple things haha

    Laia N 2010-04-19 23:30:47 http://letmefeelikeadoll.blogspot.com/
    Svara
  • det så godt ut!

    pernille 2010-04-19 21:04:23 http://bowtiemania.devote.se
    Svara
  • Jag har också anmält den där fb-sidan, så den försvinner förhoppningsvis snart. Inget att ta på allvar för dig Sandra såklart, men det kan ju vara skönt att slippa hela tiden bli påmind om att folk kan tänka efter så lite innan de ger sig på en annan människa.
    Bara strunta i det, du är verkligen superfin!

    Malin 2010-04-19 20:46:06
    Svara
  • åh sån sallad är väldans god. blir jättegott om man steker prosciutton också (tips) !

    maria 2010-04-19 20:12:08
    Svara
  • That looks so delicious except for the avocado (for me, I’m allergic T_T and I love it, snif)!

    Libertad 2010-04-19 20:03:44 http://sahakiel.blogspot.com/
    Svara
  • Åååh så himla himla gott!

    VIKTORIA TOMIC.SE 2010-04-19 19:57:52 http://viktoriatomic.se
    Svara
  • Å, har solen precis letat sig till ditt fönster om kvällarna nu också!?. När jag först upptäckte den, förra lördagen blev jag alldeles förvånad och glad. Hade glömt bort hur fantastiskt härligt och somrigt det känns när den lyser rätt in i köket via balkongvalvet. En kort liten stund om kvällen får man och den stunden är alldeles underbar. Idag firade jag det med ett glas rosé. Med en filt om benen, extra tjocka sockar och på en stol inne i köket istället för ute på balkongen. Det var den härligaste stunden på dagen. Och jag vet precis vad du menar med sommar och sallader. Det är den perfekta maten i solljus!

    Batgirl 2010-04-19 19:20:21 http://batgirl.blogg.se
    Svara
  • Pssst, kommer du ihåg att jag tipsat om att hälla mousserande vin i grön ärtsoppa? Now is the time, det blir jag akutsugen på den här tiden på året! Perfekt som förrätt på middagsbjudning. Och alltid förvånade utrop när man häller bubblet i soppan och inte i glasen (fast där också förståss).

    spunnet socker 2010-04-19 19:15:47
    Svara
  • Och det SER sanslöst gott ut! Själv har jag ätit galette idag. Ingen superhöjdargalette men i alla fall.

    Erica 2010-04-19 18:58:27 http://enettaiparis.blogg.se
    Svara
  • Konstigt hur människor kan ägna sig åt larv. Vissa tycker sånt ät njutbart tydligen… mysigt cccccc.

    Andreas 2010-04-19 18:53:31
    Svara
  • Anonym: Vad snällt att du berättade det! Verkligen, not.

    Andreas 2010-04-19 18:50:36
    Svara
  • Kan man få låna dig som personlig kock eller nått? Du verkar alltid äta så himla gott!!

    elle 2010-04-19 18:50:06 http://sommarprickar.blogg.se
    Svara
  • Har anmält sidan på facebook. Brukar göra så med de flesta grupper som hatar mer än vad de älskar.

    Viola Stark 2010-04-19 18:49:03 http://violastark.blogg.se
    Svara
  • That looks really good! Hope you had a good Monday!

    Marie 2010-04-19 18:43:46 http://www.mariesu.net/
    Svara
  • usch vad hemskt. sidan på face’an. att folk kan bli så jäkla puckade. o där våga skriva massa bajsiga hemska saker om andra personer. helt sinnessukt.
    nå väl, rocka på rosettflickor!

    anna 2010-04-19 18:35:37
    Svara
  • Jag vill också tycka om mat i vackra färger som är värt att plåta..!

    Fanny 2010-04-19 18:35:19 http://dettrorjag.blogg.se
    Svara
  • Jag gjorde exakt samma idag, vårens första sallad alltså! Dessutom premiärade jag jordgubbar och att sitta mot en husvägg med solen i ögonen i två timmar! Tokigt bara att den fantastiska vårdagen slutade i hagel, men det tyder väl bara på att april är en himla knasig månad.

    Hedda 2010-04-19 18:32:33 http://registration.devote.se
    Svara
  • Det känns så vårigt med sallad!

    Emma says style, love & rock and roll. 2010-04-19 18:15:59 http://emmasays.blogg.se
    Svara
  • kan du inte berätta om land-och-stad leken är så himla nyfiken på den för du pratar ofta om att ni brukar leka den 🙂

    nanna 2010-04-19 18:08:48 http://treatmelikeyourmother.blogg.se
    Svara
  • anonum – jag vet om det! tycker mest att det är knäppt, men orkar inte bry mig. internetmobbning är inte min grej.

    sandra 2010-04-19 18:08:01
    Svara
  • den här gruppen handlar om dig, jag vet inte om du tycker att det är roligt elelr inte, men du borde veta om det: http://www.facebook.com/group.php?gid=110347332337754&ref=nf

    anonum 2010-04-19 18:03:32
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!