18 saker ni kanske inte visste om mig.


so
urce.

– När jag var sjutton år bytte jag både mitt för- och efternamn. Innan hette jag Alexandra och min pappas efternamn Körlof. Men eftersom ingen någonsin kallade mig för Alexandra förutom lärarna så bestämde jag mig för att byta till mitt smeknamn. Det kändes himla rätt. Min mammas efternamn tog jag i farten när jag ändå höll på. Tycker det är finare.

– Jag tycker inte om kaffe. Ärligt talat tycker jag att det smakar förskräckligt. Men jag dricker ändå ungefär tre koppar om dagen bara för att det ser så himla trevligt ut när andra gör det och för att det luktar så gott.

– Jag är vänsterhänt och så fort jag träffar en annan vänsterhänt tycker jag instinktivt om den personen. Jag trodde när jag var liten att alla högerhänta gillade Coca Cola, choklad och bananer och alla vänsterhänta gillade Fanta, surt godis och citrusfrukter.

– Jag är inte speciellt kramig och ta-på-folk-ig. Jag kramar de jag känner när vi säger hej och hejdå. Jag är den sista personen som skulle fläta någons hår eller ge en kompis massage. Jag berättar hellre hur mycket jag tycker om någon än visar det fysiskt. Min pojkvän kan jag däremot pussa sönder.

– Personer som pratar med bebisröst för att vara gulliga och vänliga är det värsta jag vet. Ursäkta om någon känner sig träffad.

– Jag skriver på en bok kanske litegrann. Det går väldigt långsamt, men den handlar om kärlek i alla fall. Att få ges ut på ett alldeles riktigt förlag och stå i en hylla i en bokhandel är det finaste jag kan tänka mig i hela världen.

– Jag har en tendens för att hitta på. Det är inte så att jag ljuger men det är tillräckligt mycket för att säga att det är mer än att överdriva. Jag tycker helt enkelt att det är mycket mer spännande om historierna kryddas på lite extra. Det här har lett till att jag nästan alltid måste påbörja varje historia med ”det här är verkligen sant jag lovar!” för folk blir så misstänksamma.

– Jag var totalt besatt av Spice Girls när jag var tolv och tretton år. Alltså på riktigt verkligen besatt. Geri Halliwell var det absolut vackraste jag någonsin sett och jag ville inget annat än att bli som henne. Jag färgade håret rött med blonda slingor där fram, noppade mina ögonbryn som streck och gick ständigt runt i minimala hotpans och skyhöga platåskor och blå ögonskugga. Såhär såg jag ut tills jag blev 14 och en dag upptäckte den här låten av Led Zeppelin och dog lite. Min musiksmak ändrades radikalt och inom ett halvår var min skivsamling utbytt till sextio och sjuttiotalsrock. Jim Morrison var min gud.

– Jag hade inga kompisar på dagis. Det fanns ingen flicka i min ålder och pojkarna fick jag hänga med ibland. Därför var jag rätt ensam som liten. Och vande mig vid det.  Jag satt hemma i mitt rum framför ett dockskåp och lekte med skogsdjur. Försökte lära mig skriva så fort jag bara kunde för jag ville bli författare.  När min mamma tog hem sina kompisars barn kom jag inte bra överens med dem. De förvrängde mina redan klara sagovärldar av björnfamiljer och noshörningspar. Det här gjorde mig hemskt osäker. Jag minns första skoldagen och vi fick uppgiften att rita vad vi ville på framsidan av skrivboken. Och jag hade sådan fruktansvärd ångest för att jag var rädd att rita något fel. Jag grät och grät och fick lov att göra uppgiften hemma på kvällen istället. Jag ritade en blomma.

– Jag är sjukt envis och får nästan alltid som jag vill. Jag har jättesvårt att erkänna att jag har fel och kan argumentera i all oändlighet. Jag säger aldrig förlåt om jag inte menar det på riktigt. Jag skulle aldrig ge mig om jag inte kände mig besegrad.

– Jag svär nästan aldrig och tycker i smyg att folk som svär i varannan mening gör det på grund av att de har dåligt ordförråd. Och ja, jag säger saker som ”himla fint” i riktiga livet också.

– Jag var besatt av hundar i mellanstadiet och ritade dem överallt. På bänken, i skolböcker, över jeansen. Min högsta dröm var en Siberian Husky.  De populära killarna i klassen brukade hitta på sexuella skämt om mig och hundar och jag hatade det men stod ändå på mig. Jag ritade till och med Gustav Vasa som en hund när vi skulle skriva uppsats. Jag tycker egentligen inte om katter alls.

– Jag äter spaghetti minst en gång om dagen. Ingredienserna som alltid får vara med är olivolja, vitlök och parmesan.

– Jag kan inte sjunga, inte sy, inte dansa, inte baka. Jag kan däremot borra upp hyllor, skrika högst i karaokerum och vinna hiva-öltävlingar över mina killkompisar. Inte för att jag värderar något högre än något annat, det var bara så det råkade vara med mig.

– Jag får eksem över hela kroppen mellan oktober till mars. Det är hemskt fult och ser ut som stora brännmärken längs med benen och armarna. De försvinner inte för alla krämer i världen, vilket är sorgligt.

– Jag pratar med min mamma minst en gång om dagen för att jag tycker om henne så mycket.

– Jag har världens åldersnoja och tänker ofta på att jag inte vill bli en ålder när mina vänner börjar skaffa barn och slutar uppskatta fredagsnätter och vi glider ifrån varandra tills att som är kvar är parmiddagar. Jag dör hellre.

– Jag gråter alltid till filmer och tv-serier men mycket sällan i riktiga livet. Jag tror det beror på att jag grät åt allt när jag var liten. Allt. Jag övade och övade och sen försvann det.


source.
.
.


18 things you didn’t knew about me. Click here for english.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
157kommentarer
  • Hittade detta! Hade varit så kul med ett liknande inlägg nu, med kanske nya saker men även bemöta det som står här tex om kompisars barn osv. Hur blev det när dom väl fick barn? Osv.

    E 2017-11-01 12:27:50
    Svara
  • Jag har läst din blogg ganska länge, men inte följt den på det sättet jag gör nu. Den bilden jag har fått av dig är inte likt mig alls, men den här texten hade på nästan alla punkter kunnat handla om mig. Det känns skönt att läsa att du är en människa precis som alla andra.

    E 2011-11-23 23:42:02
    Svara
  • Åh. Jag är också vänsterhänt och är ganska irriterad på alla som hela tiden säger till mig ”att det minsann är omöjligt att skriva med vänster, att det borde kännas helt och hållet fel.”
    Jag jobbar på att sluta använda svär och slangord eftersom jag avskyr dem, men så fort jag blir uppspelt eller arg kan jag inte låta bli att säga jävla eller typ, liksom, bah. Jag vet inte det sitter väl i sedan mellanstadiet.

    Elina 2011-11-06 12:45:03 http://nasselfjaril.blogspot.com
    Svara
  • Sandra! Jag vet att det i dina öron kanske låter fruktansvärt men, lämna bort alla mjölkprodukter! Jag har själv haft världens eksem och utslag men i tonåren lämnade jag bort mjölk och sen dess har min hy varit fin året runt! Jag har gått på flera allergitester men inget har visat allergi mot mjölk, ändå är det det ända som hjälpt! Prova prova om du orkar, jag kan lova att det är värt det! Kan kännas tufft till en början men sen när man hittat alla allternativ i matväg går det hur fint som hälst! Att jag lämnat bort mjölk är det finaste jag gett mig själv, har aldrig mått såhär bra och därför vill jag tipsa andra om det också. Kram!

    Bönan 2011-05-21 12:53:36
    Svara
  • Jim Morrison är EN gud.. <3
    Ditt liv verkar så sjukt intressant.. DU verkar vara en sjukt intressant människa : )

    Julia 2011-04-08 10:35:26 http://www.lemontree.devote.se
    Svara
  • Hel från ingenstans.. Men jag bara älskar ”Jag kan inte sjunga, inte sy, inte dansa, inte baka. Jag kan däremot borra upp hyllor, skrika högst i karaokerum och vinna hiva-öltävlingar över mina killkompisar.”! Älskar verkligen såna tjejer, tycker det är riktigt grymt med såna. Ingen aning om varför men.

    Kajsa 2010-07-30 18:47:00 http://sheeskake.blogg.se
    Svara
  • Jag håller verkligen med dig om det där med människor som pratar med bebisröster för att vara snälla! Otroligt jobbigt. Händer mig lite då och då eftersom jag är ett så kallat ”babyface” och ser yngre ut än vad jag är, usch.

    Sara 2010-07-15 15:21:58
    Svara
  • Jag är också vänsterhänt, och jag börjar också tycka om alla jag träffar som är det, eftersom jag vanligtvis är så ensam med det, känns som att de som jag träffar är bättre än de som är högerhänta, som om de är bättre på att förstå. Jättefånigt, eftersom det antagligen inte är så, men så känns det.

    Timotej 2010-06-27 12:43:46 http://cirkustimotej.blogg.se
    Svara
  • Jag blir så himla glad av din blogg. Kan läsa dina inlägg fleraflera gånger och jag kan gråta, skratta, känna igen mig eller vad som helst.
    Din blogg är den absolut bästa som finns och du gör mina tonår lite bättre, tack.

    Vera 2010-06-12 22:31:00
    Svara
  • Du är så klockren….Håller med om bebisrösten, varför gör vissa så?Hemskt pinsamt & löjligt! Och åldersnoja, kompisar som inte uppskattar fredagsnätter utan parmiddagr=döden, jag kan bara hålla med, tyvärr är det sånt som sker runt om mig nu..Vad gör man?!

    Tiia 2010-06-08 11:39:10
    Svara
  • sandra jag måste fråga… jag är precis som du. jag är inte så mycket för kroppskontakt eller fläta någons hår eller sitta och kramas i evigheter med tjejkompisarna. det känns så himla dumt. som att jag är elak mot dom . som att jag sårar dom. hur blir man bättre på det där? hur får man bort känslan av att det är falskt att krama någon.

    alice 2010-05-27 10:38:46 http://alice.bubbleroom.se
    Svara
  • well, det där med vänsterhänta känner jag igen. Jag är också det och varje gång jag träffar nya människor i tex skolan så kollar jag alltid om de är vänsterhänta, och ja, jag känner också insintkivt att jag gillar dem direkt. bara för att vi är för få. btw så gillar jag inte cola heller. Kaffe är skitäckligt.
    Det där med att hitta på är jag nog också rätt bra på, jag har bara en tendens att senare själv tro på det jag ”lade till”…

    Hannushka 2010-05-11 18:48:19 http://mellandigochmig.blogspot.com
    Svara
  • […] 5, 2010 av thenostalchic Inspirerad av Sandra Beijer och hennes lista, så gör jag en egen, […]

    Saker ni inte visste om mig! « 2010-05-05 06:33:52 http://beyondsizes.wordpress.com/2010/05/05/saker-ni-inte-visste-om-mig/
    Svara
  • i have eczema too and like you have tried everything. damp cloths soaked in chamomile tea, strong cortison creams, oil baths, UV-treatment, the works. only two ointments have ever helped me: protopic and dermovate. both of them have worked wonders.

    stina 2010-05-03 12:34:12
    Svara
  • hi im a big fan of yours and i was wondering if you could put a video of mine on your website. it would mean so much to me♥♥♥

    kortney 2010-05-02 22:42:04 http://kortney5701.blogspot.com/
    Svara
  • Det där med eksemen kan vara köldallergi (ja, det finns på riktigt), har du testat att äta antihistamin under vintern?

    aami 2010-04-29 22:56:26
    Svara
  • Det var intressant att läsa, ofta läser man ju bara om allt roligt du är med om. Det där med kramar känner jag igen mig i, jag kan till och med tycka att det känns konstigt att skriva kram till folk jag inte känner.

    spoonful 2010-04-27 12:53:48 http://mintminty.blogspot.com/
    Svara
  • mot eksem- protopic. awesome, try!

    sanna 2010-04-26 23:51:33
    Svara
  • Här kommer ännu ett tips gällande eksem, jag har själv haft utslag i många år, mest i ansiktet och på armarna, och ingenting ville hjälpa. Men så fick jag en ny läkare, som sa att kortison-krämen jag tidigare fått var alldeles för stark. Jag fick en ny, svagare (0,1 %) som skulle användas 2 ggr/dag första veckan, 1 gång/dag andra veckan och sedan altmer sällan tills eksemen försvann. Det tog inte länge innan allt var borta, och varje gång jag ser början till nåt nytt behöver jag bara smörja en eller två gånger, och så är det också borta! Gissa om det var skönt att slippa gå runt med kliande, röda eksem i ansiktet…och äntligen kunna använda smink! 🙂 Kanske värt ett försök?

    Kitten 2010-04-26 15:18:23 http://www.kitteninlove.blogspot.com
    Svara
  • Jag tror att du kanske hade något på spåret med din vänsterhänt teori. Jag är också vänsterhänt och jag älskar fanta, surt godis och citrusfrukter. Jag blir alltid så glad av att upptäcka andra vänsterhäntingar! Trevligt tycker jag.

    Jessica 2010-04-26 11:46:33 http://gammaltochnytt.devote.se
    Svara
  • far oxa eksem pa vintern ibland. it sucks!
    det dar med hundar var kul att lasa! kram

    Sofia i London 2010-04-25 23:58:34 http://sophedeluxe.devote.se
    Svara
  • Jag är vänsterhänt, så nu förväntar jag mig att vi är kompisar.

    Antonia 2010-04-25 23:00:10 http://december.blogg.se
    Svara
  • nu blev jag lite ledsen…tror inte att du skulle gilla mig om vi träffades

    alva 2010-04-25 15:20:54
    Svara
  • oh and, I too have eczema, no cures to note. mine is on my face too which is very inconvenient.

    Maxine 2010-04-25 14:25:07
    Svara
  • Sandra, I honestly feel like we would be such good friends if I were in Sweden, I too am a lefty, and me and my first best friend used to thing that all leftys liked fanta and all right handed liked coca cola, how strange. When I was little I was very very shy and on my first visit to my friends house in reception class I made my mother come with me because I was so scared. In the first week of year 2, our teacher made us draw what we could see in front of us. I was so scared to be finished first in case I hadn’t spent enough time on it that I sat and drew the cranes outside and each scratch on the desk and the freckles on the girl in front of me. I am so stubborn and once I am in an argument it is hard to get out because I will not admit when I am wrong. And the only person I am physically comfortable with is my boyfriend.

    much love, xxxxxxxx

    Maxine 2010-04-25 14:22:52
    Svara
  • hej sandra! måste säga att i det här inlägget träffade du mig verkligen rakt i hjärtat. jag älskar ditt sätt att skriva utan rädsla och du känns så ärlig så jag undrar nästan hur du gör utan att få det att låta egocentriskt (det känns det alltid som det gör när jag skriver om mig själv). det här med ålder och vad som händer med de runtomkring känner jag så väl igen. jag fyllde 26 nyligen och jag inser att nästan alla vänner jag har är 1.gifta eller 2. har barn och jag är den enda kvar som fortfarande vill ut på äventyr. sorgligt men sant. fast desto större anledning att skaffa sig fler vänner såklart:)
    tack för din himla fina uppriktighet.

    sofia 2010-04-25 08:55:31 http://www.lomeyende.blogg.se
    Svara
  • Jag känner igen mig på vissa av punkterna, andra saker visste jag redan (att du tidigare hette alexandra), och personer som svär väldigt ofta har ett dåligt vokabulär, det bara är så.
    Men det är himla fint att du använder himla fint i vardagen, för då behöver jag inte känna mig så ensam.

    Chrissie 2010-04-24 20:34:30 http://jinxedchrissie.blogspot.com
    Svara
  • i definitely think you look more like a sandra! i was so surprised to read that! & i was in love with the spice girls as well, but only baby spice for me=] stay lovely, dear!

    C.T. 2010-04-24 19:20:02 http://twitter.com/madgirlmars
    Svara
  • att du ska skriva en bok sandra… det var det bästa på hela dagen!!!! så himla bra att du gör det!
    jag svär förresten inte heller. jag säger jösses istället. det skrattar mina vänner åt jämt men det är mitt favoritsvärord.

    bella 2010-04-24 15:57:34 http://thirteenseven.blogg.se
    Svara
  • Jag lekte också alltid ensam när jag var liten. Hade sjukt avancerat uppbyggda världar och blev, precis som du, bestört när min mamma tog hem vänninors barn för att leka med mig. De kunde ju inte alla regler och lekte därmed på fel sätt!

    Julia 2010-04-24 13:00:02
    Svara
  • vilket härligt inlägg. En helt annan sida av dig ser jag, du är inte alls som jag hade föreställt mig.

    ” Jag är sjukt envis och får nästan alltid som jag vill. Jag har jättesvårt att erkänna att jag har fel och kan argumentera i all oändlighet. Jag säger aldrig förlåt om jag inte menar det på riktigt. Jag skulle aldrig ge mig om jag inte kände mig besegrad.”

    känner igen mig riktigt mycket.

    sara 2010-04-24 11:28:16
    Svara
  • Det var intressant läsning! Jag kan ju säga att jag heller aldrig ger mig för jag har ju alltid rätt (eller?) och folk som kramas och tar på varann hela tiden, jämt och ständigt kan jag både avsky och avundas eftersom att jag inte är sån.

    Karin 2010-04-24 10:22:49 http://www.oktoberfrosten.blogg.se
    Svara
  • Jag tyckte väldigt mycket om det här inlägget.

    Lovisa 2010-04-24 09:13:23 http://ikilledtheartist.blogg.se
    Svara
  • det här var ett inlägg jag inte visste att jag hade väntat på. ibland är det bara så fint att veta att även du är människa. jag glömmer liksom bort det i allt det fina som omger dig.

    jag är både vänster- och högerhänt. dyrkar citrusfrukter och är inte så förtjust i choklad.

    jenny 2010-04-24 08:59:01 https://youssestars.blogaspot.com
    Svara
  • kul inlägg 🙂 pch roligt att du hamnade på bloglovins startsida 🙂

    Sissi 2010-04-24 07:08:21 http://enligtsissi.blogg.se
    Svara
  • ”Försökte lära mig skriva så fort jag bara kunde för jag ville bli författare.”
    Jag gjorde exakt samma sak haha. Nu läser jag psykologi i England. Kanske blir författare en dag ändå. 😉 Varför inte liksom?

    Charlotte 2010-04-24 00:24:53 http://cizzim.blogg.se
    Svara
  • Åh vad jag tycker om dig!

    Alicia 2010-04-23 21:53:38 http://kvistgubbe.blogspot.com/
    Svara
  • Oj så mkt pepp du får! Härliga läsare som är så trevliga. Själv tyckte jag inte alls om detta inlägget. Jag tycker du försöker framställa dig som att det är synd om dig. ”Ensamma tjejen på dagis”. Jag går liksom inte på det. Men du skriver bra, det gör du. Och det vet du juh.

    Emmy 2010-04-23 20:38:25
    Svara
  • starkt inlägg! din blogg är grym och du ser ut som en dröm.

    Hanna 2010-04-23 19:43:01 http://fnitterflickan.blogg.se
    Svara
  • Men den åldern kommer ändå, på ett eller annat sätt

    ulrika 2010-04-23 19:14:48 http://freelancersfashion.blogspot.com/
    Svara
  • hej på dig fina sandra.

    jag tänkte egentligen bara säga ”åh, det här är så himla makalöst fantastiskt fint”, men bestämde mig för att berätta att jag också är vänsterhänt. jag tycker heller inte om när folk svär för mycket, och min mamma säger hämt och ständigt att svärord beror på dåligt ordförråd.

    men jag är jättekramig och gå-på-ig. närhet och ett visst antal kramar per dag är viktigt för mig.

    Isabelle 2010-04-23 17:56:51 http://isobelskareng.blogg.se
    Svara
  • Sandra, Sandra, Sandra. Du är så himla fin!!

    Alina - aupair i Notting hill 2010-04-23 17:42:48 http://gretalina.blogg.se
    Svara
  • väldigt uppskattad lista 🙂
    jag hade ingen aning om att du bytt namn!
    haha, det känns jättekonstigt att tänka på dig som en alexandra nu.. Nej, du är minsann en Sandra tycker jag ! 🙂

    Joanna 2010-04-23 16:51:15 http://www.susochdus.blogg.se
    Svara
  • det här är nog mitt favoritinlägg av alla du någonsin har skrivit. och då har du ändå skrivit så många fantastiska sådana. (skriv klart den där boken! då ska jag rekommendera den till precis alla som kommer in i bokhandeln där jag jobbar extra.)

    Hanna 2010-04-23 15:52:46 http://noabsolutetruth.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker så himla mycket om dej, Sandra, fast jag aldrig har träffat dej och säkert aldrig kommer göra det heller. Och jag tycker så himla mycket om när du skriver sånt här, för jag kan relatera till så mycket.
    Tänkte bara säga det.
    (Och om din bok blir klar kommer jag vara först med att köpa den.)

    josefine 2010-04-23 15:47:48 http://emma-josefine.devote.se
    Svara
  • I get awful eczema too – except mine is triggered by hot weather and humidity. Living in Singapore means I get it all the time! We should swap cities.

    Faz 2010-04-23 13:26:12 http://thedramadiaries.com
    Svara
  • Jag har också försökt tvinga i mig kaffe, men jag gillar verkligen inte smaken. så jag fyller en sån där ”2go” kaffekopp och fyller den med varm smaskig choklad och känner mig lika vuxen men mysigare än de som dricker kaffe 😉

    Jennifer 2010-04-23 12:52:50 http://www.hjortronet.wordpress.com
    Svara
  • Blåbär. Jag tror det är mer du bär i din tygpåse.
    Över axeln, i solen lyser den vit.
    Du cyklar längst hamnen, visslar för dig själv.
    Leva livet, nu ska jag leva livet, går på rundgång som cykelhjulet.
    Livet som försvinner ur ditt synfält, svischar förbi.
    Åldersnoja, du kan inte sova bort en minut.
    Närmar sig slutet
    Tickar klockan
    Minuter som läggs på rader
    Blir texter som letar blint
    Efter lösningar.

    Blåbär. Jag tror det är mer som färgar din vita tygpåse, mörkt
    Parken och ängen
    Engångsgrillar för vårluktens skull
    Snart är det sommar, sedan höst och vinter
    glöm inte vintern
    För vi är gamla när grillen slocknar
    Åldersnoja

    Blåbär. Du bär på blåbär, blandat med bördan av din väckarklocka
    färgar din vita tygpåse
    mörk
    Vakna!
    Vakna!
    Vakna!

    Rochelle 2010-04-23 12:49:22 http://atthamna.blogg.se
    Svara
  • Hej sandra, förlåt.. Men jag fick en sån helt ny bild av dig just nu…

    Sanna 2010-04-23 12:41:56
    Svara
  • Åh Sandra vet du vad? 🙂 Du skulle kunna skriva på samma romantiska och drömmande sätt som du gör nu, om fantastiska män, hundar och utsvängda kjolar, och ge ut DET i en bok! Jag skulle köpa den och läsa om kvällarna och drömma mig bort till ett Paris-fantasiland med ljusblåa rosetter och champagne! Din blogg är underbar, så som du 🙂

    Kakan 2010-04-23 12:39:16
    Svara
  • hej! jag heter också Alexandra, och är (förvånansvärt nog!) vänsterhänt. verkar som att alla vänsterhänta kommenterat just här. väldigt gulligt! vet inte varför jag skriver det här. men äh. javisst, kaffe är verkligen hemskt äckligt! det ser ju så himla mysigt ut med en kopp i handen. trodde att jag skulle lära mig dricka det när man väl tryckt i sig flera koppar om dagen. men nej, jag kommer nog bli en sån där tjej vid 40 års åldern som blir serverad saft på kalas och annat. bara för att jag inte dricker kaffe. men saft är ju gott iallafall!
    vad tråkigt att höra om dina eksem! tur att det snart är sommar!
    om sju dagar är det maj. maj är den bästa månaden på hela året. (förutom just sommarmånaderna när man har sommarlov) i maj fyller jag arton! det är otäckt hur snabbt tiden går. jag har ingen aning om vad jag ska hålla på med i framtiden. men det löser väl sig. när fyller du år?

    tack för att du är så bra! om jag inte går in och läser din blogg känner jag mig konstig i kroppen. det känns liksom alltid som att det fattas nått. och så minns jag, just det, jag har inte kollat sandras blogg än. det var därför.

    alexandra 2010-04-23 12:25:43
    Svara
  • Hej! Jag är också vänsterhänt och ja, visst blir man glad när man träffar andra som är det! =D

    Läs gärna bloggen (www.wimlaj.blogg.se)

    Love
    Wilma

    Wilma 2010-04-23 11:57:36 http://wimlaj.blogg.se
    Svara
  • Fint!

    Helena 2010-04-23 10:01:27
    Svara
  • ”Himla fint” inlägg! Jag tror du skulle älska min hund. Han har mer personlighet än de flasta människor man möter. och så är han fruktansvärt söt!

    Anna med Totti 2010-04-23 09:07:50 http://annatotti.se
    Svara
  • Men alltsa, ar det bara jag som tycker att det ar totalt idiotiskt att dricka kaffe om man tycker det smakar forskrackligt?! Herregud, drick te, choklad, juice, saft, varm mjolk, glogg, fanta (eftersom du ar vansterhant), vatten, eller vad som helst annat! Du kan lukta pa dina kompisars kaffe och sen fa njuta av nagot som du faktiskt tycker om!

    Julia 2010-04-23 09:02:54
    Svara
  • Jag får alltid eksem över min höger hand under vintern och nu är det riktigt illa, sådär illa som det aldrig varit tidigare. Det är riktigt hemskt :/ Känner inte heller att något jag gör får det att försvinna, men lite fet salva lugnar det lite ibland iaf. Usch, det känns så hemskt 🙁

    Otroligt fint inlägg iaf. Du påminner jätte mycket om min kusin i de du skriver. Iaf många av punkterna. Och hon är den finaste människan jag vet ♥

    Jeanette 2010-04-23 08:49:29 http://interruptedfashion.blogg.se
    Svara
  • sandra. jag tycker om dig.. För att du är ärlig och visar att du också är en människa och inte bara en vacker prinsessa. Tycker särskilt mycket om spalten där du skriver att du brukar överdriva dina historier. vem gör inte det? pus.

    madde. 2010-04-23 08:44:11
    Svara
  • fin att känna dig lite närmare. jag känner ofta att jag borde vara lite mer ta påig med människor. men det känns så fel. så jag struntar i det och hoppas folk förstår att det räcker med ord och gester och någon kram då och då.

    ina 2010-04-23 08:27:39 http://www.winterbarn.blogspot.com
    Svara
  • Åh vilket bra inlägg! Underbart att få läsa den här typen av inlägg hos dig.
    Din blogg är så himla fin, du skriver vackert och har alltid fina bilder osv. Jag vet att du har berättat tidigare att du väljer ut vad du berättar, att du också har dåliga dagar ibland men att du inte skriver om dom. Det jag vill säga är att det här inlägget är nog bland det finaste du har skrivit. Att våga lätta på sin mask och berätta om saker man kanske inte trodde om personen, att visa att man är mänsklig – det är vackert. Tack Sandra.

    Jeanette 2010-04-23 08:19:51
    Svara
  • Jag hade också väldigt jobba exsem, säkert i 10 år innan de försvann utan orsak, du vet säkert detta men det som lättade besvären är mandelolja på apoteket, huden blir smidig, len och främst sval. Dessutom är den renande så man behöver ingen uttorkande tvål. Fungerade för mig.

    Maria 2010-04-23 08:18:34
    Svara
  • Åh, jag älskar att människor har så många unika egenskaper. Jätterolig läsning.

    Camilla 2010-04-23 08:17:37 http://caaaamilla.blogspot.com
    Svara
  • Det var många saker som jag kände igen mig i här, men framför allt Jim Morrison! Husguden framför alla andra. Jag tryckte egna t-shirts med hans bild på och tapetserade hela mitt flickrum med honom. Varje kväll när jag kröp i säng satte jag på mig hörlurarna och lyssnade till Rider on the storm. Underbara Jim

    Idun 2010-04-23 07:49:21 http://www.idunsredapple.blogspot.com
    Svara
  • gud vad läskigt lika du och jag verkar vara! nästan allt det där stämmer in på mig också. puss på dig!

    Sabina 2010-04-23 07:48:54 http://battementsdecoeur.blogg.se
    Svara
  • Det är fredag! Här kommer lite fredags pepp Sandra! http://www.youtube.com/watch?v=Y2NySUcbv3w

    Sara 2010-04-23 07:34:27 http://www.likeq.blogg.se
    Svara
  • Kul läsning!

    Natasha 2010-04-23 07:34:23 http://www.natashasblogg.se/
    Svara
  • Sandra du är för gullig. Hur coolt är det också inte att du bytt namn? Ditt nya namn låter mycket bättre, speciellt ditt efternamn. Och, du ser ut som en Sandra Beijer, inte som en Alexandra :P.

    Att vara envis är bra, men jag hoppas att du inte är en sådan besserwisser som ska vara bättre i allt och veta bäst och kunna allt. Jag har en kompis som är precis sådan och man kan inte vara runt sådana människor i längre perioder då man helt tappar andan av det hela. Man kan inte vara normal runt sådana människor då precis allt ska vara en tävling.

    Bilden som jag får av dig är att du är rätt kramig, men det är kanske bättre att kunna säga till folk hur snälla och uppskattade de är. Jag tycker att folk är så rädda nuförtiden att visa sina känslor, jag inklusive.

    Sorella 2010-04-23 07:31:06 http://blueberryfingerprints.blogspot.com/
    Svara
  • Krama på dina vänner mer för de behöver det!

    Micke 2010-04-23 07:13:33
    Svara
  • jätte fint inlägg, verkligen!

    llooba 2010-04-23 07:01:05 http://www.llooba.blogg.se
    Svara
  • du skriver bra och intressant 🙂 , gilla. de är nog många som känner att de passar in på de du skriver. till och med jag 😉

    stinaa 2010-04-23 06:51:31 http://www.swernersson.blogg.se
    Svara
  • Tänk att det finns människor som har samma hemligheter som en själv. Hmm.

    Lisa 2010-04-23 05:52:16 http://artvsfashion.blogg.se
    Svara
  • HI SANDRA,
    I USED TO SHARE THE SAME FEAR AS YOU-THAT IS, GETTING OLDER AND DRIFTING AWAY FROM FRIENDS AND THE LITTLE WORLD WE HAD CREATED. BUT MY FEAR VANISHED WHEN MY FRIENDS DID START HAVING BABIES AND NOTHING REALLY CHANGED EXCEPT WE ALL HAD A DELICIOUS BABY TO PLAY WITH AND SQUEEZE!!! WE ALL LOVE TO GO OUT FOR DINNER, HAVE DINNER PARTIES, DRINK CHAMPAGNE AND DANCE ALL NIGHT JUST LIKE YOU DO AND MY AMAZING GIRLFRIENDS THAT ARE ALSO MOTHERS JUST BRING THE BABY ALONG WITH THEM! WE ALL FIGHT TO HOLD THE BABIES WHILE THEY EAT THEIR DINNER AND THEN THEY SLEEP SOUNDLY IN THE PRAM OR ANOTHER ROOM WHILE WE DANCE CHAT AND LIVE AS WE ALWAYS HAVE.
    MY FRIENDS HAVE TAUGHT ME THAT A BABY IS TO BE BOUGHT INTO YOUR WORLD AND NOT THE OTHER WAY AROUND!
    HONESTLY, IT IS THE MOST FANTASTIC THING!! WE EVEN WENT TO NEW YORK TOGETHER LAST YEAR AND HAD TWO BABIES WITH US! WE FOUGHT EVERYDAY TO PUSH THE PRAM AROUND CENTRAL PARK!

    I ADORE YOUR BLOG-THANK YOU FOR YOUR GENEROUS SHARING!
    X A KISS FROM AUSTRALIA

    Luana 2010-04-23 04:59:54 http://firsthow.blogspot.com
    Svara
  • sandra, jag har just nu en siberian husky hemma. hon har dessutom tre små valpar med alldeles för mycket hud för deras små kroppar. de är hemskt gulliga med sina blå ögon och öron som inte riktigt än ställt sig upp. tassarna är oproporneligt stora till resten av kroppen och det låter duns duns duns när de kommer springande allihopa samtidigt.

    så himla mysigt med valpar. önskar att du var här och pussades lite med dem också. de gillar att pussas nämligen. 🙂

    fanny 2010-04-23 01:18:03
    Svara
  • Låt mig bara säga så här. Människor som pratar med bebisröst gör att jag ryser. Jag tycker det är så himla jobbigt. Jag läser dig blogg för att jag önskar mitt liv kunde beskriva mitt liv lika vackert. Att skriva en bok är min högsta dröm. För övrigt svär jag ganska mycket när jag pratar med mina närmaste vänner men har ett väldigt bra ordförråd (men jag kanske är undantaget).. Jag tycker det på något sätt förstäker vad jag vill säga, svenskan är ibland ordfattig 🙂

    Natasa 2010-04-23 01:01:28 http://natasamirosavic.blogspot.com
    Svara
  • Tänkte bara upplysa om att det fantastiska projektarbetet som jag och en vän har genomfört!
    ”För kärlekens skull” finns för alla på http://forkarlekensskull.blogg.se/

    Trevlig läsning önskar http://aminakindblad.blogg.se/

    Amina 2010-04-22 20:58:20 http://forkarlekensskull.blogg.se/
    Svara
  • åh. Otroligt att du vågar skriva listan, som att kika in i en annan liten värld. Fint.

    Saskia 2010-04-22 20:21:04
    Svara
  • Du är för go 🙂 och så läste jag detta om eksemen. Jag är så himla ljushyad och får lätt solutslag och eksem och hade jättekonstiga eksem ett bra tag (armvecket främst). Men hemma i Bosnien finns apotek där de blandar egna hokus-pokus krämer (jag antar att du allergitestat dig) och en gång fick jag en kräm som tog bort allt synd att de inte gör så här (hos oss i Bosnien har man kvar det gamla pharmaceut-yrket och de blandar alltid mediciner och krämer). Nuförtiden är alla utslag borta. Min farmor sa också alltid att jag ska bada i kamomilte vilket jag tyckte var löjligt men tro det eller ej så kunde kamomilte lindra det hela lite. Havsvatten och sol brukade vara bra för mig också Nuförtiden har jag få solutslag och eftersom jag använder faktor 30 eller 50 så har jag kommit undan från dem också.

    Annars älksar jag listan så himla underbart 🙂 ska nog bli lite inspirerad
    kram

    Mia 2010-04-22 20:14:39 http://hepek.blogg.se
    Svara
  • Väldigt skön och ärlig läsning må jag säga. Även fast jag såklart inte alls är som du på många punkter. Jag till och med inte håller med alls. Som att svära har med dåligt ordförråd att göra. Jag svär ofta men jag anser ändå inte att jag har ett dåligt ordförråd. Jag tycker att det är roligt att svära eftersom jag till utsidan är väldigt söt och korrekt. Jag kommer i tid och skolkar sällan. Det blir en krock som folk inte förväntar sig av mig då jag är så himla söt ”och inte ska du säga sådana ord”. Jag gillar att röra om lite i grytan. Allt måste inte vara som det till ytan ser ut tycker jag.
    Och förlåt, men jag tog åt mig lite av vad du skrev. Men det blir jobbigt för mig, jag som ser upp till dig så.

    linnéa 2010-04-22 20:07:53 http://mydeer.blogg.se
    Svara
  • din blogg är fin, det är den verkligen.

    Johanna 2010-04-22 19:32:18 http://barahimlenserpa.blogg.se
    Svara
  • åh jag känner så väl igen mig i åldersnojan. är snart 26 (och vänsterhänt!) och färdigutbildad. har så himla fina vänner och kanske världens bästa pojkvän men tanken på att vi och människorna runt omkring oss kommer bli äldre, flytta, skaffa barn… det är inte nåt jag ser fram emot. jag tror att mycket beror på att jag har rätt stark separationsångest och är så himla himla nostalgisk. hela min barndom ville jag bli stor och nu skulle jag hellre vara liten 🙂

    emma 2010-04-22 19:25:46
    Svara
  • Jag är som du vänsterhänt, och blir helt faschinerad om jag möter en annan mäninska som också är det. Som du börjar jag också tycka om dem lite mer bara för den sakens skull.
    Å andra sidan, när andra noterar att jag är vänsterhänt, om jag sitter och drar handen över det jag skrivit på lektionen så handen blir helt svart exempelvis, rycker jag bara på axlarna som om det vore det mest självklara i världen.

    Viveca 2010-04-22 19:23:06
    Svara
  • sånt här är så spännade att läsa, nästan som att läsa någons dagbok fast man får.
    Häftigt att du hetat ett helt annat namn, hade jag aldrig trott, du ser ut som en sandra, om jag läser det namnet någonstans eller om någon säger att de heter så, då tänker ja först på dig.

    Bea 2010-04-22 19:16:56 http://beatasbilder.blogg.se
    Svara
  • Google’s translation is weird so sorry if my answer does not satisfy the original text.
    Maybe the baby voice is not written in the original Swedish text.
    Maybe you talk to people babble voluntarily. I hate that too when they talk to a human because it is uncomfortable when we are infantilized. It’s funny when they talk to the dog.
    Naturally my voice is very very sweet, I HATE that. Some people believe that the voice is more important than the talk of the person but you’re not stupid and superficial like some people so you do not write it, is not it?

    I do not know how you swears in suede.
    I love my language I use all words. I love them all all all. They all have a story and a reason to exist, they define all the feelings and all the sensations.
    Catherine Deneuve swears in these movies with a lot of class and reason.
    But in France to swear is not enough we must also be argued why we swears (I argue forever, but you understand not the French ^^) so we could swear and we have lots of vocabulary.
    : D

    Catherine 2010-04-22 19:16:13 http://ohchicalors.canalblog.com
    Svara
  • Åh, vad roligt att höra lite mer om hur du är som person! Fint=)

    Gabriella 2010-04-22 19:14:51 http://elephantzoul.blogg.se
    Svara
  • Fineste innlegget!

    Nøve 2010-04-22 19:14:37 http://omgstfulzm.blogspot.com
    Svara
  • Du är definitivt långt ifrån ensam med det dära med exemen… Det är hemskt, verkligen hemskt. Dock så har mina lagt sig lite nu, så jag har nästan inte alls kvar i varken ansiktet eller på armarna nu längre, om man jämför med innan!
    Hoppas ditt också blir bättre med tiden! Kram 🙂

    Denise 2010-04-22 19:12:40 http://lastseason.blogg.se/
    Svara
  • jag älskar sånahär listor, det ger liksom en större bild av vem du är där bakom skärmen 🙂 fint!

    shirin 2010-04-22 19:04:49 http://shirins.wordpress.com
    Svara
  • och jag har också eksem, mina knogar är ofta helt röda och mina fingrar ser ofta helt förskräckliga ut … not hot

    Rebecca 2010-04-22 18:59:39 http://lifeofrebecca.blogg.se
    Svara
  • Åh en till som inte kan få nog av pasta 😀 Det är nog det godaste man kan äta haha 😀 LOVE IT! Särskilt aldente spagetti!

    Rebecca 2010-04-22 18:58:37 http://lifeofrebecca.blogg.se
    Svara
  • Gillade din text väldigt mycket. Blev så glad när jag läste att du hittar på. Det gör jag också, ibland lite för mycket kanske. Men visst är det kul att berätta sig bort till en annan påhittad värld där bara fantasin sätter gränserna. kram på dig

    Agnes 2010-04-22 18:42:59 http://www.adonna.devote.se
    Svara
  • Du är så fin !

    Tror jag är vänsterhänt inombords. har aldrig gillat cola.

    Caroline 2010-04-22 18:37:32 http://remadefashion.se/
    Svara
  • Oh, Sandra – det är sådana här inlägg som är de allra finaste. Så underbart fint att läsa. Och jag försöker sluta svära, för jag håller med. Och jag heter också Alexandra, men de flesta kallar mig Mimmi. (Det är mitt mellannamn, så det är inte helt taget ur luften). PS. Jag måste verkligen skriva något fint nu. Det kliar lite i fingrarna. Hoppas bara det kan bli lite likt det du skriver, det vore oerhört trevligt.

    Mimmi 2010-04-22 18:12:11 http://boxfulofbliss.blogg.se
    Svara
  • Någon har säkert redan gett dig tipset (jag orkar inte läsa alla 64 kommentarer) men jag har oxå haft eksem överallt, fick sola på sjukhus och allt sådan….sen åkte vi till Grekland 🙂

    I sydländerna kan man gå in på ett apotek visa upp sin åkomma och de kommer ut med en tub du betalar ca 15kr för….sen är allt borta på tre dagar och du får ibland bättra på.

    Min läkare såg chockat på min kropp och frågade hur jag lyckats bli av med mina eksem som jag haft sen jag var spädbarn, då berättade vi om salvan, lite oroliga att hon skulle ta den från oss, det var tydligen det starkaste man kunde få i sverige och det skriver de inte ut plus att om de skriver ut den kostar den multum,…men hon sa använd bara inte för mycket och nu behövde jag ALDRIG komma tillbaka!

    Så passa på nästa gång du är utomlands!

    camilla 2010-04-22 18:12:07 http://www.cathla.blogspot.com
    Svara
  • ”Jag trodde när jag var liten att alla högerhänta gillade Coca Cola, choklad och bananer och alla vänsterhänta gillade Fanta, surt godis och citrusfrukter.” haha jag dör vad gulligt!

    ”- Personer som pratar med bebisröst för att vara gulliga och vänliga är det värsta jag vet. Ursäkta om någon känner sig träffad.” jag känner precis likadant. om man har en dålig dag och någon tar till den där bebisrösten så vill jag slita mig i håret.

    mycket intressanta punkter och jag känner rent instinktivt att om vi skulle kalasa
    till det med öl tror jag att vi hade haft det fasligt kul. kram!

    Madeleine 2010-04-22 18:09:41 http://sisterdisco.blogg.se
    Svara
  • Jag sitter här och gråter en smula för att jag har haft ganska allvarliga eksem så fort det blir nollgradigt, och precis som maria beror det på en infektion i svamparna i huden. Tyvärr går det inte att bota ordentligt. Eksemen har jag haft över hela ryggen, ben, armar, hals, käke, under ögonen och bakom öronen. Och dessa eksem har verkligen varit en liten tragedi i mitt liv, jag har aldrig kunnat ha linnen på fest på högstadiet, haft idrott i långärmat och blivit tvungen att bli insmord av en förälder om kvällarna för att krämen var för stark att ta i själv. jag har alltid skämt och kännt mig äckligare och fulare på grund av dessa små sår.
    Nu är jag bara så ofantligt glad att det finns andra, snygga människor som också har röda fläckar på kroppen. Åh sandra, <3

    linnea 2010-04-22 18:01:01 http://tradkant.blogg.se
    Svara
  • Det du beskriver är läskigt likt mig…
    Såg att alla andra skrev det också,
    börjar undra om alla egentligen är rätt lika?
    underbar blogg !

    Anna 2010-04-22 17:57:22 http://weareocean.blogspot.com
    Svara
  • Måste skriva att jag skrattade högt av förtjusning när jag fick upp klippet med whole lotta love! det är en av de bästa låtarna som finns. Jag upptäckte Led lite senare än dig men det var också den första låten jag hörde!
    Jag sjöng den på en konsert bara förra veckan.. väldigt väldigt fantstiskt rolig att sjunga. Ville bara skriva det.. Första kommentaren och jag har läst din blogg i ett år snart ju, gud va kul,haha Ha det bra! /Moa

    Moa 2010-04-22 17:52:48 http://differenthat.wordpress.com
    Svara
  • Oh, this is so beautiful. Let’s be friends! ; ).
    Although I do swear in English way to much, but we can invent ”true stories” and write about love. 🙂

    Windsoul 2010-04-22 17:49:14 http://windsoul.blog.com
    Svara
  • Jag har också eksem, haft det hela livet. Det som hjälpt mig är när jag i höstas fick träffa en läkare som sa att eksemen beror på att min kropp reagerar på svampar jag har på huden (alla människor har dom här svamparna) och då blir det torrt rött och kliar (eksem med andra ord). Jag fick tabletter som man äter för att få bort svampinfektioner i t.ex underlivet men en starkare dos och under 4 veckor. Sen fick jag en salva att smörja på irriterade områden. Nu är jag i princip eksemfri. Det kommer upp lite när jag blir upprörd och mår dåligt men salvan hjälper mot det.
    Hade aldrig förut hört om detta, levt med kortison som har tunnat ut min hud, äntligen har jag fått hjälp.

    Hoppas detta hjälper någon annan som lider av samma problem.

    Maria 2010-04-22 17:38:02
    Svara
  • åh. du er så fin sandra. jeg tror vi kunne vært veldig gode venninner. vi er så like! det du skriver får meg alltid til å føle meg bedre.

    jeg fikk litt vondt i hjertet da jeg leste om din første skoledag. presis det samme hendte meg min første skoledag. jeg har alltid elsket å tegne og vil bli illustratør, men da vi fikk i oppgave å tegne noe, fikk jeg også utrolig stor angst for at jeg skulle tegne feil og at det ikke skulle bli fint, og bare gråt. men til slutt klarte jeg å tegne. og det BLE jo fint.

    jeg har også atopisk eksem, spesielt om høsten og vinteren. og hater det. den beste medisinen er sol og saltvann! dead sea spa magik salt er bedre enn alle kremer i verden. det må du prøve! og spør din hudlege om protopic. mye bedre enn kortison. for den er ikke skadelig for huden, men virker bare just der du har eksem. og masse masse fuktighetskrem, men det vet du sekert!

    takk for at du skriver denne bloggen, og for at du er deg. for du er underbar.

    klem fra meg

    Ida 2010-04-22 17:36:53
    Svara
  • Jag avskyr också folk som pratar med bäbisröst, min senaste dejt gjorde det, det höll bara inte.

    Jenny 2010-04-22 17:31:59 http://pygmeestyle.blogg.se
    Svara
  • fantastiskt fint skrivet!
    å tack för basilka-tipsen. den kämpar på i sin gröna kruka.

    carina 2010-04-22 17:29:30
    Svara
  • Jeg lest bloggen din hver dag i over et år nå og dette var det fineste innlegget jeg har lest. Så åpent og fint. Jeg sliter med vonde munnsår flere ganger i året og på en rar måte hjalp det å høre at du sliter med eksem. Det gjør mitt ideal mer mennesklig. Takk for at du er deg selv, Sandra.

    T 2010-04-22 17:28:55
    Svara
  • Sandra du är så bra. Jag hoppas du inte tyckte det var obehagligt när jag kramade dig och Ludde på Gröna Lund i september. Det är liksom en av de finaste stunderna i mitt liv. Och du, är du rädd för framtiden kommer det bara få dig att njuta ännu mer av det du har nu. Ta det andra när det kommer.
    Du är så fin, tack för mänsklighet!

    Julia 2010-04-22 17:18:43 http://julviva.blogg.se
    Svara
  • Åh, tack och vad fint, känns som att man nästan känner dig på riktigt nu.

    Maja 2010-04-22 17:18:05 http://www.mla-photography.blogspot.com
    Svara
  • Åh så fint du får allting att låta, alldeles magiskt. Du och jag har samma efternamn. Det är ju inte så väldigt vanligt, undrar om vi är släkt? Kram!

    Karin 2010-04-22 17:16:57
    Svara
  • <3 sandra gulligt

    siri 2010-04-22 17:09:45
    Svara
  • Alltså det här är lite läskigt. Är du min dubbelgångare?
    Jag är också vänsterhänt, envis, kan inte sjunga, älskar spagetti, har världens åldersnoja, tycker väldigt mycket om siberian huskies och är inte alls kramig (föutom med min pojkvän).
    Jag skulle ha kunnat skriva det ähr inlägget. Scary…

    Kajsa 2010-04-22 17:04:58
    Svara
  • inlägg som detta, är det bästa med dig, Sandra!

    Nora 2010-04-22 17:03:46 http://youmeoui.blogg.se
    Svara
  • Åh, det här inlägget tyckte jag speciellt mycket om! Det är information som den ovan som gör oss alla unika (:

    Mimo Style Paris 2010-04-22 16:42:26 http://mimostyle.webblogg.se
    Svara
  • häftigt, jag har precis bytt namn (fyller 17 år den 8 maj). känns väldigt bra men också väldigt udda

    oda 2010-04-22 16:41:39 http://envampyrmedmustasch.tumblr.com/
    Svara
  • Jag är också vänsterhänt och vill bli författare. Och jag älskar citroner! Min favoriträtt är urgröpt citron som man fyllt med citronglass. Precis som dig så ville jag lära mig skriva så fort som möjligt och det och mina fantasivärldar var så viktiga när jag var liten. Jag har tyvärr ingen bra mamma relation. Alls. Men blir hemskt glad när jag läser att människor har det för det betyder nog att det är möjligt i alla fall. Vill du prata skrivande nån gång så säg till!

    Massor av kramar till dig! Du verkar så himla fin!

    Moa - En magisk purt til en anan värd 2010-04-22 16:41:14 http://www.moa-fatamorgana.blogspot.com
    Svara
  • hehe. här sitter folk och skriver att dom önskar dom va dig eller kände nån som dig, när du precis skrivit att du har åldesrnoja, inte tycker om kaffe och äter spagetti en gång om dagen osv.. Låter som en helt vanlig människa to me. försöker inte låta nedlåtande, du verkar va en jättemysig tjej. tyckte bara de va lite ironiskt (:

    klara 2010-04-22 16:37:35
    Svara
  • Hej!
    Kändes som jag hade skrivit det.
    Det med ålders noja skrämmer mig också mycket. Jag älskar att vara ute, träffa människor, resa och bara ha det fint! Men oturligt nog bor jag i en ganska liten stad. Det är bara jag och min bästa killkompis som är singlar. Som tur är värdesätter min bästa vän samma saker som jag men alla mina andra ”gamla” kompisar har börjat skaffa familj och har tröttnat på att vara ute ”onödigt mycket” vilket vill säga mer än 1 ggr/ månaden. Jag är 21 år. Det är tragiskt!
    Så fort jag får jobb och pengar igen ska jag resa vidare och fly verkligheten några år till. Vilket kommer bli fint när det väl händer!

    Tack för en super bra blogg Sandra!

    Sara 2010-04-22 16:36:44 http://www.likeq.blogg.se
    Svara
  • Hej där. Angående att du bytte ditt namn, så förstår jag verkligen din tanke. Jag heter Alexandra och kan verkligen hålla med om att nästan ingen kallar mig för det, tror nästan det är för långt. kramar

    Alexandra 2010-04-22 16:33:48 http://svanhem.blogg.se
    Svara
  • Det är så himla fint att du är lika himla fin som du verkar, och himla fint är ord man borde använda oftare. Tack för din underbara och inspirerande blogg.

    Rose 2010-04-22 16:31:53 http://www.metrobloggen.se/rosasblogg
    Svara
  • Du verkar vara en alldeles fantastisk tjej!

    ellen 2010-04-22 16:24:21
    Svara
  • Du är läskigt lik mig.

    Annubis 2010-04-22 16:18:48 http://allaboutannubis.blogg.se
    Svara
  • Vet du en sak? Du är så himla ball. Och då menar jag inte för att du har typ världens underbaraste hår och världens finaste hem, nej jag tycker bara att du är så himla äkta. Och du verkar inte vara rädd för att vara det heller.

    Du är en riktig förebild. En förebild som får en att vilja vara sig själv.
    Puss.

    Klara 2010-04-22 16:18:02
    Svara
  • till skillnad från de flesta andra här bland kommentarerna tyckte jag inte alls det här va kul att läsa. och dina fina texter du skrivit innan om saker du upplevt, plötsligt kändes de bara falska när du skriver att du gillar att hitta på, inte ljuga men överdriva. så det du beskrivit och berättat om,allt det har inte alls hänt på samma sätt som du beskrivit det? för att du överdrivit det? jag som tyckt att det verkat så fantastiskt, underbart, hemsk, sorgligt, fint.. och så har det bara varit överdrivet alltihop? besvikelse.

    E 2010-04-22 16:16:56
    Svara
  • men gud. tack för att du skrev det där med eksemen. jag har haft sånt fram och tillbaka sen jag gick i mellanstadiet ungefär. fy det är hemskt. nu är mitt nästan borta dock men förra året blev det hemskare än hemskast ett tag och jag fick lite av en mirakelsalva typ. minns inte vad den hette dock.

    vad skriver du om i boken förresten, sandra?

    Requiem pour un con. 2010-04-22 16:15:52 http://requiempouruncon.blogg.se
    Svara
  • gissa om jag blev upprymd i hela magen när jag läste på att du skriver på din bok… jag kan knappt vänta Sandra!

    J 2010-04-22 16:00:18
    Svara
  • Vad fint att få veta detta om dig på något sätt.
    Känner igen det där med eksem. Har själv samma problem under ungefär samma period på året, men mina finns dock mest på ben o i ansiktet. Tråkigt men sant.

    Tråkigt med NY också för dig. Fast nu ska jag vända denna kommentar till något positivt och istället skriva att du är en underbar bloggerska.

    Emma 2010-04-22 15:59:31
    Svara
  • brukar inte kommentera så mycket här men måste säga att detta var ett så äkta och fint inlägg rakt igenom! man fick en väldigt verklig bild av dig. och sen så verkar du vara en riktigt stark person!

    Frida 2010-04-22 15:57:17 http://phbyfr.blogg.se
    Svara
  • Oj vilket inlägg! Att du vet så mycket om dig själv och bara erkänner det sådär för alla oss. Starkt!

    Memi 2010-04-22 15:46:59
    Svara
  • Hej Sandra!

    Jag har atopisk hud vilket innebär att jag lidit av utslag mest hela livet. Jag har provat ALLT och då menar jag ALLT. Sjukhusen har t.o.m. tagit små bitar av min hud för att forska om för jag är så spexig.

    Så här är mina tips på saker som fungerat för mig:

    1. Duscha inte FÖR ofta, peela bort torr hud under tiden du duschar med sådanna där vantar (jag har ett par vita med rosa hjärtan på) och använd apotekets oparfymerade badolja sedan så huden inte torkar ut.

    2. Åk bort någon gång under vinterhalvåret. Kombinationen salt vatten och solljus i rätt mängd gör susen för hud. Mina utslag brukar bara rinna av mig.

    Jag hade massa, massa problem i alla år och fick t.o.m. hoppa av skolan i en veva p.g.a. att mina hudceller hadde fått fnatt och bara levde i 2-3 dagar istället för 2-3 veckor och jag bara fjällade. Så jag började resa bort varje vinter och det hjälpte massor.När jag sedan åkte till Australien i ett helt halvår försvann nästan allt och nu har jag mycket sällan problem. Kroppen fick en nystart liksom.

    3. Jag var med och provade fram en kräm med jätte nattljusolja med Södersjukhuset för massa år sedan. Den gjorde susen och nu finns det massa sorter på hälsokoster och apotek. De gjorde susen för mig. Kan vara värt att prova om du inte vill hålla på med kortison och grejor?

    4. Sola helarium. Inte solarium utan helarium alltså. Det är en annan våglängd och gör inte huden brun, men stark. För att få göra det pratar du med din vårdcentral så skickar de dig vidare till t.ex. sös eller ks.

    Oj vad långt det blev…:O
    Men kanske kan det hjälpa.

    ps. Katter är bäst! Du har inte träffat rätt katt bara. 😉

    Maria 2010-04-22 15:40:54 http://minigan.blogg.se
    Svara
  • Oj jag brukar verkligen inte kommentera bara läsa och titta liksom
    men vilket äkta och bra inlägg! Jag sparar det här på bloglovin… eller gilla hette det visst nu men iallafall.
    Fint värre!

    Felicia 2010-04-22 15:37:59
    Svara
  • ååh vad fint. det är sådana här inlägg jag älskar din blogg för!

    paulina 2010-04-22 15:35:25 http://ramlad.blogspot.com
    Svara
  • Hoppas din bok blir klar snart så man får läsa den, för jag vet att ett alldeles riktigt förlag kommer vilja ge ut den.

    Men åh, vad jag ogillar människor som överdriver sina historier och som inte kan erkänna när dom har fel! Men jag tycker du verkar himla fin ändå.

    Emilia 2010-04-22 15:31:57
    Svara
  • det där med hiva öltävlingar med killar får mig att tänka på min alldeles underbart galna storasyster som dricker whisky som vatten och super ner killarna under bordet. till saken hör att hon är en jättetun liten spink. jag älskar min syster!

    Evatothelis 2010-04-22 15:30:15
    Svara
  • Jag var hatade också parmiddagar förut men nu har jag insett att alla mina vänner har en partner och vi umgås allihop. Ibland dansar vi, klär ut oss, klär av oss, ibland spelar vi spel, dricker champagne direkt ur flaskan och ibland så äter vi mat. Inte konstigare än så.

    Moi 2010-04-22 15:29:14
    Svara
  • Jag känner igen mig i de punkter som rör dig när du var yngre… på dagis hade jag knappt några vänner, fick vara med killarna ibland.
    Sen jag lärde mig skriva så har min dröm alltid varit att bli författare (något som jag är väldigt försiktig med att säga eftersom att jag fått mycket skit för det).
    Jag grät också väldigt mycket. I trean grät jag nästan varje dag (mest för att jag var ensam), men nu gråter jag aldrig. Endast om jag förlorar någon nära, då sprutar det som en vårflod. Men det händer ju nästintill aldrig TACK O LOV. I alla fall. Det blir som att man gråtit slut på alla tårar, så att endast reservtanken finns kvar, vilket gör att kroppen endast låter tårar falla då de verkligen behöver falla.

    Tack för den bästa bloggen!

    Hanna 2010-04-22 15:26:10 http://skrivetavh.devote.se
    Svara
  • oh, en vän till mig får också eksem på vintern och har också blivit less på att krämerna inte funkar. Brist på D-vitamin tror jag att det var. Hon går till solariet lite då och då istället precis som jag såg att någon annan skrivit kan vara bra.

    Jag svär aldrig heller, när jag under högstadietiden provade svära någon gång skrattade folk åt mig och sa ”Vad sa du nu?!” för det var ju jättekonstigt.
    Fast just när jag lärt mig prata lär jag ha sagt ”Jävlar!” en gång när cykelkärran välte. Min mors finska svordomsgener lyste kanske igenom då.

    Galet att du hetat alexandra förresten helt otippat, jag tänker mig en mörkhårig rocker då. Vet inte varför..

    Torsdagskramar på dig!

    annika 2010-04-22 15:25:00 http://annikabackstrom.blogspot.com
    Svara
  • Trevligt att höra att man inte är den enda som är bättre på att hiva öl än på att sy och baka – jag får lätt prestationsångest av alla grymma bloggar.

    Martina 2010-04-22 15:23:01 http://frivilligexil.blogg.se
    Svara
  • Sandra! Jag lovar att vi alltid kommer ha mer än par middagar. På riktigt.

    Filip 2010-04-22 15:17:47
    Svara
  • Jag är också vänsterhänt och när någon säger att de är vänsterhänta så gillar jag personen direkt. Undrar varför det är så!

    Katrín 2010-04-22 15:14:01 http://katla.devote.se
    Svara
  • Wow, vilken tjej du är! Nu blev jag imponerad igen.

    Sara 2010-04-22 15:10:40
    Svara
  • Hurra hurra hurra! Du skriver en bok! Nu vill jag ju inte att du ska få en massa prestationsångest, men åhh vad roligt! Jag slår vad om att den kommer bli himla grann!

    Rebecka 2010-04-22 15:04:49 http://stormsvala.blogspot.com
    Svara
  • sandra, ska du gå på invigningsfesten av beyond retro zinken imorgon?

    hann! 2010-04-22 15:02:57
    Svara
  • det var det finaste sandra. hoppas verkligen det går bra med din bok! det lät fantastiskt! en samling av dina kärlekshistorier är en dröm. du är fin

    fanny 2010-04-22 15:00:54 http://fotarfarbrorn.blogg.se
    Svara
  • jag var nog också rätt ensam när jag var liten. jag klassades alltid som den där tysta, sura tjejen. jag blev utslängd från min dagmamma när jag hade bitit hennes son som var dubbelt så stor som jag, ganska hårt dessutom. känns som att det kan förklara vissa underliggande aggressioner. i skolan umgicks jag antingen med tjejer som under lågstadiet delade ut små häften med tips för att gå ner i vikt, med killar som hånade min dysterhet eller så gallopperade jag mest runt idrottsplanen (jag hade och har fortfarande en obotlig dröm om att få bli hästägare någon dag).
    i högstadiet var jag så less på mig själv att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. jag var ju inte som någon annan. samtidigt blev jag så missnöjd av att allt omkring mig var så kallt och hårt, jag ville verkligen inte att världen skulle vara så.
    jag kunde välja att ändra på mig själv eller att vänta, hålla ut till gymnasiet började, där jag bestämt mig för att läsa estet musik.
    jag valde det sistnämnda, och det var nog det bästa beslutet jag gjort i hela mitt liv.
    så jag upptäckte att världen inte var så kall, grå och fientlig. utan att det faktiskt fanns människor som var precis som jag, och att det inte var mig det var fel på.
    så nu när jag är snart fyllda 20 år ler jag lite när jag tittar tillbaka på mina gamla klasskamrater, som fortfarande åker runt i epatraktorer med grovsnus under läppen och citerar jimmy åkesson. vilken tur det var att jag inte blev som dom.

    matilda 2010-04-22 15:00:53 http://kallhudochspets.blogg.se/
    Svara
  • snälla ge ut din bok.

    Rebecca Fexby - FOTOBLOGG 2010-04-22 15:00:25 http://rebeccafexby.se
    Svara
  • Sjukt! Jag känner att jag läser om mig själv! Haha, och ändå är jag bara fjorton.

    Lisa 2010-04-22 14:56:54
    Svara
  • Det var väl bara spagetti-grejen som jag visste om 😉 Spagetti, spagetti, spagetti… ^^

    Twissy 2010-04-22 14:56:02 http://twissy.blogg.se
    Svara
  • Åh! Jag längtar till du ger ut din bok. Jag kommer nog vara en sån där som sitter och läser en sliten bok på tunnelbanan – din bok.

    Vet du? Jag har haft en usel dag och de här gjorde min dag lite grann, jag älskar när du skriver långa inlägg, kan du inte göra det oftare? (förstår om du inte har tid men…)

    Jag är också vänsterhänt – och jag håller pennan lite annorlunda, vilket alla som ser, påpekar. Men vem är det som ska avgöra vad som är rätt och fel egentligen? Jag får väl hålla som jag vill!

    Du är i alla fall bäst!

    Mathilda 2010-04-22 14:54:23
    Svara
  • For en flott post, du er utrolig Sandra. Har fulgt bloggen din i en evighet, og du må aldri forandre deg 🙂

    Malia 2010-04-22 14:54:06
    Svara
  • Vilket roligt inlägg 🙂 Jag känner igenom mig i flera saker, bland annat är jag vänsterhänt, inte kramig och ta på folk-ig, envis och svär sällan.

    Jorunn 2010-04-22 14:52:36 http://jorunns.blogg.se
    Svara
  • Jag älskar att läsa sånt här! Har varit på väg att göra en ”7 sanningar om mig” i flera månader men jag kan liksom bara inte komma på saker om mig själv riktigt..

    L I L I J A 2010-04-22 14:45:14 http://lilija.com
    Svara
  • Kul att läsa. Känner igen mig i det där med höger vs. vänsterhänt. Haha, jag hajjar alltid till när någon också säger att de är vänsterhänta och så går det genast mycket lättare att prata med personen i fråga 🙂

    Emma says style, love & rock and roll. 2010-04-22 14:42:29 http://emmasays.blogg.se
    Svara
  • SANDRA DU ÄR SÅ HIMLA FIN!

    felicia 2010-04-22 14:42:23 http://ohnejentillblogg.blogg.se
    Svara
  • Håller verkligen med om att krama allt och alla, samt prata med bebisröst USCH!

    Daniella 2010-04-22 14:41:54 http://cleasteatwood.blogspot.com
    Svara
  • haha, det där med höger/vänsterhänt-het var ju förträffligt gulligt! och jag tycker också sådär om svordomar. och ord som hora, fitta och liknande (jag mår till och med dålitg när jag skriver det) har jag aldrig sagt och kommer aldrig aldrig säga. det tyder bara på uppmärksamhetssökande enligt mig.

    lovisa/polichinelle 2010-04-22 14:41:49 http://polichinelle.webblogg.se
    Svara
  • Oh, herregud. Robert Plant. Bortom alla pop-pojkar och indiekillar så finns alltid, alltid, alltid Robert. Och bortom allt annat så finns alltid den här låten:

    http://www.youtube.com/watch?v=w4oUJUCDX1s&feature=related

    Jag vill bo i den låten. Men så är jag också nördig och lite av en hippie…

    Kattis 2010-04-22 14:39:21
    Svara
  • När jag och min bästa vän var i London för många år sedan Så såg vi Geri livs levande i en butik som vi var inne i. Hon bar runt på sin hund och fick prova kläder i ett ”hemligt” provrum. Tycker det fortfarande är rätt häftigt att jag har stått så nära som några få meter från en så stor kändis 🙂

    Linda 2010-04-22 14:38:25 http://miranda-ail.com
    Svara
  • Det var så sjukt fint att läsa det där. Jag vill känna någon som du, på riktigt!

    Pauline 2010-04-22 14:37:52 http://piinkfuneral.wordpress.com
    Svara
  • du är så himla fantastisk. jag önskar att jag var som du. du är som håkan hellström, till och med dom dåliga sakerna med dig är bra och fina. jag är också sjukt envis och ska alltid ha rätt. jag har alltid sett det som något dåligt och skämmigt, men när du säger det låter det bara mänskligt, som något man vill vara. ÅH!

    ellen 2010-04-22 14:36:20 http://hejellen.devote.se
    Svara
  • Du har säkert provat det mesta när det gäller eksemen, men jag har också massor av atopiska eksem på vinterhalvåret och för mig så hjälper det att sola och så massor av kortisonkräm. Man kan få sola på sjukhus, då solar man bara i ca 30 sekunder så man blir inte brun. Det hjälper verkligen!

    Jessi 2010-04-22 14:35:46
    Svara
  • Vi borde nog bli bästisar :}

    linnéa 2010-04-22 14:25:07
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!