nittiosängar, babasonic och lejonkungen.



source: 1 & 2

,
Tack för 388 kommentarer om er onsdag. Jag log genom allt och råkade visst gråta lite här och var. Mest för att jag får knyt i bröstet när jag tänker på att jag tycker om er så mycket fast jag aldrig har träffat er. Vi läser lite. Vi måste nog läsa lite mer sen också (och lite mer efter det), för man blir så glad, men vi börjar såhär:
.

Jag var på en källarklubb och dansade och dansade till galen musik med en kille och rökte cigaretter och vågade prata med människor jag aldrig vågat prata med förr och åkte pakethållare utan att frysa.
.

Jag gick och tittade på den fantastiska mr. fox på bion. bredvid mig satt en femåring som verkade ganska rädd. mitt i filmen tog han mitt hand och tryckte så hårt han kunde. jag var lite kär efter filmen.
.

Dansade på en veranda till Shout out louds med de finaste vännerna i världen. Och kände liksom ingenting, förutom nikotinkickarna. Senare den natten fick ett dimmigt och dåligt-stavat-fylle-sms från den långa pojken med de trummspelande handlederna och toffsen i nacken. Där han sa att han tyckte att vi borde vara med varandra för att vi båda tycker om Seinfeld och för att våra diskussioner under engelska lektionerna är så utförliga och för att de aldrig vill ta slut.
.

Jag drog med min pojkvän till Baba Sonic trots att han är lite för gammal (jag med för den delen men det spelar ingen roll). Det slutade med att han dansade sig svettig till Broder Daniel och sjöng med i varenda rad medan han aldrig släppte min midja. Hånglade upp mig mot väggen och viskade saker i mitt öra. Så som det brukade vara när man var 18 och gick på sådana ställen men med den stora skillnaden att killarna då visste man knappt vad de hette medan gårkvällen upplevdes med han jag bor med.
.

Min mamma var hemma hela kvällen (!) och lagade mat till mig för första gången på flera månader.
.

Igårkväll var vi ett helt gäng med folk som grillade hamburgare. En speciell pojke hade ansvaret för grillen. Igår sov jag inte med min pojkvän, utan med en pojke jag tycker alldeles för mycket om.
Vi sov i en trång, varm nittiosäng men det var bland det finaste jag gjort på länge.
När han höll min hand, smekte mig på magen och försiktigt mötte mina läppar.
Hans hår luktade hamburgare.
Sen kysstes vi. Länge.
Jag tror det räknas som otrohet, men jag är på något otroligt konstigt, dumt och naivt vis så himla lycklig.

.

Igår spenderade jag två timmar i Tantolunden med fina människor, sen fick jag stå i en lång kö till Baba (som fyllde 9 år). När vi kom in, efter 1 ½ timme, så var det hur fint som helst!
Dansgolvet var helt fullt och det sjöngs med i varje Håkan-låt som spelades.
Jag tänkte lite på dig, att du passade nog in perfekt när du dansade på samma golv för åtta år sen.

.

Igår kväll hade jag tänkt sitta hemma och se på teve. Så blev det inte. En vän till mig frågade om jag ville följa med och åka skateboard (jag har NÄSTAN kunnat åka skateboard en gång i tiden, för ungefär fem år sedan) och jag sa självklart ja. Vi möttes i ett tomt parkeringshus och stod på brädorna i ungefär en minut innan vi båda insåg att ingen av oss kunde åka. Eller vågade åka. Så vi satte oss på brädorna, rökte och pratade istället. Fast det var fint, det med.
.

Jag tror min gårdag hade varit en dag för dig om du inte varit sjuk. jag hade nämligen en fransk afton i min lilla studentlägenhet på 23,5kvm.
Vi var tolv tretton stycken hopträngda i min soffa och i mina fåtöljer. vissa hade baskrar, andra hade randiga tröjor och vissa hade både och. så vi åt baguetter (och annat gott!), kex med ost och drack vin. Vi såg på coco avant chanel och amelie från montmartre. och mellan filmerna var det några som tog rökpaus och efter det så överraskade vi en med napoleonbakelse för att fira hennes födelsedag två veckor senare. bara sådär. hon blev himla glad och gömde sig bakom sin basker. detta gjorde vi för att personen i fråga älskar allt som har med frankrike att göra. så varför inte kombinera en inflyttningsfest med födelsedagsfirande? dessutom flyttar hon snart till samma hus.
Så mitt i natten sjöng vi ja må hon leva och hurrade så det skakade i väggarna.

.

jag kysste en kille som är tre år äldre än mig. Förbjudet. Och så jävla befriande!
.

det finaste som måste ha hänt igår var på morgonen när jag låg hemma sjuk i sängen vid 9-tiden och sov och vaknade av att jag hade fått ett sms av min vän. hon berättade att hon var i skolan och att hon skulle sticka och baka hela dagen eftersom det var elevens dag. hon berättade även att det spöregnade och att hennes vänner redan hade bestämt sig för att fiska nere i hamnen den dagen, ett faktum som hon kommenterade ”otur eller vad? haha” om. fint med den inställningen att det är bara att köra på även om himlen är grå och det regnar. det livade upp mig i min trötta position.
.

Jag åt en sen lunch på en solig uteservering med killen jag är kär i. efteråt skulle han jobba men när vi inte kunde sluta hångla på gatan struntade han i det och vi promenderade hem till hans säng istället. balkongdörren var öppen och det luktade grillat det kändes som om jag inte hade några ben i kroppen längre.
.

Jag har nyligen börjat titta på Lost. Jag tror att jag har skjutit upp det så länge för att jag vetat att om jag väl började skulle jag bli beroende. Det har naturligtvis hänt nu. Igår när jag som vanligt satt och tänkte på att jag mycket hellre skulle vilja veta vad Sawyer håller på med just nu än att skriva på min c-uppsats kom min make in i köket med en kasse från Ica. Idag blir det Lost-tema på maten! sa han och sedan lagade han vildsvin (ja, det finns tydligen i frysdisken!) och grönsaker till mig.
Vi har varit gifta ganska länge nu, i nästan 3 år, och jag tror att vi liksom har kommit förbi det där himlastormande i vårt förhållande. Ibland tycker jag att det är tråkigt, men när han kom in i köket igår med den där kassen och var så himla stolt över sin idé påmindes jag om varför det är helt fantastiskt att dela min vardag med honom också.
Till efterrätt bjöd han på glassbåtar.

.

Just det, igårkväll träffade jag en tjej som hette samma namn som jag! Blir alltid glad av sånt.
.

Hade en lite dålig dag igår, men när jag var i skolan och hade letat efter mina skåp-och-hemnycklar i ca 2 timmar frågade jag en städerska om hon hittat dem. Alla i våran skola är ganska elaka mot städerskorna. men när jag frågade henne om hon sett dem så hade hon inte gjort det, men hon hjälpte mig och frågade några som kanske skulle veta det, hon var bara så himla snäll och hjälpte till. en stund senare hade hon fått tag på dom. blev bara så himla glad liksom, när det känns som alla jag känner är jobbiga så var hon den snällaste jag träffat på länge.
.

Igår stod jag och min bästa vän Calle och väntade på bussen i regnet. Vi har varit tillsammans förut men avslutade det och blev bästa vänner istället. Han vet allt om mig, jag vet allt om honom. Han rörde vid mitt hår och sade att mina lockar är som finast när de blivit till korkskruvar av regnet. Sådana finurliga kommentarer slår vilken komplimang som helst med hästlängder. Det var så fint där i regnet. Stadens sus och dus och så vi.
.

Min bästa killkompis berättade för mig att han är kär i mig. Jag blev generad och vet inte riktigt vad jag känner. Sen pussades vi i min säng halva natten.
.

i went to an aquarium and had pasta and white wine while watching sharks and stingrays and turtles and fish swim right in front of me.
.

Han kysste mig hejdå och gick på bussen. Precis när jag vänt om och börjat gå känner jag en arm runt min midja. ”Jag tar nästa. Måste, måste få tio minuter till med dig”
.

Plockade fram olivias ljusrosa kronancykel från längst in i cykelladan och cyklade vingligt till ica för att köpa smultronpolly. Himlen var en sån ödeshimmel, man känner att domedagen är nära och dimman är tät och grå, men att skjutsa varann är en great skrattgaranti.
Och imorse. att vakna till hennes och hennes lillasysters fnissande och väckas med frukost på sängen för att man förskottsfyller år. Kungakort och guldkant på tallriken, våfflor och mangomilkshake och pangpaket.
Hon är en sån sol och kväll-natt-morgonen var så fint trots vinterjacksbehovet och vädersjukan.

.

Igår såg vi på Lejonkungen. Egentligen var jag inte överdrivet peppad på att se film, men han var eld och lågor och berättade hur han älskat den filmen när han var liten, så jag sa ja. Sen låtsades att jag också kollade på skärmen, men egentligen blundade jag och lyssnade på hans hjärtslag.
.
.


The answers about what the loveliest thing that happened to you last wednesday was (from this entry). Click ”in english please” in the sidebar to read the google translation. More to come!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
  • Alltså…det är något magiskt skimmer över din blogg som liksom får andra att plocka fram små magiska stunder ur sina liv och dela med sig av dem!

    tack!

    Erik Engkvist 2010-05-20 05:47:00 http://www.erikengkvist.se
    Svara
  • Blev så rätt igenom glad av det gifta paret och Lost-måltiden!

    Alicia 2010-05-19 16:38:09 http://kvistgubbe.blogspot.com/
    Svara
  • alltså jag kanske är lite sen men men man kan ju faktiskt inte bestämma när fina saker ska hända! jag har världens tråkdag i ”sunny” california! så jag sitter o kollar igenom min bilddagbok ändå från 2007 o saknar allt som var. mitt i allt ser jag en kommentar som jag inte sett innan. en tjej som jag inte ens känner hade skrivit ”igår kom vi fram till att du nog är den sötaste tjejen på hela skolan : )” o även att det var ungefär tusen år sen så blev jag så glad för det var så fint o det gjorde min dag

    Lovisa 2010-05-18 23:41:26 http://fromoffftoon.blogspot.com
    Svara
  • sedan februari har jag bara haft gråt i lungorna och ögonlocken och själen, hela tiden nästan för att en förbannat vacker pojke sårade mig våldsamt. men så idag satte han sig mitt emot mig (som han gjort för ofta sedan februari tog slut), kanske för att få det att svida i mig än en gång, så att jag skulle kunna krasas sönder på nytt igen, fast det var annorlunda. jag log tillbaka och kunde se att så förbannat jävla himmelsk är han ju inte ändå. jag hade inte ett helt bibliotek på mina lungor och inte hundra kolbitar i halsen. kanske att det var våren, eller så börjar det faktiskt gå över nu. äntligen liksom!

    Linn 2010-05-18 22:18:35 http://grodprins.blogg.se
    Svara
  • jag vill också berätta om min förra onsdag. för även om jag oftast glömmer bort vad jag har gjort så kommer jag väldigt väl ihåg vad jag gjorde förra veckan.
    förra tisdagen kom jag hem från buenos aires där jag har bott i nästan nio månader. onsdagkvällen spenderades hemma hos min pappa, hans fru och min lillasyster. min lillebror är i usa ett tag till så jag bor i hans rum nu.
    jag kommer ihåg att jag den där onsdagskvällen (som alla andra kvällar sen jag kom hem, förutom igår) inte kunde sova för att jag längtade tillbaka så mycket till argentina och mina vänner. och att jag nog är lite förälskad i inte bara en utan två killar som inte är från argentina men som bor där. och att jag saknar mina bästa tjejer som jag älskar så himla mycket, jag trodde inte att man skulle kunna träffa så fina tjejkompisar när man var nästan 25. och så grät jag tills jag somnade. och nu gråter jag nästan igen. jag måste åka tillbaka till buenos aires väldigt snart, för det känns som att jag lämnade minst halva mig själv där borta på andra sidan atlanten.

    Veronica 2010-05-18 21:42:19 http://lavero.blogg.se
    Svara
  • idag var också fint. idag kom en av mina bästa killkompisar hem från en stad han bott i i 3 år då han gått där i gymnasiet. jag har saknat honom varje dag han inte varit här. varje gång han åker har jag inte riktigt kunnat sluta prata om honom. mina vänner tittar alltid lurigt på mig då. jag har aldrig riktigt förstått de blickarna. det vill säga, innan idag. för när jag kramade honom välkommen hem så skrattade han glatt så hans varma andedräkt svepte över min nacke, och han skuldror och axlar hoppade lite under min haka i skrattet. nu kändes all stress över all skola, jobb och studenten och allt i almänhet lite bättre. för nu kunde jag se hans fräknar på riktigt. när han tog min hand och vi gick till bilen, så gav mina vänner mig den där luriga blicken igen. nu förstår jag. nu förstår jag vad de menat med den hela den här tiden.

    Kakan 2010-05-18 20:54:08
    Svara
  • åhh nu blev jag både glad och ledsen på samma gång. Detta var mycket fint, tack för det 🙂

    ebba 2010-05-18 20:35:44
    Svara
  • Blir så underbart glad av att läsa sådant här, och så himla glad över alla urgulliga pojkar och flickor

    Victoria 2010-05-18 20:02:49
    Svara
  • Till finaste Lovisa som skrev att hon blev tårögd av Lost-tjejen. Jag visade precis min make att jag hade skickat in det här hit och sedan visade jag din kommentar, och han blev så himla glad!

    Svara
  • det där kunde man ju göra en bok av ju!!!!!!! Onsdag i maj kunde den heta helt enkelt. Hade lätt köpt den boken!

    Kaela 2010-05-18 19:51:31 http://kaelas.blogg.se
    Svara
  • åå, underbart!

    Kaela 2010-05-18 19:50:34 http://kaelas.blogg.se
    Svara
  • Du är verkligen en romantiker du Sandra och det tycker jag är charmigt!

    Svara
  • Helt underbara historier, gjorde min onsdag!

    Amanda 2010-05-18 17:33:11 http://www.varstabarn.blogg.se
    Svara
  • jag ryser av allt fint som olika människor i olika städer skriver. sedan att du hade tagit med det jag skrev också, det gjorde mig ännu lite extra glad.

    J 2010-05-18 17:13:37
    Svara
  • Nu fick jag också lust att berätta om min dag, även om det bara var igår och inte en vecka sen. Det kanske räknas ändå?
    Jag och pojken jag tycker så mycket om var ute i skogen, vilade på den gröna marken och njöt av solen. När myggen blev för många kröp vi in under min jacka, han kittlade mig på magen och så gav han mig min första kyss. Jag visste inte hur jag skulle göra men han tycker om mig ändå, och nu längtar jag efter honom så att jag får öva på att kyssas igen.

    Isabell 2010-05-18 16:55:48
    Svara
  • Jag blir så glad av din blogg, allt är fint!

    Nina 2010-05-18 16:26:18
    Svara
  • åh, min vän och hennes vänner kom med (min kommentar). vad glad jag blir, nu ska min eminenta vän få se det. de andras är så oerhört fina.

    julia m. 2010-05-18 15:09:15
    Svara
  • Så himla fint. jag älskar också dina läsare 🙂

    SARAVANJA 2010-05-18 14:24:34 http://sparvagnsbetraktelser.blogg.se
    Svara
  • oh, how lovely!

    natasja 2010-05-18 14:12:05 http://tearsofmilk.blogspot.com/
    Svara
  • Oj så fint! Man blir glad av att läsa! 🙂

    Emeli 2010-05-18 13:59:49 http://www.emeliesaandgren.blogg.se
    Svara
  • så vackert! man blev lycklig av att endast läsa deras händelser..

    Amanda 2010-05-18 13:50:36 http://manda.blogg.se
    Svara
  • magen vred sig ut och in & förvandlades till ett stort zoo när jag läste om pojken som hoppade av bussen. kärlek är så vackert. det ska mitt projektarbete handla om. kärlek. dokumentärt. känns fint i hjärtat när jag tänker på det.

    amanda 2010-05-18 13:09:40 http://baraibland.blogspot.com
    Svara
  • åh det låter som fina äventyr. så vill jag också ha det.. spec med pojkar som röker lutad mot en tegelvägg, och som kysser en tusen gånger om på munnen.

    jag drömde om dig inatt sandra, det var lite sorgligt, för du var inte så glad som jag tänkte att du skulle va! tur att det var en dröm 🙂

    sab 2010-05-18 13:07:24
    Svara
  • Det har inlagget gjorde min dag lite ljusare. <3 Sa himla viktigt att ta en minut och tanka pa det vackraste som har hant en under dagen. For mig, for i dag, sa var det ett telefonsamtal fran en kanskekanskekanske-karlek som undrade om jag ville ga och titta pa svanungarna vid kanalen, sitta i solen och dricka kaffe ur in mumintermos. Det ar sa man kanske kan bli foralskad. Kanske.
    Fina du, din blogg ar vacker.
    x

    Linnea 2010-05-18 12:39:59 http://glamdamage.blogspot.com/
    Svara
  • Så himmla fina kommentarer. Älskar att läsa sådant. Man blir så glad liksom, alla små gulliga kärlekshistorier och annat fint.
    Du får jättegärna lägga upp fler.. vill läsa massor till!
    Ha en finfin kväll Sandrish
    😀

    Claudia 2010-05-18 12:26:04 http://www.diiary.devote.se
    Svara
  • Så vackert! Kunde inte sluta läsa. Magiska ögonblick som man egentligen inte lägger märke till så mycket. Det borde man!
    Himla fin blogg du har! Blir så lycklig av att läsa den!

    Lisa 2010-05-18 12:15:14 http://www.pictureofmind.blogg.se
    Svara
  • mycket fina ord!

    Camilla Andersson 2010-05-18 11:38:41 http://camillalola.blogg.se
    Svara
  • Åh. Allt var jättefint men jag måste säga att när jag läste om Lost-tjejen fick jag tårar i ögonen. Fina underbara kärlek.

    Lovisa 2010-05-18 11:03:38
    Svara
  • Dessa fina små historier får mig att tänka på min helg. Jag träffade på en fin pojke. Vi satt ute på en hemmafest på landet och rökte. Och där kom han, jag hade aldrig sett honom förut men mitt hjärta stannade. Vi pratade bara lite allmänt på kvällen, och våra fötter rörde varandra under bordet. Han bor på andra sidan mälaren och jag la till honom som min vän på fb. Nu går jag varje dag och väntar på att vårat samtal ska fortsätta, vilket det gör i sakta mak. Nästa helg så ska jag till hans skola för att hälsa på eftersom min bästa kompis går där. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, men jag vet bara att jag vill ha honom. Jag vill ligga i en nittiosäng och kyssa honom en hel solig söndag. Jag hoppas bara på att han kanske känner ungefär samma små fjärilar som rör sig. Jag kanske borde börja tro på kärlek vid första ögonkastet.

    Sofie 2010-05-18 11:03:14 http://mandagsbarn.blogg.se
    Svara
  • Så fint! Alla verkar ha haft så fina saker för sig.
    Underbar läsning. Så kul när alla får vara med ♥

    Jag har en fråga till dig. Jag har jätte svårt för att ha killkompisar. Av någon anledning så gick detta bättre när jag var singel, vilket jag inte alls förstår. Bör det inte vara tvärt om.
    Jag får inte umgås med mina killkompisar som har flickvänner för det tycker inte dom om. Och vissa svarar bara inte längre.
    De kanske låter konstigt. Men jag behöver verkligen balans. Jag har massor med tjejkompisar. Men jag saknar tex när jag och Mange brukade sitta på String och dricka blaskigt kaffe och ha helt utsvävande konversationer i timtal. Jag saknar det så himla mycket 🙁
    Har du något tips på vad man kan göra?

    Min pojkvän har massa tjejkompisar. Varför kan inte jag ha killkompisar då?
    Han har inget emot det. Men de verkar bara inte gå.

    Jeanette 2010-05-18 10:58:32 http://interruptedfashion.blogg.se
    Svara
  • Åh, vad fint! Man blir alldeles glad och varm. Förövrigt såg jag en film igår som jag tänkte att du nog kanske skulle tycka om. (om du inte redan sett den förstås). AN EDUCATION hette den iallafall och jag tänkte på den hela dagen för att den var så fin!

    Alina - aupair i Notting hill 2010-05-18 10:52:43 http://gretalina.blogg.se
    Svara
  • Fick rysningar av att läsa alla fina kommentarer:) Hoppas att du lägger upp lite fler av dem!

    Sanna 2010-05-18 10:42:35 http://sannax.blogg.se
    Svara
  • åh så underbara små historier om en onsdag! åh helt fantastiskt!

    Lisa 2010-05-18 10:39:11 http://popflickan.blogg.se
    Svara
  • Hei, Sandra! Jeg ville bare fortelle deg at jeg elsker bloggen din, jeg leser den sånn ca hver dag, og blir bare rett og slett inspirert og kjempeglad av å lese den. Håper du fortsetter for alltid! : )

    stor klem fra Elise~

    Elise Sophie 2010-05-18 10:17:40 http://www.elisesophie.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!