gråsälarna på skansen, tandställningar och att kyssas efter varje ord.

Här kommer en sista samling av det finaste som hänt er den där onsdagen i början av maj för tre veckor sedan.


photo: muratonen
.

jag insåg att jag måste vara himla fin eftersom jag har vänner som är så förbannat bra. alltså verkligen helt fantastiska människor som vill vara med mig. då, då måste jag också vara minst lika fantastisk.
.

Det åskade något fruktansvärt och ösregnade, men min sextonåriga katt kom helskinnad hem från sitt nattliga äventyr. hon är en sann tiger.
.

Det finaste som hände igår kväll var att jag gick på en dejt med en kille jag aldrig träffat förut. Vi tog en promenad runt vattnet och det var en sån där fin och lugn kväll. Han bjöd mig på öl, vi satt och pratade och allting kändes bara så bra. När vi skulle gå hem öppnade sig himlen och det började ösregna så vi stannade till under ett tak i väntan på att det skulle sluta. Men det slutade aldrig utan bara ökade och ökade så då bestämde vi oss för att springa! Där sprang vi tillsammans i ösregnet en sen onsdagskväll och jag skrattade så jag kiknade. Vi stannade vid ett gathörn för att kramas hejdå och sen skuttade jag hem genom vattenpölar, med eyeliner utsmetad över kinderna, en genomvåt jeansjacka och ett pirr i magen!
.

Igår insåg jag att jag och min pojkvän har varit tillsammans en femtedel av våra liv.
.


I eftermiddags när jag kom hem för att äta fisk till middag (trodde jag) så stod två par skor som jag kände igen i hallen och jag hörde jättehög Amelie From Montmarte-musik från vardagsrummet. jag förstod inte vad som försiggick. Så kom jag ut i vardagsrummet och där står min två kompisar och har fixat en liten biosalong, men fördragna gardiner, popcorn och Amelie. Så himla fint. Det var en överraskningspresent från min ena kompis. Jag hade önskat mig antingen en biobiljett eller filmen Amelie i present… så fick jag både och.
.

Jeg ble bedt ut av den fineste jenta jeg vet om. Hun sykler over alt og har smilehull og trollhår og er fra Devon og sier ”let me kiss your face!” når hun er full. Fint!
.

Min fyraåriga dotter klättrade upp i mitt knä och sa: Mamma… Jag älskar dig så mycket så det inte går att säga hur mycket!
.

Jag cyklade hem till honom i spöregn och åska (just en rejäl storm är i sig så rysligt romantiskt) sen satt vi på hans balkong och kysste varann efter varje ord och rökte upp hans sista cigg och det var alldeles vanligt men magiskt på samma gång.
.

jag stod vid en pojke som jag varit tillsammans med i två och ett halvt års bil och grät för att vi plötsligt gjorde slut.

.
I  tunnelbane gången såg jag en man med utländskt bakgrund som stod och spelade dragspel. En svensk gubbe gick förbi, han drog på en resväska. Plötsligt stannade han till vid dragspelsmannen och började rota i väskan. Han hittade ett makaron paket och sträckte det till dragspelsmannen medan han sjöng för full hals ”makaruun, makaruun, its good”! som om han trodde att den utländske mannen skulle fatta bättre för att han pratade konstigt. Två små blyga gubbar försökte mötas som små pojkar – och det gjorde de säkert. Och det här såg jag.
.

Igår var gjorde jag och två av mina finaste killkompisar marängsuisse mitt i natten och somnade sedan till en film. Typiskt bra kväll.
.

Det mysigaste igår var när gråsälarna på skansen, som simmar så himla smidigt, plötsligt dunsade upp på bryggan & utbröt en skrattsalva hos oss besökare. Min lilla Algot sa bara ”OJ!” och log imponerat. Efter det drack vi rosévin hon mysiga vänner i deras fina rottingsoffor och tävlade om vem som kunde komma på den bästa passiva mobbingstrofen. Jag vann med ”Vad fin du är i rött hår. Själv skulle jag aldrig kunna ha rött hår. Möjligtvis när jag var sjutton år.” Det var givetvis en lögn.
.

Åh. Igår var jag på skiva för jag tar studenten om tre veckor. Killen jag gillar blev lite full och han började gå runt och pussa och krama folk (och mig) hela tiden. Det var jättemysigt och man blev helt glad i hjärtat.
.

Att pojken kysste mig.
”Jag ville egentligen kyssa dig redan sist vi sågs. Jag menar, du är ju flickan med de gröna ögonfransarna, såklart du måste bli kysst då! Men jag lyckades tappa bort dig. Så nu har jag ångrat mig i exakt 17 dagar, och därför kunde jag bara inte låta bli nu när du ändå stod så nära.”
.

Det finaste igår var när jag och min pojkvän låg på varandra i soffan och tittade på mad men och plötsligt öppnade sig himlen och regnet kastades ner som från en dusch. vi tittade ut, och efter en halv minut slutade det. jag började gråta för att jag älskar honom så det gör ont i kroppen och för att det luktade så gott från det öppna fönstret och för att han sa att jag är det vackraste han vet. senare somnade jag med min näsa i hans persikomjuka nacke. en annan fin sak var att jag kunde tillåta mig själv att äta glass, trots min ätstörning.
.

Igår var jag hos min pojkvän, min alldeles första riktiga pojkvän trots att jag egentligen är gammal nog för att ha haft massor. Vi pluggade vid var sitt skrivbord sen pausade vi ett tag för att vi inte kan hålla händerna ifrån varann. Sen lagade vi toast skagen och han somnade på mitt bröst framför ett naturprogram om lejon och jag insåg att jag älskar honom!
.

Jag kramade en kille som grät över olycklig kärlek under spöregn och körsbärsträd i kungsträdgården. Det var sorgligt fint.
.

Jag var på en fest hos en fin vän. Vi har minilov nu i skolan så vi bestämde att vi skulle leva de kommande dagarna dekadent och fritt från oro. Hur sov helst kom en pojke som jag är bekant med. Fasligt söt med skrattgropar. Eftersom båda vi är blyga så hände inte så mycket men när vi kröp ner i en utav sängarna för att sova la jag min arm runt honom. (Eftersom jag hade druckit vin kändes det som en utmärkt idé). Han tog min hand, flätade fingrarna och kramade den hårt. Så sov vi resten av natten. Inget speciellt egentligen men bara fint och mysigt.
.

Killen jag är kär i sa att han ville veta hur det var att hångla med någon med tandställning. Jag har tandställning.


.


Last part of the answers about what the loveliest thing that happened to you last wednesday was (from this entry). Click ”in english please” in the sidebar to read the google translation.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
 • -a propos det där med passiva mobbingrepliker och rött hår.. Följande hände mig en gång när jag spelade rundpingis på Strand:

  En tjej rycker tag i mig när jag springer efter bollen och säger ”förlåt, ursäkta, men du har bara så himla fint hår!”
  ”tycker du? tack så mycket!”
  ”du gör någonting för att fluffa till det, va?”
  ”ja, jag tuperar och sprayar för fullt!”
  ”jaha, jaa.. ja det gjorde jag också förut.. när jag var sexton.”
  ”….. alltså jag måste spela pingis nu”

  Patrique 2010-06-06 21:03:49
  Svara
 • Jätte fint. Och en underbar blogg <3
  Önskar att jag kunde dela med mig av något sånt där fint. Hade det vart i början på april hade jag skrivit: "Jag var på en skidresa i fjällen med mina kompisar och vi bor i en liten stuga mitt inne i skogen. Killen jag gillar kysste mig igår. Flera gånger om och han log hela tiden. Jag fick dra mina fingrar genom hans hår, somna honom nära och vi kysstes trött på morgonen, innan någon annan vaknat."

  Men det är ett tag sen nu och för ganska exakt en månad sedan konstaterade han att vi bara är vänner. Jag försöker hålla mig samman och ta dagen som den kommer.

  Nadja 2010-06-05 23:01:18
  Svara
 • ååååh vad fint

  becci 2010-06-04 15:16:41 http://tioutavtio.blogg.se
  Svara
 • Jag och mitt gäng ordnande överraskningsavskedsfest för vår andra gemensamma bästa vän sedan ettan, för hon ska flytta till Nya Zeeland i ett år.
  Hon blev lite förvånad, vilket var bra för vi trodde att hon hade listat ut det smart som hon är, och vi alla gav våra avskedspresenter till henne och hon fick tårar i ögonen och vi lyssnade på hennes favoritband Coldplay. Sen ramade vi henne på cykel ner till stranden och sen satt vi och hade picknick i 3 timmar medan vi pratade om vänskap, roliga uttryck och gamla minnen. Sen åkte vi hem till henne och spelade galenpanna, och jag fick vara Barack Obama.
  Det var bara en så otroligt lyckad kväll, och jag kände att jag älskade dem alla väldigt mycket.

  Amanda 2010-06-04 13:51:41
  Svara
 • Åh vad glad och pirrig i magen jag blev när jag såg att sälgrejen jag skrev kom med. Så speciellt.

  Igår plockade Algot utblåsta maskrosor och sa att det var fotbollar. Det var himlans sött och jag blev så stolt, så stolt.

  Sofie 2010-06-03 22:05:50 http://mylittlehoney.webblogg.se
  Svara
 • Jag gråter varje gång jag läser de här. Så vackra ord, så vackra minnen, så långt borta ifrån min verklighet. Men jag får hopp om att jag en gång kan berätta en lika fin berättelse. <3

  Cloe 2010-06-02 15:17:33
  Svara
 • R – dör va fint!

  sandra – puss!

  maria – det låter allldeles fruktansvärt fint men tyvärr ska jag inte resa dit i sommar.

  stina – nej det finns inga regler. snarare att om man har en dålig dag blir man glad av att läsa sånt här.

  sandra 2010-06-02 09:53:27
  Svara
 • åh, den sista!!!!! så himla fantastisk. Vilken lycka att ha tandställning.

  mi 2010-06-01 22:27:35
  Svara
 • måste man vara sådär lycklig och sprudlande pirrigt kär för att vara välkommen att läsa din blogg? i så fall får jag nog ge mig nu. jag grät förmodligen den onsdagen.

  Stina 2010-06-01 20:38:11
  Svara
 • vackert. vackert. VACKERT.

  Ida 2010-06-01 17:43:08
  Svara
 • Sandra, jag vill bara berätta om min kväll, fast som den var igår. Jag och mina vänner hade nämligen anordnat en enkvälls-musikfestival ute på en liten ö i vår stad. Inne i en 200 år gammal loge spelade sedan indie-banden och utomhus satt folk på filtar i gräset. Och allt för att jag + vän suttit söndags-trött i min soffa och sagt ”Fan vad grymt om nån hade gjort det alltså”.
  Och tilläggas kan är det att vi är 15 och bor i Norrland, men ändå så kom det upp emot 400 besökare. På en måndag.

  Emma 2010-06-01 17:15:26
  Svara
 • Först och främst, Älskar din blogg och framförallt inläggen där du ger frihet åt dina tankar.

  Just dessa inlägg, om vad man gjorde onsdagen, var bara för underbara! Jag grät, log och skrattade när jag läste det!
  mer sånt, tack!
  obegripligt underbart, som alternative songwriter rock <3

  Erika 2010-06-01 16:34:37 http://Sakuyume.blogg.se
  Svara
 • Hejsan Sandra,

  Jag hade en så konstig dröm i natt. Jag drömde om en pojke som sa att han ville gifta sig med mig i framtiden och att jag skulle föda hans barn. Undertiden skulle jag vara inlåst i en källare… Men en gång smet jag ut (genom ett fönster) och dansade på en fest, samma fest som han var på med sina lovers. Då blev han sur för att jag smet och dansade… Han straffade mig genom att ta mina sovkläder och min säng.. Som straff fick jag sova på ett hårt och kallt golv och lyssna på dålig musik med undertiden jag hörde sextön från övervåningen… Som tur av vaknade jag upp och allt var en dröm. Haha en sådan konstig kille kan ju inte finnas… Eller hur???
  I drömmen lät han en annan tjej bära min förlovningsring, jag fick äta äcklig och kall mat som han stack under dörren. En dag sa han i drömmen, älskling du är den vackraste i världen därför låster jag in dig tills jag lekt klart så ingen annan kan ta dig.. Det var riktigt läskigt, jag vaknade kallsvettig av att jag hade skrikit i drömmen och min far kom in frågade hur det var med mig.. Har du drömt något om skolan sa han? Nej svarade jag.. Han vet att jag är mobbad av en pojke i min skola…

  Jag somande om igen, nöjd med att det hela inte var sant…

  Har du drömt något så hemskt någon gång Sandra?

  Åh vad jag älskar din blogg!
  Kram Stina

  Stina 2010-06-01 16:30:31
  Svara
 • Underbar blogg sandra!

  Till : ) Det är nice att hångla jag gör samma sak. Det är befriande och skönt att vara med någon som är som en själv. När man har haft att göra med badboys känns det skönt att slippa inbundan killar som tror för gott om sig själva…

  Kram

  Lisa 2010-06-01 15:13:06
  Svara
 • Hanna: Du förtjänar väl någon bättre som inte har tjej? Hur kunde det varit så fint om han har tjej? Underskatttar inte du dig själv? Hoppas du finner någon som bara är med dig, man ska inte ha något att göra med killar som har förållande om man inte vill bli sårad eller skadad.
  kram

  Lisa 2010-06-01 15:10:55
  Svara
 • Hej: Man tämjer inte människor man respekterar människor. Men det verkar inte alla förstå, kanske för vilda för att förstå detta…

  Lisa 2010-06-01 15:08:03
  Svara
 • Jag kanske är utschasad men alla fina historier om en helt vanlig onsdag gör mig tårögd och gråtmild på ett fint sätt.

  Nostalchic 2010-06-01 12:05:56 http://www.beyondsizes.wordpress.com
  Svara
 • Fy vad fint.. Alltihop!

  Karin 2010-06-01 07:30:36 http://www.karinlindberg.blogspot.com
  Svara
 • I like the photo very much

  Marilynka 2010-06-01 06:59:03 http://toastedpictures.blogspot.com/
  Svara
 • Åh. Din blogg är helt fantastiskt.
  Den nästsista stämde väldigt väldigt bra in på min fredag. Alltså, vad gör man då, hur hanterar man sånt dagen efter? Hittills har jag bara lyckats uppnå frustration och förvirring. Åh.

  Puss!

  Alva 2010-06-01 00:44:09 http://blandrostigacyklar.blogspot.com
  Svara
 • helt fantastiskt fint, sorgligt och hemskt i en underbar blandning! du måste verkligen ha de allra finaste läsarna

  vemod och kvällar 2010-06-01 00:09:14 http://vemodochkvallar.blogspot.com
  Svara
 • Du säger att du vill till San Francisco. Jag längtar dit varje dag..min bror var där och berättade om denna underbara stad..och alla filmer man sett därifrån..får en alla vilja vandra i uppförsbacke, dricka te i dom underbara teprovarställena. (ja,jag är tenörd), gå på jazzclub, äta världens godaste french toast eller Italian omelette på ”Mama´s på Washington Square. Fishermans Wharf och Pier 39 lyssna på livemusik och njuta av havets dofter. Jag funderar på att bara åka själv snart dit nu i sommar.. så om du är där kan vi ju träffas på en kväll och kanske citera Murakamiböcker ihop eller äta hallon från en rosa pappkartong..Älskar din blogg , den gör mina dagar finare…kram maria

  maria 2010-06-01 00:08:45
  Svara
 • Apropå helt fina händelser Sandra.

  I lördags fick jag hångla med killen som jag var dödskär i på högstadiet. Han var cool, jag var mesig. Har inte sett honom sedan dess. Nu, 10 år senare fick jag hångla med honom. Om jag bara vetat det då, när mitt hjärta gjorde så ont för att han inte ens visste vem jag var.

  =) 2010-05-31 22:54:02
  Svara
 • vill bara berätta hur fin jag tycker du är.
  Börjar nästan alltid gråta när jag läser din blog, så himla fin!
  Är stot över att ha samma namn som dig.
  Stor kram till dig

  sandra 2010-05-31 22:53:09
  Svara
 • ÅHHH: ”Min fyraåriga dotter klättrade upp i mitt knä och sa: Mamma… Jag älskar dig så mycket så det inte går att säga hur mycket!”

  och sen så vill jag säga att jag är ytterst kär i din blogg!

  freja 2010-05-31 20:09:07 http://heja-freja.blogspot.com
  Svara
 • #14 ja, jag har en blogg faktiskt. Oj vad självutlämnande det blir nu, men är man obotlig romantiker så är man.
  ylvakarlberg.blogspot.com
  jag har en tumblr också som inte lika många av mina vänner känner till, så den kan vara lite mer personlig ibland, fast lite försummad och tvetydig.
  colonelhathi.tumblr.com

  nu känner jag mig som en spammer. förlåt.

  R 2010-05-31 19:37:15
  Svara
 • åhhh så otroligt fint det här är !

  Lisa 2010-05-31 19:24:53 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • Det är så himla fint alltihop. Det gör en glad och lite sorgsen på samma gång.

  Erica 2010-05-31 18:59:18 http://enettaiparis.blogg.se
  Svara
 • fullkomligt älskar den sista!

  hannah 2010-05-31 18:55:34
  Svara
 • R, har du någon blogg eller nått?
  Du skriver fint och jag vill gärna följa hur det går mellan dig och den mystiske indiska pojken.

  hej 2010-05-31 18:36:24
  Svara
 • Jag har verkligen hela tiden velat berätta vad som hände mig den där onsdagen, men kruxet är att jag bara satt i min säng hela kvällen och tänkte på vad som jag ville skulle hända, men nu berättar jag om varför jag inte gjorde något istället.
  Tre dagar innan hade jag pratat med den finaste pojken i hela världen på skype i fyra timmar, och på onsdagen jag satt uppe hela kvällen och läste din blogg medan jag väntade på att han kanske kanske skulle ringa (fast jag visste att han inte skulle det).
  Jag har aldrig träffat honom och han bor fem och en halv tusen kilometer härifrån, han pratar världens finaste indiska engelska och är så otroligt lik mig som man verkligen inte tror att någon från en så annorlunda kultur ska vara.
  På torsdagen pratade vi igen och han sa att han älskar mig, jag sa att jag älskar honom också och det kändes så rätt. För jag gör det. Fastän vi aldrig träffats.
  Han kommer hit i november. Jag har aldrig längtat efter hösten förr.

  R 2010-05-31 17:37:28
  Svara
 • Underbart inlägg!

  Natasha 2010-05-31 17:11:15 http://www.natashasblogg.se/
  Svara
 • ååå så utrolig fint!

  Nøve 2010-05-31 17:10:55 http://omgstfulzm.blogspot.com
  Svara
 • Det som är bra med dessa inlägg är att den här dagen inte alls vart någonting speciellt för mig, men man förstår ju hur viktig varje dag är i så många liv. Så mycket stort och smått har hänt idag medan jag låg på balkongen och åt rostmackor.

  sophie 2010-05-31 17:07:57 http://partalitegranna.blogg.se
  Svara
 • hej – här! http://rodeo.net/niotillfem/2008/06/filmen-om-carrie-co/ kram

  linnéa – men så fint, vad glad jag blev såhär på måndagskvällskvisten 🙂

  jeanette – ja det var drygt 400 texter så jag kunde inte publicera alla. Publicerade en tiondel som var lite sådär extra fina istället.

  hanna – åh va fint 🙂

  sandra 2010-05-31 17:07:00
  Svara
 • Jag ville bara skriva min finaste vecka, för den var så fin och lite ledsen.

  Förra veckan var jag på festival, bodde på festivalcamping, sov i tält, dansade i lera och frös. Men ändå var det så otroligt fint.

  En kväll när jag varit och sett en fin popartist på den lilla scenen så möte min vän mig med tå killkompisar med sig. De skulle följa med mig till campingen, så att jag slapp gå ensam. Det var mörkt och jag var varm av dans och lycka. Den ena killen var så vacker att jag blev yr. Jag vågade inte möta hans blick. Han hade ett födelsemärke över läppen och ruffsigt brunt hår. Vi gick bredvid varandra de två kilometerna till campingen, igenom en skog. Det doftade regn och sommarnatt. Jag vågade aldrig möta hans blick. Han var så vacker. När vi nått campingen, innan jag gick till mitt tält för att sova så sa han att jag var så otroligt söt. Det fick mig att rodna. Jag blev lite förälskad då. Men han bor i Stockholm, och jag i Lund, och han har världens finaste flickvän. Men jag gillar ändå förälskelsen, för den är så oskyldig och fin. Festivalminne som lär stanna.

  Hanna 2010-05-31 16:57:07
  Svara
 • Ååå.. Alla de här så berättelserna är så fasligt fina att man får gåshud! Jag tror att du inspirerar och lockar fram väldigt bra saker ur människor, Sandra, och det är himla fint det!

  Emma 2010-05-31 16:55:18 http://egentligen.blogg.se/
  Svara
 • Var det bara vissa texter som kom med?

  Jeanette 2010-05-31 16:46:54 http://interruptedfashion.blogg.se
  Svara
 • Sista! <3

  Josefine 2010-05-31 16:46:24
  Svara
 • Jag, en inbiten norrbottning, har varit i Stockholm på semester under helgen och i lördags eftermiddag mötte jag dig och din pojkvän vid T-centralen. Jag har läst din blogg i evigheter och blev helt starstrucked! Du såg ut som en filmstjärna.

  Kram

  Linnéa 2010-05-31 16:43:39
  Svara
 • Sandra, jag letar efter inlägget du skrev om den första Sex and The City-filmen, där du citerar ”Maybe some women aren’t meant to be tamed. Maybe they need to run free until they find someone just as wild to run with.” i slutet. Var finns det?

  Hej 2010-05-31 16:37:45
  Svara
 • Den med pojken som grät över olycklig kärlek – åhh vad sorgligt 🙁

  Rebecka 2010-05-31 16:34:45
  Svara
 • men ååååååååååååååååååååååh <3<3<3<3<3<3

  Anna 2010-05-31 16:31:41 http://skatgatan.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!