bästival.

Nu är det ju festivaltider! Jag åkte på festivaler jämt jämt förut. Numera känner jag mig ganska klar med att sova i tält, men förut längtade jag i månader till allt vad festival skulle innebära. Här kommer ett litet modifierat reprisinlägg från 2008 då jag visade mina festivalminnen.

Hultsfred 2001.

Jag var 16 år och vi var ett stort gäng som åkte. Jag tyckte alltihop var helt fantastiskt.  Dricka öl till frukost, hångla med pojkar i randiga tröjor och Håkan Hellström live i sjömansdräkt. Älskade varje minut.


.

Emmaboda 2001.

Jag fyllde 17 på den här festivalen och tillbringade min födelsedag med att ligga i gräset och pussa på en pojke med skorrande r. Bara en sån sak.


Bella ritade fina gubbar på allas ryggar och jag tyckte att David and The Citizens var det bästa jag någonsin hört.


.

Roskilde 2002.

Jag åkte till Roskilde för allra första gången med min göteborgsvän Cecilia och hennes kompisgäng.


Jag hängde mycket med den här pojken. Vi var blandbandskompisar också och någonstans i min lägenhet har jag en låda med alla blandbanden. Här har han däckat med min tröja på sig.


Det var ett förfärligt oväder och mitt och Cissis tält dog som ni kan se.

.
Emmaboda 2002



En himla fin festival där vi anordnade tävlingar vid vårt tält, studsade till Slagsmålsklubben
och hade vem-hinner-pussa-på-flest-människor-lekar.
.

Hultsfred 2003
Den här festivalen saknar jag bilder på.
Men jag minns att vi dansade så himla mycket.
Och spelade spel med tärningar och små pjäser av ölkapsyler.

.
Roskilde 2003


Min absolut bästa festival tveklöst. Vi hittade en gitarr och sjöng konstant. Gick runt och hade turné runt tälten, festade med galna danskar och skrattade så mycket att jag hade ont i magen när jag kom hem.


Det var runt 40 grader varje dag under festivalen och vi badade i en smutsig sjö.


Här träffade jag också min allra första pojkvän Tobias. Vi blev ihop två månader efter festivalen och det höll i ungefär fyra år. Här sminkar han Stoffe.
.

Roskilde 2004.

Den absolut lerigaste festivalen någonsin. Majoriteten av tiden tillbringades vi vårt camp för utanför var det lera upp till knäna och då och då hagelstormar. Men vi hade fint ändå.




.


Emmaboda 2004.


En extremt varm och myggig festival. Vi var bara 4 personer som åkte, men vi dansade mycket och jag hjälpte folk att hitta pojkar och flickor att hångla med. Fick så mycket myggbett att jag kliade sönder fyra strumpbyxor.


.

Emmaboda 2005.

Min sista bo-i-tält-festival. Som vanligt fyllde jag år (den här gången 21) och vi drack mousserande vin ur plastburkar.



Vi hann titta på fler band än någonsin (samt en hemlig frukostspelning med erland oye) och hittade på olika lekar i vårt camp som innehöll i den mån det gick – maskerader.



.

Way Out West 2009

Sen tog jag paus i nästan fem år och åkte till sist till Way Out West förra sommaren där man både fick bo på hotell och duscha på riktigt. Och rymma från festivalområdet och dricka öl på en bar om man hade lust. Hade så himla roligt, måste dit igen i sommar!




.

Popaganda 2009

Hann med en sväng till Popaganda också, som väldigt praktiskt låg kanske 50 meter från min pojkväns lägenhet! Såg Markus Krunegård, åt varmkorv och hamnade i ett såpbubblekrig.



.
.


The music festivals I’ve been to throughout the years.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
45kommentarer
  • […] i sommar? Kram! Jag har gjort ett sådant inlägg någon gång har jag för mig. Vänta ska leta.. Ah här var det. Nej det handlade visst bara om festivaler jag varit på. Det beror på vilken slags festival du […]

    answers to past week’s comments. | Niotillfem 2014-03-19 09:17:51 http://rodeo.net/niotillfem/2014/03/answers-to-past-weeks-comments-13/
    Svara
  • […] packning, lekar, bra att ha koll på… Har skrivit ganska många festivalinlägg genom tiderna. Här är länk till ett! Bra saker att ha med är gummistövlar, konservburköppnare, toapapper och ficklampa exempelvis. […]

    svar på lite kommentarer. - Niotillfem 2013-04-29 17:04:08 http://rodeo.net/niotillfem/2013/04/svar-pa-lite-kommentarer/
    Svara
  • åh jag jämför mig så läskigt mycket med dig.
    var inne nu här igen för att kolla så jag varit på lika många festivaler efter denna sommaren som du hadde när du var 18. och ja ja ja det har jag nästan exakt.
    Måste sluta jämföra mig med dig.
    Men du är så fantastisk. och jag har följt dig sen jag var typ 13 på sockerdricka och så vidare. åh.
    puss

    Wire 2010-07-20 18:29:54 http://wiretowire.blogg.se
    Svara
  • sandra åhh vad fint. jag ska campa på arvika för första gången i sommar med två av världens bästa tjejer och dör av blotta tanken. hoppas jag får lika kul som du hade sommaren du var 17.
    förresten! vem är pojken med brunt lockigt hår, andra bilden till vänster roskilde 04? har sett honom på många bilder från dina tonår men inte alls på de nya bilderna? han ser snäll ut. vem är han och vad heter han? och vad gör han nu? saknar du inte honom?
    puss och kram!

    bella 2010-06-13 21:42:31 http://thirteenseven.blogg.se
    Svara
  • Festivaler är magiska. Jag har precis varit på Sweden Rock och det var alldeles underbart. Känner en saknad som jag inte riktigt förstår, det var ju ändå bara fyra dagar. Men det var så skönt att det inte fanns något viktigare än spellistor och att få en plats där man såg bra.

    Madelene 2010-06-13 20:42:49 http://madelenelindgren.blogg.se
    Svara
  • ååååh jag vill på festival! men jag har inte råd.

    Linda 2010-06-12 13:18:46 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara
  • jag funderar på way out west…

    katt 2010-06-12 10:46:30
    Svara
  • Jag önskar att jag hade fler bilder från festivaler jag varit på. Jag önskar jag hade fler gamla foton över huvud taget.

    spoonful 2010-06-11 22:28:50 http://mintminty.blogspot.com/
    Svara
  • hej. skal du på way out west i år? eller noen andre festivaler?

    anette 2010-06-11 16:14:36
    Svara
  • Så himla fina foton! Det här får mig att sakna festivallivet – något som jag aldrig testat på än. 😮

    Vickan 2010-06-11 14:58:03 http://vikachus.blogspot.com
    Svara
  • Åh du vet väl att Belle & Sebastian ska till Popaganda iår? Dog lite när jag läste det, kan inte åka nämligen. (Sitter på transibiriska järnvägen just då, inte heller fy skam i för sig). Hoppas du ska dit och att det är lika fantastiskt som jag föreställer mig!

    hanna 2010-06-10 17:18:10
    Svara
  • Jag såg dig vid öltältet på popaganda. Jag tycker det är världens mest bisarra känsla att se personer som skriver bloggar man läser. Man vet liksom nästan allt om den personen, och den personen har ingen aning om att man ens känner igen den.

    Elin 2010-06-10 02:10:34 http://hejhenning.blogspot.com
    Svara
  • Nostalgiskt! Bilden på och själva fågeltatueringen är SÅ vacker. Åh jag vill ha en karl med en talgoxe på bröstet, så fin grej.

    Alicia 2010-06-10 01:09:46 http://aliciasivert.blogspot.com/
    Svara
  • Lite ta-med-på-festival-tips till ”a.”:

    1. Våtservetter! Det låter bajsnödigt, men de kan användas till så mycket bra! Så känner man sig inte lika äckelpäcklig om en pojke vill nosa på ens kind.
    2. Engångskameror! Smart för man behöver inte oroa sig för att tappa bort finaste digitalkameran PLUS att det blir spontanbilder som man inte kan kolla på och fibbla med förräns e.f.t.e.r. framkallning = pirrig förväntan = härligt!
    3. Sjukt lätt packning i största allmänhet. Glömmer du något är det lugnt för det mesta finns att köpa i lokalt apotek/konsum etc.

    Enjoyyy =)

    Anna 2010-06-10 00:55:02 http://thursdayrunaway.blogg.se/
    Svara
  • åh, fan vad härligt det ser ut och bilderna är så himlahimla fina!

    Camilla Andersson 2010-06-09 23:28:02 http://camillalola.blogg.se
    Svara
  • Jag är 22 i år och ska på min första bo-i-tält-festival. I Skottland. Förra året var jag iallafall på Metaltown och Way out West.

    Karin 2010-06-09 22:42:37 http://huvudsaken.blogg.se
    Svara
  • hej sandra. i sommar ska jag till emmaboda och det blir min första tältfestival, men jag är rädd att ingen ska vilja hångla med mig och du vet, jag är jätterädd för människor och att ta kontakt. jag är urdålig på att prata. så, vem ska hångla med mig liksom? jaja. men du, kan inte du göra en liten lista på vad som behövs till en festival? jag vet verkligen inte. puss för att du är så fin.

    lisa 2010-06-09 22:06:05
    Svara
  • Åh Hultsfred 2001 var jag också på. Magiskt kommer jag ihåg. Men du, en fråga, killen som du var blandbandskompis med, hette han möjligtvis Jesper????

    Kram Sofoe

    Sofie 2010-06-09 21:12:28 http://www.PrettyInPink.blogg.se
    Svara
  • ÅÅÅÅH!! Va jag älskade och titta på dessa bilder! Jag är några år yngre och har varit på festival ca 4 år i rad… Dom åren du va på festivaler va dom åren jag ville åka men var alldeles för ung (Tyckte mamma) Jag känner mig också rätt klar med tält och lera nu, men va underbart det var ändå..

    monica 2010-06-09 21:09:37 http://citizenbird.tumblr.com
    Svara
  • alltså jag är liksom lite rädd för den tiden då man borde växa ifrån festivaler, jag vill kunna leva i den där fantastiska euforin hela livet, helst hela tiden. vart finns den någon annanstans än i ett rungande publikhav, på en solvarm gräsplätt, i ett nattvått tält eller på en rutig filt tillsammans med de bästa finländska campgrannarna som någonsin existerat? eller får man fortfarande sova i tält när man närmar sig 30?
    fast, på 19 vintrar borde det inte vara någon fara, än så länge. men ändå. bäst att kolla tänkte jag.

    matilda 2010-06-09 19:51:49 http://kallhudochspets.blogg.se/
    Svara
  • Hej Sandra.Min kusin som ar polisman i Malmo spelar i ett skitbra band som heter Vit Pals.De ska spela i Malmo,Arvika,Hultfreds,Way out West,Popaganda och nagra till festivaler i sommar.Han spelar trummor och heter Johannes.Sa finns du bland honom far du garna halsa fran hans dear cousin Lina i Grekland.Han har oxa varit stort fan av Roskilde festivaler.

    Lina-Greece 2010-06-09 19:43:11
    Svara
  • Jag vet, nu går hon ju på Beckmans, va? Vågade inte riktigt visa hur mycket jag vet om dina vänner.

    Nu ska jag ut på picknick i solen! Jag gör nämligen ett popkultursquiz varje onsdag på en pub egentligen. Men nu är det sommaruppehåll så då hade vi tänkt ha picknicksquiz istället. Det har varit jättejättedåligt väder här i stan där jag bor hela dan men nu på kvällen är det plötsligt solsken och vi ska sitta på en brygga vid Klarälven och dingla med fötterna.

    Ann 2010-06-09 18:20:39
    Svara
  • Det är så roligt att din sista sova-i-tält-festival var min första och att jag var full för första gången så jag vågade säga hej till dig och berömma dina dikter.

    Linn 2010-06-09 17:36:15
    Svara
  • a – sköna skor, klänningar du inte är rädd om, mycket öl, extra toapapper och en ficklampa, samt varma tröjor för det blir snorkallt om nätterna!

    sandra 2010-06-09 17:31:13
    Svara
  • Hej.
    Du kommer säkert inte orka bry dig om den här kommentaren och ännu mindre om idéen, men jag tänkte bara på en sak som säkert skulle hjälpa många..
    Du har ju (uppenbarligen) varit på en massa kuliga festivaler, så du skulle nog kunna skriva ner ganska många bra tips om vad man ska ha med och sådär.
    Förstagångsåkare skulle nog uppskatta det himla mycket. (i alla fall jag)

    Kram, du är bra..

    a. 2010-06-09 17:16:35
    Svara

  • anonym!!!!! – hej! det är superduperbra att åka på festival om man vill hångla. överalt runt omkring en finns söta pojkar som inte vill annat än kyssas bakom ett träd. hoppa runt, drick öl, prata med nya människor så ska du se att det går susen. Det fina är att du kan ju verkligen bara prata på med alla söta killar du träffar även om det känns konstigt i och med att du aldrig kommer träffa personerna ifråga igen! lova att våga! lova att gå fram/ställa sig bredvid/bjuda in till tältfest om du ser någon sötis.det kommer bli strålande. kram

    kajsa – puss!

    rebecka – de kan nog ha lagt emmaboda tidigare, har ingen koll. när jag åkte var det där runt tionde augusti. samma födelsedag som bill clinton har vi förövrigt!

    ann – inte matilda utan en tjej som heter Tove. jag och matilda kände inte varandra innan hon började jobba här. fast nu har matilda inte jobbat på garbergs på två år 🙂

    elena – oj så fint!

    nellie – men hallå! jag måste ju prova den först några gånger vad ska inlägget annars handla om?

    sandra 2010-06-09 17:12:11
    Svara
  • Jag tycker det är underbart när du skriver sånt här!

    L I L I J A 2010-06-09 16:46:50 http://lilija.com
    Svara
  • hej sandra
    när ska du skriva om din nya kamera? jag längtar efter det inlägget
    ha det så bra

    nellie 2010-06-09 16:38:11 http://radisorna.blogspot.com
    Svara
  • Åh, festivallivet är verkligen det bästa!

    Natasha 2010-06-09 16:16:16 http://www.natashasblogg.se/
    Svara
  • Åh! Var på Emmaboda 2003 och det var varmt (men kkkkkkalla nätter) och man blev helt nerdammad av allt studsande till Doktor Kosmos och Slagsmålsklubben och Paris och allt vad det var. Den sommaren var det trendigt med kinaskor och fiskarbyxor och jag sprang runt med hjärtformade klistermärken och satte på folk (näsan var bästa platsen, eller kinden om man ville vara Henrik Berggren…fast med hjärta då). Så underbart att se alla dina festivalminnen- ångrar nog lite att jag aldrig pös till Roskilde, hade kompisar som åkte flera år i rad och bara älskade det!

    PS: Söt liten video http://www.youtube.com/watch?v=6Fo1Q-FZ7NE

    Anna 2010-06-09 16:01:47
    Svara
  • Hej Sandra!
    Du maste absolut ABSOLUT se det har:
    http://missedconnectionsny.blogspot.com/
    Om karlek och illustrationer baserade pa
    kontaktannonser hittade pa Craig’s List. Kram

    Elena 2010-06-09 15:59:30 http://www.hejpadighenrik.ratata.fi
    Svara
  • blev riktigt peppad jag med till mina tre festivaler jag ska på. dock kanske det inte är lika mysigt eftersom jag ska bo på vandrarhem och inte i tält 😉

    sandraa 2010-06-09 15:23:49
    Svara
  • Åh. Rolgit! Jag var också på Way out west och popaganda förra året, askul! synd att jag inte såg dig!

    linnea 2010-06-09 14:59:47 http://toutsdlinnea.blogg.se
    Svara
  • Hej Sandra! Tack så mycket för din jättefint blogg! Stockholm alltid ser så vacker ut i dina bilder! Jag ska flytta till Stockholm i Augusti när jag börjar mina studier vid Stockholms universitet. Jag försöker att lära mig svenska, men det är jättesvårt. Att läsa din blogg är bra övning! 🙂

    Jutta 2010-06-09 14:15:48
    Svara
  • Är det Matilda där på tredje bilden från Emmaboda 2002? Kände ni varandra innan ni började på samma jobb?

    Ann 2010-06-09 14:14:37
    Svara
  • Å,det här var ju helt underbart. Ska åka på min allra första festival i år – Emmaboda. Hoppas det är så indiemagiskt som det verkar. 🙂

    Nathalie 2010-06-09 14:13:10 http://thesumofalltears.blogg.se
    Svara
  • Jag ville så himla gärna åka på festival nu i sommar men det blev för mycket beslutsångest och tråkiga kompisar så det blev inte av… Himla tråkigt alltså…

    Moa 2010-06-09 14:05:35 http://alfapet.blogg.se
    Svara
  • himla mysigt inlägg! blir alldeles fylld av pirr och längtan till både peace and love och emmaboda!

    freja 2010-06-09 13:57:50 http://heja-freja.blogspot.com
    Svara
  • festivaler <3<3<3 önskar jag hade mer pengar att åka på massa festivaler för, men nästa år kanske! älskar festivaler och åh så fina bilder och ditt ex tobias var ju en riktig godbit! snygg kille där, fast egentligen var alla snygga i det här inlägget. kul att du vart på en massa festivalisar! puss du

    Lisa 2010-06-09 13:53:19 http://popflickan.blogg.se
    Svara
  • Oj vad peppad jag är på festival. Det blir nog ett par i sommar men framför allt drar vi ett stort gäng till Arvikafestivalen. Grym musik och en helt fantastisk stämning. Du borde åka dit. Häääärligt :>

    Emmy 2010-06-09 13:44:04
    Svara
  • Jag känner lite skräckblandad förtjusning inför årets festivalande, men jag känner på mig att när jag väl kommer iväg så kommer det bli sådär alldeles alldeles underbart som bara festivaler kan vara.

    Sofia 2010-06-09 13:28:01 http://resemble.blogg.se
    Svara
  • Åh, festivaler är verkligen det bästa! Fast hmm, har de lagt Emmaboda tidigare nu? Jag tänkte på det med att du brukade fira dina födelsedagar där, det har jag aldrig fått göra (vi fyller år samma dag, tionde augusti). Jag har i och för sig bara varit där från 2007 och framåt. Det hade varit så himla himla roligt.

    Rebecka 2010-06-09 13:12:02 http://stormsvala.blogspot.com
    Svara
  • Åh, snacka om att man blir sugen att festivala.. tyvärr känner jag mig lite gammal och tråkig now a days.. Att supa tills man däckar kanske inte är prio ett längre om man säger så.
    Hotell låter fint tycker jag!!! ;P

    Adéle | Prettyoldandrusty 2010-06-09 13:01:59 http://www.prettyoldandrusty.wordpress.com/
    Svara
  • Hej Sandra. Du är så fantastisk! Jag önskar att jag var din vän. Jag tror att vi hade haft så roligt tillsammans. Tack för världens finaste och mest inspirerande blogg. Jag hoppas vi ses på Way out west. massa pussar & kärlek.

    Kajsa 2010-06-09 13:00:47
    Svara
  • Alltså grejen är att jag har aldrig hånglat med en kille.. och jag är 17 år! Jag vågar liksom inte, jag vet inte hur man gör och jag har ”fått chansen” men dragit mig ur för jag inte kan. Vad ska jag göra?
    Förresten ska jag på min första festival i år och hade inte haft något emot att pussa på fina pojkar, hihi. Snälla hjälp!

    Din blogg e fin, puss.

    anonym!!! 2010-06-09 12:41:42
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!