Igår lagade jag den liten trevligare versionen av ärtsoppa, med gröna ärtor istället för deppiga grå burkärtor. Parmesan och ägg kanske låter knäppt i ärtsoppa men det funkade toppen.
Såhär gjorde jag (för ungefär två pers):
1. Stek vitlök och charlottenlök i en kastrull tillsammans med olivolja.
2. Häll över ungefär 6 deciliter varm buljong.
3. Kasta i fyra stora nävar med ärtor. Kanske fem. Är de frysta kan du tina upp de lite i mikron först.
4. I med finhackad persilja också. Jag använde fryst, det går fint.
5. Koka upp och ställ av från plattan.
6. Vispa soppan slät.
7. Häll din soppa i en skål, hyvla över ungefär en halv deciliter parmesan och lägg i ett lagom lökkokt ägg.
8. Salta peppra.
9. Ät upp.
Här är en annan version av grön ärtsoppa som jag lagade förra året.
.
Pea soup! Click here for a similar recipe.
jag måste absolut prova det nån gång!
linnea – jag kollar in bloggarna ganska så ofta. inte alltid, men om något skriver något extra fint och intressant går jag alltid in och tittar efter. din blogg är fin! du och din pojkvän är väldans söta ihop.
caroline – du hittade den fortare än jag 🙂
malin – ingen aning tyvärr!
every song i ever wrote was written for you – du är väldigt fin som bryr dig så mycket! jag tycker att sms där det står att du tänker på henne och skulle det vara något, minsta lilla, så kan hon höra av sig. till exempel om hon vill se en bra film eller prata av sig lite.
Det räcker. Det kan hon komma till dig när hon själv känner det. sen kan du vänta några dagar och så kan du ringa henne och fråga om ni ska hitta på något. det kommer ordna sig jättebra det här. du är en fin vän. puss.
hej sandra, först och främst tack för världens världens mysigaste, finaste, gulligaste och mest lärorika blogg. att jag skriver det här som en kommentar är för att min mail inte vill samarbeta. så här är det. en av mina närmaste kompisar har idag gjort slut med sin pojkvän, de var tillsammans i över femton månader och det är väldigt länge när man bara är sexton. jag vet inte vad jag ska göra, vi har inte pratat än. hon har många andra vänner förutom mig som hon står närmare, som jag har hört från att hon inte ville prata.
jag funderar på att bara skicka ett litet sms, men hon kanske bara vill vara ensam och inte prata om det, eller så vill hon höra att vi är många som gillar henne så himla mycket och bryr oss om henne. jag är rädd att säga fel sak. tycker du att jag borde vänta någon dag? jag skulle bli så väldigt tacksam om du svarade, gärna med ett mail. jag vet så klart att du inte är något slags orakel men du verkar så klok och har säkert varit med om liknande saker
mmh, herligt!
fint porslin! är det arabia?
I love pea soups and yours seems so good
mums mums mums! jag blir hungrig trots att jag nyss åt.
http://vimeo.com/14195349
Den här var ju himla fin, att du inte gjort ett inlägg om den!
Gud jag måste komma över min ärtskepsis alltså, det ser bra gott ut.
Åh, fint att du skrev lagom löskokt. Löskokta ägg är det bästa.
åh… jag önskar att jag hade råd att köpa mat! dumma csn som segar…
nom. Jag undrar bara, kollar du ibland vårå (vi som kommenterar) bloggar?
din blogg är min favoritblogg. puss!
Nu önskar jag att jag tyckte om ärtsoppa, för den ser väldigt god ut!
Hej! Kolla in min nya bloppis:)
Jag tycker det låter jättegott jag. Ska prova! I <3 soup!
Åh jag älskar grön ärtsoppa, sen tycker jag faktiskt att dne klassiska är grymt god den med med en klick grovkornig skånsk senap till.
Ååh snart är det höst och då får man äta litervis med soppa. Får man väl på sommaren också men det är så mycket godare på hösten.
gul ärtsoppa är också asgod om man gör den själv och gör den rätt.
mums det där ser faktiskt gott ut 🙂 (har inte vågat äta ärtsoppa på hur lång tid som helst..)
Det låter säkert äckligt och vansinnigt – men ärtor på burk gör soppan typ tusen gånger godare. Gamla äckliga konserverade ärtor är så himla gott i ärtsoppa!
Mums, grön ärtsoppa är jättegott, till skillnad från den på gula ärter som är riktigt jätteäcklig.