I måndags kväll tyckte Nina att vi kunde göra spaghetti av zucchini. Det tyckte jag lät som en väldigt strålande och lagom knäpp idé.
Man gör tydligen såhär fick jag lära mig. Skivar med osthyvel så det blir som bandpasta. Osthyveln har jag förövrigt tagit med mig från Sverige. Man måste alltid ha en osthyvel.
Till slut har man skivat tillräckligt mycket och då skivar man lite fler för de krymper när de kokar.
Sedan kokar man zucchinin i två minuter i grönsaksbuljong.
På med lite olivolja och parmesan och 1 2 3 så har man grönsaksspaghetti! Den smakar förövrigt inte alls som spaghetti utan snarare varm sallad men det var väldans gott ändå.
.
Nina and I made zucchini spaghetti last night! Just slice the zucchini really thin, let it boil for 2 minutes and eat with olive oil, parmesan cheese and some pasta sauce.
[…] lite fuskig tomatsås Världens enklaste (och kanske godaste) spaghetti Lammkorv och saffranspasta Magisk grönsaksspaghetti Färsk tagliatelle med kräftstjärtar och sparris Pastagratäng med kantareller och […]
Åh! Min älsklingsrätt! Som jag åt alldeles nyss! 😀 Lustigt!
I’ve done this before. It’s healthy and so tasty. And inexpensive!
I’ve also done this with Spaghetti Squash. You should try it! It’s a very healthy alternative to real spaghetti.
Xx,
Mae Lu, thereafterish.
hhah men hallå din knasboll vadå varm sallad det låter ju skitäckligt!!
Man kanske skulle ta och testa någon gång.
Ja, så får det bli.
rebecka – tonfiskrora!
Åh det ser fint ut, måste ju nästan testas!
Låter spännande. Men vad har du till?
Jag brukar göra lasagne med zucchini istället för pasta. Tillsammans med tomatsås och mozarella och köttfärs (eller quorn) smakar det kanoners!
åh, kul idé! ska också göra det nån gång!
”Till slut har man skivat tillräckligt mycket och då skivar man lite fler …” haha, asså Sandra du är så himla klockren.
men det där är ju aubergine på bilderna…
såhär ser en zucchini ut http://jenmccleary.com/wp-content/uploads/2009/06/zucchini-442×590.jpg
och detta är en aubergine http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Aubergine.jpg
My husband and I make this recipe all the time. It’s so delicious and super healthy! I also like to toss in some red pepper flakes to spice it up.
linn – vad glad jag blir, hurra!
alexandra – fina bilder!
jess – nej aubergine ar lila och stor och smakar liksom lite mindre. inte sa rolig gronsak. daremot valdigt fin.
Ooo yummy I’ll have to try it out I just bought some cougettes so it be nice to try something new 🙂
Aubergine/eggplant väl? Men säkert jättegott oavsett! Tack för mysig blogg
åh, vilken kul idé! det måste jag laga till min pojkvän som inte gillar kött så mycket.
Yummy! Must try this recipe… but not with my boyfriend, he hates vegetables T_T
Hej Sandra! Jag är just hemkommen från NY. Var där i en vecka. Mitt absoluta favvoområde är Williamsburg (Bedford Av) med alla dess superfina secondhandbutiker och uteställen. Grym stad att besöka, måste vara fab att bo där. Intensivt dock. Skönt att vara hemma i trygga Stockholm igen. När man är på besök kommer man ju inte in i en vardag och rytm. Har lagt upp några av mina bilder på bloggen. (inte organiserat utan random pics.) Tack för en fantastisk blogg!!
Jag tycker du borde få veta att du lär mig laga mat. Vi flyttade hem från Kenya för något år sedan och sen så bodde jag i Spanien som utbytesstudent och där lär man sig inte laga så mycket mat själv. Och nu har min familj flyttat till Indien och då har jag inte så supermycket att välja på, så nu har jag gett mig tusan på att bli expert. Typ.
Så nu följer jag varenda recept du har och jag är så himla duktig! Allt är bara dögott. Så du vet. Tack för att du är min kokbok. Du har räddat mig.
mmm min mamma brukar göra detdär! supergott!
Nam, det så skikkelig godt ut. Zucchini er yummy!
åh! när jag blir sugen på rawfood gör jag ibland så där, fast jag kokar den inte. det blir gott det också:) och nu kan jag helt plötsligt se din header igen btw. kram
Det ser så himla gott ut! Måste testa det också!
Haha jag tänkte precis på osthyvlar!
Klarar jag mig utan eller måste jag skaffa en? Inte omöjligt att det finns på IKEA här i Berlin.
Det har har jag ocksa lagat men utan att koka gronsaksspaghettin! Da smakar det himla gott med den varma sasen, helt som riktig spaghetti 🙂
oh! i have to try this sometime, it looks delicious~
Oh, yum! I’ll have to try this some time, I love alternative forms of spaghetti. This looks so simple.