hur man överlever vintern.

Åh vintern är så lång i Sverige. Så mörk, så blåsig och så fruktansvärt jäkla kall. Men förra året skrev vi en överleva-vintern-lista ihop så jag tänkte att jag skulle publicera om den. Här kommer era strålande tips som vi kan använda oss av när vintern tar över hjärtat för mycket:


pic: look left and look right

Överleva vintern-listan, skriven av er.
– Köp blommor. Om man har blommor hemma känns det ju inte som om man är den enda överlevande i den här vinterstormen.
– Tänd ljusen. Då känns det som om man är en person som har det så himla hemtrevligt hela tiden fast det kanske inte alls är så.
– Sortera om garderoben. Alla tjocka koftor måste få huvudrollen.
– Laga mat tillsammans med någon som inte heller tycker om vinter.
– Lyssna på den här.
– Lägg filtar på fönsterbrädet och sätt dig där och drick te.
– Börja sticka eller virka. Till slut blir det vantar och halsdukar.
– Köp ylle-strumpor, underställ, termobyxor, vantar och mössa. Då känner man inte kylan när man är ute.
– Baka julgodis i förtid.
– Åk skridskor
– Lyssna på peppiga vinterlåtar
– En pojke runt ryggen.
–  Blanda whiskey eller någon form av punsch och krypa upp i en för trång soffa med någon och läs gamla klassiker.
– Skaffa snöglober och skaka ofta så man steg för steg vänjer sig vid det farliga.
– Bygg tält i vardagsrummet och lyssna på Vem skall trösta Knyttet, helst på LP men går att ladda ned på pirate bay i värsta fall.
– Flytta till Miami.
– Jag brukar sitta i ishallen och dricka varm choklad och titta på när min pojkvän spelar hockey. Man blir inte bara varm av chokladen, utan av att titta på honom. Det ser fruktansvärt svårt ut att åka skridskor så fort.
– Tapetsera en hel vägg så att den ser ut som en strand med palmer.
– Gå på väldigt mycket konserter, helst Markus Krunegård!
– Köp tofflor som ser ut som prinsessbakelser.
– Köp pepparkaksljus så att det alltid doftar pepparkaka hemma hos dig.
– Gör varma soppor med dina vänner, drick vin och läs högt för varandra, spela gitarr eller lyssna på musik ur en knastrig gammal stereo. Och så går ni ut och tar en cigarett, tittar upp mot alla stjärnor, andas in den alldeles rena luften och njuter till fullo.
– Fixa en gammal oseriös serie på massa avsnitt, och titta på ett avsnitt varje kväll. Så har man något att se fram emot! Jag föreslår Pride and prejudice, serien från 1990-talet.
– When it’s really really cold outside i like to drop a couple hard peppermints to hot water. it’s sweet and comforting. Nina Simone’s music and Breakfast at Tiffany’s helps too.
– Åka till en annan stad.
– En bra sak med att ha pojkvän är att man kan stå och andas varm andedräkt i nacken på varandra när man kramas när man väntar på tåget och fryser halvt ihjäl.
– Planera något jättekul inför sommaren som du kan se fram emot! Kanske en resa. Jag har t.ex. redan köp Emmabodabiljett. Den tittar jag på ibland, och då blir jag så varm i hela kroppen av förväntningar och lycka att jag klarar av den kalla vintern lite mer.
– Knulla mycket, helst med någon man tycker om.
– Køp apelsiner och clementiner och lägg i en fin fruktskål eller fat, så de luktar ljuvligt.
– Give myself a makeover: change my hair, my makeup, go through my wadrobe and so on.
– Make top five lists with my boyfriend like: top five travel destinations, top five designers, top five things we fear, top five things that makes us laugh, top five things that makes our tummy tickles, top five spots we love to be kissed, top five childhood memories, top five animals, top five cafés.
– Fika på stan med en mamma eller mormor.
.


How to survive the winter-list that we (as in me and you, my blog readers) did last year. Click here for english.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
74kommentarer
 • […] mode these days, watching movies and eating pink candy to brighten the days, and reading Sandra’s list on how to survive winter.  […]

  vinterhjerter - tippiella.com 2011-01-16 23:59:46 http://tippiella.com/2011/01/vinterhjerter/
  Svara
 • Hej Sandra.
  Om man vill bort från vintern i Sverige kan man göra som jag.
  Åka till Australiens sommar och dyka i barriärrevet, gå på stränder som är så fina att det gör lite ont i hjärtat och dansa till sena timmar och gå ut i sommarnatten som är varm som en sommardag.
  Det är mitt bästa tips.
  Kram

  Kajsa 2010-12-16 06:30:33 http://morjaglever.blogg.se
  Svara
 • Jag skulle helst av allt vilja flytta till miami! haha

  Kristin 2010-12-07 11:49:17 http://Kristinaronsson.blogg.se
  Svara
 • Största samligen intelligensbefriade trams-klichéer jag någonsin sett. ”Lyssna på peppiga vinterlåtar”, ”En pojke runt ryggen” – skojar du?!

  Meningen som följer är helt förvirrad:
  ”Blanda whiskey eller någon form av punsch och krypa upp i en för trång soffa med någon och läs gamla klassiker” – VA?

  HF 2010-12-06 20:38:09
  Svara
 • […] hur man överlever vinternInte världens nyttotips, men om vi ska orka varw så himla smarta året om så behöver vi lite tips för att komma igenom kylan och mörkret. […]

  Therese Tipsar 6 december 2010 | TrulyTherese 2010-12-06 10:05:15 http://trulytherese.se/theresetipsar-6-december-2010/
  Svara
 • Lisa: men jösses, det är inget omoget med att inte tycka om vintern. Alla älskar inte kyla och mörker. Herregud.

  Sofia i London 2010-12-02 19:52:08 http://sophedeluxe.devote.se
  Svara
 • Smbd here said that winter is not dangerous, but it is! A lot of homless people dies in winter. I hate cold weather and i hate winter. I like to walk outside, but in winter it’s hardly possible, becose the nose is freezing, and tears are running from eyes becose of the killing wind.
  And I can stand when it’s – 10, but what to do, when it’s – 25, or -30??

  Maria 2010-12-02 19:50:39
  Svara
 • Visst är vintern lite för lång ibland, men den är så otroligt vacker!

  Emelie 2010-12-02 19:47:01 http://emelietolinsson.blogspot.com/
  Svara
 • Jag älskar din blogg sandra, men det här tjatet om att vintern är så dålig och att man måste ”överleva” är så tramsigt, och nästintill omoget. Jag älskar vintern, jag LEVER för vintern, för det är nu man kan rota fram alla skidgrejorna, spåra upp sitt eget längdskidspår på golfbanan, dra upp till fjällen och åka puder. Ännu hellre, åka till alperna och känna snön slå en i ansiktet när den skvätter upp från under skidorna. Alla mysiga vantar, långfillingar, mössor, fina varma kappor och baggy skidjackor, fodrade kängor, underbara halsdukar är lika härliga som ett par fina tunna strumpbyxor. Knarret under skorna, snön som gnistrar överallt, långa promenader där man blir nypigt röd om kinderna, pulka, tefat. Att klä på dagisbarnen på jobbet alla deras superfina overaller och funktionella vantar, leka med dom ute i snön. Sitta inne och se snön falla, eller dansa runt i den under sena nätter. Skratta när man mular någon, skratta ännu mer när dom mular tillbaka. Dricka varmt te på mysiga fik, hålla handen med kompisen för att man glömde vantarna, gå på den frusna sjön, göra snöänglar, dega ner sig i soffan framför film 24/7 för att man vet att det är socialt accepterat att göra det på vintern, gå i raggsockor jämt, skotta bort snön från taket, rita snoppar i snön på alla bilar man går förbi. Kramas, pussas, hångla, flörta, alla dom sakerna är superfina att göra när man står i ett snöfall, eller vill värma sig lite. Lära sig åka skridskor, köpa nya fina mössor varje vecka, läsa alla dom bästa böckerna, jogga med dubbar under skorna och kall luft i lungorna, gå ut på tidigt promenad och se soluppgång över vita träd. Man ska inte gräva ner sig och hitta på att man måste ”överleva”, man ska uppleva vintern! Vintern är precis lika underbar som sommaren, och du borde publicera min kommentar i ett blogginlägg så att folk kan se det fina med vintern, även om inte du kan.

  Lisa 2010-12-01 22:21:43
  Svara
 • I am viewing this page using the English translator and one of the points is translating as ’A boy around the back’!? hahha I think this must be a bad translation. Can someone explain what it is meant to be translated as?

  Sarah 2010-12-01 21:43:23 http://missbryden.blogspot.com/
  Svara
 • kan alla snälla sluta grina för att folk råkar ogilla vintern.
  det känns lite onödigt att ni verkar ta det jätte personligt och skriver långa noveller om hur undeeeeeeerbaaar vintern faktiskt är och att i norrland där har vi minsann myyycket kallare.
  ”Förstår inte riktigt varför folk bor kvar i Sverige när de hatar vintern så mycket? ”
  nej men lilla vännen alla kanske inte har möjligheten att lämna skola/jobb/familj för att flytta till spanien.
  och folk som inte bor i sverige har ingen rätt att dumförklara någon som inte gillar den svenska vintern.

  okej nu skrev jag också en lång klago-novell-kommentar men jag blir bara så jävla trött.

  aaarghg. 2010-12-01 18:48:40
  Svara
 • i needed this badly.

  on saturday, we will have -18° … i’m a bit afraid 🙁

  stephanie 2010-12-01 18:08:50 http://matchstickgirll.blogspot.com
  Svara
 • vad är det för låt??? track not found står det

  e 2010-12-01 17:34:46
  Svara
 • Förstår inte riktigt varför folk bor kvar i Sverige när de hatar vintern så mycket? När jag fyllde 10 (eller 11?) snöade det på min födelsedag (mitten av maj!!). Då bestämde jag mig för att när jag blir stor ska jag bo utomlands i ett varmt land. Sagt och gjort, jobbade ett år efter studenten och sen drog jag ner till Spanien. Tre år senare är jag fortfarande kvar här nere. Man behöver faktiskt inte bo i Sverige om man inte vill, det är inte så svårt att flytta som det låter. Speciellt inte nu när vi är med i EU 🙂

  Fanny B 2010-12-01 14:38:48 http://fannyboren.blogspot.com
  Svara
 • En välbehövlig lista, må jag säga 🙂

  Veganisera 2010-12-01 00:44:18 http://veganisera.wordpress.com
  Svara
 • fanny – <3 !!

  sandra 2010-12-01 00:23:16
  Svara
 • åh vilken fin lista åh!

  Lisa 2010-11-30 23:25:08 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • ”knulla mycket” hahahahaha

  ylva 2010-11-30 22:32:15
  Svara
 • Jag skrev den här texten för några månader sedan, innan det var så sjukt kallt ute. Men den passar listan himla bra och handlar faktiskt om när det är såhär sjukt kallt ute. Så jag postar den och hoppas att någon person till överlever:

  Satan vad fint det är med våren. Alldeles underbart. Men något jag faktiskt börjat fundera på är att jag verkligen inte är en sådan som hatar vinter. Vinter är helt sjukt mysigt. Att få sitta inomhus och att pyssla och fixa massor, att tända ljus och att helt enkelt låta bli att gå ut om det är snöstorm. Vi sitter inne och dricker vin och lyssnar på rockmusik från 70-talet, eller vemodig ledsen pop från tidigt 00-tal, istället. Det är ju det man gör på vintern. Eller går på fest medan det är mörkt och stjärnklart ute och det snöar stora stora flingor när man ska gå hem. Åker till hemstaden och firar jul, går på glittriga nyårskalas där man inte behöver ha sin champange på kylning eftersom den blir helt iskall så fort den hällts upp i alla fall. Planerar att åka pulka, men det råkar bli 30 grader kallt just den dagen så man får låta bli och stanna inomhus med sin varma choklad och titta på film istället.

  Man umgås på ett annat sätt på vintern. Det är mindre äventyr, mindre fest i parker, man träffar färre nya människor och man är trött oftare. Men man umgås mer med dem som man redan är vän med, och det är något speciellt med att överleva en svensk vinter ihop. Faktiskt. Tycker man inte om sina vänner lite extra mycket på vintern?

  Fanny 2010-11-30 21:34:08 http://vadomenblogg.blogspot.com
  Svara
 • bkejgfd

  M I K A E L A 2010-11-30 21:30:37 http://mikaelabjarve.blogg.se
  Svara
 • jag gillar vintern. Jag gillar halsdukar och vantar. Jag gillar knarret under fötterna, snön som gnistrar. Jag gillar att göra snöänglar och bygga snölyktor. Jag gillar sitta inne i värmen efter att man varit ute länge och sakta återfå värmen i kroppen.

  Visst är det tråkigt när det blåser kallt, blir slaskigt och blött. Men man får koncentrera sig på det som är positivt för att ”överleva” flera månader vinter.

  M I K A E L A 2010-11-30 21:28:29 http://mikaelabjarve.blogg.se
  Svara
 • iallafall jag som älskar vintern tycker att det är deprimerande att ALLTID läsa att ALLA hatar vintern.. så snart kommer väl jag också göra det 🙁

  Sofia 2010-11-30 20:15:12 http://dinostar.blogg.se
  Svara
 • Ea, ”Så himla patetiskt att folk söder om Gävle klagar på ”vinter” förresten…”. ”Vinter?” Vi i söder har det lite varmare och lite mindre snö än längst uppe i norr, men det är ändå ”vinter” vi har? Ägna dig åt nåt viktigare istället för att bli så upprörd på människor som tycker det är kallt och snöigt.

  emilia 2010-11-30 19:52:46
  Svara
 • horrni allihopa! den har listan ar inget klag, den handlar ju om att hitta de fina sakerna i vintern. jag har alltid varit valdigt tydlig med att jag tycker vintern ar valdigt svar. den tar liksom aldrig slut och jag tycker den oftast gor en trott, deprimerad och ensam. december har jag aldrig haft problem med for julen ar ju mysig och da ska det ju vara sno men nar det liksom som forra aret var isande snostorm fram till borjan av april sa dor man ju for 17. ni andra som alskar vintern – toppen for er! inget ont mot er. har fatt manga kommentarer om folk som undrat om den har listan som jag publicerade forra aret sa jag tankte helt enkelt publicera om den. herregud, ta saker med en nypa salt och var glada for att ni gillar vintern, det hjalper ju jattemycket nar man bor i ett land med 80% kallt aret om.

  sandra 2010-11-30 18:48:23
  Svara
 • Nu är det faktiskt fasligt, fasligt kallt.

  Att vara någons fru 2010-11-30 18:35:11 http://attvaranagonsfru.se/
  Svara
 • M: Jo jag insåg ju det komiska i min långa gnäll-kommentar, därav sista meningen. Men du kanske inte förstod att det var ironi? (Skulle säkertligen haft det bra i skogen också, om det nu hade varit där jag hade befunnit mig…?!)

  Men var har jag ”hittat på vad Sandra skulle ha sagt eller vad hon tycker”? Hängde inte med alls där? Men jag är väl kanhända rätt insnöad vid det här laget…:)

  Ea 2010-11-30 17:59:56
  Svara
 • Gjorde en sån där lista med en vän, hips vips var jag kär i honom och hade den finaste vintern någonsin. Han är fortfarande min och nummer ett på min topp fem bästa vinter-överlevar-tips

  J 2010-11-30 17:43:51 http://carliz.blogg.se
  Svara
 • Jag ÄLSKAR vintern! Den påminner mig om klappar, koftor, lyktor, öde gator och vita vinterlandskap. Det finaste jag vet är en ensam lykta på den snötäckta gatan under fallande snö, då vet man helt klart att någon fin människa ligger slö och insnöad någonstans och defenitivt behöver ens sällskap. Det är nice.

  Lydia 2010-11-30 17:42:08
  Svara
 • Hadde det ikke vært for vinteren, hadde vi nok ikke satt så stor pris på våren og sommeren! Tenk litt på det…
  Vinteren kan være kald og mørk, mitt beste tips er å prøve å ikke fryse! Ta på masse klær i ull, ullundertøy og varme sokker i skoene, og en varm jakke. Drikk varme ting, spis suppe. Og så er det kjempeviktig å få nok dagslys for å unngå å bli vinterdeprimert! Gå ut! Bruk vinteren. Og gjør koselige ting som på listen. Det handler litt om innstilling. Og så kommer endelig våren, hurra!

  Veronika 2010-11-30 17:35:18 http://etoilebizarre.blogspot.com
  Svara
 • Ea: Sen hittade du på vad Sandra skulle ha sagt eller vad hon tycker… Så det lät som du själv tyckte det… Mkt konstigt. Men jag antar att det är ett lös missförstånd eller?

  Mvh
  /M

  M 2010-11-30 17:33:57
  Svara
 • Man kan också sitta i ett varmt kök, titta ut på snön och dricka varm oboy eller te med bästavännen.

  Alicia 2010-11-30 17:28:45 http://www.byally.blogg.se
  Svara
 • Gillar dina tips:)

  Caroline 2010-11-30 17:28:13 http://www.carroslogbook.blogg.se
  Svara
 • åh jag älskar listen! behöver den väldigt mycket just nu.

  K 2010-11-30 17:04:30 http://melllansyster.webblogg.se
  Svara
 • Jag bodde i Kalifornien i 10+ år, i New York i 10 år och nu i Sverige i nästan 5 år. När det är varmt 365 dagar om året då klagar man om detta, om det är kallt så klagar man om detta, om vinter är lång då är det ett problem… det är alltid något. Måste erkänna att idag har jag klagat ganska så mycket, det är så kallt ute och det här är bara början!!

  Jag tackar dig för listan… jag förstår inte riktigt varför alla skriver att du klagar… jag ser denna listan som positivt.

  Theresa 2010-11-30 16:55:08 http://inspirationhighway.blogspot.com/
  Svara
 • Jag älskar dina små listor, den får en faktiskt att börja uppskatta vintern mer. Det är sant. Och är det inte det ni vill alla ni som tycker det är extremt stötande med folk som gillar sommaren mer? Att man ska uppskatta vintern mer? Och herre gud, det är inte nedvärderande inlägg mot folkgrupper vi snackar om, det är vintern, en årstid. Lägg er energi på viktigare saker istället.

  Johanna 2010-11-30 16:49:11
  Svara
 • Ea: Du lät skitförbannad… Du gnällde ju i en lång kommentar själv. 0 0 = Okej.
  Ha det gött i skogen, det är fint där nu när det är snö!

  Mvh
  /M

  M 2010-11-30 16:42:49
  Svara
 • svarar du på mail? 🙂 bara undrar. läser du dom?

  malin 2010-11-30 16:11:56
  Svara
 • […] Man blir inte bara varm av chokladen, utan av att titta på honom. Det ser fruktansvärt svårt ut att åka skridskor så fort. – Tapetsera en hel vägg så att den ser ut som en strand med palmer. – Gå på väldigt mycket konserter, … More here: hur man överlever vintern. – Niotillfem […]

  hur man överlever vintern. – Niotillfem | 9J 2010-11-30 15:11:58 http://9j.se/hur-man-overlever-vintern-niotillfem/
  Svara
 • Gillar tipsen!
  Tyckte att kommentaren av Felicia ovan var ett riktigt bra tips också :}.

  Emma 2010-11-30 15:11:25 http://emmacb.blogg.se
  Svara
 • kan hålla med vissa andra som kommenterat att det är ett himla tjat om den hemska vintern. men jag antar att det helt enkelt handlar om att vi alla är olika. jag gnäller oftast mest på sommaren istället eftersom jag hatar att vara för varm och inte trivs i sommarkläder. vissa trivs bäst om vintern och andra om sommaren, så är det bara. för övrigt så hoppas jag på en inlägg som visar lite av nya lägenheten snart! 🙂

  sandra 2010-11-30 15:09:27
  Svara
 • M: Jag är inte sur! ;( Jag älskar vintern. Men inte jättegnälliga människor…;)

  Ea 2010-11-30 14:59:15
  Svara
 • Jag blir varm och mysig bara av att läsa alla tipsen!<3

  Jag gjorde nyss en väldigt mysig grej till mig och min pojkvän som jag tror att många andra också kan ha glädje av och jag kan ju lika gärna posta det här, haha. 🙂 Jag gav honom 12 papperslappar och 12 till mig själv, sedan bad jag honom skriva ner 12 saker han ville göra med mig i vinter, precis vad som helst. Jag skrev ner 12 saker jag ville göra med honom. Vips så hade vi en egen adventskalender! Vik ihop lapparna och lägg dem i en skål och dra en lapp varje dag.

  Jag skrev ner saker som pulkaåkning, massage, romantiska bad och mysiga vinterpromenader där vi håller händer. Det kommer förhoppningsvis att få oss igenom den här förskräckliga årstiden och jag hoppas det kanske hjälper någon annan också!

  (Jag tror att det är något märkligt med kommentarfältet förresten, föregående "talares" uppgifter är fortfarande ifyllda.)

  Felicia 2010-11-30 14:38:22 http://strawberryfiction.blogspot.com
  Svara
 • Åh, jag avskyr, avskyr, avskyr vintern och skulle helst vilja bo på någon kontinent där snn inte ligger i ett jäkla halvår utan någon månad. Eftersom jag är för liten överlever jag med att börja fira jul, dricka glögg, ge paket, äta god mat, lyssna på julmusik och gå i runt i fina klänningar och raggsockor i November. Jul är det enda som får mig att leva igenom vintern (och jag är fasansfullt deprimerad efter nyår in i mars så den här listan är mycket bra för överlevnadstips <3)!

  Åh Sandra, kan jag snälla få komma och bo hos dig ett tag? Allt för att slippa den mörka och grå vintern här.

  Amanda 2010-11-30 14:29:09
  Svara
 • December tycker jag är mysig, det är ju lite då man vill ha snö och mörker. Men efter nyår kan snön dra åt helvete tycker jag. Här får vi sällan snö, men när vi väl får det så ställs alla tåg och flyg in och man får ledigt från skolan. Jätteöverdrivet. Bra lista!

  Sofia i London 2010-11-30 14:07:21 http://sophedeluxe.devote.se
  Svara
 • Vad mysig lista, nu känner jag mig genast lite peppad över vintern!

  Anki 2010-11-30 13:54:27 http://therosehasitsthorn.blogspot.com
  Svara
 • åh kom på att jag redan gör en sak på den listan som jag ser fram emot varje kväll!
  jag ser ally mcbeal kl 21:00 varje dag, med tända ljus och thé.
  jag överlever!!

  frida 2010-11-30 13:44:26 http://papertigers.webblogg.se
  Svara
 • ooooi okei, eg skreiv ein kommentar også står det at den var fra matilda med bloggadress og allting? så merkelig. i alle fall, denne er fra meg:

  åh JA! eg har allerede kjøpt billettar til paris i februar, einvegsbillettar, som dei alltid seier på film, one way tickets, og no har eg kjøpt min første, og da blir januar ingen utfordring. og seint i mars blomstrar kirsebærtrea i paris og tenk at eg skal få bu der mens det skjer.

  mariell 2010-11-30 13:19:02 http://hjartesmil.blogg.no
  Svara
 • Du har en otroligt fin blogg. Jag beundrar dig.

  danni 2010-11-30 13:17:46 http://fuckyeahskinnybitch.blogg.se
  Svara
 • Jag ska spendera januari, februari och mars i San Diego. Det känns som en himlans bra plan. Men i dag är Göteborg fint med snö och solsken. Allt känns lättare när det bara än en månad kvar av vintern för min del! Då, då kan man njuta!

  Sanne 2010-11-30 13:13:53 http://www.sannearonsson.se
  Svara
 • Ea: Vad säger du? Det är ju underbart med snön och vintern, vad är du så sur för? 😉
  Ja gå ut och njut av solen den är här idag!

  Kram

  M 2010-11-30 13:10:39
  Svara
 • åh JA! eg har allerede kjøpt billettar til paris i februar, einvegsbillettar, som dei alltid seier på film, one way tickets, og no har eg kjøpt min første, og da blir januar ingen utfordring. og seint i mars blomstrar kirsebærtrea i paris og tenk at eg skal få bu der mens det skjer.

  matilda 2010-11-30 13:08:11 http://matildasalldelesegna.blogg.se
  Svara
 • Vilka fina tips! Vintern är mysig, men alltför lång.

  Angelica 2010-11-30 12:57:31 http://heartglitch.blogg.se
  Svara
 • Korkat att bo kvar i Sverige om man nu vantrivs så. Här ÄR det liksom lång vinter och kort sommar, nästan varje år. Men vore det inte vintern så vore det väl något annat att gnälla över, alltid finns det ju nåt. Fokusera på det som är bra istället för att gå runt från september till april och tycka synd om er själva. Typ ”Å nej, jag kan inte sitta i parken i min lilla klänning och sippa rosé och röka cigg hela dagarna – mitt liv är meningslöst”.

  Eller gör som Sandra och flytta då. Inte för att det riktigt verkar hjälpa… Eftersom det tydligen inte går att låta bli att tänka på hur stor och stygg och hemsk vintern i Sverige är, fast man är på en annan kontinent och lever livet.

  (Så himla patetiskt att folk söder om Gävle klagar på ”vinter” förresten…)

  Nej, nu ska jag gå ut och ta tillvara på dagens lilla solljus och njuta lite av snön istället för att sitta här och gnälla…;)

  Ea 2010-11-30 12:55:47
  Svara
 • Jag gillar snön det är vackert!

  M 2010-11-30 12:54:58
  Svara
 • Åh så himla fin lista 😀

  Klaarup 2010-11-30 12:31:17 http://digitalmonster.blogg.se
  Svara
 • åh, sån fin lista. jag gillar vintern, men klart att lite överlevnadstips alltid sitter fint.
  jag gillar den sista punkten bäst. det ska jag göra massor när jag åker hem i jul! 🙂

  kajsa 2010-11-30 12:30:45 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
  Svara
 • jag måste helt klart överleva vintern och inget annat. inte leva i den, inte njuta av den, inte uppskatta den. bara överleva litegrann tills våren kommer och räddar mig. så, tack!

  lina 2010-11-30 11:40:54 http://ramlad.blogspot.com
  Svara
 • Tack för en favorit i repris! Och lustigt det här med vad som provocerar. De flesta negativa kommentarer i din blogg brukar handla om att ”Du är för smal!” eller ”Du uppmuntrar rökning!” och ”Du dricker för mycket!”. Men nu är det jävligt illa att du inte tycker om en årstid. Blir lite full i skratt.

  Elina 2010-11-30 11:32:34 http://elina-popcorn.blogspot.com
  Svara
 • Men vintern är inte farlig! Trodde inte att jag skulle skriva detta men nu är du nästan löjlig. Det handlar bara om inställning, bestämma sig för att tycka om vintern..
  Sen att dom som bor i södra delen av sverige tjatar på att det är såååå himla kallt när dom knappt har minusgrader.. Kom upp till norrbotten i dess finaste tider och -30 grader! 🙂
  JAG älskar vintern och hatar sommaren 🙂 och jag gillar din blogg.

  Sofia 2010-11-30 11:32:16 http://dinostar.blogg.se
  Svara
 • Tack för den fina listan, jag försöker också överleva och det är bara november… Men du jag får inte spotifylistan att fungera..

  towis 2010-11-30 11:31:56 http://towis.blogspot.com
  Svara
 • Cimon, I’m guessing you don’t live in Sweden. Here we already have lots of snow, and there’s a good chance it can stick around through March. It’s even been known to snow in April. Maybe you live in a place where this is short-lived. But here, we need a survival list.
  Thanks, Sandra. Some of those are spot on. Especially ”move to Miami.”
  But just wait your turn… It’ll be freezing in NY soon, too. Last year it was so windy and frosty I almost turned to solid ice! But luckily for you, it’s a lot, lot shorter than in Stockholm. 🙂

  Elina 2010-11-30 11:26:57 http://elina-popcorn.blogspot.com
  Svara
 • jag har levt genom mången svensk vinter och jag förstår inte allt rabarber. snö är ju faktiskt det vackraste som finns. när det snöar. kom igen. för övrigt har jag några till:
  – åka längd uppe i fjällen i solen tills man är helt slut, och den välja en plats med fin utsikt och dricka varm choklad med någon man gillar.
  – bjuda hem alla ens närmaste vänner och lyssna på julmusik och baka julgodis och pepparkakor och lussebullar.
  – kolla på gamla julkalendrar (jul i kapernaum och mysteriet på greveholm)
  – NK-mys! NK är som mysigast på vintern och deras julthe är det godaste någonsin.
  – gå på julmarknad på kvällen och gå runt och titta på massa fula tomtar medan man knaprar på en bränd mandel.

  hanna 2010-11-30 11:08:27
  Svara
 • jag tycker heller inte man bör ”överleva” vintern, man kan uppskatta den. Jag ser alla tjejer som går omkring i fina kappor även i januari men någonstans måste ytligheten ha sina gränser? jag var själv likadan förut. jag ville gå i mina fina kappor och jag tänkte att om jag bara har en tjock mössa, massa extra lager strumpbyxor, raggsockar osv så överlever jag. fel! en jacka värmer de centrala delarna av kroppen om man har en bra varm jacka fryser man inte, inte ens i tio minus. raggsockar och långkalsonger kan aldrig göra upp för en dålig jacka. snälla, kan du inte uppmana dina läsare (du som har så stort inflytande) att köpa en varm ful jacka. (typ everst) det är det bästa sättet att överleva vintern! säger inte detta för att klaga, säger det av välvilja. jag önskar att jag själv insett detta tidigare. det var åtta minus där jag bor igår kväll men jag gick ut och tog en promenad i alla fall. det var härligt!

  mvh johanna

  johanna 2010-11-30 11:07:16
  Svara
 • underbart fin lista 😀

  Angelica 2010-11-30 10:41:56 http://mataduvor.blogg.se
  Svara
 • Jag vill inte ha vinter. Jag orkar inte mer. Jag vägrar en till som förra året. Jag vägrar vägrar vägrar. Och nån tid att åka utomlands har jag inte… åh :/

  ellinor 2010-11-30 10:41:04 http://www.ellieotts.blogg.se
  Svara
 • åh så fin underbar lista!

  Angelica 2010-11-30 10:39:07 http://mataduvor.blogg.se
  Svara
 • Fan vad du är gnällig Sandra. Jag älskar vintern och tycker det är supertrist att du alltid ska klaga!

  Jag skottar snö varje morgon i mörkret så jag komma ut med min bil innan jag skjutsar mina döttrar till dagis och sen har jag en ganska lång väg att köra till mitt jobb. Visst är det ”jobbigt” men jag älskar den vita gnistrande snön, kylan och knarret under fötterna. Men får liksom ta det goda med det onda. Just nu tittar jag ut genom fönstret och möts av en helt fantastisk vy med snö som glittrar i solen och en klarblå himmel. Visst är det mörkt och kallt mesta tiden, men herregud det är vinter. Vad trodde du? Att alla bara ska byta kontinent efter årstid? Verklighetsuppfattning, någon? Och har man inte möjlighet att flytta så måste man bara”överleva”?

  Jag behöver inte ”överleva”, jag kallar detta för att LEVA. Jag lever under alla fyra årstiderna, även på vintern när mina händer är frusna och jag tycker det är asjobbigt att klä på barnen vinterkläder varje morgon. Visst, vi tycker alla olika, klart att du FÅR ogilla vintern, men du verkar ha hakat upp dig på detta på ett sätt som känns jävligt överdrivet. Ok, du gillar inte vintern så du flyttade till NYC för att slippa. Vi VET det. Move the fuck on nu.

  Sofia 2010-11-30 10:36:25
  Svara
 • Cimon, it has started. It has been negative 15 for a couple of days and snow for pretty long before that. I do enjoy winter, but the thing is that negative 15 and colder is just to cold. No fun anymore.

  Fanny 2010-11-30 10:24:46
  Svara
 • det är bra tips, vintern är fin men alldeles för lång kall och mörk

  Emily 2010-11-30 09:48:13 http://damernas.se/emily
  Svara
 • Du gjorde rätt i att flytta. Här har vi en meter snö.

  Johanna 2010-11-30 09:27:47 http://barahimlenserpa.blogg.se
  Svara
 • Mys!

  Emelie 2010-11-30 09:04:39 http://makrills.blogg.se
  Svara
 • Åh, vad jag har letat efter denna listan! Tack Sandra!!

  Rebecka 2010-11-30 08:04:35
  Svara
 • Cimon, obliviously you’ve never experienced a Swedish winter. It’s about 6 months long and freakishly cold, not kidding.

  aleksandra 2010-11-30 07:50:17
  Svara
 • i don’t get, why would people SURVIVE winter? you should enjoy it but not nag about it 24/7..i mean..it haven’t even fully started. there r so much stuff you can do only during winter, holidays, so many things you expereince only during this period of the time. but all in all, it’s just a season lol, the fact that you feel bad during it, doesn’t mean it’s all about winter, but the way you look at things, so the cause of everything is just yourself…not too low degrees outside or darker evenings…

  cimon 2010-11-30 06:49:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!