Nu ska ni få gårdagens middag som recept. Jag tror jag har lagat köttbullar minst fem gånger på den här bloggen, men det är ju så gott.
Det här är ungefär det man behöver. Köttfärs, olika lökar, citron, sparris, persilja, parmesan, tomater, pasta och senap. Och valnötter och ett ägg men det kom inte med på bild.
Vi börjar med köttbullarna. Häll ner köttfärsen i en bunke tillsammans med hackad lök (jag använde vitlök och charlotten), krossade valnötter, dijonsenap, parmesan och ett ägg. Pressa lite citron över. Rör om ordentligt, med händerna brukar vara enklast.
Rulla till bollar. Inte världens mest smakfulla bild kanske, men ni förstår.
Skär sparrisen i lagom stora bitar.
Koka sparrisen i ungefär tio minuter och stek köttbullarna i olivolja på ganska låg värme i ungefär en kvart så de blir stekta rakt igenom. Koka lite spaghetti också vetja.
Servera med persilja, lite tomater och extra parmesan. Klart, enkelt och väldans gott.
.
Last night I made walnut and parmesan meatballs with pasta and aspargus. Read the recipe by clicking ”in english” in the right frame under the FAQ.
[…] valnötsköttbullar med bandpasta. […]
alina – oj oj. visste inte om det dar med transfettet. tack for tipset. kram
maja – tack for tipset!
batfour – mais oui!
tina – finns manga vegetarisk recept under kategorin ”om mat”. kram
gott det ser ut 😀
ha en underbar kväll! Kram 🙂
Åh, gott!
[…] Och nej, jag sysslar tyvärr inte med systemkamera och vackra bilder. […]
nom nom nom!!!!!!!
Lät ju ungefär som världens godaste. Min pojkvän har (till min stora förtjusning) börjat få ett intresse för det här med matlagning. Jag ska skicka vidare det här till honom. 😀
Det ser verkligen sjukt gott ut. Jag är så galet hungrig just nu.
ser väldans gott ut trots att jag är vegg!! 😀 😀
åh. mums!
åh sandra KAN du inte göra ett vegetariskt recept någon gång? alltså inte bara typ en soppa eller så, utan en riktigt matig måltid! vore jättekul att se hur du gör en sån. puss!
Men herreguuuuu vad smarrigt! Måste spara det där receptet.
Uuuuuuuj – tokgott!
Mmmm så gott det ser ut och låter. Måste testa!
Jag vet att du älskar Northern soul, och tänkte därför tipsa om fina Northern soul-väskor
som finns att beställa här: http://www.phixclothing.com/bags-c-7_69.html?osCsid=1a9bb58cb640f048308a068baa2c7444
Köpte själv den bruna för några månader sen, tyvärr tog frakten över en och en halv månad, men det var det värt!
hur smakar edamamebönor sandra? har aldrig tuggat på en, och alla mina vänner som har det hatar dem. Men så kom jag ihåg att du älskar’t och då är du ju perfekt att fråga!
är.så.avundsjuk.på.dig.och.new.york.
Om jag tar med ölen, kan man bli bjuden på köttebullemiddag någon gång då? =)
Oj så gott det ser ut, spännande att pröva!
alltså gott.
Åh, jag tycker så himla mycket om din blogg!
they look delicous thanks for the recipe I will definitely be making this xoxo
Alltid denna ljuvliga mat!
Mums.
Sandra! Kan du inte ha någon rolig tävling snart? Skulle vara så mysigt nu i vintermörkret. Kram
tips!
koka köttbullarna innan du steker dem. de flyter upp till ytan när de är ”klara”. då är de genomkokta så det går fortare att steka dem + att de håller sig runda!
vad gott!
Här hemma lagar vi medelhavsbiffar med fetaost och soltorkade tomater ikväll, också väldigt gott 🙂
http://27.media.tumblr.com/tumblr_ldj9bdZWz81qa1f2yo1_500.png
ett litet tips bara.
att ha valnötter i låter helt underbart gott. måste testas!
Det lät verkligen jättegott, måste testa det någon gång.
Tänkte påpeka det om olivoljan också, men det är redan gjort ser jag 🙂 Men stek i smör eller rapsolja istälelt, så kan man använda den goda olivoljan till annat.
oh. såg riktigt gott ut! jag gör också köttbullar så fort jag inte vet vad jag ska laga. hehe. brukar ha fetaost, saltgurka och lite av varje i mina. och massa olika lök såklart. men citron och valnöt har jag aldrig testat! det ska jag göra! kram och trevlig helg
Det är inte så många som vet det alltså, jag tänkte att de kanske kan vara bra att få veta i alla fall. Fast din mat ser god ut ändå!
Vet du, olivolja ombildas till transfett som ju inte alls är bra för kroppen redan vid ganska låg temperatur, runt 50-någonting. Därför är det egentligen inte så bra att steka i. Då är rapsolja (som faktiskt beskrivs som Nordens svar på olivolja) bättre. Eller, så kan man testa den bästa stekoljan kokosolja, då får man dessutom lite spännande kryddning också. Eller smör/margarin, det är också hälsosammare att steka i då än olivoljan 🙂