Juli.
Juli började med kött och sallad på Elsas fina tallrikar.
Sedan grillade jag, Sebastian, Matilda och Michelle korv. Och potatis (?).
God frukost.
Åkte till New York och tänkte att vad sjutton nu är det semester, så jag åt hamburgare ungefär varenda dag. Det här är inte ens hälften av alla. Så himla gott.
Sushi och edamamebönor i gräset vid Union Square.
Kanske en av de godaste pizzorna någonsin. Tryffelolja, spenat, ricotta och pinjenötter.
Hängde i central park och köpte bygg-din-egen-lunch på en deli i närheten.
Åt bär nästan varje dag.
Här blandat med cheesecake-yoghurtglass och godisbjörnar.
Augusti.
Var på landet och lagade kärlekstomatsoppa.
Och kronärtskocka med citronsmör.
Åkte till Antibes och min mamma och jag gjorde godaste pastan med kryddor som vi plockade från trädgården. Basilika, mynta och det där ljusgrågröna som jag glömt vad det heter i en kastrull med massvis av olivolja och salt och peppar.
Fyllde år och fick äta mina godaste saker. Kantarelltoast.
Och svenska kräftor.
En sommarfrukost. Då när jag publicerade den här bilden var det några av er som trodde att jag hade vaniljglass och chokladsås på mackan och det hade ju varit väldigt fint och knäppt, men det är mozzarella och balsamvinäger.
Åt kräftor igen, hurra!
Lagade grön ärtsoppa.
September.
Åkte till Paris och åt finlunch med min mamma. Hummerspaghetti.
Och hallon och jordgubbar med punchgrädde.
Köpte med mig macarons från Ladurée hem. Här är mina favoritsmaker: lakrits, citron, pistage och grönt äpple.
Hade lunchvecka med Sebastian, Johanna, Rebecka och Nina. Här är Rebeckas fina kycklingsallad.
Och här är Sebastians sesamkycklingbollar.
Oktober.
Köpte tomater som såg ut som ädelstenar och lösgodis.
Och så lagade jag grönsaker och korv och massa andra grejer i ugn.
November.
Flyttade till New York! Det tog ungefär fem stycken tomatsoppe-försök innan jag fått till rätta knycken med amerikanska ingredienser.
En god frukost.
Jag och Nina gjorde spaghetti av zucchini.
Och så åt vi dumplings med soppa i.
En fin kväll på La Esquina.
Thanksgiving-middag.
Min färgglada matkorg.
Lagade en liten omelett. Här är den alltså inte klar utan puttrar på i stekpannan.
December.
Åt en god räkpasta på Epistrophy.
Lagade parmesanköttbullar med sparris och pasta.
Åkte hem till Sverige och min familj hade skaldjursfest på julaftonskvällen. Dog lite.
Åt ostron ungefär varje kväll när jag var i Sverige, det är så fruktansvärt gott även om man nog inte kan tro det när man bara tittar på dom. Men gudars skymning. Så gott.
Och det var mitt matår ungefär!
.
My 2010 in food, july – december.
ÅÅÅÅÅÅÅ jag blir SÅ AVUNDSJUK och HUNGRIG på alla dessa maträtter som verkligen ser urläckra ut!!! Va duktig du är som fixar och donar, du verkar vara helcool! Gillar din blogg skarpt, ska nog börja följa den från och med nu!
Edamames är verkligen en favorit, så enkelt och gott. Bästa snack’et som finns:)
emilia – hjärtanen är ditsatta i photoshop och finns inte på riktigt 🙂 puss!
samantha – i eat 3 times a day like everyone else.
Do you exercise? It seems like all you do is eat. I’m asking because you still remain skinny
hur gjorde du så att det kom hjärtan i soppan på kärlekssoppan? jag skulle vilja överaska min familj med en soån soppa nångång 🙂 det såg så gott ut och fint ut när det rök upp hjärtan. ps. du är min stora idol. ds. kramar från emilia :)) svara gärna. men du behöver inte! kram
åhh, jag älskar dina matinlägg! det är min matinspiration när jag inte har någon aning om vad jag ska laga.
Vilken matresa! Fantastiska och inspirerande bilder!
wow, vilka bilder! du är ju bättre än fanny bergenström
Miks – javisst! mest dillchips.
naomi – kolla i kategorin ”om mat”
lisa – jordgubbar sager du? far provas!
jag tänkte mest bara skriva ett litet knasigt men gott tips till sommarmackan: knäckebröd med jordgubbar!! 😀 det var faktiskt inte så dumt och inte alls äckligt som det kanske låter.
Hur lagade du tomatsoppan, har ALLTID velat ha ett recept, finns ingen god färdiiglagad heller. Svara gärna via mail. gillar din blogg starkt
Snygg blogg!
sandra, gillar du chips? 😀
emily – atit dar! saaaaaaaa gott. *dies*
katta kvack – salvia! saklart. tackar 🙂
maria – det ar helt enkelt dumplings med inbyggd soppa istallet for kottfars eller sa. vet inte hur jag ska forklara det battre faktiskt..
jessica – oj va fint!
mt – usch jag tycker det ar en hemsk bild..
ellen – jag borjade tycka om ostron for inte alls sa lange sen. hosten 2008 tror jag narmae bestamt. om man vill ova ska man gora det med rodvinsvinager och lite citron. mmmm!
I’m fucking hungry now. Thanks a lot. 😛
Lovely foods! I have taken some inspiration from you!
XX.
Mae Lu, @ thereafterish.
För man blev ju inte alls hungrig utav att titta igenom alla de här fantastiska bilderna! Så mycket gott man kan äta under ett år, ochs å mycket man säkert glömt bort om man inte dokumenterat det så här…
Hej Sandra! När började du tycka om ostron och när åt du det för första gången? Jag kan verkligen inte tycka om det, men så har jag ju bara ätit det en gång som 16-åring.
Allt ser så makalöst gott ut! Imponeras dessutom över att du faktiskt orkar laga en hel del mat själv. För min del är matlagning ett nödvändigt ont.
Everything looks so good and tasty!!
I’m hungry right now!
😉
Salvia heter den ljusa kryddan 🙂 Allt ser jättegott ut förutom skaldjuren för jag klarar itne av dem.
Fina bilder, men tråkigt att det är så mycket döda djur 🙁
Hej! Såg dig hos Mr Newton (http://mrnewton.net/) Söt är du! Gott nytt år!
mums vad allt ser gott ut. ska testa din tomatsoppa nån gång. inte gjort det ännu heh.
Herrejesus vad gott allt ser ut!
Gud vad gott det ser ut.
Åh, nu blev jag hungrig!!
🙂
Vilket fantastiskt bra matår.
ta inte illa upp, men vad en människa har ätit det senaste halvåret kan vara det minst intressanta som finns på jorden, hur goda och fina maträtter du än ätit.
Mmmmm delicious!
I just had dinner, but I think you’re making me hungry again 😀
Haha, min mamma stod här bredvid när jag kollade detta inlägg o hon var tvungen att gå ifrån för hon blev så hungrig 😛
Väldigt fina bilder
Jag testade din tomatsoppa och herregud! Jag har nog knappt ätit något godare än den!
gud så mycket gott! blir helt hungrig här 🙂
en liten fråga; vad tusan är dumplings med soppa i? blev lite konfundersam där 🙂
mmm! även om jag precis sitter här med nyss äten frukost i magen så kurrar den av lite sug. speciellt för tomatsopporna! (hur kan det vara så fasligt gott?) ps. förresten så skrev jag ett liknande inlägg igår, och mitt började med just en tomatsoppa: http://polichinelle.webblogg.se/2011/january/mer-mattips.html mmmm!)
ahh, sandra! jag dör på all denna goda mat! särskilt pizzan med tryffelolja, pinjenötter, osv. och dumplings! och kantarelltoasten… mmm.
åh jag dör, blir både hungrig, inspirerad och mätt på samma gång. helt underbart ju
HURRA! som jag längtat efter del två!
Wow! Nu blev jag hungrig, dags för lat helgfrukost. Jippi!
Oh oh, jag vet, jag vet – salvia! Så heter den ljusgröna kryddan från kryddgården 🙂
AAH vad mat är gotttt! saandra jag längtar så himla mycket till våren. känns som det kommer bli mycket lättare alltihop då. typ att kanske kunna få med sig pojken man gillar ut.. nu i vinterväder känns det lite dumt att liksom ”hej, vill du komma hem till mig trots att vi typ inte känner varandra alls”, vilket skulle vara ett måste eftersom man dör lite om man står ute i kylan. AAAAAH fanfanfan allt ska bli bra, och jag har lovat mig själv att bli modigare.
xoxo
Åh! Allting ser fantastiskt gott ut!
Denna skulle vara så himla fin till din Paul and Joe sister kjol!
http://www.tradera.com/50tal-60tal-vintage-retro-finstickad-troja-ull-auktion_162901_125387433
Om du inte redan gjort det borde du verkligen gå till Lombardi’s (Mott & Mulberry) och äta pizza (du kombinerar själv toppingen, såklart). Det är, utan tvekan, den bästa pizzan jag vet! Älskar den så mycket att jag blir salig när jag kommer dit och dricksar alldeles för mycket av ren lycka.
DELICIOUS. X
Oh, your photos make me so hungry for delicious foods!
I can cook, but not like you can. If only.
Nom nom nom! Jag önskar mig mer recept på bloggen i år! De är bäst i min totala brist på matfantasi och dina recept är mycket finare än alla andra.