Questions&Answers part 2. Travels.

Finns det något land/någon stad som du aldrig har varit i som du skulle vilja besöka?
Jag vill se mer av Asien. Vill åka till Korea och Kina. Kommer tyvärr inte kunna resa så långt nu när jag bor här och inte har lika mycket semester. Och när jag väl har semester vill jag nog till Sverige. Men sedan. I framtiden. Om två veckor åker jag och Nina till ett annat drömresemål, nämligen San Francisco!

Vad är bäst med södra frankrike?

Jag har nästan bara varit i södra Frankrike när det är reklamfestival i Cannes och då är allt väldigt uppstyrt och reklamigt och inte riktigt som det brukar vara. Men jag har tillbringat lite tid i Cap D’Antibes, där min familj precis köpt hus, i augusti förra året. Kan inte så mycket om namn och platser än tyvärr. Men vad jag tyckte om då var den långa sträckan med hav som ibland bröts upp av små stränder. På kvällarna tände de kulörta lyktor och så satt unga par på filtar, drack rödvin och hånglade. Det var hemskt fint.

Cap D’Antibes

Vart i Stockholm hålls den bästa sommarpicknicken?
Hagaparken helt klart. Det är min finaste park och kanske finaste plats också.

Hagaparken

Har du någonsin varit i Barcelona? Jag ska flytta dit i vår och känner hur små fjärilar bygger bo i min mage och jag skulle behöva lite tips på ställen att picknicka, klubbar att dansa bort natten i och små gömda gator..
Har tyvärr aldrig varit i Barcelona.

will you recommend stockholm to live in?
Yes of course, it’s a wonderful city. Very beautiful, great club life, lovely cafés and nice shopping.

hur fint tycker du det är i Tokyo på en skala?
10 av 10!

Tokyo

Hur har du råd med alla dessa fantastiska resor?
Jag jobbar heltid och har varken barn, villa eller volvo. Jag har en bra lön som jag själv kan bestämma vad jag ska spendera den på. Och resor är det bästa jag vet.

Vilket land/stad är något man MÅSTE besöka?
Tokyo, New York och Paris. Alla de här städerna är totalt olika varandra men helt fantastiska på sina egna sätt. Och dessutom är de precis så som man tänkt att de ska vara, lite magiska och berusande.

Paris

Jag vill åka på ett äventyr i vår eller sommar. Kanske en månad. Vill träffa lite nya människor eftersom alla mina vänner är bortresta och jag är hemma och jobbar nu. Ytterst tråkig period. Kanske vill jag plugga. Engelska och franska kan jag lite grand. Huvudsaken är att träffa människor och att ha roligt. Har du något förslag?
New York är en väldigt bra stad att träffa människor i. Alla är väldigt sociala och pepp på nya kontakter. Men det kanske blir lite dyrt att bo här bara sådär utan jobb och så. Jag skulle nog rekommendera Berlin i så fall. Mycket unga människor, billigt boende, klubbar som aldrig stänger, caféer överallt och massvis av människor som vill vara kompisar för kvällen.

Jag ska åka till London nu i februari (10-13:e) och många av mina vänner har sagt att jag bara MÅSTE hitta Victorias Secret-butiken, eftersom att de själva aldrig hittat dit. Vet du möjligtvis vart den ligger, du som säkerligen varit där flera gånger?
Jag har tyvärr ingen aning men här kan du läsa min London-guide om andra platser jag tycker om.

London

Jag undrar vart är det bästa stället att bo om man vill flytta till Stockholm?
Jag gillar Vasastan och Södermalm. Midsommarkransen är också väldigt vackert.

And what you think about, Brasilia, my country? The summer, beach, samba…?
I have never been there but really want to go!

vilka festivaler har du varit på, och hur gammal var du? (mest hur gammal du var på din första kanske. är sexton (ska fylla sjutton sent i år) men ska på festival!!)
Jag var sexton och skulle fylla sjutton på min första festival. Det var Hultsfred och jag blev katastrofförälskad i en pojke med skorrande R. Här har jag samlat samtliga festivaler jag har besökt.

vilken är den bästa festivalen tycker du?
När jag var yngre tyckte jag utan tvekan Emmabodafestivalen. Där får man hångla så det bara smäller om det och alla är så söta och försiktiga och ingen knuffas när man går på konsert. Sedan gillade jag Roskilde också. För att det är precis tvärtom. Enormt, man går vilse, träffar konstiga danskar som tar med en på osannolika äventyr och allt är väldigt smutsigt, skränigt och man vill aldrig sova. Nu för tiden är Way Out West min favvo.

Emmabodafestivalen

Vilka länder har du varit i?
Jag har varit i ganska många länder och kommer inte riktigt ihåg allihopa sådär på rak arm så jag säger så här istället: alla världsdelar förutom Sydamerika och Australien.  Jag drömmer om att besöka Asien lite mer (där har jag varit i Japan, Vietnam och Thailand). En av mina största reseupplevelser var nog Kenya. Savannen alltså, vilken grej. Att tågluffa i Vietnam med fem kompisar var också fint. Att sitta på ett tåg i tolv timmar med gallerfönster och hönor i knäet var kanske inte så roligt då men ett väldigt fint minne när jag tänker tillbaka. Eller att sova på däck på en båt i en vecka i Vietnams skärgård tillsammans med Maja och bada i havet varje morgon och spela kort tills solen går ner. Eller att hoppa upp och ner i ett karaokerum med leopardtema i Tokyo. Året när jag och Jonna pluggade i London var också väldigt roligt. Och alla resor till Paris också. Paris blir liksom bara magiskt av sig själv.

Kenya
.


Q&A part 2. This time it’s about travels. Read it in english here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
  • åh det skulle vara så himla kul om du kunde skriva lite om när du tågluffade i vietnam! skulle verkligen vilja läsa om det! eller din resa till kenya kanske?

    Emma 2011-02-07 01:21:40
    Svara
  • så så så så SANT. tokyo är 10/10. alltid.

    tyraelvira 2011-02-05 12:14:48 http://tyraelvira.blogg.se
    Svara
  • You should definitely come to Australia! Particularly Melbourne, we have such a nice culture that i think you would like!

    liz 2011-02-04 15:05:41
    Svara
  • åh du kommer älska san francisco! jag bor där nu. det är världsbäst!
    vart ska ni bo, vilken del?

    Lovisa 2011-02-03 23:49:38 http://fromoffftoon.blogspot.com
    Svara

  • chi – har tyvarr alla mina fotoalbum i stockholm. sa inget mer om vietnam tyvarr, for jag har inte en enda bild av den resan har borta 🙁 puss

    emma – det ar manga som fragar det i fragestunden sa jag aterkommer. men till storsta del handlar det mest om att bita ihop och harda ut.

    lovisa – var snall och sag att alla dina kompisar far aka!

    linn – borjade blogga ungefar 3 manader efter jag kom hem fran vietnamresan!

    josefine – sjalvklart ar jag svensk medborgare. har bara ett visum for tre ar.

    frida – vanta till svaren i fragestunden om det! kram.

    sandra 2011-02-03 17:51:08
    Svara
  • Jag har precis flyttat till Kenya. 🙂

    Visst är det alldeles konstigt annorlunda här?? I love it! Känns som ett äventyr så fort man sätter foten utanför dörren. *hihi*

    Sara 2011-02-03 15:39:41
    Svara
  • Till dig som ska flytta till Barcelona: Jag bor här, du får gärna kontakta mig om du har frågor eller bara vill ha någon att fika med när du kommer ner. Och oroa dig inte, det är alldeles, alldeles underbart!

    Julia 2011-02-03 11:59:58 http://www.juliahallstrom.com
    Svara
  • ååhunderbart! emmaboda it is <333

    sab. 2011-02-03 11:20:50
    Svara
  • Hej!
    Tänkte bara ge ett restaurangtips i San Francisco. Ni kanske redan har koll på det men när jag var i SF förra sommaren var det absolut en av de mysigaste kvällarna.
    Outerlands heter restaurangen och ligger i området Outer Sunset (bara det liksom). Det ligger lite off och man fick åka spårvagn en bit men det var så himla värt. Helt inrätt i trä med sån där rustik hemlagad-matkänsla. Väldigt San Francisco, väldigt avslappnat. Vi åt jättegod mac and cheese och champinjonsoppa och jag drack varm äppelcider. Gott!
    Så om ni har tid: Missa inte!
    /Ida
    p.s din blogg är väldigt fin och får mig att längta till New York varje dag.

    ida 2011-02-03 11:18:30 http://www.idaborenstein.blogg.se
    Svara
  • Din blogg är en så otroligt stor inspiration för mig! Och man blir riktigt glad när man läser den 🙂
    Ha en jätte bra dag!

    Eli [FOTO] 2011-02-03 08:45:00 http://meullerphoto.blogg.se
    Svara
  • till dig som vill resa i vår/sommar! kom och bo hos mig vetja! jag är rolig och lätt att hänga med, har ett rum i london där du kan få bo billigt/gratis (beroende på hur många öl du bjuder mig på). har bott här i över ett år nu så jag har koll! vill så klart att du får en uppfattning om vem jag är, men jag gillar inte att lämna min bloggadress här. mejla mig typ! (via niotillfem på nåt vis? kan du hjälpa till sandra? vore schysst! du kan väl bara mejla henne med min mejladress eller så) jag vill också socialisera och skaffa nya vänner nämligen. så hör av dig vetja!

    tina 2011-02-03 05:37:40
    Svara
  • Åh jag gick till länken om festivalerna du varit på. emmaboda alltså. Kan vi inte bara konstatera att det är festivalernas festival? 🙂

    Rebecca 2011-02-03 02:01:05
    Svara
  • Oh wow <333

    Catarina 2011-02-03 01:18:28 http://fashionmybanana.blogspot.com
    Svara
  • Jag undrar lite om Berghs, när började du där, efter gymnasiet? Hur fungerar det? Hade tänkt läsa medie och kommunikationsvetenskap på universitetet, finns det någon chans att man kan läsa på Berghs efteråt?
    Åh.. kan du inte bara berätta.. allt?

    frida 2011-02-03 00:56:47
    Svara
  • Har du inte varit i Barcelona? Det är en stad man inte få missa! Helt underbart, älskar det. Inne i stan men ändå på stranden. En mysig stor småstad. Lite som Göteborg fast utan den exotiska värmen och goda maten 😉

    Längtar efter att se dina bilder från San fransisco, det är ett av mina absoluta drömresmål (faktiskt före new york). Jag tror det är sen jag var lite och såg filmen med hundarna och katterna ”Den otroliga vandringen”… 🙂

    linnea 2011-02-03 00:38:13 http://linneah.se
    Svara
  • oj. vilket liv. du hare minsann bra du

    bella 2011-02-03 00:05:14 http://thirteenseven.blogg.se
    Svara
  • din blogg är verkligen nåt alldeles extra. beyooooond blogg egentligen. så bra!

    hedvig 2011-02-02 23:31:21 http://trainonfire.blogspot.com
    Svara
  • vilken trevlig läsning 🙂

    Lisa 2011-02-02 23:17:05 http://popflickan.blogg.se
    Svara
  • helt underbara bilder!

    Ingrid 2011-02-02 23:11:40 http://ingridsinspiration.se
    Svara
  • Du verkar ha upplevt så himla mycket!

    Sara 2011-02-02 22:28:57 http://www.thelittlestoryteller.blogg.se
    Svara
  • Min far är från sydamerika, uruguay. Det är som en helt annan värld där. Antingen älskar man det, eller så avskyr man det.

    bella 2011-02-02 22:01:52 http://disabella.devote.se
    Svara
  • Jeg reiser til San Francisco på mandag! Har kjøpt en enveisbillett og skal reise rundt i Usa til pengene tar slutt:) Har du fått noen tips om bra steder i San Francisco? Restauranter, barer og butikker?

    Isabella 2011-02-02 21:56:18
    Svara
  • oh san fransisco. Jag var där för nästan 11 år sedan, när jag var tio. Det var helt fantastiskt. Mamma, pappa och jag gick ut och frukost på ett ställe som hette Cup a joes. Och jag åt bagels med jättemycket jordnötssmör på. Och så var det mycket backar och mina platåskor i något skumgummiaktigt material hade kardborrespännen och de gick upp precis hela tiden när jag gick i de där backarna. Fint minne!

    Erica 2011-02-02 21:44:55 http://enettaiparis.blogg.se
    Svara
  • Otroligt mysig blogg!

    
Själv är jag en kvinnlig musiker/låtskrivare/producent/konstnär som driver en blogg där man kan följa min väg upp i musikbranschen med olika knep!

    Kika in vetja! 🙂
    
Ha en finfin dag!

    lisette A 2011-02-02 21:04:02 http://lisetteskriver.blogspot.com/
    Svara
  • Roligt att läsa! Jag är precis i valet och kvalet om jag ska åka till Tokyo nu i vår när körsbärsblommorna slagit ut. Frågar jag dig så är nog svaret givet. 🙂

    Beatrix Mix 2011-02-02 20:57:16 http://beatrixmix.blogg.se
    Svara
  • Mitt favoritresmål är Paris för där bor den enda jag någonsin älskat. (Fast det har jag aldrig berättat för honom.)

    Astrid 2011-02-02 20:49:41
    Svara
  • jag vill veta mer om din resa i vietnam! 🙂

    jose 2011-02-02 20:44:14
    Svara
  • det är väldigt kul att läsa såna här saker.

    K 2011-02-02 20:39:10 http://melllansyster.webblogg.se
    Svara
  • det ser så himla himla underbart ut!

    elin 2011-02-02 20:23:11 http://cinquantejours.blogg.se
    Svara
  • Älskar att det verkar som du inser på riktigt hur lyckligt lottad du är som får bo i New York. Jag är så himla avis.

    Stockholm Syndromet 2011-02-02 20:22:06 http://syndromstockholm.blogg.se/
    Svara
  • jättebra svar!

    Nora 2011-02-02 20:19:44 http://youmeoui.blogg.se
    Svara
  • you should visit Boston! It is only 3.5 hours from NY!

    Angie 2011-02-02 20:13:49
    Svara
  • Åh San Francisco i mitt hjärta! I vår blir det en tripp igen, det har jag lovat mig själv.

    Sanna 2011-02-02 20:12:14 http://sannalund.se
    Svara
  • Glömde skriva den här frågan! Är du fortfarande svenska medborgare?

    Josefine 2011-02-02 19:47:29 http://www.josefineharrius.devote.se
    Svara
  • bloggade du när du var i vietnam? inte när du var där så, men under den perioden i ditt liv. skulle vara roligt att läsa om och se bilder på.
    skulle verkligen vilja åka till tokyo och hitta så söta förpackningar <3

    linn 2011-02-02 19:40:25
    Svara
  • hej fina du!
    jag ska förmodligen till emmaboda i sommar, men jag skulle gärna vilja åka till peace and love men mina föräldrar vill inte tillåta det eftersom jag bara går 1:a året på gymnasiet! har du några tips på hur jag kan övertala dom? kram

    lovisa 2011-02-02 19:40:15
    Svara
  • ville bara säga att du har hjälpt mig med ett stort beslut, nämligen att möjligtvis kunna ha ett långdistansförhållande. ni två verkar klara av det så fint. jag och min älskade vill plugga olika saker, i olika städer. bara tanken på det gör att mitt hjärta gör ont. jag undrar hur du och din pojkvän klarar det? vad ska man tänka på och hur håller man kärleken vid liv? jag vet att han och jag kommer klara av det. vår kärlek är så otroligt stark. du är väldigt modig som vågar ha det,jag beundrar dig så hemskt mycket!

    emma 2011-02-02 19:36:01 http://www.nattstad.se/emmasjostedt
    Svara
  • Skitfina bilder! Besökte just Kenya och håller med dig, vilken upplevelse alltså med safarin i masai mara! NY är min favoritstad och kommer kanske att ha möjligheten att tillbringa sommarmånaderna där. Förövrigt är jag väldigt sugen på att besöka Tokyo… 🙂

    Josephine 2011-02-02 19:32:31 http://mijosephine.blogspot.com
    Svara
  • Finns inte bara Victorias Secret på Heathrow? Och de har inga underkläder utan bara parfym typ.

    Fanny 2011-02-02 19:24:01 http://vadomenblogg.blogspot.com
    Svara
  • Kommentar till tjejen som undrade om Victoria’s Secret i London: Det finns ingen VS-affär där, det som finns är skönhetsprodukterna (läppgunk, duschkrämer, body lotions etc) och dem har jag nog framförallt sett på flygplatserna. De kan säkert finnas i andra butiker också, men underkläderna går INTE att köpa i London. Än.

    Enligt GQ magazine öppnar däremot en VS-affär på New Bond Street under nästa år, 2012, så vi får ge oss till tåls ett år till!

    Annika 2011-02-02 19:22:47
    Svara
  • åh så fint att du gillade mitt hemland vietnam sandra <3. jag åker dit om en månad, längtar bort från snön nu 🙂 skulle bli jätteglad om du ville berätta lite mer om dina upplevelser i vietnam!

    chi 2011-02-02 19:22:43 http://linhchitranle.blogspot.com/
    Svara
  • den första bilden är helt fantastisk!

    Jennifer 2011-02-02 19:21:58 http://vimmelkantig.webblogg.se
    Svara
  • You’ve had some great travels in your life! I agree, spending money on travel is the best thing to spend money on. 🙂

    Magdalena 2011-02-02 19:19:09 http://magdalenaviktoria.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!