garderobsförälskelser.

Alla har ett par skor, en kjol eller ett halsband som hjärtat klappar lite extra hårt för. Som man lappar ihop och lappar om och oroar sig för hur det ska gå egentligen den dagen då de inte går att laga. Här är mina.


Hösten 2007 hade jag precis fått mitt första riktiga jobb och firade med mina första dyra skor, ett par Chloé Silverado. De dök upp på posten i en vit skolåda en eftermiddag och jag öppnade och dog lite av finhet. Sedan dess har jag och skorna hängt ungefär varenda fredag och lördag i över tre års tid. Min största skodröm är att hitta ett par likadana som kan ersätta mina numera lite fläckiga och kantstötta Silverados. Det vore något det.


Den här jackan i låtsas-mocka är från Gina Tricot och jag införskaffade den en junidag 2009. Tog inte av den förrän det blev höst och gjorde likadant året därpå. Nu börjar även denna bli lite ledsam men kanske orkar jackan en sommar till.


Den perfekta svarta klänningen från Whyred. Så fort jag inte vet vad jag ska ha på mig men ska på finfest åker den här på.


Min vinterjacka från Sonia by Sonia Rykiel. Har haft den i tre vintrar och den är i hundra procent ull så den får liksom inga fläckar, de bara rinner av. Rött är en svår farg att få till tycker jag men den här är bara rakt upp och ner jordgubb. Dessutom kan man spegla sig i knapparna.


Sailorklänningen som jag köpt via Ranna har jag använt så mycket att vi nästan är lite trötta på varandra. Den passar mig alldeles precis fastän vintageklänningar oftast tenderar att ha för smal midja. älskar de vita detaljerna med kragen, knapparna och ränderna. Dessutom verkar den ha effekten att göra andra glada också.



Magiska prinsesskor från Prada. Köpte dem på Nathalie Schutermans rea för ett år sedan ungefär och de glittrar som en hel discokula. De saknar platå så det är inte helt enkelt att gå i dem men en dag ska vi nog klara av att dansa hela natten. Blir fortfarande helt pepp bara av att titta på dem.


Mulberry Alexa. Så himlans dyr men värd alltihop. I den perfekta blå nyansen och får plats med både kamera, plånbok, smink och hemligheter.


Min bästaste kavaj. Från Marc by Marc Jacobs och piffar till det mesta. Bästa är att den är midjekort även oknäppt så man kan ha fina klänningar till den.


Mina varje-dag-skor under vår, sommar och tidig höst, från Opening Ceremony. Jag dör lite över att jag kanske inte kommer kunna ha dem när det blir varmare här. De håller nämligen på att spricka upp överallt. En fin sak är att i höstas mailade fabriken som producerar de här skorna mig. De sa att de sett på bloggen att jag har de på varenda bild och kanske behövde ett par nya som de hade kvar. Jag höll på att gå av av lycka men sedan hörde de aldrig av sig igen. Tänk vad fint det hade varit ändå.


Min bästa randiga tröja. Från Filippa K.



Mitt favorithårspänne är ett par rosa glasögon. Jag har haft dem för jämnan i flera år tillbaka och från början hade jag dem när jag var liten. Nu har jag tappat bort dem!! Den sorgen alltså. Hoppas hoppas de dyker upp snart.


Mitt hallonröda Hermès armband fick jag av min mamma när jag fyllde 25. Har det på mig i alla fall fyra av sju dagar i veckan och här borta känns det fint att ha en liten del av sin mamma på armen.
.


My favorite pieces in my wardrobe.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
65kommentarer
  • […] undrade om jag kunde göra en uppdatering av det här inlägget, där jag berättar om mina favoriter i garderoben just nu. Och självfallet ordnar vi det. Här […]

    garderobsförälskelser. - Niotillfem 2013-02-25 11:11:17 http://rodeo.net/niotillfem/2013/02/garderobsforalskelser/
    Svara
  • gillar din blogg! 🙂
    x

    gaia 2011-02-14 10:10:26 http://gaiaetc.blogspot.com
    Svara
  • ett bra litet knep för ’de’ vs. ’dem’ är att tänka om meningarna lite i huvudet först. meningar där man kan sätta ”jag” (istället för dom/de/dem) så blir det ”de”, meningar där ”mig” passar bättre så blir det ”dem”.

    Alina 2011-02-12 16:19:54 http://lifebyalina.blogg.se
    Svara
  • den blå klänningen är fantastisk!

    M I K A E L A 2011-02-12 16:16:40 http://mikaelabjarve.blogg.se
    Svara
  • ifall det är till någon hjälp: ”de” kommer först och ”dem” kommer sist. Typ ”De tyckte inte att vi var snälla mot dem”. Kram

    Sofia i London 2011-02-12 13:13:59 http://sophedeluxe.devote.se
    Svara
  • åååh så underbart fint!
    skorna från opening ceremony finns på asos, väldigt dyra men ändå…annars är mitt tips att hitta en bra skomakare för de kan verkligen göra underverk.
    puss på fina du

    trollpia 2011-02-12 11:06:32
    Svara
  • Ibland önskar jag att man köpt 10 st av sina favoriter speciellt om de är billiga. Tyvärr kommer man ju oftast inte på det förrän det är försent..

    Sara 2011-02-11 21:51:37
    Svara
  • Sorry för gnället, det var välmenat men kanske lät grinigt. Du svarade så ödmjukt och snällt så jag vill ge dig ett tips som du säkert fått förr men det funkar för mig: Ett ganska bra knep för att se om det ska vara de eller dem, är att tänka på om du skulle välja vi eller oss på samma ställe i meningen.

    Hmm 2011-02-11 19:43:23
    Svara
  • Bella – du ar fantastisk! hittade skorna och allt. dock himla dyra! Eller det svider nar jag vet att de reades ut pa Pub i somras for typ tusen pix. Angaende jackan sa ja! Skulle sa himla garna vilja! KOmmenterar pa din blogg istallet. hall i hatten.

    frida – haha. verkligen perfekt for att umgas med snygga man.

    lauren – the ones i found at the market in berlin were much smaller and wasn’t hair pins, just pins that you put on your jacket or so. dont know where you can get them 🙁

    fanny – ja sa fin rosett!

    sophia – kolla etsy.com!

    j – hmm. knicken ar ju att varmluftrundborsten ar varm sa da gar det snabbt liksom. vet inte om det funkar med vanlig rund borste. kram.

    jeny – jaklar vad lika! och sa billiga.

    hanna – darfor att da blir ju inte klacken lika hog, det bara ser hogt ut men egentligen har ju hela foten skjutits upp i hojd.

    chi – ja min basta blogg! sa fint.

    hannah m – oh tyvarr ingen aning. lycka till!

    therese – sa fint sagt tack! jag kan ju inte avgora sjalv om jag ar rolig eller inte men lite rolig iaf 🙂

    josefin – tack! sa himlans dyra bara, borde vara pa rabatt eftersom det ar forra sasongens skor.

    hmmm – jag ovar varje dag!! blir galen pa att jag inte kan det har sjalv. och jag vill INTE skriva dom for det ar fult. jag ar medveten om mitt problem och jobbar for att det ska forsvinna. i min grundskola larde vi oss att man alltid skulle skriva med ”dom” sa jag har inte sjalva tankesattet inbyggt.

    sandra 2011-02-11 17:38:39
    Svara
  • Det är underbart med ting man förälskar sig i 🙂

    Ivana 2011-02-11 16:43:19 http://ivanus.blogg.se
    Svara
  • åh jag älskar dina pradaskor och skorna från opening ceremony. helt fantastiskt fantastiska!!!!

    Karin 2011-02-11 16:31:45 http://www.oktoberfrosten.blogg.se
    Svara
  • Kul att se dina favoriter! Gillar dina Chloe skor himla mycket och sen förstår jag din kärlek till din Mulberry Alexa i Ink Blue, jag köpte en likadan i våras och sen dess har jag typ inte använt någon annan väska – den är helt perfekt!

    Styleabaad 2011-02-11 15:50:47 http://www.styleabaad.com
    Svara
  • du har så mycket fint i din garderob!

    Linda 2011-02-11 15:20:07 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara
  • ”Jag köpte DEM”, inte ”jag köpte de”. Det är trist att en copy inte kan så grundläggande och enkla skrivregler. Även om din blogg är fantastiskt i övrigt. Snälla lär dig skriva rätt.

    Hmm 2011-02-11 14:17:50
    Svara
  • Sjukt snygga grejer!

    Linnea 2011-02-11 12:48:06 http://LinneaLujak.blogg.se
    Svara
  • Det här var ett utav de bästa blogginläggen någonsin! Måste nog härma och göra ett liknande tror jag för kläder är ju det bästa som finns! Älskar din lilla svarta från whyred förresten. Och chloéskorna.

    Erica 2011-02-11 10:19:52 http://enettaiparis.blogg.se
    Svara
  • hej sandra! du har kanske redan sett dessa http://www.asos.com/Opening-Ceremony/Opening-Ceremony-Stefania-3-Suede-Lace-Wedge-Shoe-Boots/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1472130&cid=6461&Rf-200=5,20,4,1&sh=0&pge=0&pgesize=200&sort=-1&clr=Black
    men de är ju lika dina skor och så, om du kanske vill köpa nya 🙂

    josefin 2011-02-11 09:06:28
    Svara
  • nice photos!

    check out our blog! xo
    http://kimchicsisters.blogspot.com/2011/02/chic-chairs.html

    Gina 2011-02-11 05:58:24 http://kimchicsisters.blogspot.com
    Svara
  • Dina sammanställningar är nog det jag tycker bäst om med din blogg. Jag vet inte vad det är som är så speciellt med dem men jag finner alltid dessa inlägg att vara de mest intressanta och kan läsa dem flera gånger. Som inläggen där du visar dina olika födelsedagar, till exempel. Så fler sammanställningar vill jag se! Typ sammanställningar över den godaste maten eller de roligaste Youtube-klippen. Även fast din humor inte skiner igenom speciellt mycket genom din blogg så tror jag ändå du är en väldigt rolig människa. Du verkar vara bekväm i dig själv och kan bjuda på dig själv. Nu kanske jag har helt fel för jag känner ju inte dig men det känns bara lite som du är en rolig människa. Den här kommentaren känns ytterst osammanhängande så jag ska nog sluta nu. Ha det så fint!

    Thérèse 2011-02-11 02:57:48
    Svara
  • Sandra! En fråga bara, har du något tips på hur man får foton på mat att se snygga ut med en vanlig digitalkamera? 10 megapxlar är det på den och den är helt okej, men det är ju ändå ingen systemkamera liksom. Typ tips på redigering och sånt för matbilder? PUSS

    Hannah M 2011-02-11 01:32:11
    Svara
  • hm, stålmannen kanske han heter på svenska föresten 🙂

    chi 2011-02-11 00:54:24 http://linhchitranle.blogspot.com/
    Svara
  • Eftersom du älskar supermannen måste du bara titta på den här!
    http://mymilktoof.blogspot.com/2010/01/up-and-away.html
    Finns det något sötare så säg?

    chi 2011-02-11 00:53:41 http://linhchitranle.blogspot.com/
    Svara
  • […] jag som hatar att köpa väskor. Jag har letat och letat och det finns egentligen bara en som jag vill ha och eftersom den kostar dryga 10000 kronor så känner jag att det inte riktigt är aktuellt. Plus […]

    Katta Kvack » Behöver väska. Nu! 2011-02-10 22:57:28 http://www.kattakvack.se/?p=13792
    Svara
  • Hej! Älskar din klädstil, och din garderob verkar verkligen något att döööö för! Ha det bra 🙂

    ebba 2011-02-10 22:54:25 http://ebbaaxlund.blogg.se
    Svara
  • Mycket i din garderob vill jag bara plocka med mig och stoppa i min egen. Särskilt skorna på första bilden är så himla fina!

    Sofia 2011-02-10 22:34:49 http://sofia.devote.se
    Svara
  • You have to find a good shoemaker/cobbler! They will fix up your favorite shoes in a jiffy, and its so inexpensive. I had shoe soles fixed for 15 USD.

    Kallie 2011-02-10 22:26:23 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
    Svara
  • varför är det lättare att gå i skorna om det är platå?

    hanna 2011-02-10 21:48:31
    Svara
  • råkade helt plötsligt se dig på veckorevyns hemsida! snacka vad glad jag blev 🙂

    Marija 2011-02-10 21:40:18 http://www.mariamedj.blogg.se
    Svara
  • Åh vilket fint inlägg! Lovely.

    Gabriella 2011-02-10 21:38:00 http://elephantzoul.blogg.se
    Svara
  • Åh, vilka fantastiska saker! Speciellt Prada-skorna!

    Natasha 2011-02-10 21:06:48 http://www.natashasblogg.se/
    Svara
  • Angående skorna från Opening Ceremony; Jag hittade ett par på modcloth som såg i princip likadana ut, enda skillnaden jag hittar är väl skosnörena (som man iofs kan byta med de man redan har) och färgen.
    De finns här: http://www.modcloth.com/Womens/Shoes/Wedges/-The-Greatest-Shoe-on-Earth-in-Purple

    Tittar du bland deras skor så hittar du även likadana i grå!

    Jeny 2011-02-10 21:00:54 http://frenchindiedisco.blogg.se/
    Svara
  • Silverado-skorna känns det på något vis som att jag vuxit upp med!

    Kajsa 2011-02-10 21:00:54 http://www.aenigma.se
    Svara
  • Superfint inlägg raring, din stil är konstant inspirerande. <3

    Johanna Af Apel 2011-02-10 20:51:54 http://afapel.devote.se
    Svara
  • jättefint inlägg. Faktist intressant att läsa och mycket inspirerande 😀

    Kaneli 2011-02-10 20:49:49 http://spicegirl.ratata.fi
    Svara
  • Men jag dör människa vad snygg du är på bilden med svart klänning och skor! Kom igen liksom.. åh!

    förresten! du har ju visat oss att du använd en varmluftrundborste (?) men jag undrar bara om du vet om det går lika bra med en vanlig rundborste som man fönar inåt för sig? Jag prövade men det var lite klurigt… Tacksam för svar!

    J 2011-02-10 20:46:10
    Svara
  • Va härligt att få se alla dina garderobsförälskelser. Ibland har jag tänkt att jag borde köpt mer än ett par av älsklingsskorna eller mer än bara en av den där underbara klänningen. De blir ju oersättliga de där förälskelserna!

    thilde höök 2011-02-10 20:37:01 http://thildesblogg.blogspot.com/
    Svara
  • Du har så fina kläder och saker! Din sailorklänning är jag så hemsk avis på. Det var den som gjorde att jag hittade din blogg när jag googlade sjömannsklänningar! Sen den dagen förljer jag din blogg och blir alltid så glad av den och av dig! Kram!

    emelie 2011-02-10 20:15:39 http://gladagatan.webblogg.se
    Svara
  • vackra sandra, vet du var man kan köpa fint brevpapper någonstans, i stockholm eller på nätet? tycker så mycket om brev men hittar inget att skriva på. kramar!

    sophia 2011-02-10 19:48:13
    Svara
  • Vilket fantastiskt megafint och suberbra inlägg. Jag har ett par skor som jag fick fjärilar i magen varje gång jag såg, en vecka efter att jag köpt dem. Det kostade bara typ 300 och jag hade av någon anledning funderat i flera veckor om jag verkligen skulle köpa dem. Något jag tänkte köpa samtidigt men inte köpte som jag ångrar jättemycket eftersom jag dessutom hade personalrabatt är dee här skorna: http://elegantequation.blogg.se/images/2009/27800162_b1_33331344.jpg

    De var finare i verkligheten, klacken är egentligen i alla fall 10cm men jättejättesmal så de var omöjliga att gå i. Men rosetten alltså.

    Fanny 2011-02-10 19:27:37 http://vadomenblogg.blogspot.com
    Svara
  • Hjälp vad mycket jag gillade i det här inlägget.

    Stockholm Syndromet 2011-02-10 19:23:09 http://syndromstockholm.blogg.se/
    Svara
  • Gudomligt fina kläder, jag älskar de första skorna!!

    pandabjörn 2011-02-10 18:08:09 http://www.gulasnickarbyxor.blogg.se
    Svara
  • All perfect pieces! I also had those sunglasses as a child but no idea where they came from. Never seen them in South Africa again. You said you found some at a Berlin market. Wonder where else you can get them? Anyway, finest ever x

    Lauren 2011-02-10 18:03:03 http://www.glossaryzine.blogspot.com
    Svara
  • Åh, mina bästa vardags-skor, ett par röda converse som är helt täckta med paljetter. De skapade ett minidisco var jag än gick och piggade upp alla grå dagar. I somras sprack de, så skorna fick gå i pension. I förra veckan hittade jag ett super-paljettiga svarta skor i samma modell (på rea dessutom), jag dog lite av lycka!

    Jennifer 2011-02-10 17:57:38 http://vimmelkantig.webblogg.se
    Svara
  • gud, du äger så mycket fint. jag blir alldeles vimmelkantig. jag har också en hel del fint som jag värderar extra högt. det är bra att ha sådant tycker jag. 🙂

    vonskareng 2011-02-10 17:54:18 http://www.metrobloggen.se/vonskareng
    Svara
  • Å vad jag älskar dina Chloé-skor och röda jacka! Och självklart din Alexa och vet du vad, i dag ringde Mulberry i Paris mig for att min Alexa är äntligen kommet tilbaks fra reparasjon England och jag kan komma och hänta den nu 😀 Nu är jag so glaaaad, gud vad jag har saknat den väskan.

    Anja 2011-02-10 17:45:10 http://anjastensrud.blogspot.com
    Svara
  • I want want want your wardrobe! So lovely Sandra (-:

    Feeona 2011-02-10 17:32:49 http://www.disappearherefeeona.blogspot.com
    Svara
  • åh så underbart!

    Rebecca 2011-02-10 17:29:20 http://spaceherosuits.webblogg.se
    Svara
  • Åh vad jag känner igen den känslan. Har ett sånt plagg, inte så glamoröst men ändå. Ett par gamla Adidasbyxor. Tagna ur garderoben hos en väldigt speciell kille. De var trasiga redan då, dragkedjorna nere vid bensluten, fodret etc. Men jag kan verkligen inte tänka mig att göra mig av med dom…

    Ida 2011-02-10 17:27:10 http://lifeisfordummies.blogg.se
    Svara
  • älskar chloé-skorna!

    Erika 2011-02-10 17:24:12 http://meheartit.blogg.se
    Svara
  • Ja visst är det så. Saker som har stort värde för en fast det för någon annan kan se ut som vilklet krafs som helst.

    Catrins Garderobstankar 2011-02-10 17:22:38 http://garderobstankar.blogspot.com/
    Svara
  • Åh din garderob är verkligen att dö för!

    L. 2011-02-10 17:21:27 http://mydeer.blogg.se
    Svara
  • Älskar whyred-klänningen, har en liknande!
    Typiskt perfekt, ”jag vill vara snygg, men inte ansträngd”. Perfekt för att umgås med snygga män. Aaah. Vad gör man för att inte bry sig om vad folk säger om någon man kanske råkat falla för?

    Frida 2011-02-10 17:18:14 http://soderbonanfrida.blogspot.com/
    Svara
  • jag tänker alltid att jag är så otroligt avundsjukt på dig och det där superfina solglasögonhårspännet när jag ser det. så himla fint.

    K 2011-02-10 17:16:24 http://melllansyster.webblogg.se
    Svara
  • Sandra, ursäkta! Det hände inget när jag klickade så jag klickade några gånger extra (hehe) och vips så kom allihopa med. Ta gärna bort dem, för det ser nästan ut som någon slags reklam.

    bella 2011-02-10 17:15:17 http://disabella.devote.se
    Svara
  • Hörredu du Sandra! Den där blåa mockajackan från Gina, en sådan har jag. Skulle du vilja ha min ifall din går sönder? Jag tror inte ens att jag har använt den en gång. Tjoa till i så fall. Och här finns såna där svarta skor som du älskar: http://www.asos.com/Opening-Ceremony/Opening-Ceremony-Stefania-3-Suede-Lace-Wedge-Shoe-Boots/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1472130&cid=4172&sh=0&pge=0&pgesize=200&sort=2&clr=Black

    bella 2011-02-10 17:09:23 http://disabella.devote.se
    Svara
  • jag älskar dina chloéskor och din alexa, det är en av mina absoluta drömväskor. så tjusig 🙂

    linnea 2011-02-10 16:52:34 http://linneah.se
    Svara
  • Jag hade också såna solglasögon-hårspännen när jag var liten, fast i orange. Gud vad jag älskade dom! Undrar också vart de tagit vägen.

    Sara 2011-02-10 16:42:10
    Svara
  • Elsker både Chloe- og Prada-skoene, og skulle virkelig ønske at jeg klarte å gå med så høye hæler! <3

    Tippi+Ella 2011-02-10 16:37:27 http://www.tippiella.com
    Svara
  • Åh, så fint! Himla skön paus i pluggandet att kunna kika in här och hitta ett nytt inlägg 🙂

    Svara
  • Vackra bilder, de bruna skorna är grymt snygga!

    Frida 2011-02-10 16:27:40 http://kindereggsurprise.blogg.se
    Svara
  • du har så mycket fint 🙂

    Ingrid 2011-02-10 16:22:52 http://ingridsinspiration.se
    Svara
  • mina bästa passar-till-allt-skor är verkligen slitna. jag har limmat dem fyra gånger, men de lossnar från sulan på något vänster ändå. de kostade 100 kronor (så jag har nog betalat 50 öre gången jag använt dem), det finns liknande att köpa men inga som är så perfekt perfekta som mina. åh.

    lovisa/polichinelle 2011-02-10 16:22:19 http://polichinelle.webblogg.se
    Svara
  • Måste bara säga.. Jisses vilka snygga ben du har! Du är en så inspirerande människa 🙂

    Julia 2011-02-10 16:18:05
    Svara
  • ååh, jag vet precis vad du menar. har en tendens att förälska mig i nästan alla mina kläder och vara rädd för att använda de finaste. vill liksom aldrig att de ska bli slitna! jag är en samlare och kan ibland bara sitta och titta på mina skor och klänningar. problemet är att jag och min pojkvän precis flyttat ihop på 22 kvadrat och nu måste jag vänja mig vid tanken på att göra mig av med grejor regelbundet för att kunna köpa nytt. och det svider i mig.

    dina kläder och skor är btw det finaste jag sett. precis alla saker på den här listan skulle jag vilja ha! puss

    lina 2011-02-10 16:12:15 http://ramlad.blogspot.com
    Svara
  • Vad mycket fina saker! Jag har läst din blogg så länge att jag minns när du köpte Chloé-skorna och har alltid varit lite avundsjuk på dem!

    Julia 2011-02-10 16:09:10 http://prick.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!