Omelett är ju en väldans god maträtt som är superenkel att laga. Och så kan man kan ha i precis vad som helst man tycker om. Här kommer receptet på en som jag lagade i förrgår.
Sandras Måndagsomelett
Du behöver
– ägg
– mjölk
– lök
– vitlök
– chili
– persilja
– svamp
– chorizo
– paprika
– tomater
– fetaost
-valnötter
1. Skär lök, chili, paprika, chorizo, champinjoner och tomater i lagom stora bitar.
2. Fräs löken i en stekpanna.
3. Medan löken fräser, blanda två ägg (en tvåäggsomelett med mycket grejer i är för ungefär 2 portioner) tillsammans med ungefär två deciliter mjölk, salt och peppar. Vispa lätt med en gaffel och häll det sedan över löken i stekpannan.
4. Så fort du har hällt i smeten i stekpannan, i med allt annat.
5. Strö över lite fetaost, persilja, valnötter och salt och peppar. Låt puttra på medelvärme och skaka om stekpannan lite ibland så omeletten inte fastnar i pannan.
6. När vätskan är borta efter ungefär en kvart ser omeletten ut såhär. Då är den redo!
7. Ät tillsammans med en klick creme fraiche. Klart slut.
.
An omelet I made last monday. Read it in english here.