Det är kronärtskockesäsong här. Två för 3 dollar och igår kväll kokade jag den ena. Det är nästan värt det bara för att hela lägenheten doftar sommar i en halvtimme. Bör ätas med en rejäl klick smör blandat med obscent mycket vitlök och en skvätt citron. Förslagsvis blundar man samtidigt och glömmer bort att vintern någonsin ens var här.
.
Artichoke season is the best season!
Jag måste prova det där någon gång, det ser så gott ut!
Oh, too funny! I, too, have been enjoying spring’s first artichokes. They are nice to suck on — a sensual, slow Sunday treat when you haven’t got a care in the world!
I adore your blog. :^)
Oh I just do love this quotation of Amélie Poulain!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=mLDPw0ioL4E
😉
Have a nice week!
OMG, just realizing Amélie Poulain has been released 10 years ago! Pretty sure the anniversary is these days…
That quotation is <3
I've actually never tried this, but it seems I should!
wow never seen that plant.. is that a fruit?!
det signaturen Stockholm Syndromet (gillar inte att skriva ut det för jag AVSKYR särskrivningar, förlåt x 10000 till flickan men jag klarar det inte!) beskriver upplever jag med. använder inte internet explorer så vet inte hur det skulle funka där. men får samma grej med firefoxen i alla fall. KLART SLUT! heh.
ÅÅh jag såg le fabuleux destin d’Amélie Poulain idag för tusende gången och så kom detta citatet upp!! love it!!! eller ’sans toi, les émotions d’aujourd’hui ne seraient que la peau morte des émotions d’autrefois’…
Åh vad gott, ska också äta nån gång snart men tror jag gör en egen hollandaisesås till. Mums. Förresten, en helt annan sak, när jag försöker gå in på din blogg via bloglovin så kraschar ibland firefox. Händer BARA med din blogg, men inte jätteofta, men tänkte det kan va bra för dig att veta.
franska är så himla fint språk, både skriftligt och melodin i talspråket.
att jag sen inte förstår ett ord och bara står och ler är en annan femma
amélie. ahhh. tänkte på henne idag med. pratade om endiver och vad annars kan man tänka på om inte amélie?
jennifer – se svar ovan!
Åh. Min pappa kokade alltid sådanna till mig som han själv odlat när jag bodde hos han.
Det är så vansinnigt gott.
Alltså, jag förstår inte.. vad i den där äter man? Äter man hela? Jag har nog aldrig sett en sådan på riktigt. Haha…
Åh kärlek!
Amelie poulain er det beste som har hendt meg<3
I think I need to make this, and soon.
xx{ish.},
Mae Lu @ thereafterish.!
Så himla gott!!
kronärtskocka (och jordärtskocka) är min favoritmatsmak. Och ett himla bra amèlie-citat på det – prima!
Kronärtskocka på pizza, kan det bli bättre??
eira – det beror helt pa storlek. en liten – runt en halvtimme. en stor – uppemot en timme. borde finnas battre forklaring pa google! kram.
isa – man drar av kottet som sitter fast pa bladen med tanderna. MEGAGOTT.
Jag har aldrig ätit dem, äter man bladen eller? 🙂
”även kronärtskockor har ett hjärta”, gulligt!
Ååååh, det godaste som finns! Jag gillar ditt tips om hur man bäst avnjuter den!
I have to finally try this!
Hej du!
Hur länge ska man egentligen koka såna dära? Jag lyckas alltid antingen få stenhårda blad eller en sönderkokad massa.
Pepp! <3