vous, au moins, vous ne risquez pas d’être un légume : même un artichaut a du coeur.



Det är kronärtskockesäsong här. Två för 3 dollar och igår kväll kokade jag den ena. Det är nästan värt det bara för att hela lägenheten doftar sommar i en halvtimme. Bör ätas med en rejäl klick smör blandat med obscent mycket vitlök och en skvätt citron. Förslagsvis blundar man samtidigt och glömmer bort att vintern någonsin ens var här.
.


Artichoke season is the best season!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
  • Jag måste prova det där någon gång, det ser så gott ut!

    Linda 2011-04-20 12:35:40 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara
  • Oh, too funny! I, too, have been enjoying spring’s first artichokes. They are nice to suck on — a sensual, slow Sunday treat when you haven’t got a care in the world!

    I adore your blog. :^)

    Angelica Tynan 2011-04-19 20:42:22 http://blog.quinquatrus.org/
    Svara
  • Oh I just do love this quotation of Amélie Poulain!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=mLDPw0ioL4E
    😉
    Have a nice week!

    SoulDélice 2011-04-19 16:28:15 http://souldelice.blogspot.com/
    Svara
  • OMG, just realizing Amélie Poulain has been released 10 years ago! Pretty sure the anniversary is these days…

    La Môme Néant 2011-04-19 12:45:46
    Svara
  • That quotation is <3
    I've actually never tried this, but it seems I should!

    Annette 2011-04-19 12:25:44
    Svara
  • wow never seen that plant.. is that a fruit?!

    sunkiss 2011-04-19 04:37:26
    Svara
  • det signaturen Stockholm Syndromet (gillar inte att skriva ut det för jag AVSKYR särskrivningar, förlåt x 10000 till flickan men jag klarar det inte!) beskriver upplever jag med. använder inte internet explorer så vet inte hur det skulle funka där. men får samma grej med firefoxen i alla fall. KLART SLUT! heh.

    tina 2011-04-18 23:54:06
    Svara
  • ÅÅh jag såg le fabuleux destin d’Amélie Poulain idag för tusende gången och så kom detta citatet upp!! love it!!! eller ’sans toi, les émotions d’aujourd’hui ne seraient que la peau morte des émotions d’autrefois’…

    Julia 2011-04-18 22:24:03
    Svara
  • Åh vad gott, ska också äta nån gång snart men tror jag gör en egen hollandaisesås till. Mums. Förresten, en helt annan sak, när jag försöker gå in på din blogg via bloglovin så kraschar ibland firefox. Händer BARA med din blogg, men inte jätteofta, men tänkte det kan va bra för dig att veta.

    Stockholm Syndromet 2011-04-18 21:07:05 http://syndromstockholm.blogg.se/
    Svara
  • franska är så himla fint språk, både skriftligt och melodin i talspråket.
    att jag sen inte förstår ett ord och bara står och ler är en annan femma

    Lovis 2011-04-18 21:04:17 http://somlighet.blogg.se
    Svara
  • amélie. ahhh. tänkte på henne idag med. pratade om endiver och vad annars kan man tänka på om inte amélie?

    Vicky 2011-04-18 20:18:43 http://vickys.se/
    Svara
  • jennifer – se svar ovan!

    sandra 2011-04-18 19:16:27
    Svara
  • Åh. Min pappa kokade alltid sådanna till mig som han själv odlat när jag bodde hos han.
    Det är så vansinnigt gott.

    malin 2011-04-18 19:06:57 http://junibacken.devote.se
    Svara
  • Alltså, jag förstår inte.. vad i den där äter man? Äter man hela? Jag har nog aldrig sett en sådan på riktigt. Haha…

    Jennifer 2011-04-18 18:42:30 http://wiippola.blogg.se
    Svara
  • Åh kärlek!

    TORA 2011-04-18 18:35:06 http://roarlikeadinosaur.blogg.se/
    Svara
  • Amelie poulain er det beste som har hendt meg<3

    Sabine 2011-04-18 18:34:40 http://www.sabinesynnes.blogspot.com
    Svara
  • I think I need to make this, and soon.

    xx{ish.},
    Mae Lu @ thereafterish.!

    Mae Lu 2011-04-18 17:51:23 http://thereafterish.wordpress.com
    Svara
  • Så himla gott!!

    Maja 2011-04-18 17:42:31 http://fastjagvetinte.blogspot.com
    Svara
  • kronärtskocka (och jordärtskocka) är min favoritmatsmak. Och ett himla bra amèlie-citat på det – prima!

    Erica 2011-04-18 17:41:35 http://enettaiparis.blogg.se
    Svara
  • Kronärtskocka på pizza, kan det bli bättre??

    Marie Stay Storm 2011-04-18 17:22:11
    Svara
  • eira – det beror helt pa storlek. en liten – runt en halvtimme. en stor – uppemot en timme. borde finnas battre forklaring pa google! kram.

    isa – man drar av kottet som sitter fast pa bladen med tanderna. MEGAGOTT.

    sandra 2011-04-18 17:15:18
    Svara
  • Jag har aldrig ätit dem, äter man bladen eller? 🙂

    Isa 2011-04-18 16:58:05
    Svara
  • ”även kronärtskockor har ett hjärta”, gulligt!

    Mimmie 2011-04-18 16:53:07 http://mimmielundinnorbergs.blogg.se
    Svara
  • Ååååh, det godaste som finns! Jag gillar ditt tips om hur man bäst avnjuter den!

    Melwa 2011-04-18 16:49:39 http://melwabythegarden.blogg.se
    Svara
  • I have to finally try this!

    magdalena 2011-04-18 16:28:49 http://magdalenaviktoria.blogspot.com
    Svara
  • Hej du!
    Hur länge ska man egentligen koka såna dära? Jag lyckas alltid antingen få stenhårda blad eller en sönderkokad massa.
    Pepp! <3

    Eira 2011-04-18 16:25:30
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!