pasta med sparris och körsbärstomater.

Här kommer ett gott och jättejättelätt recept på en middag.

Du behöver:
– Pasta
– Körsbärstomater
– Sparris
– Parmesan
– Vitlök
– Ruccola


Koka upp pasta. När pastan kokar, ta fram en annan kastrull och låt tomater, hackad vitlök och ganska så mycket olivolja puttra på i några minuter. Inte för länge, kanske tre minuter på låg värme.


Skölj ruccolan. Jag brukar dela den lite med händerna så att det inte blir så stora blad.


När det är två minuter kvar tills pastan är klar, lägg i sparrisen.


Blanda alltihop tillsammans med tomaterna, vitlöken och olivoljan från den andra kastrullen, riv över parmesan och salt och peppar och några droppar tryffelolja om du har det hemma. Klart!
.


A super easy pasta dish. Simmer garlic, cherry tomatoes and olive oil in a saucepan. Boil the pasta and throw in the asparagus  the last two minutes. Mix everything together with arugula, parmesan, salt, peppar and a little bit of truffle oil. Done!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
  • OMG har precis lagat detta. SATAN VA GOTT. Tack tack tack!

    Julie 2015-01-26 20:54:27
    Svara
  • ser supergott ut! ska nog sno det och sätta in i min receptpärm =)

    martina 2013-04-01 18:32:45 http://mtinamusic.tumblr.com
    Svara
  • Tack för receptet! Grymt gott o framför allt superenkelt. Googlade på sparrispasta o hittade din blogg. Kvällen räddad, speciellt bra när maken är vegeterian!

    majsan 2012-02-25 18:46:03
    Svara
  • […] Lagade en himla god sparrispasta en dag. Recept här. […]

    maten 2011. januari till juni. - Niotillfem 2011-12-21 09:01:52 http://rodeo.net/niotillfem/2011/12/maten-2011-januari-till-juni/
    Svara
  • […] ett väldigt gott recept som jag hittat på en av mina favorit bloggare Niotillfem’s blogg, pasta med sparris och körsbärstomater. Verkligen riktigt gott! Jag gillar att försöka äta vegetariskt ofta, inte bara för att det är […]

    Pasta med kärlek - Svalorna 2011-11-02 19:00:43 http://svalorna.tv/2011/mat-vi-gillar/pasta-med-karlek-2
    Svara
  • Lagade den nyss och det var himmelskt gott! Tack så mycket för dina mattips, älskar dina smaklökar!

    Aida 2011-06-01 17:49:00
    Svara
  • Ikväll så lagade jag det här receptet, för jag blev så galet sugen på sparris när du la upp det. Jag gjorde det lite mer onyttigt dock, för jag hällde i vispgrädde också. Hihi! Superdupergott i vilket fall som helst! Tack så mycket för en ny favoriträtt!

    Tess 2011-05-25 21:48:23 http://tjugonio.blogspot.com
    Svara
  • dina recept ser alltid så himla goda ut. jag är bara 14 och kan knappt steka köttbullar men jag svär att jag någon dag ska ta mig i kragen och följa något /några av dina recept. ♥

    rebecka 2011-05-24 18:11:11 http://whitewhales.blogg.se
    Svara
  • Har nyss lagat denna rätten fast med kycklingbitar i också. Blev riktigt, riktigt gott!
    Och min syster som brukar vara lite gnällig med den maten som hon inte brukar äta tyckte att det var gott!

    Jessica 2011-05-24 17:11:00
    Svara
  • Åh ser riktigt gott ut!

    LuvandotherDrugs 2011-05-24 11:56:27 http://luvandotherdrugs.blogg.se
    Svara
  • Now I am really hungry! Nice and yummy post!

    xxx Sophia

    Sophia 2011-05-24 11:24:52 http://maybe-you-like.blogspot.com/
    Svara
  • sparris och parmesan och havssalt är sjukt gott. sparris med bacon är finfin kombo. och för ett tag sen provade jag sparris med stekt ägg enligt Ulrikas matblogg. så fantastiskt enkelt och gott. jag har blivit lätt besatt av sparris kan man säga.

    och jag tror nog att jag får ta och köpa en såndära vitryffelolja trots att den inte innehåller någon tryffel, då ju smaken verkar vara hur god som helst ändå!

    Lenita 2011-05-24 10:42:39
    Svara
  • ..det där är inte sparris! Det är ju bläckfisk som är grön och avlång!

    .. haha, förlåt. Kunde inte låta bli efter att ha läst kommentarerna. On another note har coop börjat sälja broccolisparris, jag måste vara efter men har aldrig sett det. Kanske blir gott med pasta..

    Ser jättesmaskigt ut!^^

    L 2011-05-24 10:08:01
    Svara
  • Åh det här var riktigt likt ett recept som jag brukar göra! Men jag brukar ha i en skvätt vin när jag steker vitlöken, en massa gräslök och även lite gröna ärter som jag slänger i pastavattnet! Jag ska testa denna variant! mums!

    Styleabaad 2011-05-24 00:28:06 http://www.styleabaad.com
    Svara
  • Det där är inte körsbärstomater, utan plommontomater.

    Fanny 2011-05-24 00:20:05
    Svara
  • Jag tycker att du är så himla fin, Sandra. Den senaste tiden har inget gått bra för mig, och det gör mig så ledsen och sjuk. Brukar inte gilla att uttrycka mig såhär poetiskt, men jag kan inte göra annat just nu. Jag känner mig så himla trasig. Som en tappad kaffekopp. Och det kanske beror just på att jag känner såhär som jag vill säga till dig att du är så fin. För det är du.

    Amanda 2011-05-24 00:13:20
    Svara
  • ser superfint ut:)

    Clara 2011-05-23 22:55:38 http://www.ckklara.blogg.se
    Svara
  • ge mig, gud vad gott med sån där pasta 🙂

    ROXANNA - KAMP EFTER CANCERN 2011-05-23 20:52:05 http://sannassanna.blogg.se
    Svara
  • Åh gud vad gott det ser ut. Älskar enkel mat som man snabbt kan slänga ihop när man är ensam hemma. Nu vet jag vad jag ska äta till middag ikväll

    tack och slängkyss

    Emilia 2011-05-23 20:19:00 http://ingenorsak.blogg.se
    Svara
  • Jag är motsvarigheten till en analfabet i köket. Men jag tror jag skulle kunna klara det där!

    Jeanette 2011-05-23 20:07:13 http://heavyhorses.blogg.se
    Svara
  • Ser kalasgott ut. Drömmer lite. Pasta har jag inte ätit på över fyra månader nu, men jag är inte så ledsen för det. Mår bättre utan det i min mage, så jag fortsätter drömma ett par sekunder 🙂

    Sanna 2011-05-23 19:51:00 http://sannalund.se
    Svara
  • woho! äntligen recept utan djur! 🙂 xx

    m 2011-05-23 19:38:29
    Svara
  • Gud så gott!

    Om du gillar blåmusslor kan du testa att laga den här pastan som jag joxade ihop själv för någon månad sen:

    Häll i ett par dl vatten i en kastrull, en rejäl klick äkta smör och en vitlöksklyfta som är halvad på mitten.

    Koka pasta under tiden.

    När vattnet med vitlöksklyftan kokar kör du i ett gäng blåmusslor tills de är öppna. Spara musselvattnet!

    Låt små tomater puttra med vitlök och olivolja en sväng.

    Sedan blandar man man pasta, blåmusslor och tomater och häller över lite av musselvattnet i tallriken. Det var så gott så jag nästan blev ledsen och förbannad.

    emilia 2011-05-23 19:29:46 http://stiligaemilia.blogg.se
    Svara
  • Ska sluta läsa din blogg när jag är hungrig. Ser så gott ut.

    Stockholm Syndromet 2011-05-23 19:28:33 http://syndromstockholm.blogg.se/
    Svara
  • Det ser riktigt gott ut!

    Natasha 2011-05-23 19:26:08 http://www.natashasblogg.se/
    Svara
  • Detta måste absolut testas!

    Magasinprojektet 2011-05-23 19:24:59 http://magasinprojektet.blogg.se
    Svara
  • looks so yummy!!!

    Nina 2011-05-23 19:13:52 http://distinctlynina.blogspot.com/
    Svara
  • Åhhh, vad gott och härligt det ser ut! Nom nom!

    Olga 2011-05-23 18:46:34 http://beyondthis.blogg.se
    Svara
  • mae lu – truffle oil tastes a little bit nutty. it’s wonderful, and you only need like two drops for one dish!

    anna w – nej det ar ruccola. den kan se olika ut. du ser att den ar formad som ruccola, bara lite bredare, och inte som bladspenat som har slatare blad.

    sandra 2011-05-23 17:50:51
    Svara
  • men det där kan omöjligt vara ruccola, det ser ut som bladspenat. Så här ser ruccola tu:

    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSeKBStlAewWP8Blj2QyMz5A6YeJKgbKhVPYk1ClrWEEy7spaBg1g
    /Anna

    Anna W 2011-05-23 17:44:24
    Svara
  • Det ser otroligt gott ut! Måste testa!

    Madeleine 2011-05-23 17:34:18 http://Ejmo.blogspot.com
    Svara
  • Men guuuud va gott det ser ut!

    Sofia 2011-05-23 17:32:57
    Svara
  • Sparris är så gott. Det här ska jag prova en dag.

    Malin på lokalresan 2011-05-23 17:29:28 http://lokalresan.blogg.se
    Svara
  • Du får alltid mat att se så himla gott ut! Blir ju hungrig bara av att titta på det. Vegetariskt & bra för vegeterianen. Mums. En annan dag.

    linnea 2011-05-23 17:20:37 http://nomorespeedlimits.wordpress.com
    Svara
  • OOH! Truffle Oil… I’ve never had the idea of trying that, but I think I’ll give that a go. What sort of flavor does Truffle Oil impart?

    I can’t wait to try this!

    Thanks, Sandra!

    xx{ish.},
    Mae Lu @ thereafterish.!

    Mae Lu 2011-05-23 17:19:25 http://thereafterish.wordpress.com
    Svara
  • Jag är gluphungrig just nu, det där såg ut att vara det godaste någonsin. Jag älskar när du bloggar om recept!

    Melwa 2011-05-23 17:12:18 http://melwabythegarden.blogg.se
    Svara
  • Det ser otroligt gott ut. Måste pröva det här någon dag!

    Jill 2011-05-23 17:02:11 http://halvnoten.blogspot.com
    Svara
  • perfekt, jag köpte just precis ett knippe sparris som jag inte visste vad jag skulle göra med!

    Louise 2011-05-23 17:01:35
    Svara
  • du tar så hemskt fina matbilder sandra! måste testa att laga detta någon gång.

    Ebba 2011-05-23 16:57:17 http://ebbaoctavia.blogg.se
    Svara
  • gud vad gott!

    Rebecca 2011-05-23 16:44:00 http://spaceherosuits.webblogg.se
    Svara
  • Mums, ska spara det i min receptsamling 🙂

    Carolin 2011-05-23 16:37:58 http://nilorac.blogspot.com
    Svara
  • Ooo så gott det ser ut! verkligen mat i min smak och vegetarisk, perfekt 🙂

    Karoline 2011-05-23 16:32:53 http://www.ikarolineshuvud.blogg.se
    Svara
  • Jag åt pasta med sparris och gorgonzolasås igår, så gott! Fina bilder också.

    Antonia at Swedish Love Affair 2011-05-23 16:19:27 http://www.swedishloveaffair.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!