dagen efter stormen.


I söndags vid tolvtiden tröttnade jag och Sara på att vara hemma och begav oss ut i ett orkanfritt New York tillsammans med Rasmus.


Allt vatten hade försvunnit från gatorna. Men det var alldeles tyst och folktomt.


Bara två timmar tidigare tog Christian den här bilden vid ungefär samma plats! Helt sjukt!


Vi traskade över ensamma gator.


Vi gick ner till vattnet för att spana på vattennivån men den var tillbaka till vanligt igen. Fantastiskt hur fort allt kan återställas ändå.


Det här var egentligen det enda som tydde på att det hade blåst ordentligt natten innan.


Allt var igenbommat och fönsterna tejpade.


Och nu är stormen över. Det var spännande att få vara med om och fint att se hur alla tar hand om varandra, både vänner emellan och staden i sig självt när läskiga saker hotar.

.
Translation.
Sara, Rasmus and I took a walk on Sunday to see how all the neighboorhoods were doing after the storm. Everything was back to normal, even Soho which had been soaked in water
just a few hours ago (my friend Christian took the picture of the guy canoeing)  was all dry and fine. The only weird thing was the lack of people. I’m glad everybody seems to be ok in the city.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Enligt media var situationen mycket värre än vad den egentligen var.. Därför reagerade även jag negativt på det kritiserade inlägget. Efter att ha läst vad New york-bor (t.ex. Sandra) har att säga så har jag faktiskt lugnat ner mig lite.. 😉 De som var plats vet antagligen bäst. Men eftersom folk faktiskt avled känns ändå inlägget liite.. ja, opassande. Tror dock inte att Sandra är likgiltig till detta..

  Himla tråkigt att Sandra ska ”behöva” berätta om sin mammas bakgrund för att lugna vissa läsare.. Själv försöker jag ”komma ikapp” mig själv efter en jättelång tråkig period i mitt liv, läser upp gamla betyg och ska senare läsa vidare för att kunna bli nåt vettigt när jag blir stor(/större), mitt liv är inte i närheten av Sandras, men det hindrar mig inte från att vara glad för hennes skull.
  Bortsett från orkan-inlägget (och sjuka katten-inlägget) så har den bloggen bara gjort mig glad och inspirerad, därför fortsätter jag att läsa den. Uppenbarligen har en del andra läsare haft svårt för Sandra en längre tid, frågan är varför de ens läser bloggen?

  maria 2011-08-30 23:09:04
  Svara
 • Hejhej! Ville bara tipsa dig om att skönhetsbloggen www.hiilen.blogg.se just nu har en massa tävlingar igång där du kan ha chans att vinna olika skönhetsprodukter och smink. Jag är med och tävlar, va du också det! Kram

  Paula 2011-08-30 20:22:34 http://fromwhereistand.blogg.se
  Svara
 • Why does it matter about what she earns and how everything she has is supported by her own salary?! Whether a rich or poor person had come out with her comments about how fun a hurricane is, that whole post was pretty insensitive!

  Cindy 2011-08-30 20:08:02
  Svara
 • Måste bara säga att jag tycker att det är uppenbart att du bryr dig om andra människor, att du har jobbat för det du har och så vidare. Ditt svar på en kommentar som jag inte ens brydde mig om att läsa var väldigt rörande. Du är en fantastiskt bra förebild! Din mamma verkar för övrigt vara en väldigt fin person!

  Skönt att höra att du och de flesta andra verkar må bra efter stormen.

  Ingrid 2011-08-30 13:31:20 http://www.flickr.com/photos/37315150@N07/
  Svara
 • Hej fina du. Skönt att det gick bra & det är ju faktiskt intressant att se bilder på NY utan vimmlet. Tack för att du delar med dig 🙂 Trist att negativa människor verkar ha hittat hit till slut… Kram!

  Karin 2011-08-30 13:19:34 http://lskling.wordpress.com
  Svara
 • Hej Sandra Beijer,

  Jag gillar dig supermkt! Synd att hackspettarna kommit till din blog nu.

  Ps: Jättebra svar. ds.

  Stor kram! <3

  MB 2011-08-30 10:07:08
  Svara
 • Jag tycker verkligen att det är skittråkigt att Sandra ens ska behöva försvara sig på det här sättet, ni kan inte ens se vilka sjuka fördomar vissa av er har. Ni tror att ni vet allt om Sandra utan att ens ha träffat henne. Ni vill så gärna bekräfta bilden ni har av Sandra som en dryg överklasstjej som aldrig lyft ett finger i sitt liv att ni medvetet misstolkar det hon skriver som trångsynt och verklighetsfrånvänt. Har man följt Sandras blogg så vet man sedan innan att Sandra väljer att skriva om fina, vackra saker och om roliga saker, för att det är en sådan blogg hon vill driva, och det är därför som jag tror att hon har så många läsare. Tyvärr så verkar det som om att folk då tror att Sandra lever i en drömvärld och att hon inte vet något om det verkliga livet – en idé som om vi som kan tänka ett steg längre snabbt kan avfärda. Ingen har ett perfekt liv, och det måste ju faktiskt vara Sandras rättighet att visa vilka delar av sitt liv hon vill på sin blogg – och att få ha jävligt roligt och köpa hur många fina skor eller äta hur många råbiffar som hon känner för- annars skulle väl inte niotillfem vara niotillfem längre, eller?

  Tro mig, varken jag eller min familj har någonsin haft mycket pengar, och jag lever just nu ett enkelt studentliv, men det betyder inte att jag inte kan unna Sandra god mat eller fina resor. Det hade kanske varit en sak om Sandra varit hotellarvtagerska och levt på sin pappas pengar, men har man tagit en titt på Sandras blogg vet man mycket väl att Sandra jobbar, och har tagit sig på eget bevåg till New York, på egna meriter. Jag tycker aldrig att Sandra någonsin har uttryck åsikter som på något sätt visar att hon ser ner på människor som inte har råd med hennes livsstil, därför kan jag inte låta bli att undra varför vissa (men förhoppningsvis en försvinnande liten del) av er anklagar henne för just detta. Jag är stolt vänster och avskyr orättvisor, men jag tror inte att Sandra gillar orättvisor heller, bara för att hon råkar ha det bättre ställt än just mig.

  Kram på dig Sandra och fortsätt driva en fantastiskt fin blogg, dina läsare älskar den!

  Urica 2011-08-30 09:29:57
  Svara

 • hej sandra. Du är uppenbart att du väljer att tolka inlägget på ett sätt som det inte var skrivet på. Jag har aldrig skrivit att naturkatastrofer är roliga i överlag och jag har aldrig hurrat orkaner. Jag skrev tydligt att stormen nedgraderats till en etta. Jag skrev att jag verkligen hoppades att ingen skulle råka illa ut trots det. Jag läste svenska tidningarna på nätet och såg hur den förstorades upp därborta hos er. Här i new york fanns inte alls samma stämning. Vi visste alla att det var bäst att stanna inne för att man exempelvis kunde bli träffad av grenar, men barerna hade orkanrabatt och i mataffären sa dom ”happy hurricane!” när man betalade sina varor. Hade det exempelvis varit en orkan i styrka tre (nu blev det ju inte ens en orkan, bara en stark storm) är det väl alldeles självklart att jag hade oroat mig för hur det skulle gå. Både för mig, mina vänner och alla andra i staden. Men New York hade ordnat så att alla, fattiga som rika, hade någonstans att ta vägen och ta skydd, till och med djuren. De naturkatastrofer som till exempel hände på Haiti och i Thailand är en fruktansvärd tragedi, och det finns ingen som någonsin skulle tycka något annat. Du kan välja att tolka in vad du vill, men det står svart på vitt att jag hoppas verkligen att det skulle gå bra och att ingen hemskt skulle hända. Och jag tänker inte bortförklara att jag (och mina vänner och de jag pratade med, okända som arbetskamrater) tyckte att det skulle bli spännande att vara med om en stor storm. Jag vet inte om du själv varit med om det, men samtliga som själv hade varit i samma situation i inlägget kommenterade och sa att de kände igen sig i den känslan. Jag hade i alla fall aldrig tidigare varit i en situation där miljontals människor förbereder sig tillsammans, fixar och hjälper till för att staden skulle klara sig så bra som möjligt. Att kollektivet är så starkt.
  Jag kan inte förklara på ett bättre sätt. Om du tycker att jag är en hjärtlös Marie Antoinette med överklassfasoner så får det stå för dig. Jag har tagit mig dit jag är idag på egen hand, och maten jag äter och platsen jag bor på är betalad med min egen lön. Och om det nu skulle ha med saken att göra så skänker jag till välgörenhet varje månad och bryr mig om vad som händer i världen. Jag tror i överlag att det är dumt att dra in klass i debatten för i grunden är det väl inte därför du blev arg antar jag. Men vill du också äta på restaurang ofta och köpa ”dyra pryttlar” så kan du maila mig så ska jag försöka ge dig mina bästa karriärstips. Jag är förövrigt uppväxt i en ödmjuk familj med en mamma som hjälper typ alla som finns i världen. Och pengarna jobbade hon sig fram till själv precis som alla andra, hon flyttade hemifrån som sextonåring utan någonting alls och försörjde sig som städerska. Det behövs fler karriärsdrivna kvinnliga förebilder i den här världen och jag tänker aldrig låta någon ta i från mig min bakgrund eller den jag är. Jag tackar min mamma som gjort mig till en trygg och stark person som vågar tro att allt är möjligt. Och för att förtydliga en sista gång: naturkatatrofer = hemskt och läskigt. Och om du av misstag fick uppfattningen att jag sådär i överlag tycker att massförstörelse och död är kul så tycker jag alltså inte det, nej.

  sandra 2011-08-30 01:18:11
  Svara
 • Asså ATT du inte tänker ta tillbaka, kommentera eller förklara ditt tidigare inlägg?? Hur många läsare som helst chockas över din lättsammhet över något så hemskt som en naturkatastrof. Du tycker att det är mysigt och spännande med sådant som förstör folks hela liv.

  Den som inte fattat det från bild efter bild på dina dyra pryttlar och snorsliskiga maträtter kommer inse NU att du är så sjukt förblindad av din överklassyn att du på allvar roas av en förödande naturkatastrof.

  Obehagligt att människor som du legitimerar sådant överklassbeteende som borde dött ut tillsammans med Marie Antoinette

  Sandra 2011-08-30 00:22:58
  Svara
 • I’m glad you are all safe & sound! looks like you are having a splendid time, hurricane or no hurricane x

  PS: so jealous about the jazz picnic. I’ve always wanted to go to that!

  meg, reckless daughter 2011-08-29 23:32:46 http://donjuans-recklessdaughter.blogspot.com/
  Svara
 • ååå vad gullig du är när det blåser i ditt hår

  Nellie 2011-08-29 22:11:32 http://radisorna.blogspot.com
  Svara
 • ser väldigt blåsigt ut måste jag visa! =P men skönt ändå att allting ser ut att ha gått bra!

  vonskarengq 2011-08-29 20:43:40 http://vonskareng.blogg.se
  Svara
 • vad skönt att det inte blev värre med orkanen!
  jag har kollat in din new york-guide – så himla bra! men det är en sak jag saknar. skivaffärer! bra butiker med bra vinyler, har du några tips? ska till new york om två och en halv vecka och är så peppad!

  emma 2011-08-29 20:41:24
  Svara
 • Sista bilden är helt underbar.

  Stockholm Syndromet 2011-08-29 20:07:33 http://syndromstockholm.blogg.se/
  Svara
 • Häftigt att läsa om! Kul att få en annan bild än medias!

  Hanna 2011-08-29 19:04:18
  Svara
 • så märkligt med ett öde new york. som en spökstad…

  Erica 2011-08-29 18:32:35 http://acidule.blogg.se
  Svara
 • Wow, glad you’re all ok xoxo

  Cate 2011-08-29 12:39:55 http://cateaclysmic.blogspot.com
  Svara
 • Skönt att allt gick bra!!

  donnasandra 2011-08-29 12:22:22 http://www.donnasandra.se
  Svara
 • And I’m glad you and your friends are ok! Puss 🙂

  Libertad 2011-08-29 11:19:35 http://sahakiel.blogspot.com/
  Svara
 • Vad skönt att alla verkar må bra 🙂 en annorlunda bild den med kanoten 🙂 kram

  Emilia 2011-08-29 10:59:12 http://www.acupofemilia.com
  Svara
 • Thanks for sharing these photos, I am glad everyone seems ok! x

  Prettygreentea 2011-08-29 10:50:15 http://www.prettygreentea.com
  Svara
 • Good to hear you survived it AND survived it in style! You are right, taking care of each other is the most important thing….

  Enia 2011-08-29 10:35:17 http://eniaisalmosthere.blogspot.com
  Svara
 • Ja, det var minsann en ovanlig bild, den med kanoten – mitt i stan. Skönt att allt gick väl och trevligt att höra, som du sade, att människor tar hand om varandra när något sådant här inträffar 🙂

  Helena Milton 2011-08-29 09:51:01 http://frndrad-frvandlad-frdlad.blogspot.com
  Svara
 • Läskigt, men skönt att det inte blev så farligt som man först förutspådde!

  Carolin 2011-08-29 09:25:39 http://nilorac.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra! Kanskje du kan lage en NYC-guide pt 2 med alle de bra sakene du har funnet siden den forrige? Det hadde vært kjempekjempe fint!

  Kamilla 2011-08-29 09:12:21
  Svara
 • Måste ju vara en mycket underlig känsla att ha det så folktomt i en stad av den folkmängden..! Något du kommer minnas med all säkerhet. 🙂

  tinajo 2011-08-29 09:08:23 http://tinajoathome.blogspot.com/
  Svara
 • Tänk va små vi är på jorden.

  oroshjärta 2011-08-29 09:06:28 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!