Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

olivögon, filmsex och kohagar.


source.

Tack för alla er finaste-som-hänt-i-sommar-berättelser! Man blir så himla glad av att läsa dem. Så det ska ni också få bli såklart. Jag har valt ut några stycken och gör kanske ungefär tre till sådana här inlägg, som en komprimering av sommaren. Det blev nästan 600 berättelser så jag kan inte ta alla, men några små pärlor i alla fall:

.
*
Jag har dubbelspelat den här sommaren. Jonglerat med män. I helgen träffade jag den ena, vi var hemma hos honom, gjorde det gamla vanliga, film hångel.
Dagenefterångesten, sensommarångesten i allmänhet och känslan av att vara en cold blooded woman.
I alla fall, dagen efter och det hände någonting. Han berättade saker för mig och han lyssnade och han skrattade åt mina skämt och han tyckte illa om samma människor som jag tycker illa om. Och vi hade sex mot en vägg.
Filmsex.
Jag rodnade på bussen hem när jag tänkte på det. Jag rodnar nu när jag tänker på det. Lite som det var när man blev av med oskulden och man tänkte att alla kan se på en att man har legat och man inte kunde se sina föräldrar i ögonen. Lite den känslan på bussen hem. Någonstans där, mot väggen, i sängen, under fläkten, mellan hans armar slog det mig. Det lilla men ändå världsomvändande; jag gillar honom. Vi åt ingenting, bara rökte cigg och drack kaffe och man kan få allt att låta romantiskt när man beskriver det såhär men det var inte romantiskt det vara bara rätt. Och det är allt jag ber om. Och känslan: det kanske börjar nu. Om inte så ska jag minnas den där väggen när det är över.

*
igår lutade han sig nära och sa att han ville viska en hemlighet i mitt öra. “jag… tycker jättejättemycket om dig”, sa han. jag tror att han ville säga att han älskar mig men blev för blyg i sista ögonblicket. och jag har inte sagt något till honom, men jag älskar honom också.

*
Det enda fina sommarminnet jag kan komma på för stunden, och som kan verka lite klent, var när jag under mitt sommarjobb som diskare på en restaurang fick in en färdigäten tallrik som en gäst hade lekt med lite. Morötterna var hår, oliverna ögon och en hericotvert som en otroligt glad mun. Som sagt låter det ganska löjligt, men jag blev så himla glad.

*
Vi var på en liten familjesemester till Kolmården. När vi kom till gorillorna utbrast min tvååriga son Timon:
“Mamma!”
När gorillan sedan satte sig och åt deklarerade Timon att “mamma äter”.  När vi tittat färdigt på gorillorna och gick vidare vinkade han och sa “hej då mamma”.
Sedan dess har han kallat varenda ett apliknande djur han ser för mamma. Det gör mig inte så värst mycket att han tycker att jag liknar en gorilla, gorillor är ju superfina.

*
mitt finaste sommarminne är också mitt värsta. en regnig onsdag fick jag ett samtal om att min fina pojkvän låg på sjukhus efter en våldsam krock. bilen var det inget kvar av (och då menar jag inget) och de visste inte hur det skulle gå med honom. när jag kom in på akuten till honom, och tog hans hand kom tårarna. och då ser jag hur han också börjar gråta fast han inte kan röra kroppen över huvud taget, han berättade senare att det var för att han hade vart så rädd för att aldrig mer få se mig.

jag sov på sjukhuset och var där hela dagarna tills han fick följa med mig hem, och varje gång när han vaknade där i sjukbädden (många gånger om dagen) tittade han alltid efter mig först och log när han fick se mig. var jag iväg på toaletten eller något frågade han alltid en sköterska om de visste vart jag var.

missförstå mig inte nu, om det fanns ett sätt att göra olyckan ogjord skulle jag naturligtvis vara den första som gjorde det, men jag dör om jag ska gå runt och tänka “tänk om…”. det fina i det hela var att jag fick behålla honom här på jorden hos mig där han hör hemma. (och när han tog min hand där på sjukhuset och sa “sanna, jag visste att jag tyckte om dig innan det här, men nu inser jag verkligen hur otroligt mycket”)
jag tycker om honom så mycket!

*
Mitt finaste sommarminne var nog när min pojkvän och jag möttes igen efter att ha varit ifrån varandra i drygt en månad, och hur pirrigt det var för både honom och mig att kunna röra vid varandra igen. Hans kropp bokstavligen vibrerade när vi låg där i sängen, och lilla jag kramade om honom så mycket jag bara kunde.

*
vi skulle plocka smultron till en paj, men han är färgblind så han fick känna i gräset efter dem. När han hade plockat en handfull lade han stolt ned dem i skålen som vi hade med oss. Sedan insåg han att jag redan hade fyllt den, men då pussade jag bort hans besvikna min.

*
Mitt finaste minne är när försäljaren i skobutiken kom fram till mig och sade “du är ju verkligen stamkund. jag har sett dig gå och snegla på de där skorna flera gånger i veckan”. och detta sade han till mig på svenska, i en stad där alla talar finska. förstår inte hur han visste. jag kände mig lite dum eftersom han kände igen mig. men det gjorde inget, för vi talade om allt och inget i en kvart, och sedan köpte jag skorna.

*
det finaste var när jag fick ett kärleksbrev av den finaste pojken jag vet. han hade skrivit det flera timmar mitt i natten och helt och totalt blottat sina känslor. Det är det ärligaste någon människa någonsin gett mig. Det sorgliga är bara att brevet kom försent. Vi hade precis gjort slut.

*
Jag har fått “ovanan” att alltid ha handen innanför min pojkväns kalsonglinning när vi ska sova, det blir liksom som en trygghet att ha handen vilande mot hans höft i mörkret. För ett tag sedan glömde jag av någon anledning bort det. Då vände han sig mot mig i sängen, pussade mig på näsan och förklarade att det var viktigt att jag hade handen där när vi sov, så att inte zombiesarna skulle kunna ta honom.

*
åka dressin genom värmlandsskogar och sträcka ut armarna i svängarna så det känns som man flyger för vagnen är så skranglig att det känns som den ska åka av spåret vilken minut som helst och all svensk sommaridyll blåser en i ansiktet i fartvinden och det luktade jättejättegott

*
Det fineste som skjedde, var også det verste. At hun som broren min er forelsket i ble skutt på Utøya. 5 ganger. Gjennom hendene, gjennom brystet, gjennom halsen og ut gjennom kjeven. Og overlevde. At hun ble reddet av en gutt på 15 år, som ikke klarte å la henne ligge igjen da alle løp for livet (som de burde). La henne i en grøft og holdt for sårene hennes til de ble hentet. Jeg gråter hver gang jeg tenker på det.

*
jag var ensam hemma, så en kille kom hem till mig och var där hela hela dagen och det var jättejättebra för vi gjorde inget mer än att äta spaghetti, pratade i timmar om inget alls och så råkade vi somna nära nära på min minisäng. vi åkte buss tillsammans till stan och sen har vi knappt träffats varken innan dess eller efter och det är ganska ledsamt. men jag åkte på fest istället. vi dansade, badade nakna mitt i natten, åt pizza och till sist somnade i högar på soffor. när solen gick upp och klockan var fem smög jag ut och tog tåget till min mormor och morfar.

*
Jag spenderade dagen på min pojkväns gård. Klappade skygga katter, klättrade i trasiga stegar och hånglade i en tom kohage. På kvällen somnade jag tätt intill honom invirad i hans täcke och han viskade “allt känns så perfekt nu. Jag älskar dig”.
/


Some of your favorite summer memories. Read by click ”in english” below FAQ.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Når jeg leser sånne beskrivelser så må jeg nesten tenke at herregud, så magiske liv andre mennesker har, så fine øyeblikk de opplever. Men jeg har jo sånne øyeblikk jeg også, øyeblikk når jeg nesten eksploderer av lykke fordi noen sier noe fryktelig fint til meg eller når jeg nesten må gråte av lettelse over at ting ser ut til å endelig bli bra eller når en fremmed gjør noe godt mot meg som fremmede ikke pleier å gjøre. Man skulle huske å skrive ned alle disse tingene og lese igjennom dem i blant, så kan man huske på at ens eget liv også er magisk, bare ikke hele tiden. Om jeg noen gang skulle få en blogg med mange lesere skal jeg også få dem til å skrive ned de fineste tingene de har opplevd. Det er så godt å lese.

  Blekk 2011-09-19 00:06:11 http://blekkskrift.blogspot.com
  Svara
 • Jag åkte tunnelbana en morgon. Och det kom till mig. Jag vill bli biokemist.

  Lovisa 2011-09-15 18:57:05
  Svara
 • fint fint fint, härliga sommar.
  och det bästa är ändå de dagar när man tror att sommaren har tagit slut,
  men så får man uppleva något som gör att det håller i sig bara lite till.
  Glädjen alltså.

  Maja 2011-09-12 23:20:17 http://www.luminousstarss.blogspot.com
  Svara
 • Mitt finaste sommarminne var när min allra bästa kompis skulle åka iväg i tre veckor. Vi skulle inte träffas på tre veckor. Jag blev orolig och ringde till henne och grät i telefonen två kvällar innan hon skulle åka och jag sa vi måste hålla kontakten nu och sen och föralltid och när vi inte går i samma klass och när vi inte bor i samma stad.
  Direkt när hon kom hem låg vi i gräset utanför maxi och åt chokladpudding igen. Gud vad jag älskar henne.

  elin 2011-09-10 08:15:36 http://soloelin.blogspot.se
  Svara
 • Åh fy fasen vad glad man blir över att vara vid liv när man läser detta och tänker på sin egen sommar som var den bästa hittills även om han fick mig att må så jävla dåligt ibland. Jag kände något i alla fall.
  Jag vill också att någon ska läsa om alla fina stunder vi hade men det spelar väl egentligen ingen roll när ingen någonsin kommer förstå hur det kändes ändå.

  mk' 2011-09-09 10:03:20 http://kapiteltretton.blogg.se
  Svara
 • Gråt litt av hun med Utøya. Håper jenta er på bedringens vei!

  Anette 2011-09-09 07:42:22 http://sistergoldenair.blogspot.com/
  Svara
 • fint.

  skrillex 2011-09-08 21:52:08 http://vemringdeettetttvå.blogg.se
  Svara
 • Åå så himla fint. Jag älskar när du har dessa inlägg i din blogg. De är så vackra och betydelsefulla.

  Ida 2011-09-08 20:11:39 http://aidu.blogg.se
  Svara
 • helt underbara historier, speciellt den på norska med flickan som överlevde!

  kaneli 2011-09-08 19:42:28 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • ÅH! Grät sönder när jag läste det norska, så himlahimla bra att hon överlevde.
  Åhåhåh!

  Angelica 2011-09-08 18:34:08
  Svara
 • Så underbar fina sommarminnen.

  Stockholm Syndromet 2011-09-08 17:57:25 http://syndromstockholm.blogg.se/
  Svara
 • Många många fina minnen

  Sara 2011-09-08 17:41:35 http://thevelvetpond.blogg.se
  Svara
 • Så fint !

  Embla 2011-09-08 17:39:19 http://sotvatten.blogg.se
  Svara
 • Nu gråter jag. <3

  +Edith 2011-09-08 17:06:42 http://edith.webblogg.se
  Svara
 • Socker!

  oroshjärta 2011-09-08 16:41:37 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
  Svara
 • och himla fina texter också skulle jag ju skriva. blir alldeles varm av att läsa sådana här inlägg.

  - 2011-09-08 16:37:19
  Svara
 • delar med mig av ett fint minne jag har från mitt undermedvetna:

  drömde om en kille. en gång för länge sedan tittade vi varandra i ögonen och log mot varandra. jag har tänkt på den minuten varje dag. vissa människor sätter ett spår på mig utan att jag riktigt vet varför. det jag minns från drömmen är att vi höll om varandra och han sade ”det känns som du vibrerar min kropp”. det låter nog knasigt, men det var så fint och ärligt. när jag vaknade började jag gråta för att det inte är verklighet och insikten att kärleken inte räcker. det ligger så djupt i mig att jag inte riktigt vet hur jag ska uttrycka det.

  - 2011-09-08 16:33:52
  Svara
 • Det här berörde mig verkligen, det fick mig både att le och känna mig sorgsen. Det är så konstigt att man kan vara både och samtidigt.

  panda 2011-09-08 15:13:22 http://www.gulasnickarbyxor.blogg.se
  Svara
 • åh så fint skrivet av norskan! blev helt tårögd…

  Miranda 2011-09-08 14:36:13
  Svara
 • åh så fint åh.

  Lisa 2011-09-08 13:33:11 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • så himla fint.

  melwa 2011-09-08 13:32:12 http://melwabythegarden.blogg.se
  Svara
 • jeg blev så glad. og så græd jeg lidt (for det gør jeg ofte, når noget er dejligt) da jeg læste de her historier. mig og min kæreste har haft det lidt svært. men igår talte vi om det i flere timer og hans stemme knækkede på et tidspunkt og jeg vidste ikke om han skulle til at græde – det gør han nemlig aldrig. og så sagde han at han elskede mig og jeg kyssede ham på panden, på kinden, på munden, på halsen. og det forsatte jeg med at gøre til vi lå uden tøj på, på gulvet.

  Sofie 2011-09-08 11:49:38
  Svara
 • Du Sandra, jag har en liten sak till dig – ett litet kärleksinlägg om att flytta ihop och skapa sina vanor med den finaste man vet. När jag skrivit det så insåg jag att jag tänkte på dig av någon anledning. <3 http://lithesupercat.blogg.se/2011/september/entry-136803675.html

  Li 2011-09-08 11:26:57 http://lithesupercat.blogg.se
  Svara
 • Vilka fina texter, man blir alldeles glad och sorgsen på samma gång.
  Till dig som skrev om Utöja, så fint skrivet och starkt. Hoppas ni tar hand om er och mår bra.

  Moa 2011-09-08 10:59:19 http://www.manetflickan.blogspot.com
  Svara
 • sandra. igår sa kjæresten min at han ville bli gammel med meg. det er kanskje det fineste han har sagt. jeg ville bare si det til noen.

  dina 2011-09-08 10:43:20
  Svara
 • himla fina historier.

  lisa 2011-09-08 10:41:18 http://molnenifamnen.blogspot.com/
  Svara
 • Det här var fint att läsa! Vilken bra start på dagen för mig.

  Josefine Laul 2011-09-08 10:18:07 http://jossetossepictures.blogg.se/
  Svara
 • <3

  emye 2011-09-08 10:07:03 http://emmaeriksson.wordpress.com
  Svara
 • Så fina berättelser!! Jag smälter 🙂

  K 2011-09-08 09:44:12
  Svara
 • Åh, massor vackra små historier.

  Carolin 2011-09-08 09:24:08 http://nilorac.blogspot.com
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!